Ľutujete, že ste odstavili dieťa od dojčenia?
Ahoj mamičky. Prosím podeľte sa o vlastné skúsenosti s odstavením a pomôžte maminám, ktoré to práve čaká. Ide mi hlavne o skúsenosti z 2- ročnými a staršími deťmi. Ľutuje niekto,že odstavil takto staré dieťatko?
😨😂
@misska22 odporúčam na prebratie sa do reality.
úplne vážne!
bez ironie a srandy!
zajtra sa spýtaj práve tých ľudí vo svojom okolí - ktorí ti prídu najviac šťastní, najinteligentnejší, najkrajší, najspokojnejší, najúspešnejší.....proste hockoho naj, čo by si s ním v kútiku duše menila....jednu jedinú otázku: ,, ako dlho si bol dojčený,,
budeš fakt nemilo prekvapená aké mega trhliny má tvoja teoria.
a kludne naopak......niekoho hlúpeho, škaredého, ufrlaného, psychického zúfalca tú istú otázku.
@stvura na rovinu? Je mi to uplne jedno. Nemohla by som vetu napisat, kebyze riesim co sa kedy komu v zivote prihodilo s cim nie je vyrovnany. Nadavat tu ludom ze nekoja kvoli zniceniu prs a potom prestat kojit, lebo Marka od susedov ma za to ohovara ze kojim rocne dieta je pre mna proste cudne. Pre teba normalne. Nemusime mat nastastie spolocne nazory na zivot 😉
Otvaram oci nad takymito temami...ci je mi to luto, ze som deti odstavila? Bolo...trochu... v tom momente, lebo to bol pre mna nezvratny dokaz, ze uz to nie su babatka 😂 Velmi rychlo po odstaveni predosleho dietata teda nasledoval dalsi clen do rodiny 😂 Hmmm, tuto teoriu radsej nepredostriem manzelovi, kedze nasa mala sa odstavuje sama a cucne uz len raz v noci 😂 Tu nikto kojenie neriesi, vysostne intimne, na slovensku sa tym ludia chvalia alebo provokuju, kazdy do toho ma chut kecat, komentovat hovorit svoj "nazor", aky do kelu moze mat niekto nazor na to, co robi ina zena zo svojim dietatom a svojimi prsiami 😂 Ze nazor 🙏 Odkojenych dokopi skoro 8 rokov ale... laktacna psychoza ma postihne len malokedy 😂 Moje nocne pohodlie nadovsetko...
@stvura sorry ale kto hovorí že sa má pýtať výlučne ľudí 70 80tych rokov???? 🙂 to sú jediní ľudia sveta? dojčení snáď boli takmer všetci čo majú dnešným dňom od 20 do 100 rokov.
si nejaká vzťahovačná, nie? ja fakt za to nemôžem že niekto musel do jasiel.
@stvura 🙂 mimochodom to potom podľa danej pani znamená, že deti 70tych 80tych rokov sú všetky menej inteligentné? spokojné? šťastné? :(
@katarinamarkova konecne viem preco ma nevzali do Menzy. Som 78 😔
@momoqui Už zdupkala, lebo nie sme zvedavé na jej prsia vrazené....radšej odchádzam 😝
Zeny, mne ona pripomina moju susedu. Myslim ta co pridala tu fotku.
Mozno tie deti su jedine, co v zivote ma. Mozno vlastne nic ine nedokazala. Zbezne som mrkla na jej profil a vyzera, ze rodi od 16. Sak ok, jej zivot.
Ale uz som sa viackrat stretla s takymi, doma su, nic ich nezaujima, chlap tiez taky nahovno, tak povysili materstvo na JEDINU hodnotnu vec v zivote.
A akosi pozabudli, ze su aj ine zeny, co su uzasne matky, manzelky ale maju v zivote aj ine veci na rozume, ako len kojenie.
A potom sa do nich obuvaju a ak ma niekto iny nazor, uz su hned agresivne. Tato konkretna mamicka sa uz zoparkrat pochytila s inymi, ked si dovolili protirecit.
Zi a nechaj zit. Pre mna, za mna, koj az do dochodku, ak chces. Ale nechaj aj ine mamicky robit, ako to citia.
A za mna - kojena len do 3 mesiacov a definitivne spokojnejsia a vyrovnanejsia ako sestra, ktora bola kojena do takmer 2 rokov.
Sranda, ten zivot, ze? 😉
zase som sa raz dozvedela na koniku o com je moj zivot 😉
to preto som bola predtym taka blba a nestastna, ze ma moja matka za socika dojcila len 4 tyzdne a nie viac...
svoje deti som dojcila 14,12,15 mesiacov a aktualne mam 13 mesacneho, planujem to postupne ukoncit niekedy v lete, najskor po dovolenke.
extremne nazory vzdy boli a budu, nech si kto chce koji aj do maturity, ked to uz aj dietatu bude trapne, hadam s tym potom samo prestane a odstavi sa.
vsetko je v hlave matky, chvalabohu a obcas teda asi skor bohuzial....
@ladyoftherings tak ma počúvaj neviem ja som v živote nič nedokázala??? Mám skončení školu momentálne študujem externe na vysokej škole v Ke mám úžasne 4 deti áno prvé som mala v 16 no neľutujem to keby som mala možnosť vrátiť čas chcela by som aby bolo všetko úplne Nikto a nič ti nedáva právo urážať mamičky všetky sú iné tak toľko a každý má na kojenie iný názor asi toľko
Baby MIER, sto ludi, sto chuti, kazdemu, ako vyhovuje.. nie sme preto ani horsie, ani lepsie maminy, nakolko nie kazda ma to stastie a moze svoje mimco kojit, alebo tak dlho, ako by chcela, hlavne, ze tie svoje deturence LUBIME😉)
@misska22 haloooo??? ako som ta urazila??? alebo ako som urazila ine mamicky na fore??? Ved ako pises, kazdy ma narok na nazor, tak sa podla toho riad aj ty. Co som si vsimla, tak si to bola praveze ty, kto sa tu navazal do inych, ze nekoja ako pises, hoc aj do 10 rokov.
Kliiiidek. Ak si taka spokojna a stastna, mozu ti byt komentare neznamych zien na fore ukradnute.
Ale podla toho, ako reagujes, asi az taka stastna a spokojna nie si. No ale co uz ja viem, mozno teba mama tiez nekojila dost dlho na to, aby ti zabezpecila stastnu a spokojnu buducnost???
Takze ano, asi tolko, kazdy ma na kojenie iny nazor a preto ani tvoj nie je len ten jediny spravny, Mier.
Si podla svojich vyjadreni stastna, mas styri deti a studujes vysoku skolu (dufam, ze nieco s buducnostou, nie nejaku socialnu pracu ci ehm, ehm, kulturologiu) tak sa upokoj a zi a nechaj zit. A nemysli si, ze kazdy, kto ma iny nazor, ta chce urazit. Lebo je rozdiel medzi ked ta niekto chce urazit a medzi tym, ked sa TY urazis za kazdu somarinu, aj ked to voooobec nemuselo byt urazlivo myslene.
Mám taký pocit, že ako sa kedysi tlačilo na UM, tak sa dnes tlačí na dojčenie, lebo sa to proste ,,musí". A stále je to iba možnosť a nie je to žiadna tragédia, že sa nedojčí, z akéhokoľvek dôvodu. Dojčenie zo žiadnej ženy lepšiu matku nespravilo.
A teraz k téme ... nevidím nič zlé na odstavení, keď to už matke nevyhovuje.
@misska22 To bol sarkazmus od mamičky...ak chápeš vôbec, čo to je 😨
Ved nech kazda dojci ako dlho chce. Len nech tu nevypisuje blbosti typu,ze ked bolo dieta nedojcene, dojcene "len" do roka a nie do 10.tak preto je skarede, neinteligentne a neviem co.😀

@misska22 ja len jednemu nerozumiem - preco si taka nasrata na cely svet? ked si taka stastna dojciaca matka, dojci aj do tych 10tich rokov - to ti predsa nikto nezakazuje..
ale preco tak vnucujes svoj nazor a podsuvas, ze zeny, co nekojili do samoodstavenia su nejake sebecke mrchy co pozeraju len na svoje prsia? /moje prsia su aj po "kratkom" dojceni ako slivky ked tam nie je mlieko, takze by mi uz bolo jedno, ci dojcim 1rok, alebo 5rokov/
ani nechcem vediet, ako asi vidis zeny, co nedojcili vobec.. TO ci niekto dojci, alebo nedojci je kazdeho osobna vec, preto nechapem akekolvek taketo rozculovanie.. Moze za to, ze si si nestala za svojim nazorom pri dojceni chlapcov snad cely svet, alebo ty?
ved to tiez bolo tvoje rozhodnutie, je uplne jedno ci ovplyvnovane alebo nie.. predpokladam, ze aj dojcenie do 10rokov je ovplyvnene urcitou skupinou, ktora tvrdi ake to je prospesne..
a este jedna mala poznamka - mas nebodaj pocit, ze zato, ze si svojich chlapcov dojcila len do roka, ze za to su menej inteligentni a stastni? lebo tak tvoja poznamka o inteligencii a stasti vyznieva.. pekny vecer bez nastvania..