Po zavedení príkrmov sa bábätko menej dojčí
Ahojte, mamičky... Prosím o radu... Mám 9mes dcérku, ktorú dojcim. Po zavedení prikrmov však počet aj intenzita dojceni poklesli. Resp. pozorujem to nejak posledné 2 týždne možno. Dojcime sa ráno, 1-2x cez deň, večer, a v noci asi 2x. Dcérka nevyžaduje častejšie, a keď aj, tak podľa môjho názoru nevypije asi dosť. Cca 3-4min na jednom a tak isto na druhom. Aj keď potom vždy odgrgne a viac nechce. Čiže rozhodne pozorujem pokles množstva i tvorby mlieka, (zrejme) následkom čoho som dostala mz... poraďte, prosím, mám ešte nejak dokrmovat umelým mliekom, alebo vynechať prikrm 3x denne, alebo čo... 😢 dcérka inak pekne prospieva, všetko je ok, len si myslím, že pije menej mliecka, ako by bolo možno potrebné... Ďakujem všetkým za rady a prajem pekný dnik 😘
@juhseverzapad A WHO odporuca dojcit minimalne do 2 rokov dietata.
rovnaku "schemu" dojcenia mala moja dcera v tom veku, sama som to tak chcela. a v tom case som jej uz ponukala aj caj a cistu vodu, aby mala dost tekutin. a napriek tomu bolo mlieka dost. ono sa to nezda, prsiacsa uz tak neplnia, ale mlieko sa vytvori. zeny dostavaju menzes aj skor po porode a dojcia, takze to nemusi byt nejake znamenie slabej laktacie si myslim...teraz dojcim uz len v noci, mala ma 11 m. a menzes furt nikde. umele mlieko nemas dovod davat a ja by som teda prikrm neodoberala ako ti tu vyssie poradili. trapis sa zbytocne
@zapka21 já sama považuji kojení za velmi důležité a jsem ráda, že jsem dceru mohla kojit celkem dlouho, ale postupné nahrazování mléka pevnou stravou je normální a přirozené a není důvod se bát, že se díky tomu dítě hned odstaví, já jsem třeba dost bojovala, aby mi ty příkrmy vůbec jedla
@78jarmila a naco dokrmovat umelym mliekom? Zbytocne..
Moj bol dobry papkac,takze prisiel na chut prikrmom a logicky sa tiez menej dojcil.
Netreba prekrmovat. Papa prikrmy a k tomu si vytiahne este MM kolko potrebuje. Respktuj to. Ja som sa riadila detmi. Maly po zavedeni prikrmov pil lenej mlieka a mala zas sa stale viac dojcila ako papala prikrmov.
Moja Lili ma zachvíľku 9 mesiacov, zhruba o 6,5 mesiaca papa prikrmy, stale je na mm, aj ked oveľa menej. Momentálne papa 5x denne-raňajky, desiata,obed,olovrant a večera, ked som ´´lenivá´´ namiesto raňajok alebo olovrant jej dam cicik, ale ked niesom tak papa mm len skoro rano ked vstane a vecer led ide spinkať+cez noc asi 2x. Cez den pije aj vodičku alebo nesladeny čajik, ten sme začali dávať cca ked dostala prvé prikrmy. Este jej cez den zvyknem dať cicik ked je nevrlá, ked spinka a vstane tak jej dam kus cucnut.. toto je moj "recept" a mliečka mam dost, ono sa to dieťaťu prispôsobí vzdy.. neboj sa, daj jej ked si to žiada a nestresuj sa, je prirodzene ze uz nepapa tolko mliečka-zaujíma sa aj o inú stravu a tak to ma byt! A je super ze stale kojis, mnoho maminiek co poznam od kojenia po zavedení príkrmov upustilo.
A zabudla som na to ze som men dostala 2 mesiace po pôrode a vôbec nic to neznamená.. mlieka je stale dost a aj bolo..
Ahojte. Ja mám podobný problém akurát tak s tým, že podľa mňa môjmu malému podľa mňa to mlieko moje nestačí. Teda neviem, večer pravidelne okolo pol 11 sa zobudí ale ja mu nemám čo ponúknuť, naposledy ho nadojcim okolo ôsmej a mne sa dovtedy akoby nič nevytvorilo v prsiach, keď začne cucat, ako keby mi naťahoval len kožu (je to nepríjemné, som z toho frustrovaná, nahnevaná a väčšinou ho odtiahnem s tým, že to nechcem robiť, je mi z toho potom zle psychicky a uspim ho naspäť na rukách natriasanim a hojdanim) ... Pointa je, že ja už mám veľmi málo mlieka v prsiach, mám ich malé celkovo a cítim, že sa nalejú len málokedy ...) Čo mám robiť? 😭 Cez deň je to ok, tým, že papá už aj viac vecí, tak je to fajn, ale ten večer a v noci, stále sa budí, podľa mňa mu je málo 😭 má 7 mesiacov, odstaviť ho ešte nechcem

@zapka21 každý doktor ti povie, že dojčenie je najdôležitejšie do pol roka dieťaťa.