icon

Mám slabé mlieko?

5. dec 2025

Moja malinka ma uz týždeň dnes kojim a mam pocit ze jej akoby bolo malo nenaje sa stoho skúsila som si odsavat najviac som si odsala 60ml myslite že je slabe mlieko nie je dostatočne kvalitne alebo ako to nazvat. Kojim ju aj pol hod v kuse aj zaspinka pri tom a po 15 min znovu hladná a vzdy len hľadá papať . Som stoho zúfalá že by som mala slabé mlieko

viestta
5. dec 2025

slabe mlieko neexistuje. Skor si myslim, ze nevladze tolko tahat aby sa nasytila. Odsatych 60 ml je dost

cyneric
5. dec 2025

Nič ako "slabé mlieko" neexistuje, malé deti majú miniatúrny žalúdok a preto jedia často. Aj každé dve hodiny, aj každú hodinu, pýtajú si ako potrebujú. Ak si z toho na nervy, tak zváž odsávanie/UM - dokŕmenie cez fľašku a najlepšie na starosti niekomu inému nech si oddýchneš.

doriiis
5. dec 2025

Netráp to dieťa a dokrmuj ho UM

anonym_fe63f5
5. dec 2025

Klud. Este ma len par dni. Je normalne , ze chce byt pri tebe. Je normalne, ze si pyta aj kazdu hodinu, vela narsz nevypije, nema na to kapcitu. Mlieko sa ustali podla potreby, len vydrz, chce to cas na zosuladenie.
A vacsinou to aj byva tak, ze dieta vie potiahnut viac nez ty odsat.. nestresuj sa, este je to fakt malinke babo.. niekedy mozno pptrebuje len teba 🙂

pribinak
5. dec 2025

Cika? Kaka? Pije tak ze ju pocujes preglgat?

Slabe mlieko neexistuje

autor
5. dec 2025

Veľmi pekne vám ďakujem za skúsenosti dám tomu čas malinka ma len týždeň a dúfam že to bude dobre

autor
5. dec 2025
@pribinak

Cika? Kaka? Pije tak ze ju pocujes preglgat?

Slabe mlieko neexistuje

@pribinak áno aj cika a kaka aj počuť preglgat aj cítim ked ju kojim ako ťahá, len neviem akoby jej to bolo malo a nenajedla sa dostatočne ako by mala a je mrzuta a hľadá len papať

joesvk
5. dec 2025

Vydrž. Zmení sa to.Mala som to podobne. Prvý mesiac som mala pocit, že vkuse len kojím.Neskôr sa bábätko naje rýchlejšie. Ale keď som napr. potrebovala niekam ísť, tak som občas dala trochu UM.

althinka
5. dec 2025

určite, je to len začiatok. Ona sa len učí .. žalúdok pomaličky rastie a hlavne je jej pri mame dobre. A mlieko bude podľa potreby🙂 Prvé týždne je to ozaj len o "plače, papá, ciká, kaká, plače, papá, zaspinká, plače, papá....." takže netrápiť sa, pokojne primojkať, prikladať, nestresovať sa a bude to v poriadku. Ak priberá, ciká a kaká ... je to v poriadku🙂

anonym_23da2b
5. dec 2025

@anonym_autor Mala som to tiež takto s dcérou, bola na prsníku aj polhodinu a o 20 minút znovu "pýtala", bola som z toho na prášky a neverila som, keď mi baby hovorili že to je len obdobie, že ona je na svete len niekoľko dní a potrebuje si na všetko zvykať a že v troch mesiacoch sa nadojčí za 5 minut....
A fakt sa neuveriteľne stalo skutočnosťou a po tomto novorodeneckom období a potom extrémnych kolikach, sa to okolo troch mesiacoch ustálilo a dojčila som cez 2 roky.
Držte sa....

pribinak
5. dec 2025
@anonym_autor

@pribinak áno aj cika a kaka aj počuť preglgat aj cítim ked ju kojim ako ťahá, len neviem akoby jej to bolo malo a nenajedla sa dostatočne ako by mala a je mrzuta a hľadá len papať

@anonym_autor kolko ju mas na 1 prsniku, ona je este malinka, jej papanie trva, musis ju nechat dlhsie, aby vytiahla tzv. zadne mlieko
Tzv. predne je refsie, babatko pije viac od smadu, zadne je hustejsie a viac zasyti

Ja som dojcila na poziadanie. Prve dni aom nerobila nic len dojcila 🤣

autor
5. dec 2025
@pribinak

@anonym_autor kolko ju mas na 1 prsniku, ona je este malinka, jej papanie trva, musis ju nechat dlhsie, aby vytiahla tzv. zadne mlieko
Tzv. predne je refsie, babatko pije viac od smadu, zadne je hustejsie a viac zasyti

Ja som dojcila na poziadanie. Prve dni aom nerobila nic len dojcila 🤣

@pribinak no to je že ako kedy niekedy zaspí pri tom po 15min inokedy aj pol hod je kľudná pol hod a znovu place neskutočný plač .

autor
5. dec 2025

Ďakujem všetkým za skúsenosť

anonym_109e10
5. dec 2025

60ml je super! 💪

Pokial ma 5-6 pocikanych plienok denne, malo by to byt ok. Ak sa bojis, porad sa s pediatrom. Budes pokojnejsia. Inak podla mna robis vsetko dobre, len to proste na zaciatok trvaaaa. Vela pit, vela spat, vela sa tulkat - ty ine povinnosti tieto dni nemas 😊

deti95060810
5. dec 2025

choď k pediatrovi aby bábo prevážil.

tinka3435
5. dec 2025

Ona si zvykla že sa na prsníku ukľudní preto ho stále hľadá a materské mlieko je ľahšie a rýchlejšie stráviteľné než umelé preto môže byť častejšie hladná . Materské mlieko trávi cca 1,5 a už je zase hladná

anonym_6c77a7
5. dec 2025

@anonym_autor ľahšie je začať kŕmiť dieťa s umelým mliekom.

kiki68
5. dec 2025

@anonym_autor kojit dokola, tiez som to mala pri synovi. Potom sa to ustalilo

kiki68
5. dec 2025

Ja som tiez vtedy skusila odsat a 30-40 ml max 😀 Si na tom dobre y vobec sa toho neboj 😀

anonym_456604
5. dec 2025

Niekedy to ani nie ne od hladu, sú bábätko aj kontaktnejsie, nevie bez teba vydržať. A tvoj prsník je všetko, čo ma. 😁💋❤️

monulka205
6. dec 2025

@anonym_autor veď ak cika, kaká a priberá, tak je to ok. Ona môže byť nervózna aj z iných veci nie len preto že je hladná. A slabé mlieko neexistuje. Odsatych 60ml je naozaj dosť.

stanzi
6. dec 2025

Vydrzat a kojit na poziadanie 😊 Mala som to rovnako. Neboj, zvladnes to 👍

tetapetra
6. dec 2025

@anonym_autor musíš vydržať. Poznám to. Dieťa vstavalo každú hodinu,na minútu presne 🤦🏻‍♀️,trvalo to 3m. Postupne sa to predlžovalo. Na 1,5h😂, dojčila som 2r4m. Skôr bol odplienkovany ako odstavený od prsa

anonym_a15d87
6. dec 2025

Odsávačkou sa neriaď. Ja som si odsala tak 50ml, bola som zhrozená. Potom som odvážila dieťa pred kojením a po ňom. A rozdiel bol skoro 130g. Takže tak. Akoby som to napísala? Odsávačka nebola pre moje telo dostatočný stimul. Dieťa áno.