Má zmysel kupovať elektrickú odsávačku pri 5-mesačnom dieťati?

13. okt 2023

Ahojte maminy, chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s elektrickými odsávačkami. Aby som objasnila situáciu… synček bude mať onedlho 5 mesiacov, je kojený, doteraz pekne papal ale už skoro 2 týždne jje to riadny boj… nechce sa prisávať, plače, odťahuje sa, proste nenaje sa poriadne aj keď je už hladný. Mlieka mám stále dosť, výskušali sme všetky možné polohy, nič nefunguje. Normálne sa napapá jedine v noci v polospánku. Skúsila som odsať a dať mu z fľašky, takto vypije bez problémov, len ten prsník zrazu odmieta :( Je mi ľúto už prejsť na UM keďže mlieko ešte mám. Rozmýšľam teraz čo ďalej ak sa nám nepodarí vyriešiť to prisávanie. Doma mám len ručnú odsávačku Phillips Avent, na občasné odsávanie je fajn, ale určite nie denno denne. Okrem toho z poloprázdnych prsníkov už s ňou neviem veľa odsať. Má podľa vás ešte zmysel kupovať elektrickú odsávačku? Dokáže odsávačka udržať laktáciu a dostať mlieko aj z poloprázdnych prsníkov? Ak áno ktorú odporúčate? Alebo sa na to vykašlať, prejsť pomaly na príkrmy a UM?

hortenziaj
13. okt 2023

Popravde, ja osobne by som sa vykaslala. Ja som odsavala mesiac a pre mňa stratený čas, ale ja som aj v noci musela, ty budeš kojiť. Ako dlho by si chcela odsavaf? Do roka? Podľa mňa môžeš byť mega vďačná ze až tých 5mesiacov ste dali a kľudne začať prikrmy, ked sa rozpapa tak toľko toho mlieka nebude treba.

amelie2017
13. okt 2023

Ja som mala aj elektricke a pri oboch detoch bola moja zachrana rucna aventka. Najrychlejsia. Sice som s odsavanim sloncila v synovychy 4-5 mesiacoch, ale pouzivala som ju 8 krat denne..nie je k bradavkam tak setrna ako elektricka, ale o 3. rano som chcela mat odsate a spat, nie hodinu cakat, kym elektricka dofuci. A to som mala aj profi medelu z nemocnice.