Neviem zaspať a mám úzkosť - dojčím 4 mesiace

babyttcirl
15. jún 2021

Ahojte maminky,

Moj maly ma uz 4.5 mesiaca a posledne týždne velmi zle spim . Furt keď si lahnem sa prehadzujem, neviem zaspať lebo este odsavam mlieko atd... a potom uz automaticky cakam na 3tiu rano ze zase odsavat a potom kedy sa maly zobudi. Neviem co s tym. Začalo to len nedávno- asi ten fakt ze musim spat len v nejakých časových oknách a ze mam zase povinnosti. No jednoducho sa neviem uloviť a spat. Nejaké recepty??

Co na to mam dat? Myslím ze meditácie nezaberajú..

77daniela77
15. jún 2021

Medovkovy caj si urob pred spanim.Netrap sa,tes sa ze mozes kojit,teraz je take obdobie,urcite sa to casom zmeni.

ivanizna
15. jún 2021

A prečo odsávaš mlieko o tretej v noci?? Prepáč, nerozumiem tomu veľmi dobre. Ja som tiež kojila, ale zobudila som sa iba vtedy, keď ma malý potreboval. Ráno som mala niekedy prsia ako Pamela 😃 košeľa mokrá až po pás, také boli niekedy napeckované, ale pomaly sa to upravilo. Riadne si večer ľahni a skús to nejako inakšie urobiť (napríklad odsaj cez deň viac, aby si mala nejaké mliečko už pripravené), tvorba mlieka sa ti na noc upraví, ak bábätko nevstáva neviem koľkokrát za noc.

janka0509
15. jún 2021

Tiez nerozumiem, prečo v noci odsavas?
Moji sice nikdy dobre nespali, takze nemavala som vyslovene preplnene prsia v noci. Oni sa kojili najma v noci. (Prvý syn dva roky a druheho dvojrocneho stale kojim). Ale.ak mas to stastie, ze ti dobre babatko spi a ty fakt musis odsat aby ti nepraskli prsia, tak radim, to.odsavanie posuvat postupne. Ta tvorba mlieka sa upraví podľa dopytu po ňom.

babyttcirl
autor
16. jún 2021

@ivanizna pardon, ja odsavam , nekojím v pravom slova zmysle a vždy ni ti trva tak 25 minut a keďže neviem kedy maly vstane mam tomonentalne nasravene takto. Co raduje v tomto prípade?

janka0509
16. jún 2021

@babyttcirl no v tom pripade, je to naozaj narocne, a snazila by som sa, aby som kojit zacala. Nechce sa bábätko prisat? Ono velakrat mozno v noci v polospánku, je dobre vyskusat prilozit.
A ked nejde, verim,ze niekekdy existuju dovody, kedy sa inak nedá, tak by som počas dna skusila odsat tak, aby som v noci nemusela odsavat. Mat to mliecko pripravené vo fľaši. Aspon tu jednu davku navyse.
Inak ak takto odsavas od narodenia tak klobuk dole. Ja som si pri prvom synovi presla pri kojeni vselicim, toez som určity cas takto odsavala, krvacali mi strasne bradavky, zapaly som mala... Ale stabilizovalo sa to po tom 4 mesiaci, a potom uz vsetko ok. Odsavat takto kazdu davku, naozaj mas moj obidv.

ivanizna
20. jún 2021

@babyttcirl Ahoj 🙂 máš to náročné, ale potrebuješ sa aj vyspať, lebo budeš mať z toho depky a úplne si zničíš nočný spánok. Ako radili vyššie, ak to nejde naturálne, skús vynechať nočné odsávanie úplne, ale cez deň odsávaj viac, priprav si mliečko do zásoby. A jednoducho choď spať a oddýchni si, pri takom malom bábätku to potrebuješ. A uvidíš, ako sa vám to časom ustáli, už čoskoro začneš potrošičke prikrmovať, možno neskôr, neskôr skúsiš umelé mlieko, uvidíš, ako sa ti ustáli tvorba mlieka celkovo. Ale keď budeš takto na šrot, časom to začne byť pre teba veľmi ťažké. Hlavne, aby ste boli zdraví 🙂

essenceee
23. jún 2021

tiež som nekojila a pravda je, že som z toho tiež dost plakala. Plakali sme obe. Ja z toho, že nekojim a ona z toho, že je hladna

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz