Pozor na výber laktačnej poradkyne
Prečítajte si článok s názvom: Zásahy do farmakoterapie dojčiacich žien, strana 16
@red_cat no počkaj až budeš mať dieťa, a akurát to naňho príde vonku, ako rada budeš vyťahovať prsník len aby sa ukľudnilo, prestalo vrieskať. áno moja mladšia prestala až keď mala bradavku v puse a bolo jej jedno kde práve je.
a neurážaj sa, ja som pred deťmi zmýšľala úplne rovnako, ale potom ma to raz dva prešlo
@slniecko77 veď aj ja som takto krásne "zhodila" po pôrodoch, vydržalo to ani nie mesiac. a potom už to išlo nezadržateľne hore
@lorela ty si lala 😀 😀 😀 😀 😀
@sardinka335 co sa tyka zubov tak pises nepravdu...vapnik zo zubov pocas tehotenstva ''neodchadza'' do tela plodu ani do materskeho mlieka. To, ze sa to tvrdi este nemusi byt pravda...skus si o tom nieco nastudovat.
@petruldo fakt to neviem posudit 🙂 este dojcis? Mozno sa ti podari zhodit kg ked skoncite s dojcenim.
@lorela tak vies akceptovat realitu a napriek tomu sa rozhodnut pre UM je pravo kazdej matky, ale strcit hlavu do piesku a opakovat o detoch z okolia dookola dokolaaa.... 🙂 inak vazne su take vyskumy, ktore tvrdia ze UM je lepsie? kludne postni link, sa divim ze tu este nie...co sa tyka imunity, ano na jej budovani sa podiela viacero faktorov preto len dojcit je k dobremu celozivotnemu zdraviu malo...tam nie je o com. a ked uz sme u tych dojciacich matiek, ano su take ktorym z materstva trosku ludovo povedane "preplo", ale za to ze na verejnosti vytiahnem prsnik aby sa moje dieta napilo k nim nepatrim. primarna biologicka funkcia prsnikov je dojcenie...nie je preto nic divne na tom ze ich zena na tento ucel pouziva...divne je skor to ked toto niekto nechape a akonahle vidi obnazeny prsnik zdviha sa u neho vlna poburenia alebo vlna vzrusenia. 😉
@slniecko77 jasné a ako vidím, budem kým sa malá neodstaví sama. lebo to by som sa musela na týždeň a hlavne na noc odsťahovať lebo ona keď v nocí spustí vresk tak amen tma.
@sardinka335 áno máš pravdu, budem kojit dovtedy kým stým budem ja štastná, pretože potom to už bude len nasilu a budem pod tlakom
@petruldo uvidis že nebudem🙂... viem že tie co beru dojcenie ako zivotny styl neuznavaju cumliky a flase, aby dieta bolo zavisle len na ich prsniku .. no kedysi bolo bežne dať dietatu flasu ked plakalo...netreba hned prso vytahovat v kaviarni, na ulici, v nakupnom centre..
..a ak treba, vždy sa da zakryt plienkou alebo ist do auta, alebo na wc kde su aj prebalovacie pulty...lenže novodobe slniečkarske mamičky, potrebuju ukazat celemu svetu že dojcenie je uuuzasna nadpozemska prirodzena vec a nemaju sa za čo hanbit..
Tiež nechcem nikoho urazit a nepoukazujem na nikoho konkretneho v tejto skupine ale poznam mnoho takýchto žien zo svojho okolia..a viem že je to nový fenomén posledných rokov a ked som videla v telerane ,,Šatkový beh,, ktorý organizovala mamila tak som myslela že sa doblvem.
@petruldo a pozor na to dojčenie kým sa malá neodstaví sama... kamarátka kedysi zastávala tento názor a teraz je zúfalá...má 4 ročné dieťa a stále dojčí...už aj lekári jej za to nadávaju, všetci na nu pozeraju ako na zjavenie ked to vidia... A nevedia prestat lebo mala spusti niekolko hodinovu hysteriu, až kym jej opať neda prsnik
@red_cat fľaša a cumeľ nula bodov, a keď si spomeniem na moju mladšiu sestru, ktorá bola závislá na cumľoch, tak som aj rada, že ho malá odmietala. ja nepotrebujem nikomu nič ukazovať ani dokazovať, ale keď dieťa potrebuje tak dostane.
a k tým veciam kedysi, robili sa také veci že dovi dopo, dnes sa človek z toho chytá za hlavu.
@canama Aj ty dokolečka dokola 🙂.
Kto tvrdí, že UM je lepšie? Moje vyjadrenia padajú na hlavu Mamila, ktorá síce má posvätný cieľ, ale nekalé praktiky ako ho dosiahnuť + hlúčik združených fanatičiek. Hlúčik píšem zámerne, pretože tým nemyslím všetky nasledovníčky. A to, že si Mamila sama píli pod sebou konár, tvrdím tiež.
A to o prsníku mi prosím neadresuj 😉
@red_cat slnieckarske uz preniklo aj do materskeho slangu? vies, ono tak trochu vidiet ze nemas dieta, teda moj osobny tip z toho ako pises. predstav si ze ja aj vsetky moje kamaratky koja/kojili sme...a ani jedna nie sme fanaticky orientovane, nenosime batikove tricka, dokonca si pravidelne umyvame vlasy aj holime nohy a ja na dennej baze nanasam make up na tvar....
aj napriek tejto normalnosti sme si dovolili a to opakovane kojit na verejnosti. A vies preco? nie je dovodom tak ako pises ze sme fanaticky a ze musime ukazovat svetu ake sme uzasne a emnacipovane, ani sme nepotrebovali ukazat ake nadpozemsky prirodzene je kojit....Dovod bol prosty: hladne dieta...
pises ze tebe je na blvanie z matiek ktore maju na sebe satky s detmi a idu s nimi na nejaky satkovy beh....
a jedna rada na zaver, vezmi si babiku a skus si ist nacvicit kojenie niekde v restike na zachode, ak sa ti to bude zdat super tak potom mi je na blvanie z teba....prepac....ale ako moze jedna zena napisat na toaletu kde sa chodi robit mala a velka potreba, kde je kopec bacilov, bakterii a zvyskov mocu a nevime coho ze to je vhodne miesto na kojenie....tak potom prosim naozaj davaj tvojmu dietatu radsje tu flasu.......
už se poprali???
@sardinka335 😀 Slunce, seno a pár pŕs
@lubiduch pisem o fanatičkách z Mamily... ak medzi tie ,,sekrátky,, nepatríš ako píšeš tak neviem prečo ťa to rozhodilo...
v obchodných centrách sú samostatné wc pre mamičky aj s prebalovacími pultikmi a pod.. a vždy sa dá dať na seba plienka. Ako prepáč, ale keď kamoška vonku vytiahla prso pri tom, ako sme sa nahodne stretli vonku na obchodnej a nehanbila sa pritom usmievať a komunikovať s mojim manželom a s mojim otcom..a ked dieta prestalo pit tak prso nechala volne visiet, lebo ved je to prirodzene a ked mala bude chciet tak si este da... tak toto je psycho a chore a je mi z toho zle:D vtedy mi bolo uprimne luto oboch tych chlapov a hanbila som sa za nu
a tychto fanaticiek je viac a viac vdaka mamile ktora je celá prehnaná a je to extrem
@lorela tak, tak sa rehoceeeem...ale musim ist uz pre deti tak tato sranda končí... 😀 😀 😀 😀 😀
@red_cat no sodoma gomora velebnosti!!! Cecilko, no šlyšíte to???
@sardinka335 tak a nie? :D
@red_cat ja ti len pisem ze popisujes veci ktore ked prid dieta sa mozu zmenit. Ano v obchodnych centrach je v prebalovacej miestnosti 1 stolicka na kojenie a priemerne dieta sa koji asi 20 minut, ak pred tebou budu stat 2 maminy, budes cakat? Alebo radsej vytiahnes to prso v kaviarni? nie, nemusi ti visiet, da sa to spravit diskretne a uplna vacsina zien to tak aj robi, len maloktora to berie tak ako si popisala tvoju kamosku. inac cakat niekedy hoci aj 5 minut na to kym dieta dostane to pozadovane prso byva sodoma gomora a ver ze vsetci v okoli 2 km boli radsej ze som prso vytiahla ako pocut ten narek maleho.
ja napr s mamilou vo vela veci nesuhlasim, niekde v tejto diskusii som pisala aj moju osobnu kritiku na laktacne poradkyne prip mamilu, ale to co pises ty vyznieva akoby kazda zena ktora na verejnosti radsej dieta nakoji nez by mu pichla do ust flasu alebo by sa skryla dakde do utrob daneho zariadenia je fanaticka, slnieckarka a potrebuje si nieco dokazovat....myslim ze ta deliacia ciara je niekde inde ak vobec existuje potreba nejaku deliacu ciaru definovat..
ja zastavam nazor zi a nechaj zit, mna poburi maloco a mam o to stastnejsie zivot 😎
@8291 o ake imunookno ide??? ja prechadzam na prikrmy teraz alebo teda ze mam prejst na prikrm, dieta ma 5 mesiacov a plne kojene, ale ze je najvyšší čas povedal doktor , tak buduci tyzden skusim začat dávat tu mrkvu. šak príkrm sa dáva deckám cca okolo toho pol roka, keď je kojene, ked je na um tak trošku skor nie, nečaká sa na nejake imunookno 🙂 neviem či som to správne pochopila
mne sa kolegyna minule stazovala ze jej maly je npr u starych rodičov a je v pohode ale ako náhle uvidí ju tak si ju posadi a už sa chce prisat, a hocikde jej to robi, ze proste stale za nou a len na prsiach a uz ma ku dvom rokom ... ja som si v tom okamihu povedala že moje dieta ma musi brat ako mamu a nie ako zdroj mlieka 🙂 viem že som teraz napisala kravinu ale proste ja by som sa asi aj bala aby za mnou utekalo dieta že daj cici.. a budem sa opakovat keďže mam taketo pocity pri dnešnej prezentácii kojenia sa niekedy cítim previnilo že možno nie som dobrá matka lebo ten tlak je fakt silny aj od známych a tak, ale urobím si po svojom tak ako to ja budem citit, a doslova je to až vydieranie, sa ma spýta jedna známa že dokedy chcem kojit ja jej na to že neviem tak do tych 10mesiacov a ona ze preboha si normalna šak počkaj ti decko ochorie potom budeš nariekat.. ☹
@rica1 @red_cat baby, aj take "sektarky" ako su laktacne poradkyne z Mamily (aspon tie ktore poznam osobne ja) vedia, ze dieta po prvom roku zivota, je psychicky a pokial dobre papa prikrmy a pije tak aj fyzicky zrele na to ze moze chvilu pockat, cize nemusi dostat prso okamzite akonahle ho chce....maminy, ktore nie su schopne nastavit si s detmi hranice a otrocky vytahuju prso z vystrihu kedy urci dieta, to je vychovny problem, nie problem co suvisi s dojcenim.

@petruldo ja som sa vratila na povodnu vahu...po prvom porode som bola -3kg - vratila som sa na povodnu vahu a po druhom som bola na svojej povodnej vahe. Takze osobnu skusenost nemam 😉 ale kazdopadne ma tie letaky v cakarni pobavili.