Papanie novorodenca

26. dec 2023

Ahojte máme 2 tyzdenove babatenko máme ho budiť každé 3 hodiny na papanie ale nemôžme ho zobudiť keď sa zobudí plače dáme mu papať a pekne to vypije no niekedy je to hrozne a musíme ho budiť nasilu ako nám doktor povedal a už sme s toho na nervy lebo sa bojíme že nebude priberať ja by som ho nechala nech sa sám zobudi na papanie a vtedy všetko krásne spapa ako ste to mali vy ?
Alebo máte nejaké rady na budenie ? Všetko sme už vyskúšali

pribinak
26. dec 2023

Prosím ta, nebud ho. Nechaj ho spat. Keď sa zobudí, tak sa napapa
Budiť dieťa na jedenie b presných intervaloch je už prežitok.

deti95060810
26. dec 2023

lekár vám prikázal budiť ?
takto to mala kamarátka, len ona sa nato vykašľala - viac ocenila že sa vyspia... syn jej priberal veľmi málo - ak vôbec.

lalala94
26. dec 2023

Pokiaľ nemá silnú žltačku alebo iný zdravotný problém, nebudila by som. Spiace dieťa = dobré dieťa. 😀 Mám doma dve - aktuálne tiež novorodenca a nebudím. Nikdy som to nerobila ani pri prvej dcére.

anavixy
26. dec 2023

Nie, zdrave donosene a dobre prosperujuce dieta netreba budit, ani cez den a uz vobec nie v noci. Absolutne tym netrap ani seba ani dieta, ked na poradni zisti, ze nepribera dostatocne, potom to budes riesit, nie zbytocne preventivne budit.

dzulli1980
26. dec 2023

Keď bude hladné, samo sa zobudí ... moja dcéra vedela od narodenie prespať celú noc ... bez mlieka ... a prosperovala, nič jej nechýbalo ... keby dieťa chudlo, riešim, inak nie.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anketkarka
26. dec 2023

Lekára sa trebalo opýtať na riziká toho, že nebude pravidelne papať. Aj ja som musela budiť, viem že to je náročné a na nervy. Ale v pôrodnici ležala so mnou jedna so synčekom, ktorý mal žltacku a aj keď boli už doma, tak ich hospitalizovali naspať, lebo tým že nepapal, tak sa mu žltačka vrátila. Nechcela by som tak dopadnúť na Tvojom mieste. Doma je doma. Bábo sa samo pomaly rozpapá, keď zosilnie a prestane byť také spavé. Doktor by vám to mal vysvetliť, do kedy je potrebné budiť.

lienka.7
26. dec 2023

@autorka pokial nema zltacku, nechaj ho spinkat. Nic sa mu nestane. Ja som nebudila, mala mi prespala pekne takmer celú noc. Druhú už som budila, mala žltačku, cize som musela, aby sa tým cistila.

filodendron
27. dec 2023

Nemusis vyslovene budit. Skor by som ponukala v spanku papat.

natall113
27. dec 2023

Nemusíš budiť ani by som to nerobila, dcéra napríklad už v pôrodnici zaspala o 22:00 a zobudila sa až 4:00 samé sestričky hovorili že nemám budiť a mám sa vyspať

maryetta
27. dec 2023

Och. Moji sice nespali. Ale co bysom dala keby spali aspon hodinu.
Babo ked bude hladne si popyta same. Ak skus v polospanku ak nie nechaj spat. Ci si myslis ze by spal cely den-alebo dni ze proste bez prestavky na zobudenie? Ved aj spanok je zdravy a prospesny pre dieta.
Este-je dojcene alebo na umelom?
Lebo ano na umelom kazu ze kazde 3hodiny ale… tam by som skor pozerala ze castejsie nie aby nebolo “preplnene”. Ze ked az po tych 3hod lebo je to ozaj sytejsie mliecko.

mima1608
27. dec 2023

Keď nemá žltačku, tak ho netreba budiť. Moja malá od druhého týždňa prespí celú noc (aj 9-10 hodín vkuse) a priberá nad pomery.

autor
27. dec 2023

@mima1608 mal žltačku a sme na UM neiiekdy sa sám zobudí a pekne vypije všetko čo má no príde mi to ske že niekedy je plný a vypije len 40 alebo 30 ml a potom zas keď sa zobudí pekne vypije zas všetko čo má no počas papania musíme naňho nonstop rozprávať a budiť ho lebo ten by len spinkal tiež by som najradšej ho nechala spinkať a keď bude hladný dám mu papať