Ľutujete, že ste odstavili dieťa od dojčenia?
Ahoj mamičky. Prosím podeľte sa o vlastné skúsenosti s odstavením a pomôžte maminám, ktoré to práve čaká. Ide mi hlavne o skúsenosti z 2- ročnými a staršími deťmi. Ľutuje niekto,že odstavil takto staré dieťatko?
@evittam otehotnela v 15-tich, tak škoda ju riešiť ☹ teraz sa hrá na matku dokonalú ☹
@stvura ale veď žiadna štatistika nikdy 100% neodzrkadluje realitu, tak to jednoducho vždy bolo a bude.....ale vie sa k nej priblížiť 🙂
ja som len dotyčnej chcela povedať, tak ako si vlastne aj ty potvrdila, že hľadať súvislosť medzi dĺžkou dojčenia a inteligenciou osoby je hluposť na n-tú.
hoc to môže byť niekde na super laktačných stránkach spájané, realita je riadne ďaleko 🙂
len na ukazku, nech tu nevarime z vody, nahodne vybrane prve odkazy na temu Breastfeeding and IQ, su to len clanky casopisecke, ale cituju tie originalne studie.
https://www.theguardian.com/science/brain-flapp...
marec 2015
a
http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/118...
september 2015
mozno stacia aj tie nadpisy samotne, ale ked vas zaujimaju detaily, kludne si pocitajte, je to tam pekne podrobne vysvetlene, co vsetko so vsetkym tu moze suvisiet, a ze tym padom sa da zjednodusit aj takyto zaver,
no netreba verit hned vsetkemu, co pocujeme, alebo co zacina vetou Vedci zistili, ze .... kedze uz o par mesiacov mozu zistit nieco presne opacne, zalezi na vzorke zvolenej.
skoda, ze nerobili tento vyskum tu, vysli by im ine cisla 😅
a pre uplnych fajnsmekrov odporucam
http://thelancet.com/journals/langlo/article/PI...
nelutujem, vsetko je ako ma byt a pre nejaky dovod...synov som kojila 9 mes, 13 mes. a ani dceru som neplanovala dlhsie...ha..ha...😀 radsej nic nepisem, deadlinov uz bolo :-P
Prveho som kojila presne 2roky,2tyzdne a 2dni...potom som si odskocila porodit a po navrate z porodnice si vypytal mliecko pri obednom spanku.vecer sme si povedali,ze on uz moze papat vsetko a babo len mliecko,tak ze mliecko nechame babu.neprotesroval a viac si nepytal.
Vycitky alebo lutost som nemala.moja "kojo meta" (ako som si to nazvala) bola prekojit vsetky ockovania a zuby.do 2 rokov sme stihli vsetko 🙂
NORMÁLNE ĽUTUJEM, ŽE SOM ZALOŽILA TÚTO DeBATU!!!! Neviem, čo som od toho čakala asi skôr konkrétne rady typu..Ľutujem, že som prestala kojiť, lebo spánok môjho dieťaťa sa po odstavení aj tak nezlepšil... Také rady a skúsenosti som čakala a nie čítať ako sa tu vzájomne osočujete. ,, Najlepšie,, sú rady od tých, čo sú ešte len prvý raz tehotné a majú ,more, skúseností s dojčením!!!! Hanba dievčatá, HANBA!!!! Čo tak trocha empatie?!
@0silvia0 iska53....no takých s fľašami do 7 rokov sa nájde určite viac..,
urcite, je nas hodne, takmer cela populacia dnes cuca z flasi, vsade, v busoch, v kine, v obchodoch, niekto mineralku, niekto pivo, poniektori aj tvrde... Nic sa nezmenilo, to su ti zavislaci, ktorych priskoro odstavili👶
@jajkaa83 ja som odpovedala, u nas sa po odstaveni spanok zlepsil😉 dvojrocny syn bol v noci hore patkrat, po odstaveni 1-2 x , napije sa vody a spi dalej,niekedy ani to nie..cize nelutujem..cakame druhe,cize ak bude rovnaky, urobila by som to zas😉 ale kazda mamina ma na to svoj nazor, ja len o mojej skusenosti😉pekny den
@jajkaa83 Keď čakáš konkrétnu odpoveď, tak je aj zbytočné sa pýtať 😉 Prečo by sme ti mali písať, že nám je to ľúto, keď NIE JE!
@jajkaa83
ked uz v teme otazkou navadzas na lutost, myslim, ze sa niet co divit, ked sa tema zvrhne na ciernobielo, ako ostatne uz kazda tema posledne roky na tomto fore.
ok, neviem sice ako Tebe pomozu skusenosti s mojimi detmi, lebo Ty mas ine, aj deti, aj skusenosti, ale dobre
prve dojcene cca 14mesiacov, po odstaveni prespala celu noc, budila sa raz, napila vody a potom uz ani to.
druhe sa odstavilo prakticky samo jedneho pekneho vecera ked malo nieco po roku, a podobne ako prve sa este sporadicky raz za noc budilo ale uz stacila aj voda, cumlik a spal dalej.
tretie dojcene do 15mesiacov, detto ako prve dve.
aktualne este dojcim stvrte, pred spanim a raz dva krat v noci, podla toho, ci mu idu zuby alebo ako je unaveny. planujem odstavit asi v auguste, to bude mat 16 mesiacov.
nik Ti ale nezaruci, ze ked prestanes dojcit Ty, prespi vzorne celu noc, nasi sa podchvilou budia na cikat, pit, zle sny a cojaviemco...a to ich uz nedojcim dost dlho, tych starsich.
Klasika, v každej téme o dojčení sa musí objaviť militantné dojičky, ktoré si vycapí fotku cez pol obrazovky, ako jej dieťa cmúľa cecok a budú sa biť do mlieka plných pŕs, že budú dojčiť kľudne až do puberty. Lebo každého zaujíma zrovna toto.
Čudujem sa, že sa to ešte vôbec zakladá.
@stvura ako 8 ročný už musí vedieť, že mama sa po prsiach nehladká
@jajkaa83 ale nelutuj, tema dojcenia je citliva a dalo sa ocakavat ze sa to zvrhne, ale snad tu najdes aspon par odpovedi co ti nejako pomozu. Tuto temu sme niekolkokrat preberali s kamoskami co chceli deti odstavit a niektore tak aj urobili. Myslim ze zo zaciatku je to vzdy tazke a neda sa cakat ze spanok sa zlepsi do par dni, bude to proste trvat kym dieta sa s tym zmieri ze skutocne uz mliecko nebude. A potom sa to upravi. Ja osobne som neodstavila, ani by som to neurobila, mala som par kriz, ked som tym chcela tresnut, ale ja by som to lutovala potom, som taka povaha proste. Moje dieta som nechala nech sa odstavi same, stalo sa to kratko po jeho 5. narodeninach a som rada ze sme to poriesili takto...ale to ci tebe bude luto alebo nebude ti asi nik nepovie. Zalezi od tvojho nastavenia. Su baby co odstavia a uplne v pohode to beru, tych par noci, kym sa dieta budi a place nejako prekonaju a ide sa dalej...musis vediet sama ci to dokazes brat v pohode alebo budes lutovat...😉
@jajkaa83 Nie neľutujem. Nemám totiž co lutovat-obe moje deti sa odstavili same. Co sa tyka spánku-od 3.-5.mesiaca som nadojcila vecer, zobudili sa raz v noci a potom az rano. Od 5.mesiaca spia celu noc. Syn bol plne dojceny do 4.5 mesiaca potom dokrmovany kazdy druhy večer UM, dcerka čiastočne dokrmovana od narodenia.
@miluna777 Zeny, halooo, mna by take nieco teda ani vo sne nenapadlo. Myslim, ze kto takto uvazuje vo vztahu k detom, prave ten uz v hlave nejake uchylnosti preberal,ci ste to videli v nejakom uchylnom kanali v tv alebo vplyvom tlace? Lebo kto ma k detom ciste umysly, tak nad tym neuvazuje !!!!
Nie nelutujem. Prvy odstaveny v roku a pol a druha v roku.
NIe, neľutujem mala 20 mesiacov, myslím, že akurát.
@irise mne zas pride hrube niekomu podsuvat ze je uchyl a nema s detmi ciste umysly iba preto, ze sa mu podobne veci nepacia, z coho vychazelo moje slovne spojenie. Vies, ze sa niekto zamysla aj nad svojim vplyvom na dieta do buducnosti, neznamena, ze je uchyl. A tvoju poznamku do kozmu o tom, ci mam alebo nemam deti sis naozaj tiez mohla nechat pre kozmos. Milujem take co hned pridu a zacnu mudrovat 'ty este nemas deti'. Akoby clovek pred dietatom nemal daku vesmirnu mudrost, ktoru pochopi az s dietatom.

@evittam na mna to nahodou plati. Dojcena 2 tyzdne: skareda, neinteligentna a neviem co...😂