Prázdne prsia po nalievaní
Ahojte baby,
Minulý týždeň v pondelok sa mi narodila dcéra prsia sa mi zacinali nalievat na treti den ešte v nemocnici, odvtedy každý deň a cely deň stale plné na prasknutie musela som odsavat do uvoľnenia.
No od stredy už je to dnes treti deň mam naopak pocit ze v prsiach nič nemám uplne prazdne vyflusnute.
Ešte dodam že babo pribera, pocikane plienky ma len ten pocit že už akoby tam nič nebolo je strašne znervoznujuci.
Ked sa mala prisaje z druhého prsnika mi mliečko kvapka dnes som dala pohárik pod prso a len vykvapkalo 40ml.
Mam to brať že je všetko ok?
U laktačnej som bola v utorok len vtedy som mala prsia ešte plne až na druhy den taka zmena neviem či ju znova kontaktovať. Je to druhe dieta pri prvom sme si kojenie oddreli vyplakali preto ma to teraz veľmi zneistuje
Este dodam, ze ani to, ked je dietatko na vecer nepokojnejsie a chce sa casto a vela dojcit neznamena, ze je hladne lebo malo mm, je to normalne, vola sa to cluster feeding a nema to nic s (ne)dostatkom mlieka (aj ked na vecer moze byt prirodzene mliecka menej - riesenim je prave to castejsie vecerne dojcenie).
skús homeopatikum na podporu kojenia. kúpiš v lekárni.
mne to odporučil pediater.
skús homeopatikum na podporu kojenia. kúpiš v lekárni.
mne to odporučil pediater.
@deti95060810 myslíš ten riccinus 5ch? Mam ich doma dávam si
@mtn112233 podla mna sa ti len upravila laktacia a uz neorbia nadtvorbu. Dojcim na poziadanie? Nie su dlhe pauzy medzi dojceniami? Pri dcere som napr.nikdy nemala pocit plnych prs, akoby si pamatali, ze netreba to prehanat. Pri starsom sa mi plnili do 3m.,potom sa to uz ustalilo.
Ak dieta pribera, aj plienok je dost, je to ok.
@mtn112233 podla mna sa ti len upravila laktacia a uz neorbia nadtvorbu. Dojcim na poziadanie? Nie su dlhe pauzy medzi dojceniami? Pri dcere som napr.nikdy nemala pocit plnych prs, akoby si pamatali, ze netreba to prehanat. Pri starsom sa mi plnili do 3m.,potom sa to uz ustalilo.
Ak dieta pribera, aj plienok je dost, je to ok.
@siska53 áno na požiadanie, alebo lepšie povedane ked je hore je len na prse.. spi maximálne 3 hodiny vkuse
@siska53 áno na požiadanie, alebo lepšie povedane ked je hore je len na prse.. spi maximálne 3 hodiny vkuse
@mtn112233 mne dcéra 2mes vypije na jedno pitie (raz za hodinku a pol) 50ml, takže keď ti toľko odkvapkalo volne, tak máš mlieka dosť. Ono sa spúšťa tvorba vždy keď začne dieťa sat mlieko. Nie nejako do zasoby. Keby si mala tvrdé prsia, môžeš chytiť zápal.. takto keď ich máš mäkké, dieťa pije, cika a priberá, tak je všetko v úplnom poriadku a najlepšie ako môže byť. 🙂

Presne takto to ma byt. Inicialne naliatie po par dnoch pominie a prsia zostanu makke a na pocit “prazdne”, co casto mamicky vystrasi a mylne sa domnievaju, ze nemaju mlieko. Tak to ale nie je, na to aby zena mala mlieko prsia nemusia a ani nemaju byt tvrde a naliate, nie je ani potrebne cakat na ich naliatie. Spravne posudzujes, ze dieta je spokojne, moci dostatocne a pribera a jedine len tym sa treba riadit.