icon

Mám odstaviť štvortýždňové dieťa?

segga
2. dec 2016

Ahojte maminy, potrebujem poradit. Mame doma 4-tyzdnvu princeznu a bohuzial, ja nemam mlieko. Problemy sme mali od narodenia, no stale som verila, ze sa to rozbehne. No napriek velkej snahe sa to bohuzial nepodarilo :( Potrebujem poradit v tom, ci ju mam aj nadalej prikladat, aj ked to ma namiesto dudlika a mam pocit, ze ju to aj upokojuje, alebo ju mam uplne odstavit a naucit na dudlik. Dakujm za kazdu radu a skusenost.

eludka
5. dec 2016

nie, aspon trosku mliecka jej poskytnes, tym lepsie pre jej imunitu, a ked ju to upokojuje, tym lepsie, aj ked nech z Teba nema uplny dudel 🙂, kamoska si natacala budik a kazde 3 hodiny odsavala mlieko - aj v noci - a rozbehla sa jej tvorba mlieka

senta_sofia
5. dec 2016

@segga este jedna otazocka,kontrolovali jej uzdicku pod jazykom,ci nema kratku? Mojmu starsiemu ju podstrihli,ked mal mesiac a pol,ani som netusila,ze to moze robit problem,lebo on papal,ale je pravda,ze som mala zlikvidovane bradavky a dost zaspaval.Ked mu to strihli,napapany raz dva a ozaj ma to nebolelo.Tak sirim osvetu 😉

pallacinka29
5. dec 2016

Chcela by som sa pridať k názoru niektorých žien tu, prečo nie mamila.sk...
Laktačná poradkyňa p. Kolesárová (ktorá vraj bola z mamily vyhodená), si vypýtala za konzultáciu 1,5 hodiny 60 Eur plus cestovné 10 Eur, neskôr sme zistili, že on nás býva 800 metrov!!!!! Pani má podľa ŽR na toto živnosť, peniaze berie v hotovosti - každej jednej z nás zamestnávateľ odvádza nie najnižšiu sumu, pani si z toho spravila perfektnú zárobkovú činnosť...
Očakávala som poradiť, som po ťažkej chorobe zistenej pred pôrodom, pani aj v osobnom kontakte aj na svojich weboch má zvládnuté techniky a taktiky citového vydierania a kultu osobnosti. S mužom sme to so zdravým sedliackym rozumom zvládli spolu, oprávnene sa pýtam, či to táto pani nemá ako ľahkú zárobkovú činnosť... keď si spočítate, koľko zarobí za mesiac, všetko v hotovosti, som presvedčená, že v jej prípade účel svätí prostriedky...
Niekto veľmi dobre našiel "medzeru na trhu" v službách, ktoré sa dajú za peniaze poskytovať a využil krehkosť a zraniteľnosť ženy po pôrode, generácia našich mám o takomto "povolaní" nechyrovala...

sardinka336
5. dec 2016

@pallacinka29 60 eur za konzultáciu? A čo ona je...nejaky uznavany neurochirurg???
No ja by som jej takuto sumu určite nedala.
Sila toto fakt....perfektny zarobok na ,,nešťasti,, ludi a pripadnej hluposti. Lebo dat laktačnej 60 eur za konzultaciu a 10 za cestu je blbost...

jatva
5. dec 2016

@pallacinka29 ked bola z mamily vyhodena, tak asi preto, ze sa nestotoznuju s jej praktikami. Konzultovala som s lp z ceskej mamily a nechcela nic, az ked som sa spytala, tak povedala, ze mozem poslat dobrovolny dar. Ale slo teda o telefonicku konzultaciu. Neviem ako by to bolo, keby pride osobne...

lorela
5. dec 2016

@pallacinka29 Smutná skúsenosť. A keď si ešte zoberieme, že laktačnou sa môže stať hocikto... Bez odbornosti, len absolventka kurzu.
Však aj preto je ich toľko.

papricka33
5. dec 2016

@sardinka336 na druhej strane, kolko su dnes ľudia ochotní zaplatiť nejakej samozvanej veštici? 😉

elen5
5. dec 2016

@pallacinka29 vôbec nechapem vás post. Vy ste si laktacnu volali sama, samac ste su ju zvolili. Ako píšete p. Kolesarova nie je poradkyna mamily!!!tak potom??? Na stránke mamily su kontakty z ktorých ste si mohli vybrať. Taktiež s cenou ste boli doprrdu oboznamena, nie? Ja osobne som mala laktacnu , ktorú som zavolala podľa zoznamu, kde mala aj cenu uvedenú. Nevidím žiaden dôvod takto osocovat mamilu a nej poradkyne.

kamillla56
6. dec 2016

@elen5 nieee, to treba sudit podla jednej zenskej komplet celu organizaciu ... mamila ju vyhodila, aj tak je zla 😀 keby tu teraz napisali vsetky matky ktorym poradkyne zachranili dojcenie a zadarmo, tak ako zadarmo radia a odpovedaju na vsetky otazky, tak by to trocha inak vyzeralo.

evittam
6. dec 2016

@elen5 Ja by som veľmi rada vedela ako to tieto osoby zdaňujú svoje príjmy.

jatva
6. dec 2016

@evittam asi ako vacsina zivnostnickov na svk...

sardinka336
6. dec 2016

@elen5 mamila - tato organizacia ma za ušami toho dost...
minimálne odporučanie dojčiť za kazdých okolnosti, cez mrtvoly, opita, nafetovana, fajčiaca, na psychofarmakách, otravena hubami, s rakovinou aj ,,laktačnou psychozou,, - hlavne dojčiť.

evittam
6. dec 2016

@jatva No neviem,neviem - keď tu už jedna mamička písala, že si od nej vypýtala sumu, ktorú si vypýtala a žiadny doklad jej o tom nedala. A ak si to myslela ironicky - tak potom je to naozaj super biznis! Ja by som dotyčnej LP nedala ani cent bez dokladu. Len toľko k tomuto.

evittam
6. dec 2016

@sardinka336 Jasné - a ešte aj "super" domperidon ti odporučia......

jatva
6. dec 2016

@evittam tak ano... doklad si treba pytat. Moj ex svokor ak priznava strvtinu prijmu, tak je to vela... ale je to chyba ludi, ze nepytaju doklady. To nie je problem len LP.

sardinka336
6. dec 2016

Ale pýtať 60 eur či s dokladom či bez je sila plus cestovne. Take peniaze berie za hodinu jedna moja doktorka, ktora je naozaj špička v odbore ma 50 eur taxu za sukromnu hodinovu konzultaciu. A nie tu nejaka laktačna baba, ktorej rady si mozem prinajmenšom vyguglit a ked mam kamaratku čo dojčila tak moze tiež ukazat, poradit...

jatva
6. dec 2016

@sardinka336 dopyt-ponuka. Co su ludia ochotni zaplatit, to si pyta. Keby jej to nikto neda,a bude chciet peniaze, musela by s cenou dolu.

three
6. dec 2016

@kamillla56 uplny suhlas

esther03
6. dec 2016

@sardinka336 ved toto ma zaraza ked som kuk mamilu co tam tie baby ponukaju priprava na porod (ponukaju takmer vsetky porodnice zadara alebo za naozaj maly poplatok a nerobia to tam baby s kurzom, ale psychologicky alebo zdravotacky), pomoc pri dojceni (toto je tak prirodzena vec, ze ti poradi aj zena co odkojila- kamoska, sestra, mama, lekarka...a nebude to nasilne, navyse v pripade ak ma niekto zdrav. vzdelanie alebo skusenost moze poradit, ze "moja toto s dojcenim nesuvisi sup k dr." kym na mamile "brusko ho boli, lebo mas zlu techniku a nahlta sa vzduchu", poradenstvo ohlasne vztahovej vychovy (pane boze toto mi rozum neberie, matka a dieta maju vztah- maju teda vztahovu vychovu atd. Ak by som aj chcela vediet o nejakej teme viac, je milion odbornej literatury (najmä v cestine je top vyber, ale to hadam väcsina zien by zvladla 🙂 a v CZ vydavaju aj slovenski odborni autori...), vela knih sa da najst aj na nete, pozicat v kniznici, od kamosky.... Prepana ved za 70 € mam minimalne 3-4 kvalitne odborne knihy.

jatva
6. dec 2016

@esther03 a ktora mama co ma uplakane dieta, je nevyspata atd ma chut citat 4odborne knihy? Tym nechcem povedat, ze pytaju primerane.... len je niekedy lepsie pocut a vidiet ako precitat.

sardinka336
6. dec 2016

@jatva sak nemusi čitat snad nezije v skleniku ze nema kamošky čo aspon vypočuju, poradia...

jatva
6. dec 2016

@sardinka336 ked vidim ake rady sa davaju na mk, tak dik, neprosim 🙂 mne radila mama a babka a nejak dobre to nedopadlo.

pallacinka29
6. dec 2016

ja ked vidim niektore rady aj tu na MK v skupine laktacne poradenstvo, tak niekedy zasnem... baba s otvorenymi, krvavymi niekolko cm ranami na bradavke a rada "prikladaj, prikladaj"..., nehovoriac o obrazkoch na dojcowebe, kde matka v satke dieta koji a zaroven zehli... to samy pred sebou si chcu dokazovat, ze su obklopene dokonalostou?

esther03
6. dec 2016

@jatva nikde nepisem radit sa na MK ani radit sa s babkou. A nevidim dovod preco by som ja mojej dospelej dcere nemohla kvalitne poradit ked som nedavno dojcila jej surodenca. Velky vekovy rozdiel nie je nic vynimocne ani dnes ani v minulosti (medzi mojou babkou a jej najmladsim bratom bol rozdiel 16 rokov).

sardinka336
6. dec 2016

@jatva ja sa neradim na MK a dovolim si povedat, ze ešte mam aj ,,svoj rozum,, nie som človek ktorí nekriticky prijima. Predpokladam aj ty...takze si vyberam take kamaratky, kde viem ze sme viac menej na spoločnej vlne ...takze ja mam okolo seba par takých ludi, ktorí viem ze poradia, pomozu, mlade baby čo porodili, oddojčili a su ochotné ukazat to aj mne.

@pallacinka29 no asi tak...to radily aj mne...kazde prisatie som myslela, ze vidim všetkých svätých a oni len prikladaj, prikladaj....nakoniec to skončili takou mastitidou, kedze mi tam maly zavliekol infekt ze som mala vysoke teploty, zimnicu a skončila na pohotovosti kde som sa ledva dotackala čo som uz ani na nohach nevladala stat. Vtedy som sprosta nevedela, ze su lieky na zastavenie a nikto mi ich neponukol...dnes by som si ich hned pytala.

verustekmalicky
6. dec 2016

@esther03 taak nieje pravda že žena čo bezproblemovo oddojčila svoje deti, v pohode poradi žene, ktorá ma problem pri dojčení. Žena, ktorá sa nikdy nestretla napr. s neprisavajucim dieťaťom, pretože všetky jej deti boli jak pijavice a dojčili sa bezproblemovo niekolko rokov, nema ani šajnu, čo poradiť žene s takýmto babatkom. A taakto je to aj s inými problemami ohladne dojčenia. Pani o ktorej sa tu hovori nieje poradkyna mamily.

esther03
6. dec 2016

@pallacinka29 srandujes? dojcit a zehlit zaroven? Ako bezpecnost dietata maju v pazi?

pallacinka29
6. dec 2016

@sardinka336 my sa doma s muzom smejeme, ked mu poviem, ze ma bolia tie moje trombozone nohy - a on ze len prikladaj, prikladaj...
ja nerozumiem tomu a fakt by som to chcela mat vysvetlene, ze vidim, ze mlieka mu ide par kvapiek, dam si ho na prso, chyti nervy, ze mu nejde, reve. Rady, ze prikladaj nepochopim, dalej ich umocnia tym, ze to chce trpezlivost. Ked to nema byt pohodove, ale mam sa nahlit a stresovat, ci som ho prilozila kazdu hodinu a aj tak nejde, chcela by som vediet, kolko mam cakat, kym mu dam jest UM. Uz som to raz napisala - je velmi zaujimave, ze v mnohych oblastiach uznavaju vedu a vyskum vsetci - je pomerne malo ludi, co maju "prapovodne" televizory, pracky, mobily a pod., ale uznat si, ze veda isla dopredu aj oblasti UM ani za svet...

esther03
6. dec 2016

@verustekmalicky je len velmi malo zien, ktore pri dojceni nemali ziadny problem (ci uz sa bavime o probleme s prisatim, ragadach a co ja viem com este...). Rovnako laktacna nemusi mat realnu skusenost na sebe. Moze mat veci len nastudovane a to zvladne kazda mamicka aj ta s nizsim IQ. Navyse, to co plati u jedneho dietata, nemusi u ineho, takze velakrat treba skusat co zaberie. Moj maly mal z MM krce a bol v kuse zaplyneny. Rada laktacnej mam zlu techniku nahltal sa vzduchu. A treba len v kuse spravne prikladat. Trepala jak deva satkou na stanici, moj maly mal problem s crievkami. Tie zeny radia na zaklade kurzu bez akejkolvek zodpovednosti za svoje rady.

jatva
6. dec 2016

@esther03
@sardinka336 tu na mk su tiez niekoho ksmosky... a ked je niekto moja kamoska, neznamena, ze mi da aj dobru radu. Ja sa o vela veciach co sa tyka vychovy s kamoskami ani nebavim, lebo kazda mame vlastne metody... povieme si u nas tak a tak a tym to konci. Ked hladam info, tak vzdy z viacerych zdrojov...