Lieky Domperidon, Motilium, Costi. Akú s nimi máte skúsenosť?
Mate niekto pozitivnu skusenost?
@tinkerbell to za den mas len 200ml mliecka alebo costi ti zvysilo produkciu o 200 ml ? no podla mna za pokus to stoji vyskusat to znova ci by sa produkcia este nezvysila.mozno by to chcelo odborne poradit,napr od annag.
@mailinka ja som uz takmer vobec nemala mlieko, vobec sa mi nechcelo spustit a Costi mi zvysilo produkciu o cca200ml, takze teraz mozem mat tych 200 - 250ml. skusim napisat annag
@tinkerbell tento pocit,ked sa mliecko nespusta poznam.ja som to zazila,ked som 3x otehotnela a este som kojila svoju 1,5 rocnu dceru.mliecko sa stracalo z nicoho nic a uz som ani necitila ,ze sa spusta.ale to bol iny pripad ako tvoj,u mna to sposobilo tehotenstvo.vydzalo mi to este asi 2 mesiace.potom som to ukoncila.
no teda ako je mozne ze som na tuto temu nenatrafila ked som mala problemy s kojenim? hladala som tu na koniku infosky ako zvysit produkciu mlieka a jedine co som nasla boli tablety More Milk Plus, ktore mi teda vobec nepomohli.. no nabuduce budem mudrejsia a hlavne si nabuduce najdem uz popredu laktacnu poradkynu 😉
@annag hm, skoda, ze som nevedela to co si napisala skor 😒 ,,, mne sa miecko stratilo skoro na 3 dni,,,vobec nic neslo, zacala som dokrmovat,, a po 3 dnoch sa mi neako zacalo zase robit, s tym, ze maly si za tie dni zvykol na flasu a prsnik nechce, takze teraz musim odsavat, ale na plne dojcenie to nestaci, je to asi 50 na 50,, uz pred tym, som dojcila z oboch naraz, a tak som skusila more for milk,aj caj z weledy, ale neviem, neaky extra efekt to nemalo,,,, terez mi dali v lekarni ricinum nieco-homeopatika, a celkom dobre, ale aj tak by som chcela, zvysit produkciu miecka,,,,, skusim este to motium,,
Ahojte....chcela som radu, kedze Costi vypisala gystroenterologicka mojmu 6mes. synovi na zvrackanie..tak som si chcela precitat, ze ake s tym maju skusenosti deticky co to uz uzivaju.....ale zostala som prekvapena. 😕 Vobec som nevedela, ze sa to uziva aj pri znizeni tvorby mliecka...a cudujem sa, kedze je v pribalovom letaku napisane, ze " Dojcenie sa pocas uzivania lieku COSTI neodporuca" No nic...idem hladat dalej....ale som skor presvedcena, ze ho synovi davat nebudem...uvidime ako nam zaberie zahustene mliecko na tento problem...
@buburka
Buburka, zvysenie produkcie mlieka je len vedlajsim ucinkom Costi, normalne sa predpisuje prave na reflux, tak ako bol Tvojmu synovi predpisany. Neboj, nezacne sa mu tvorit mlieko 🙂)
Ale tiez som toho nazoru, ze skor nez zacnem babatku davat lieky, vycerpala by som vsetky ostatne moznosti.
ahojte prosím vás ja si idem dušu vykašlať vkuse ma dusi. Stale kojim môžem zodac?
a co sa tyka temy...domperidon /na volnopredaj Motylium, na predpis Costi/..je to liek ktory sa pouziva na traviace tazkosti, ale jeho vedlajsi ucinok je stimuluje tvorbu mliecka na hormonalnej urovni..cize v pripade nizkej tvorby mliecka je tento neziaduci ucinok velmi potrebny
ale nie je to zazrak..pokial sa neupravi dojcenie...poloha, prisatie, dojcenie na poziadanie, tak sa darmo budete pchat hocicim
bohuzila nasi lekari ho este nepoznaju..napriek tomu ze vo svete sa na podporu dojcenia pouziva uz vyse 20 rokov
mam ho osobne odskusany..je skvely 😵
@strapco13 nenormálny dusivy hlavne k večeru, počas dna vlhky to je des ja normálne až ako keby zachvat chytim. Dostala som aj ATB KLacid lenže ja stale kojim ajkied len rano a večer ale kojim . Tak som konzultovala s kamoškou pediatričkou či ho môžem brať . Povedala že ano že už nekojim naplno že to ide do mlieka minimu. ČO si myslíš ty?
no a k tomu kašlu skôr až z hrudnika
@strapco13 ja som to schytala od deciek v triede. najprv to začalo ako nádcha, potom to prešlo na hlasivky stratila som uplne hlas plus sa pridružila hrazna bolesť pri prehltani.Tu nastúpil orofar spray a ten zabral na bolesť, hlas stale slaby. No a potom to prešlo to prííííšerneho dusiveho, draždiveho kašla. Dnes som vyfasla ATB
@denne73 aj Klacid aj Zodac mozes aj keby si dojcila ovela mensie babo..v pribalovom letaku najdes takuto pistku..lebo nemoze sa cielene testovat na tehotnych a dojciacich zenach a na detoch...a napriek tomu deti tiez lieky mozu
na hlasivky je super calciovy sirup /vsetky lieky co spomeniem sa mozu pri dojceni/
na noc si daj antitusikum /napr stoptussin/ a cez den skor nejake mukolitikum ale to iba ak je vlhky kasel /mukosolvan, hedelix a pod/
popocuvala ti dr hrudnik? rtg nerobila?

ahojte, ja som zacala uzivat costi 2m po porode, vzdy som mala mlieka malo, ked som zacala uzivat costi, tak som uz skoro vobec nemala mlieko, costi mi zvysilo produkciu na cca 200ml za den, postupne som ho vysadzala, teraz som uz len na 2 tbl denne. Chcem sa spytat - ak by som znovu zacala uzivat plnu davku costi (9tbl) mohla by som este navysit produkciu mlieka? Dojcim casto + odsavam, ale mlieka je stale rovnako.