icon

Kedy a prečo ste prestali dojčiť?

1991michaela1991
24. mar 2022
ursulienka1
24. mar 2022

Keď sa mi pred 20 rokmi sme narodila prvá dcéra ani vo sne má nenapadlo,že budem dojčiť a už vôbec nie že tak dlho🤔
Najstaršia dcéra Sarah má 20 rokov, dojčila som ju 2,5 roka nástupom do škôlky sa po pár dňoch sama odstavila
Sofinka má 8 rokov bola 4 roky dojcena, odstavila sa sama
Ester má 2 roky a 3 mesiace a ešte stále je dojcena
Začiatky boli ťažké, prešli sme si všeličím. od sekcie, inkubátora,3 dní na um, zápal prsníka.... všetkým.

euka210
24. mar 2022

@1991michaela1991 1. 15.mes...chcela som trochu pauzu pred 2.tehu a sa vyspat
2. Skoro 2r. ...bola som v 5.mes.tehu a uz to bolo o nicom
3. Cca 2,5r ...mala som pocit, ze uz je to viac pritaz ako prinos...ale najjednoduchsie odstavenie
Pri 1.tehu som planovala, ze budem dojcit max.do roka 😁😁😁

bellaa3007
24. mar 2022

@orlikova ako ste ich oatavila prosim? Mam doma závislácku aj cez deň aj v noci (rok a 8mes)

alexxandraaa
24. mar 2022

@1991michaela1991 do 11m kvôli operacii :/

mikadooo
24. mar 2022

@1991michaela1991 medzi 2-3 rokmi. Dôvod - chcela som konečne prespať celú noc. Výsledok - 2-3 dni plaču (najhorší prvý, menej zlý druhý a najmenej zlý tretí večer), čičíkania, mojkania a vysvetľovania, že ja mám na prskách bobo (hrudník som mala obviazaný obväzom) a že on/ona už nie je bábätko a mliečko je pre bábätká a potom už spali ako dudky celú noc.

kallanchoe
24. mar 2022

Prvého tak po roku s pol-dvoch....mala som 2 krát zápal prsníka,a čakal ma zákrok v nemocnici...druhého niekedy okolo dvoch....poviem pravdu mala som toho dosť čím ďalej,tým sa viac dožadoval prsa,deň noc,cumel odmietal...ja som potrebovala spánok a nie cele noci len s prsom von spať🤷....

zuzipuk
24. mar 2022

Dcéru asi rok a pol? Odstavila sa zo dňa na deň, ja som už mala málo a ona bola spokojná už aj bez toho. A syna asi keď mal 8 mesiacov? Tak isto ako u malej, bez problémov zo dňa na deň... akurát tak uňho ma to ku koncu už nebavilo a bola som z toho už len nervózna ani on nechcel lebo mu veľa nešlo 😃. Tak takto je nám lepšie 😊

bellaa3007
24. mar 2022

@mikadooo boli veľké revy prvu noc? Lebo moju som skúšala odstavit, aj chlap tisit a bol to extrem.. Neporadilo sa

chillibubble
24. mar 2022

nocne kojenie som zacala odstavovat po 1. roku, ked sa to podarilo tak konecne prespala celu noc(ale spala so mnou v posteli, cize ked sa prebudila ma nahmatala a spala kludne dalej). a denne kojenie som uplne stopla ked mala 2 roky. ale cca od 1,5 roka som kojila uz len pred spanim, cize len 2x denne.

basska_b
24. mar 2022

Prvu vo veku 16 mesiacov - uz som bola v 7tt a kojenie bolelo a doktor ma postrasil, ze potratim (mozno je to zastaraly nazor, ale zlakla som sa... tak ci tak som vnimala, ze by mala mliecko uz nechat babatku.

Druhu dcerku v 17 mesiacoch. Tam bolo viac faktorov. V druhej polke MS cyklu bol pokles tvorby plus bolo horuce leto a dcerka bola nespokojna. Zacala si prso aj vynucovat pocas dna, predtym to mala len na spanie. Pri vsetkej ucte k dojceniu, nechcem byt zivy cumel. A chcela som otehotniet a dojcenie mi sposobovalo anovulacne cykly...

Niekto mi tu na konovi poradíl, ze ked chcem odstavit, nech tak urobim vo veku 15-18 mes, inak treba cakat do samoodstavu... a bola to super rada.

gurags
24. mar 2022

@1991michaela1991 keď mala dcéra 3r a 7mes. 🙈 Lebo som od jej 2r a 5 med pracovala na plný úväzok a už som sa fakt chcela vyspať. Chcela som aj skôr, ale cicka ju vždy vedela uspať na obed aby maminka mohla chvíľu nerušene pracovať. Som rada, že sme to zvládli celkom rýchlo a odvtedy prespí celú noc a dokonca zaspí aj na obed keď je nálada 😊.

zenulkaaa
24. mar 2022

V 15. mesiacoch.. a preco? Prislo to tak prirodzene, postupne stale menej a menej az nam ostalo vecerne dojcenie a nakoniec som to stopla, lebo uz ani mliecka sa tolko netvorilo.. prezili sme to bez ujmy, povedala som ze mliecko uz neni, zvykol si velmi rychlo a ja myslim, ze to bol idealny vek na odstavenie 😊

gayano
24. mar 2022

3,5 r. potom sa zacala odstavovat. Teraz ma 4 aj daco, sem tam si cucne - raz za 2 tyzdne, ale uz jej je to...take smiesne 🙂

verora
24. mar 2022

@orlikova ako sa vám to podarilo? Tiež mám zavislaka

jaruss931
24. mar 2022

@1991michaela1991 ja som musela od zaciatku odsavat,odsavat,mne sa neprisal. a musela som dokrmovat umelym ked mal 5 dni pretoze som bohuzial mala velmi malo mlieka

simcac
24. mar 2022

Ja v 13m som úplne odstavila.. Proste mi to začalo byť nepríjemné 🤷‍♀️

evaachesa
24. mar 2022

@verora tiež by som chcela vedieť ako sa dá závislák tak rýchlo odstaviť 😲 Náš má 2,5 a ten je mega závislák. Rozprávame sa o tom že je už veľký, že mamkine mlieko už nebude papať, no môže si dať od kravičky. Keď to na neho príde, začne kričať že on nechce mlieko od kravičky ale mamkinu didku.😒 Prsia som si poriadne ponatierala citrónom. Výsledok? Dobre že mu oči nevypadli kým to všetko zlízal 🥴 a potom celý spokojný hodil úsmev že mamkine mliečko nie je pokazené, chutí 🤷😩😅 pomoooc🙏

foxyfox
25. mar 2022

Načo takáto otázka? Dostanete milión rôznych odpovedí, niektorá nemala mlieko, niektorú to začalo po roku príliš zaťažovať, niektorá kojila 5 rokov, tých možností je kopa a nevidím žiadnu výpovednú hodnotu tejto otázky pre autorku ani pre nikoho iného.

viera
25. mar 2022

@evaachesa 😀Aj ja som mala prešpekulovanca 2,5r.A cakala som druhe dieta,tak som to musela ukoncit...Lenze jeho ukoncit🤦‍♀️🤣..Takze nenapadne som obe didy natrela stiplavou paprikou(to som niekde precitala,ze to zabere)..On ze ide sa nakojit a ja...Ufff cez noc sa pokazilo mliecko.Nemozem mu dat...On ze vyskusa...A palila ho pusa😀...Ze ano pokazilo...Hovorim super a je to za mnou...Cecek som si necitila a vecer vypoti...Ze on ide vyskusat,ze mozno mliecko uz neni pokazene🤦‍♀️🤣...A ja ok hned som späť a rychle som makala si natret didy zas stiplavou paprikou a vyskusal,ze brrr...Stale je pokazene...Hovorim no a uz bude navzdy...A odvtedy nic...😀A ja som si sice cece necitila ale stalo to zato...Za jeden den poriesene...

tinkav
25. mar 2022

@orlikova ako sa Vam to podarilo? U mna je to rovnako, aj 10x za noc, mam 11 mesacnu. Minule som skusila “nedat” a bol to zufaly 30min plac, az kym mi od unavy nezaspala

klaudinkad
25. mar 2022

@1991michaela1991 prestala som po 2 mesiacoch, málo mlieka a reflux

veronikakos
25. mar 2022

Prvého som bohužiaľ nekojila, druhého do roka. Ako sa naučil chodiť tak už nechcel ležať a ťahať, s manželom sme sa smiali, že už nato nemá čas. Tretieho syna tiež do roka, podobne ako druhý syn, keď sa naučil chodiť dojčenie už odmietal. Začo som vlastne rada, uľahčili mi to.

cucoriedkacucoriedka
25. mar 2022

@1991michaela1991 nedojcila som vobec

mon29
25. mar 2022

Dcera 1 rok, syn 11 m. Obe deti sa odstavili same😁

jabuducanevesta
25. mar 2022

v 13.5 mesiaci, budil sa aj 10x pocicat a zaspat, ja som musela ist do roboty, na RD zostaval manzel a nakoniec sme zistili, ze sa budil pre epilepsiu,,

ludka140281
25. mar 2022

Prvá dcéra sama prestala v 13 mesiacoch ( prvý deň menštruácie od pôrodu)
Druhá to isté v 13 mesiacoch sama (prvý deň menštruácie od pôrodu)
Tretia mala 3 roky a nechcela prestať,len mne to už bolo nepríjemné, keď v obchode chcela a chcela a strhávala mi tričko...ale prestala piť po dohovarani, že dáme mliečko do pohára a krásnu slamku....už rok nedojcim, ale cicušky stále ide vyboskavat a aspoň ovoniavať 😁😁😁

radacak
25. mar 2022

@1991michaela1991 keď mala dcérka 33 mesiacov 🙈mala som zápal tak preto sme prestali..a už bola v podstate aj veľká

miska_zv
25. mar 2022

@orlikova a ako si to urobila prosím? Mám tiez takú zavislacku, za chvíľu rok...

radacak
25. mar 2022

@foxyfox veru tak
Mám kamarátku ktorá aj keď mohla kojit, bolo pre ňu pohodlnejšie prestať hneď na začiatku...A na druhej strane sestra ktorá veľmi chcela ,ale nemohla zo zdravotných dôvodov 😔

nurielka
Autor odpoveď zmazal