icon

Kojenie 19 mesačného dieťaťa - váš názor

mariana0915
18. máj 2012

Ahojte baby 🙂
takže nevidela som tu nikde takuto temu tak ju zakladam ,nakoľko som sa stretla s doktorkou ,ktorej ked som povedala ,že kojim 19mesačne dieťa, jej reakcia bola-"a to prečo kojite take velke dieťa treba prestať ",nakoľko som mala zdravotne problemy kolisanie TK trpnutie končatin,ale aj tak presať kojiť nemienim,snad to nejak zvladnemem 🙂

takže baby dufam,že nesom sama ktora kojim "TAK VELKE DIETA a je na nas viac tak pridajte sa 🙂

Strana
z2
tiffanka
19. máj 2012

...tak ja neviem, ale ja som našla aj toto v tom článku 🙂 :
Výskumy dokazujú, že ak by si mohlo vybrať dieťa, vyberie si prsník a dojčenie a ďalej, že ak ponecháme rozhodnutie o dĺžke dojčenia na dieťati a nezasahujeme do dojčenia rušivo, dojčí sa obvykle 2,5 – 7 rokov, najčastejšia dĺžka dojčenia je 3 až 4 roky.Dieťaťu teda s najväčšou pravdepodobnosťou bude dojčenie vyhovovať aj po 2. roku života. Ak táto situácia vyhovuje aj matke, dlhodobé dojčenie posilní aj jej duševné a fyzické zdravie a nie je dôvod v ňom nepokračovať. Odporúča to aj Svetová zdravotnícka organizácia.

Náš drobec má akurát dnes /ako tak lovím v pamäti 😀 / 21 mesiacov, dojčíme sa ráno a večer pred spaním...ráno sa niekedy nevie odtrhnúť a niekedy je stručný , potom zoskočí z postele a donesie si šatstvo aj papučky, že ho mám obliecť a že ideme raňajkovať. 😀
No, a včera mi svokor povedal, že asi v správach to hovorili, že dojčiť sa hanbiť netreba 😀
Ja som si na začiatku ani len nepomyslela, že až tak ďaleko to dotiahneme 😅 , keďže staršie dve baby / 17 a 12 / boli na MM ani nie 6 týždňov a to už aj s dokrmovaním. Ale teraz som bola rozhodnutá bojovať 🙂 ..a podarilo sa. Len sa mierne bojím toho odstavovania, kedže sa vraví, že čím väčšia ratolesť, tak tým je to srdervúcejšie ☹ . Ale podľa mňa je to individuálne. Necháme sa prekvapiť 😉 .

ajca123
19. máj 2012

@mariana0915 prvého som kojila do 2rokov,druhého som kojila Pokud som mala mlieko lebo som bola opäť tehu 🙂)))
Hlupa to doktorka čo ti to povedala...

nela82
19. máj 2012

@mariana0915 nie si sama 😀 Moj maly ma coskoro 2 rocky a kojime stale 😀 Sice uz sa chystam prestat...no kedy to presne bude....neviem...
Osobne som sa este nestretla s nepochopenim co sa tyka dr.ci uz mojej obvodnej...alebo celkovo-vraj len nech kojim kym mozem a co by dali druhe zeny za to keby mohli kojit-to mi minuly tyzden povedala moja dr. 😉
No co sa tyka ludi z mojho okolia-hlavne ktorí nikdy nekojili...no-uz to pred nimi tajim....kukali ako... 😕 😕 😕 😕 😕 😕

nibiru
19. máj 2012

tak mna sa gynekolog tiez pytal ci to nieje zbytočne vraj sa mam opytat pediatricky ta ma ale podporuje čo najdlhsie než moja obvodna ked som dosla zo zapalom priedusiek miest toho aby nasla antib. ktore možem mi začala kazat na čo kojim ja tvrdim načo pchat umele,kravske ked mam svoje?malej chuti presne viem že len pije ziadne hranie a podobne je zdrava,šikovna do tych 2,5-3r dočit budem a dufam že sa odctavy sama nebudeme muset plakat a trapit sa s odctavenim..vobec ma reci inych nezaujimaju ty čo maju svoje deti nech sa staraju ako uznaju za vhodne ale moje dieta je moje 😉
@anjelicek26 gratulujem a prajem skore uzdravenie no si dokazom toho kto chce kojit bude!a aj s kavpky mlieka sa laktacia rozbehne ak sa mamička snaži aj ked je to drina.

tiffanka
20. máj 2012

@mariana0915 ...jéééj, to si ty založila túto tému??? :o))) Sranda, že kde sa mi nestretneme. Ja som nepozerala na začiatok, len som si názov témy prečítala vo fóre a pripojila svoj poznatok na úplný koniec 🙂
Teraz čítam tvoj zážitok s Dr. ... tak mi to vyjadrenie od Dr. pripadá divné, keď sa pozastavuje hlavne nad vekom malého 😒 . Ale veď vieš, čo dr., to názor. Možno by ti stačil väčší prísun magnézka, aj na to tŕpnutie. Myslím, že je to vhodné aj počas dojčenia. Ale ja nie som odborník 😉 , tak len tak polemizujem. Maj sa krásne 🙂 .

miruss_013
17. júl 2012

@mariana0915 Ahoj,a čo mám potom povedat ja.moja malá oslávila cez vikend 2 rocky.a kojime sa stále.také nieco aj mne povedala dr-uz davnejsie ze uz ju mam odstavit a tak.ze pre nu to uz nieje prospesne a pod..a kojime sa stále.a mienyme sa odstavit az ked sa malá sama odstaví..asi tak..lebo viem ze by tym velmi trpela.ak by som jej z jedneho dna na druhy jednoducho nedala.ona na cicik neda dopustit. 😉

strapco13
18. júl 2012

@tiffanka pokial nechas dieta nech ono rozhodne kedy sa odstavi, tak to bude bezbolestne
ja kojim obe deti..dcerka ma 1 rok a syn bude mat poly 3 roky ...a vyhovuje mi to..aspon pocas dojcenia je klud a ticho 😀 😀 😀

tiffanka
18. júl 2012

@strapco13 😀 😀 😀 ...normálne sa smejem...presne to isté mi povedala pred pár mesiacmi najstaršia dcéra /17r./. Aby som ho neprestala kojiť, lebo aspoň vtedy je v dome kľud a ticho. 😀 Ja mu proste nedokážem odolať, keď nasadí ten úžasný výraz a sladúčko povie: pjosím mjéčkoo :o).Veď hej...ja ho nechám sa rozhodnúť, nech je to teda bezbolestné, budem happy 🙂 ...len aby to netrvalo "do stužkovej" 😀 😀 😀 .

tiffanka
18. júl 2012

@strapco13 ... prajem dobrú nôcku 😉

mariana0915
autor
19. júl 2012

@tiffanka ahojjjjj 🙂
ano ano ja som ju založila,lebo nejak som bola zdeptana či čo 😠 😠 😠
my sa kojime už len večer a v noci 2x,ja sa nestažujem a som rada.že nam to ide aj ked mam zdravotne problemy,ale nemienim sa vzdať kojenia,lebo moj MArek je zavislak na cicine 🙂
my mame super dr. ona mi hned od začiatku ked sa maly narodil(tušim prva poradna bola),pytala sa,že dokedy som kojila KArin (len 1rok nakolko moj gyn. kazal pretsať ,aby som nepotratila),že Martek aspoň do 2 rokov aj viac ,takže ja mam podporu aj u manžela ,naolko jeho vyjadrenei bolo ,že nemieni kupovať UM ,ked možem kojiť(lebo KArin som zaviedla uplne obyčajne mlieko od roka a mala slabunky krvny obraz-hemoglobyn,a museli sme prejsť na UM francuzke, ktore je a bolo drahe) takže tak 🙂
a ako sa mate vy???? zdravy ste????
to vy mate už o mesiac 2ročky my až v oktobri ,neskutočne ten čas leti ☹
ked si najdem čas tak napišem viac do ip 🙂

mariana0915
autor
19. júl 2012

@miruss_013 presne presne presne tiež čakam kedy sa odstavi sam ,dufam,že ženit ho už budem nezavislaka 😀

mariana0915
autor
19. júl 2012

@tiffanka my ani vtedy nemame klud v dobe,lebo KArin donho rype 😠 😠 😠

miruss_013
19. júl 2012

@mariana0915 Hm 😉 😉 😉 uz to snád vydrzíme...ale urcite uznás ze aj ked je to nárocne u nas najme v noci uz som si nato budenie aj zvykla.. 😒

silviasol
19. júl 2012

No neda mi nevyjadrit sa k tejto teme, tak podla mna je tiez kojenie zdrave, ale moj maly ma 19 mesiacov ,je to uz velky chlap 😉 a kojime stale .Pre mna je to vsak nie moc fajn pretoze si svoje didiky pyta vsade ,,,a jednoducho ked sme v obchode ale na detskom ihrisku , na zmrzline a on si zmysli ze chce didiky tak mi neostava nic ine len nakojit ho 🙂 poviem vam nie vzdy je to sranda a vhodne. 🙄 Pre mna .Neda sa mu ani nijako vysvetlit ze nech pocka do auta ,,proste vyjdeme z obchodu a prva lavicka je nasa,pretoze vrieska DIDIKY!!!! 😨 A to si neviete predstavit tie uskrny okolo 🙂 A ze ci sa odstavi sam????No o tom pochybujem ,myslim ze pokial matka nezakroci tak sa to tazko oduci 😉

mariana0915
autor
21. júl 2012

@silviasol juj tak my nemame taky problem u nas je kojenie len doma 🙂

saranata
21. júl 2012

toto mám najradšej taketo posudzovanie toho čo je zdrave, najlepšie je to čo chce matka a dieta, moja dcera má 2 roky a 4 mesiace a kojím ju stále, napriek tomu ze za mesiac rodím , netreba riesit nazory druhých tvoje dieta -tvoja volba a hotovo! 🙂 🙂
a dvojročne dieta sa vie ukorigovat , tiez nekojíme vonku lebo to neni potrebne, ked bola malinká to bolo ine teraz to neni jediný zdroj obzivy takze proste vie a ani nepýta vonku .
tiez obcas pocuvam tieto narazky prestan a podobne ale neriešim to
tak sa drzte a didujte dalej dokedy chcete 🙂 🙂

tina7325
21. júl 2012

ahojte vsetky didikove maminky,uz som sa zapojila nedavno do tejto diskusie o kojeni vacsieho dietatka moja Vivik ma 30 mesiacov a stale som ju kojila nevedeli sme ako ju uz oducit v noci aj 20 krat na ciciku rano nevyspate obidve ,cez den mi to az tak nevadilo,no najviac mi islo na nervy mozno zly vyraz ze sa mi popri kojeni hrala alebo stipala a podobne veci s druhou bradavkou,to uz bolo neznesitelneeeeeeeeeeeeeeee ☹ ,ale preco pisem rozhodla som sa dost zacali sme od vcera poobednym spankom bez cicika,to este bolo celkom znesitelne ale tu noc fuuuuuuu,dufam ze len tie rady od mamiciek dva,tri dni a prejde to budu pravdive,od 22,30 plakala do 4 rana,potom zaspinkala do 6.15,teraz od 11.30 do 12 som ju musela len na rukach hojdat a tak lebo uz ked videla spanie strasny plac,mna bije strasne aj v noci teraz som pre nu asi ta najhorsia maminka ☹ bojim sa nesnej noci ale uz musim vydrzat,prsniky som prelepila naplastou a nakreslila cervenou fixou akoze krvicku....poviem ale pravdu je mi to strasne luto ten pohlad ako je prisata adrzkala sa ma rukami pri tom,je to tazke aj pre mna nie len pre Vivien,ale uz nevladze moj organizmus pomaly tri roky nespat ani jedinku noc,tak nam drzte palceky maminky ktore to uz mate za sebou.........

Strana
z2