icon

Odúčanie zaspávania štvormesačnej dcéry na prsníku

nelka1122
23. apr 2018

Ahojte, prosím vás ako zistím či je dcéra (4mesacna) chorá ? Nemá teplotu .ja som chorá dosť už 4 dní. A ďalšie rady potrebujem v oducani zaspávania na prsníku lebo už by som niekedy potrebovala aby ju uspal aj muž a hlavne vnoci je to veľmi zle lebo sa budí každú hodinu a keďže stále papa tak je prejedená a potom sa podľa mňa budí preto.dakujem

Strana
z2
piskotka128
23. apr 2018

Materského mlieka sa bábatko nemôze prejesť, je rýchlo a lahko strávitelné. Budí sa lebo ta chce citit, byť pri tebe, 4 mesačné je ešte velmi maličké. Uspávanie na prsníku je najjednoduchšie aké môze byť, viem o čom hovorim. Muž môze uspavať malú ked bude väčšia, aspon my sme sa tak dohodli a podla mna potom to bude tazsie lebo bude vela rozpravať a nechcieť spať 🙂

nelka1122
autor
23. apr 2018

@piskotka128 no len či už tým časom nebude zvyknutá len na mňa.ale tak hádam nie.ale do 3 mesiaca spávala vkuse 6 hodín potom sa to zrazu pokazilo preto si myslím že sa prejeda keď sa stala budí.aj sa pritom krci

piskotka128
23. apr 2018

@nelka1122 spánok dietatka sa mení a tým aj jeho frekvencia, teraz viac vníma okolo seba, vníma podnety, zvuky, farby, nič sa nepokazilo len ti bábatko rastie 🙂 ked kričí moze ju bolieť bruško, mozno sa nevie vyprdkať alebo vykakať, niektoré babatka sú háklivé na to čo mamička konzumuje

elninoenmipueblo
23. apr 2018

Bude kludnejsia ak ju neprestanes uspavat..celkove je zname ze deti pritulene su kludnejsie,ak je napapana pomoze dudel.

evittam
23. apr 2018

@nelka1122 Hlavne nerob zo seba dudel. Buď je hladna-napapa sa alebo nie. A nie dávať prsník len preto lebo zamrnci.

hettinka
23. apr 2018

@evittam myslím, že 4-mesačné dieťa to takto nevníma, že mam je dudel. Mrnčí, lebo jej niečo chýba, nemusí to byť jedlo, ale aj len vôňa mamy, pritúlenie, nevie zaspať, niečo ju môže bolieť atď.

@nelka1122 dieťa do roka sa mení každé 3 mesiace, overené na 2 deťoch, že sú to také cykly. Ak do 3 mes. spávala, teraz sa to môže prechodne zmeniť a zasa časom upraviť. Môže mať nejakú koliku a tiež si myslím, že MM sa dieťa prejesť nemôže. Keby bola na UM, tam sa to dá.
Ale aj tak, ak by sa prejedla, vyvracala by to. Ak negrcka, je v tom niečo iné, nejaká kolika, alebo ťa proste potrebuje cítiť. S učením zaspávania s ockom ešte počkaj ... nech sa jej venuje, keď je v pohode, cez deň a cez víkendy, aby si si oddýchla a v noci to musíš nejako vydržať, kým nepodrastie a neprejde ju to.
Neboj sa, večne to trvať nebude, užívaj si toto vzácne obdobie a ver mi, ked si to ty nastavíš v hlave, že to je v poriadku a "tak to má byť", bude to pre teba lahšie. Malinké 4-mesačné bábo si nepotrebuje zvykať na iných, potrebuje mamu.

evittam
23. apr 2018

@hettinka Samozrejme, ale kvôli tomu netreba "pchat" dieťaťu prsník každých 10minut.😉

michaella94
23. apr 2018

@evittam autorka článku má 4 mesačné dieťa....také dieťa potrebuje cítiť matku a jej blízkosť....takže áno pri každom zamrncani sa má núkať prsník...lebo prsník nie je len zdroj jedla a pitia ale aj na uskladnenie....ja mám 20 mesačného syna a na prsníku je stále na požiadanie a vo väčšine nie preto že je smädný ale preto že sa potrebujem ukľudniť.....
@nelka1122 tvoja dcérka je ešte veľmi malička na to aby si zvykala byť bez teba...ako som už písala ja mám 20 mesačného syna a stále ho uspávanky na prsníku....mám doma ešte staršieho syna o ktorého sa mi tiež treba postarať keď napr muž nie je doma no stále sa to dá zariadit....najskôr uspávanky mladšieho na prsníku potom robím všetko ostatné....materského mlieka sa neprekročí ak by sa tak to vygrcka...nespokojná môže byť len preto že chce cítiť pri sebe teba....môj malý sa stále v noci budí niekedy aj 10x niekedy je pricucnuty skoro celú noc no viem že toto obdobie nebude trvať večne a ešte nám to bude chýbať....

evittam
23. apr 2018

@michaella94 To je tvoj nazor. Moj som vyjadrila. Mam dve oddojcene deti. Nerobila som zo seba nikdy cumel. A dieťa môže cítiť blizkost matky aj inak ako tym,ze mu bude matka pchať prsník 24/7. 😉 Ale potom tu zase budu diskusie ako odnaucit 2-3rocne dieta od prsnika 10x za noc. Každá ako uzna za vhodne. Vyjadrila som nazor a skusenosti. Moje dojcene deti spia od 5.mesiaca celu noc, od 3.-.5. sa budili v noci raz na dojcenie..

hettinka
23. apr 2018

@evittam ona nepísala, že každých 10 minut. Ale že sa začala častejšie budiť. Podľa mna skôr nebolo bežne, že jej babo spalo 6 hodín.
Možno je dieťa vo fáze rastu a je hladne. Možno sa autorke prechodne znížila tvorba mlieka, píše, že je 4 dni chorá.

evittam
23. apr 2018

@hettinka Ved ok. Ja skor pisem o "dojcomatkach" co nic ine nevedia ako pchať dieťatu neustále prsník, a byt za supermatky este v dvoch rokoch dietata lebo dieťa ma celu noc prsník v ústach-to je akoze normalne? Nemyslim si. Ale ved ako som uz napisala mne je naozaj jedno komu ako dlho visi dieta na prsniku.

siska53
23. apr 2018

@nelka1122 ako pisu, na oducanie je skoro,deti sa menia vekom. Daj ju k sebe do postele,byde ta to menej rusit. Nrboj,nebude na tebe zavisla, skor ked uz,tak cez den je dobre,aby chviku bola aj s niekym inym,s tatom.najlepsie,ale nenechavala by som ju ani s inymi pribuznymi nejak prehnane dlho,to az casom, bude starsia,vuac sa buse otvarat svetu

matazirafa
23. apr 2018

@michaella94 na uskladnenie čoho?

michaella94
23. apr 2018

@matazirafa preklep..ukludnenie malo byť..ešte si zvykám na nový mobil 😉

michaella94
23. apr 2018

@evittam beriem názor iných...no tvoj príspevok tak neznel...inak by som nereagovala....ja tiež dojčila svoje druhé dieťa tak mám niečo zasebou....čo sa týka oducania od dojčenia tak na prsník poukazujeme ale ako potom matky nevidia čo robiť keď ich aj 3 ročné dieťa chodí s cieľom v ústach to sa nerieši....

conquestor
23. apr 2018

podla mna je davanie prsnika ,,na poziadnanie,,hlupost...dieta sa nezdravo uci na neustalu pozornost a pritomnost matky a potom maju 3 roky a samostatnost ziadnu...a neviem kde je napisane ze zamrncanim dieta pyta cumel....mozno sa mu chce len prdnut...

nelka1122
autor
23. apr 2018

Takže je to v poriadku ako tak čítam.aj som si myslela ze možno má väčšiu potrebu byť so mnou zrazu.davalo sa očkovanie potom náušnice tak možno ju to vystrresovalo.skoda len že vôbec nechce dudel.ani v spánku ju neoklamem.a ešte mi povedzte ako môže spať so mnou v posteli taká maličká.bojim sa že spadne alebo ju prilahnem,zakryjem.estevaj muža by som asi musela vyhodiť .bočnica na postieľke sa mi nedá dať úplne dole

katharines
23. apr 2018

@nelka1122 tak ak mate doma gauc, tam je z 2 stran zabrana a z tej tretej prisun fotelku a zo 4 si ty. Dietatko aj pri chorobe matky si ju castejsie pyta a teda si ziada prsnik a jej pritomnost (akokeby ma o nu strach). Dojcene a nosene deti su ovela kludnejsie a neskor samostatnejsie, pretoze maju naplnene zakladne potreby blizkosti.

piskotka128
23. apr 2018

@nelka1122 ak planuješ dlhodobo dojčiť cumel nedávaj, nahradzuje potrebu matky, bude ti klesať tvorba mlieka. Ked jej pôjdu zuby alebo budete po očkovaní alebo chorí budes vdačna ze môzes dojčiť, ver mi. My máme postielku bez bočnice prirazenu k manzelskej, aby nedajboze nespadla z mojej strany, ked je v strede tak z druhej strany nemá kde spadnuť kedze tam spí manzel. Nemusís ho vyhadzovať zo spálne.
Mám dcérku 1r3m, dojčím na poziadanie t.j. ráno kedze ranajky nezje, na poobedné uspávanie a večerné uspavanie, cez den si niekedy pýta od smädu. Nie je na mne závisla ze sa bez nej neviem nikde pohnúť.

nelka1122
autor
23. apr 2018

@piskotka128 lenže už ju dva krát trafil s rukou rovno po hlave.to je pekné v takom veku ešte dojcit dúfam že aj mne sa to podarí 🙂

hettinka
24. apr 2018

@michaella94 keby len 3-ročne s cumlíkom, ale poznám aj 6-ročne, čo pije kakavko z fľaše.

Inak, mne sa podarilo kojiť veľmi krátko, ale o zo viac som si to užívala. Dcéra visela na prsníku nonstop od hladu, syn menej, bolo to náročné, aj som mala všelijaké myšlienky, no bola som odhodlaná vydržať aspoň pár týždňov, hoci s dokrmovanim, lebo každá kvapka mm je dôležitá.

michaella94
24. apr 2018

@conquestor dávať prsník na požiadanie sa dáva dieťaťu do cca 2 rokov potom sa určia dieťaťu hranice...v Tom veku je už chapavejsie a prsník sa už neponúka pri každom zamrncani

evittam
24. apr 2018

@hettinka Moje deti neviseli na prsníku ani na cumli, dokonca aj flasku s cajom mali a nic z toho mi dojčenie nepokazilo.😉
@nelka1122
@piskotka128

marissenka
24. apr 2018

Neboj sa, neprilahnes ju...ešte je malinká,sú to etapy,ktoré nebudú trvať večne..treba vydržať..bábo potrebuje hlavne mamu.a možno ju obchádza choroba,len ju koj má od teba protilátky.

katharines
24. apr 2018

Ale ak partner malinku v spanku buchol , tak by som ju medzi nich nedavala.

nelka1122
autor
24. apr 2018

@evittam akože ja sa dudla ani fľaše tiež nebojím lebo od narodenia som už dokrmovala. A teraz sa to rozbehlo tak že sama nechce ani fľašu ani Nutrilon.als dnes vnoci to bolo strašné tak som ju hneď naučila na dudel aj keď troška nasilu 🙂 síce sa čudujem lebo doteraz ju z neho napínalo

nelka1122
autor
24. apr 2018

@katharines tiež si myslím lebo on má taký tvrdý spánok že sanezobudi ani keď plače

elninoenmipueblo
25. apr 2018

Musim sa usmiat,ak ma niekto,,overene na dvoch"detoch.Mile damy.kazde je ine.bala som sa tej, ,,zavislosti"pri prvom ako mi mudrlanti radili neuspavaj,nehojdaj..dudlik bol asi dva tri mesiace..potom od polroka zubky..zasa neoducaj od dudlika lebo ťa bude hryzt..napokon rocne v nemocnici s rotavirusom...a primarka detskeho odd na mna tlacila,,odstavit" keby som nekojila je 24hodin s infuzkou priviazany, k postielke a takto son ho mohla drzat v naruci a usetrit psychickej traumy... .mimochodom ta ista lekarka ,ktora urputne trvala na odstaveni rocneho pri tej istej diagnoze ibaze dietata ktore malo dva roky, povedala,,teraz neodstavujte az ked sa pozbera po chorobe.. "
Ak ti toto vyhovuje odstav si ho....naco sudit niekoho ze koji dva roky a ake je to zle...ja nelutujem.kojila som rok ,aj dva roky..malo to zmysel.aj to oducanie dvojrocneho ta vela do zivota nauci, a dieta tiez obohati,posilni ,je to velka vec zmierit sa s niecim co bolo jehozeleznym navykom.bola to pre nas uzitocna skusenost.dokazali sme to.

skjatqo
25. apr 2018

Existujevyskumne centrum spanku dojciat s matkami. Kto by chcel, pohladam linku. Velmi zaujimave zistenia. Napriklad o prilahnuti: statistiky su skreslene, umrtia su tam nahadzane vsetky, nerozlisuju okolnosti.
Ich zavery: Najlepsi spanok dietata a matky a zaroven prevencia SIDS je spat s dietatom v jednej miestnosti, idealne na jednej posteli. Idealna postel je futon na podlahe. Dieta nema kam spadnut a vsetci maju dost miesta. Idealna poloha dietata je "pod kridlom" matky. Dieta dokonca potrebuje aj to CO2 co mu matka dycha do tvare pre spravnu regulaciu dychania. A vela ineho.

Matka s dietatom si zosynchronizuju spanok, nie je to potom taky problem zobudit sa k dietatu a dat mu cucat. Dokonca obcas sa zobudi matka prva a to zobudi dieta aby sa napilo. Pri novorodencovi su tieto caste budenia velmi potrebne ako prevencia SIDS.

Toto ale plati iba pre matky vylucne dojciace, nefajciarky a nie na drogach. Tiez upozornuju na prilisnu unavu - toto u mna nebol nikdy problem, hormony zabezpecili lahky spanok aj tak.

Chlapa som si vycvicila, uz dava pozor ked sa otaca. Ked boli deti uplne male, mala som ruku tak, aby som zachytila muzove stuchance. Vacsie deti zu uz uplne odolne, kolkokrat dostali aj odomna nechtiac.

Strana
z2