Mám pocit viny, že som dieťa dlhšie nekojila
Ahojte. Mozno mepisem do spravnej kolonky ale myslim ze tu najdem pochopenie. Som zufala. Odkedy som bola tehotna bola som rozhodnuta kojit co najdlhsie a preto som aj zacala skumat internet s radami ako to robit co najlepsie a najdlhsie. Bola som tiez rozhodnuta pre porod do vody bez cohokolvek a o kontakte koza na kozu.
No osud to mal zrejme naplanovane inak. Ja som hrozne malinke ziena a moja dcera bola dlha. Takze co cert nechcel mala som aj epiduralku no aj tak nastali komplikacie. Hoci som bola otvorena na 10cm mala sa zasekla a nemohla von. Prestavalo jej bit srdiecko a ja somusela podstupit urgentne cisarsky. Cize o porode do vody a kontakte koza na kozu som mohla snivat ☹ Stale som bola predsvedcena ze budem kojit ved tolko prispevkov od mamiciek po cisarskom som citala ze kojili aj do 3 rokov bez problemov.
Lenze dcerka sa narodila s nebezpecne nizkou hladinou cukru a miesto toho aby mi ju dali nakojit (hoci som sa po operacii nekontrolovatelne triasla takze asi vedeli preco to robia) dali jej flasu so sunarom a malu mi dali do ruky az asi 2-3 hodinky po porode. Samozrejme mlieko nikde ale nevzdavala som sa. Zakazdym som ju najprav nakojila no musela som dokrmovat flasou prve 2 tyzdne. Moja princezna je taka uzasna ze si aj napriek tomu ze mala flasu vzala vzdy najprv prso.
Ked som zacala len kojit bolo to super a tesila som sa ze to najhorsie mame za sebou a mozem kojit do aleluja.
Bohuzial po 2 mesiacoch sa mi mlieko prestalo tvorit. Proste pomalicky ubudalo a vsimla som si to uz skor hlavne vecer. Tak som zase zacala hladat na nete a kontaktovala laktacnu poradkynu (len cez skype lebo zijem v uk) a snazila som sa to ubudanie zvratit. Stale som dostavala tie iste odpovede a rady ktore som skusala no nezaberali. Cim dalej tym castejsie som musela kojit az nakoniec sa mi mala zacala jedovat hned po prisati ze jej nic netecie. A ked som jej cicik vybrala hrozne plakala. Musela som zase nasadit sunar aby sa napapala.
Teraz momentalne som v stave zufalstva kedy nic ine nerobim len kukam na nete prispevky mamiciek ktore mali krizy s kojenim no zda sa ze vdetky to v pohode rozbehli. Vsade odsudzuju flase a sunar. No ja si neviem predstavit nechat moje dieta plakat od hladu alebo ho mat na prsniku 24 hodin denne (skusala som no nepomohlo). Som zo seba sklamana a mam pocot viny ze som nedokazala svoje dieta kojit dlhsie ako 2 mesiace. Kvoli vsetkym t tym clankom a prispevkom co som citala (aj na stranke mamila) sa citim ako najhorsia matka na svete a hrozne neschopna dat svojmu doetatu to najzakladnejsie.
Prosim povedzte ze aj vy ste si nieco taky presli a ze som sama. A ze to ze som nasadila sunar neznici mojej dcere zdravie a zivot (povedane s nadsazkou)
Dakujem
@janinah ale ide o zivot, poporodna depresia vie byt zakerna. Ak si neskusila, nevies a naozaj nepomozes takymto chapavym komentom vystresovanej mame, co chce slova povzbudenia, lebo ma pre nu velmi zavazny problem. Ano, umrelo strasnym sposobom asi niekolko desiatok deti v Afrike, Azii a vselikde inde, ale ukazovat vystresovanemu cloveku "perspektivu" pomoze pramalo
@twitinka kojit je fajn ked to ide, taktiez prirodzeny porod, ci do vody ci hocijaky iny vysnivany, ale ked to nejde je super ze zijeme v 21. storoci a existuju alternativy, nemusia deti a maminy pri porode umierat, lebo si vieme pomoct., Zijete, ste zdrave, tak si nelam hlavu nad nepodstatnymi vecami, v zivote maloco vychadza podla planov, musis byt flexibilna a vyberat si vzdy to najlepsie z moznych rieseni a nezabijaj cas riesenim co by bolo keby... to vsetko je nepodstatne. Ja som tiez v podstate nekojila a sme tu, nic nam nechyba a tiez som chcela kojit, ale je lepsie dat umele mliecko a byt v pohode ako sa stresovat za kazdu cenu a nakoniec to aj tak bude na figu
Ja som si tym sice nepresla ale tiez som rodiila v UK, tiez cisarskym a sice som kojila ale na tom nezalezi. To ze sa nepodarilo rozbehnut kojenie, nie je koniec sveta. Ale viem o com hovoris, vsade sa propaguje kojenie, u GP, to iste midwife, prve otazky sa tykaju kojenia, vsak? Ale ja poznam mamicky ktore sami dobrovolne sa rozhodli nekojit z roznych dovodov. Takze hlavu hore. 🙂
Ja som nekojene dieta, som pomerne zdrava, alergie nemam a mam najlepsiu mamku na svete.
ja som síce rodila prirodzene, ale tiež to vyzeralo všeliako, ale nakoniec malý nejak vyšiel...mal silnú žltačku, bol spavý a tiež ho už v nemocnici prikrmovali a doma sa mi tiež nepodarilo rozbehnúť kojenie, a malý bol po dvoch mesiacoch už čisto len na Um, teraz má 6 mesiacov, je to môj malý chlapisko. áno je pekné kojiť, má to veľa výhod, ale ked sa nedá, tak sa nedá. Bud rada,že malej sa nič nestalo pri pôrode, raduj sa z nej a nerieš nejaké články, prečo ich čítaš? 🙂 radšej venuj čas maličkej a teš sa z nej, bud v pohode a to jej dá viac ako ked budeš zbytočne riešiť veci, ktoré už neovplyvníš 🙂 držím prsty a hlavu hore, aj mamičky, ktoré nekoja sú dobré mamičky 🙂 hlavne,že ľúbia 🙂
Ahoj,
nebud zufala. Musis byt hlavne v pohode a uvedomit si že Ty si urobila maximum a ked to priroda nechce tak to nepojde. Poviem Ti moj pribeh. U nas v rodine vsetky zeny mali mlieko pre celu porodnicu. Nikdy som si nemyslela, že ja budem ta co bude mat problem s mliekom. Avsak priroda to zariadila tak, že u mna sa mlieko tvorilo velmi malo alebo vobec. Ked sa mi narodila dcera pred 12 rokmi som zistila, že mlieko sa vobec netvori. Dokonca sestricky v porodnici mi pichali injekcie na mlieko a malu som stale prikladala. Samozrejme bola dokrmovana kedze mlieko mi vobec neslo. Vzdala som to po dvoch mesiacoch ked som za hodinu vydolovala s odsavackou 10ml. Mala bola na umelom mlieku prakticky od narodenia a musim povedat že som nevidela rozdiel v jej zdravi oproti ostatnym detom. Teraz v 12 ma dva krat do roka nadchu. Pri synovi som už vedela do coho idem a kupila si elektricku odsavacku /najvykonejsiu/. po narodeni presne ten isty problem. ziadne mlieko sa netvorilo. zase umela vyziva aj ked tu som uz nieco s odsavackou vydolovala. malu flasku za hodinu odsavania na najvyssi vykon asi 2x denne. vzdala som to po 4 mesiacoch. maly ma dva roky a bol jeden krat chory....takze netrap sa. dnesna decka vyziva je dostatocna a pokryje vsetky potreby dietata. /dokonca si myslim ze je viac vyrovnana co sa tyka potrieb dietata/. Proste ked priroda nechce nic s tym neurobis....netrap sa tym. urobila si maxium....tiez som dlho mala vycitky ale dnes uz viem ze som spravila maximum a deti to nijako nezasiahlo...tak dufam ze som pomohla aspon trochu
@twitinka nič si nevyčítaj. si tá naj maminka pre svoje dieťa, robíš všetko možné, aby si ... a teraz to príde! sama si si nasadila latku a sama sa musíš nastaviť na realitu. my čo sem mali podobný scenár kojenia, vieme čo cítiš a aké máš pocity, ale ver alebo nie, sú úplne zbytočné a vytváraš si tlak sama na seba. články o kojení, o super matkách, o tom, že kojiť môžeme všetky a je to naša povinnosť, bla, bla, bla.... akosi sa zabuda na to, že všetko má byť prirodzené, spontánne. nikde sa nepíše o zufalkách maminkách čo chcú kojiť o dušu a proste im to tak nejde, o ich pocitoch zlyhania a neschopnosti. dokonca presvedčia sami seba, že sú zlé matky kvôli kojeniu! veď je to choréééé! takže, milá maminka. prestaň sa týrať a porovnávať sa s ostatnými maminkami. je načase užívať si materstvo so spokojným bruškom tvojho bábatka. a jedno či ho naplníš svojím, alebo umelým mliečkom. ver mi, čím skor si to pripustíš, tým skor sa to dokážeš naplno užívať. PS: viem o čom hovorím, mám tri deti 🙂
Ach moja zlatá, si tá najlepšia matka, akou vieš byť...robíš a urobila si všetko preto, aby si kojila, no jednoducho to nejde. Viem to, lebo som pred dvoma mesiacmi prežívala to isté. Ver mi, zmieriš sa s tým ťažko, že si zlyhala, lebo toto je ten pocit, že si zlyhala...ale ver mi, časom pochopíš, že nič nejde nasilu a čím viac sa snažíš, tým to má akoby opačný efekt...robila som presne to isté, čítala som dookola a závidela dokonalým ženám, ktoré kojili pomaly do dvadsiatky svoje deti a neskutočne im závidím....ale vďaka pánu bohu za UM, lebo by naše deti zomreli od hladu...Um je pomoc, nie otrava alebo jed...ale aj to som pochopila a prijala za svoje, až keď mi tu na koníkovi jedna babenka takto pekne nenapísala, Um nie je jed!!! ale pomoc...tak ju prijmi, si perfektná matka, lebo napriek všetkej svoje príprave a snahe, Ti to nevyšlo a Teba to trápi....Ty si neprestala kojiť kvôli pekným kozám...tak sa pozbieraj a buď tou najlepšou maminkou naďalej,,,daj svojmu dieťatku jesť a staraj sa o neho tak ako doteraz....všetko si urobila a robíš dobre... 🙂 🙂 🙂
@tintinamartina absolútne súhlasím
@twitinka ja som svoju dceru musela dokrmovat od mesiaca, a to uz bola riadne podvyzivena, pretoze som verila laktacnym ako v porodnici tak aj neskor, ktore som kontaktovala - ze vydrzat a rozbehne sa to. Uplne sa mi zatemnil mozog, hadam by som nechala vlastne dieta aj umriet od hladu, pretoze som sa citila matka druhej kategorie. O psychickych nasledkoch ani nehovorim, ako dieta vrestalo od hladu a my sme stale hladali pricinu inde, ze ju boli brusko a kolika a pod. Potom som presla na system nakojit-dokrmit a takto som kojila do 3 rokov, kedy mi to uz liezlo aj na nervy a uplne naopak, nedokazala som dceru odstavit.
Prestante sa obe trapit, nie je nic zle na tom, ze nakojis a dokrmis, hlavne ze je mala v poriadku po tak tazkom porode. 😉
ja som mala popôrodnú depresiu a nekojila som ani 4 dni......Malý do 3 rokov chorý nebol, nebral žiadne lieky ani voľnopredajné, nemal problémy s bruškom, ani raz nevracal......Nemám pocit, že by mu to ublížilo.....skôr mne....tak som sa snažila až som sa dostala do takej fázy, že som skončila na liekoch na depresiu a hypnotikách. Lepšie mať spokojnú, šťastnú maminu a byť na umelom mliečku ako neustále vystresovanú z toho, že nejde kojenie.....môj názor. Ja som to neustrážila.
Ahoj,vobec sa nad tým netráp!umelé mliečka sú už dnes velmi kvatitné,a dietatko dostane všetko co potrebuje 🙂 ja osobne som nikdy nebola zástancom kojenia,ani som nekojila,odzaciatku som davala umelé mliecko/Bebu/ a malý vobec nie je chorľavý,a to sa narodil este aj predcasne v 34 týždni,mal len 2 kilá.Všetko dohnal,je to zdravý krásny chlapček. 🙂 Na to aby maminka vyprodukova mliečko takej kvality ako su umelé mlieka /myslím tu na všetky vitamíny a min.zložky/ sa musi veľmi pestro a zdravo stravovať aj to nie je isté ,že budú v takej koncentrácií ako sú v umelom mliečku.....takže hlavu hore! kludne dávaj umelé mliečko nič s tým nepokazís,skôr pomôžes. Tolko moj nazor.
@twitinka Ako Zdenka Predna spieva, ked to nejdeee, tak to nejdeee. Tutok Ti posielam linky so skusenostami mamiciek, ktorym to tiez neslo a beru to sportovo...len na to treba trosku casoveho odstupu, si myslim. Uvidis, ze uz mozno o par mesiacov, hoci teraz to bytostne riesis, sa nad tym len pousmejes a mavnes rukou, najma ked uvidis, ze Tvoje dietatko prezilo 😉 je zdrave a nic mu, napriek nekojeniu, nechyba. Takze ziadne zufalstvo, sialenstvo a ani nic podobne. Urobila si co si mohla a vedela.
http://boehmova.blog.idnes.cz/c/164750/Tortura-...
http://www.vitalia.cz/clanky/nekojim-jsem-vazne...
http://klubsilenychmatek.blogspot.sk/2013/04/ko...
Inymi slovami fungovalo mi aj kolenie aj UM naraz....dieta mi vrieskalo od hladu a moje mlieko nestacilo....skusala som vsetko mozne, aby bolo...ale nebolo ho dostatok. tiez som citala x prispevkov, ze ak zacnes s UM, je to koniec kojenia, u mna to tak nebolo a vobec si nejake clanky ci prispevky neberiem s srdcu
Zaklad je ab bolo dieta napapane (nevidim rozdiel v tom, ci uspokoji svoju potrebu mm alebo um). Ja som mala depresie pri starsej, mlieka nebolo kojila sa mesiac potom zacal prsnik odmietat, ja som dalsie 4 mesiace odsavala, dopovala sa senovkou a benediktom, skusali sme aj cievku, len som sa trapila, depkovala. 90ml som odsavala hodinu!!!! Stale tu musel niekto byt lebo ked som odsavala malej som sa venovat nemohla (teraz si klepem n celo, ze som ten cas mohla rdsej venovat jej ako odsavaniu a stresovaniu). Odkedy som dala flasu s Nutrilonom, citila sim sa uplne oslobodena! Konecne mal bola najedena mala som zrazu kopec casu..... Pri dvojickach sa mi mlieko objavilo asi na 10ty den po porode, v nemocnici mi plakali od hladu, nechceli dat prikrm, az ked mi schudli 500g!!!! (Porodnu vahu mali 2500g), tak jedna uvedomela sestricka mi priniesla flasu s nutrilonom. Dvojky som dobrovolne nekojila po skusenostiach so starsou. Mlieko mi nestacilo ani pre jednu, naco trapit seba aj ich, plus strsia mal 15,5 mesiaca ked sa narodili, musela som sa venovat aj jej nie cely den len kojit (resp. Sa o to snazit a depkovat). Poviem ti z ofstupom casu sa na vsetko pozeram inak a mojim depkam pri starsej vdacim iba dnesnej prokojacej sekte. Ak nieco ide ide ak nejde nejde. Niekedy staci mala pomoc, aby sa to rozbehlo, ale niekedy sa mozes aj rozliat a nepojde to aj tak. Hlavne je aby dietatko bolo napapane, milovane a aby malo spokojnu mamicku. Ak si toto uvedomis budes si konecne uzivat malu a budes spokojna mamicka a budes mat aj spokojne dietatko. Matka sa neposudzuje podla toho ci koji alebo nie.
@xevulax dobry vyraz...prokojacia sekta... 😀 ale mas pravdu, par extremistiek sa medzi kojacimi zenami najde 😀
"život zničujúcich faktorov" sa okolo decka vyskytne ešte toľko, že keď si ich uvedomíš, razom povieš, že radšej si ho ani plodiť a rodiť nemala 😀
@twitinka je to uplne jedno. Tie ktore nedojcili sa vyvrsuju na tych ktore dojcili. A tak to bude na veky vekov kym je clovek clovekom. Sutazime, predbiehame sa, mmt je sutaz numero uno dojcenie/nedojcenie, kamkolvek sa pridas, najdu sa zeny ktore ta budu ochotne zlyncovat, nedojciace su akoze inteligentnejsie, menej prirodne a teda viac civilizovane, dojciace su viac dbajuce na svoje deti a menej sebecke. Kazdy si o sebe nieco mysli a stotoznuje sa s nejakou skupinou a kyda na druhu skupinu...Ak to niekto potrebuje k zivotu...co uz. Je to znamka urcitej nevyzretosti. Este su moznosti posekat sa na preferovanej strave, paleo a makrobiotika, na fajceni a nefajceni pocas tehotentstva, na kociku drahsom ako auto, na ktory niekto nema tak okyda tie ktore nan maju a tie ktore nan maju okydaju tie co nan nemaju.....este tak narychlo...pocet deti je dobra tema. Viacdetne mamy su chudery co len trtkaju ako kraliky a nezodpovedne socky a mamy jedinacikov su sebecke zrudy. Kdekolvek budes, v akejkolvek skupine, blbec ma vzdy dovod oznacit ta negativne a urazlivo. Preto neries okolie, ale seba. Ak mas trosku viac v hlave, nebudes si dvihat sebavedomie ponizovanim a kydanim na tu druhu skupinu
namiesto toho, aby si sa tešila, že máš zdravé dieťa, riešiš blbosti...niektoré mamičky by naozaj potrebovali prefackať!
@twitinka ja rozumiem tvojmu sklamaniu a pocitu viny... velmi si chcela dojcit co najdlhsie a nevyslo to. ale myslim, ze si preto urobila maximum, no niekedy to proste nestaci. zial na nete sa vacsinou docitas iba pribehy s stastnymi koncami a tie maminy co to uz nerozbehli to nikde nepisu. ja sama dojcim a viem si predstavit ako zle by som sa citili, keby to nevyslo... mala som dost velke problemy pri druhom synovi, skoro som tiez prestala po par tyzdnoch a nemohla som to nijak ovplyvnit. je to inak velmi podobne ako ked zena rodi cisarom a okolo nej sa na nu divaju ako na primadonu, ze nesla normalne. niekedy sa mozes aj pokrajat, nejde to a hlavne ty o tom niekedy nemozes rozhodnut. to co si popisala ze si urobila je naozaj vela a nemusis sa citit zle. su horsie veci na svete, predstav si, ze by mala bola nejako postihnuta z porodu, alebo nevyliecitelne chora... to ze nedojcis, resp. si dojcila par mesiacov by sa ti vtedy zdalo uplne zanedbatelne. poznam vela dojcenych deti co su nonstop chore a vele na umelom zdravych a stastnych. podla vsetkeho si velmi rozumna mamina, zaujimas sa o mimco a o par rokov sa tomu budes smiat nad cim si sa trapila. hlavne teraz s tebou zmietaju hormony a poporodna depka. naozaj su horsie veci na svete, ste zdrave, krasne a tvoje babo ta bude aj bez dojcenia milovat najviac na svete 🙂
@twitinka Ahoj, nemam cas citat celu diskusiu, ale urcite sa neobvinuj, ze si zla matka a podobne. Robis co mozes a to sa pocita. K tomu dojceniu - okolo 8 tyzdnov byva laktacna kriza, resp. rastovy spurt, kedy aj mamicky co maju dost mlieka mozu mat problem.
Skusala si nejake pripravky na podporu tvorby mlieka? Mne pomohla senovka s benediktom, inym mamickam zabera nieco ine, ale urcite treba skusit aj to (ak si neskusala). Mne to fakt pomohlo. A aby sa mala nezlostila na prsniku, tak som ju prikladala v spanku, spala mi na rukach a dudkala cely cas, aby sa podporila tvorba. Brala som tie bylinky dlhsie, lebo vzdy ked som vysadila som mala malo mlieka a mala bola taky papkac, tiez by vkuse pila. A tiez velmi pomaha nosit koza na kozu satke alebo nosici. A aj ak by si nedojcila, to nosenie urobi babatku urcite velmi dobre.
Drzim palce, je super, ze sa snazis, to je vzacne, vela mamiciek na to kasle aj ked by dojcit mohli a tym to teda zazlievam, Ty si skvela, snazis sa dat babatku to najlepsie.
@nikuska744 asi jediny normalny a ZDRAVY nazor v tejto diskusii.
ja nerozumiem, preco tolko zien ma pocit, ze ich jedinou a zivotnou úlohou je dojit deti a vytahovat kozy napockanie a bez varovania vsade,l ebo to je znak toho, ze som super matka.
kto nekoji s nami, koji proti nam..
ano, urcte je fajn, ked to ide...ale zrucovat sa kvôli tomu, ze to nejde, to je uz, podla mna, na konzultaciu u odbornika.
uvedomujete si, kolko zien jednoducho nemoze kojit...? a maju krasne a zdrave deti.
necitala som cely pribeh, ale tak ked sa neda, tak sa neda, nevycitaj si to, ja som tiez syna kojila 3 mesiace, proste to neslo, teraz mam druhe dieta a ratala som s tym ze to nepojde zas, bola som na to nachystana aj psychicky aj vybavou flias atd, v nemocnici to tak aj vyzeralo, ze bude na flasi, mala silnu zltacku a nechcela tahat, bola prikrmovana v nemocnici, mm kupil UM mlieko lebo nechcela tahat, ale ani toho moc doma nedala a nakoniec sa rozjedla, prikladal som ju casto a teraz ma 5 a pol mesiaca a je plne kojena. Chcem tym povedat, ze chce to klud, mysliet pozitivne a pojde to, aspon mne to pomohlo. Mozno pri dalsom babu sa to podari 🙂 a napr moj syn nebyval chory vobec, prve atb mal ako trojrocny, aj babatka na UM su v pohode 😉
@twitinka ja som nebola kojena vobec ... som tu 🙂 Svoje dieta som kojila 15mes. pretoze som potom zacala stracat mlieko, zo dna na den sme presli na Sunar 🙂 Lepsie dva mesiace, lepsie aspon nieco a hlavne zo zaciatku, lepsie snaha, vsetko je lepsie ako hned po prvom dni sa vzdat a kyvnut rukou 🙂 Si skvela zena ze si to vobec takto dokazala a urobila si vsetko co sa dalo! tak ziadne vycitky 🙂
Moja dcera bola kojena do 1 roka.Chora bola casto a este ma aj ekzem ☹ .Par vyhod kojenie ma:neplatis za mliecko a ked niekam cestujes nepotrebujes mat flasu pri sebe 🙂 .Kamaratkina dcera bola na um a nebola este chora.Chcela som len povedat,ze vobec si s toho nic nerob.Ked to nejde tak predsa nebude hladovat.Po roku som presla na um a mozem ho len chvalit.Len to stoji vela penazi 🙂

Ja som mala nieco velmi podobne, prvych 6tyzdnoch to slo fajn a potom neviem co sa pokazilo proste to prestalo ist dobre a mala zacala chudnut a mne sa prestalo tvorit mlieko. Tri anglicke laktacne poradkyne som si objednala, ani jedna mi vyrazne nepomohla, dala som jej prestrihnut uzdicku pod jazykom, to zabralo na flasu, ale nie na prso.
Vysela som na nete a do zblaznenia citali prispevky mam, co uspeli a take im pomohlo a hentake. No mne nic moc nepomohlo, mlieka mi ubudalo a nervov som mala viac a viac. Ked mala mala 12 tyzdnov tak som to vzdala, uvedomila som si, ze mala potrebuje kludnu mamu a plne brusko. Mala som chvilu otrasny pocit zlyhania, ale po kratkom case to preslo. Porozpravala som sa o tom neskorsie s par novymi kamoskami a zistila som, ze naozaj nie som sama.
Ono, ked mama zapasi s takymto problemom tak vsetko pride velmi cierne, to su aj tie poporodne hormony. Niektore mami to zvladli, mali stastie, neviem co a preto mozno maju dojem, ze ine to zanedbali. Absolutne to neries(viem,ze teraz to riesisis az az, ale neboj to prejde).
hlavne pri prvom dietatku ma clovek velke ocakavania, vsetko chce urobit co najlepsie, naroky ma prehnane vysoke. Ja poznam deticky cisto na um odchovane, uz su to vyrasteni dospeli a zdravsi nez ja na mlieku kojena:D naozaj sa netrap, urobila si vsetko preto. To aj nhs je v tomto strasne pushy, ale oni kazdych 20 rokov menia nazor. Po vojne len um presadzovali, potom kojenie, potom zas um mlieko a teraz kojenie znovu.
Hlavne urob, co je pre vas po psychickej a fyzickej stranke najlepsie, nie je dobre aby si babo davalo do suvisu stres a papanie, ak malicka berie um pekne a ty uz nemas mliecko, je lepsie ju netrapit a teba samu detto.
Uz pri druhom dietatku to beriem omnoho kludnejsie. Vsetko dobre dopadne