icon

Plne dojčené bábo a hnačky zelenej farby

tanja61
2. júl 2011

ahojte baby moj maly ma 4mesiace je plne kojeny,ale asi 3dni ma velmi casto stolicu tmavo zelenej farby niekedy hnacka niekedy troska hustejsie a strasne zapareniny ☹ snazim sa ho casto prebalovat a kremujem sudocremom a bepanthen ale zatial sa nic nezmenilo.....co si myslite o tych castych stolicach?mam zajst k lekarke a riesit to alebo je to normalne ked je len kojeny?citala som niekde ze zelena stolica je takzv.hladova ale krmim ho kazde 2 a pol hodiny a v noci celu noc spi tak neviem 😉a myslim ze je dost podrazdeny so zubkov moze to mat suvis lebo u mojho prveho syna som to nespozorovala dakujem

nani7278
3. júl 2011

Ahoj, ak máte cestu k lekárke, možno by stál za zváženie výter- špeciálne na kvasinky. Zapareniny môžu byť práve z toho. Mne ne to veľmi pekne zaberalo natrieť zadoček materským mliečkom a dobre nechať zaschnúť. Úplne vyradiť vlhčené vreckovky a čo najčastejšie vetrať. Vraj aj studená voda robí dobre, ale na to som sa nikdy neodhodlala 🙂. A čo sa týka dojčenia, zelenú stolicu robí veľa predného mlieka- kým prestriedaš prsníky, treba čo najviac vyprázdniť jeden. Nebolí malého bruško? Nie je nepokojný? Hladová stolica to nie je, tá je skôr svetlá, hlienová a hlavne je jej veľmi málo.

tanja61
autor
3. júl 2011

@nani7278 dnes je to uz lepsie lebo menej kakal tak tie zapareniny povolili...ja som skusila harmancek takze asi to pomaha 😉prave ze brusko ho neboli aspon to tak nevyzera ale skor asi zubky ho zacali trapit lebo vela slinta a zlosti sa na hracky v puse tak neviem a je dost nervozny ked zacina papat lebo nic poriadne nejde kym sa to nerozbehne tak je dost nervozny neviem 😒

kamilka22
3. júl 2011

Ja by som mu asi predsa len dala spravit vyter z konecnika. Clovek nikdy nevie. A daj si aj ty pozor, ci sa dostatocne stravujes a mas dostatocny prijem tekutin, aby bolo mliecka dost a bolo nutricne bohate. Co sa tyka zaparenin, po kazdej stolicy mu zadocek oplachni vodou - nie utierkami a mal by byt uplne suchy, ked mu tam davas sudocrem. A pokial mozno, tak vetrat. Ked aj pouzijes vlhcenu utierku, tak mu ritusku pretri este aj suchou, aby ju mal uplne suchucku.

nani7278
4. júl 2011

@tanja61 Som rada, že sa to lepší 🙂 . Na začiatok, keď ešte nejde veľa mliečka je dobré stáčanie prsníka, skúšala si? Robí sa to tak, že sa prsník obchytí prstami zospodu a palcom zhora čo najďalej od bradavky a zatlačí sa tak, aby bol tlak citeľný, ale aby to nebolelo. Kým malý ťahá, tak držať, keď si spraví prestávku, tak aj Ty uvoľni a tak dookola. Poloha ruky sa dá meniť, aby sa prsník rovnomerne vyprázdnil. Zvýši sa tlak v prsníku a mliečko sa ľahšie spustí.

tanja61
autor
4. júl 2011

@kamilka22 myslim ze sa stravujem dobre len akurat nedavam si pozor co by som mala jest a co nie takze jem absolutne vsetko mozno to bola reakcia na kapustu lebo uz sa to upravilo a zadocek je cisty 😉
@nani7278 ano skusam stlacat ale aj tak to chvilku trva kym sa to rozbehne 😉