icon

Prečo sa niektoré maminy hrnú do dojčenia?

ivv
6. máj 2012

Vie mi niekto na tuto otazku dat odpoved? 🙄 🙄
Nechapem a znova nechapem.. Je to o nejakej pomyslenej ciarke do zivotopisu "aj ja, aj ja som dojcila" alebo.. ?
Mozno som len znechutena otazkami typu, ako sa mi zmenia prsia, ako mam ukoncit nocne dojcenie, ako mam zaviest UM..?
Len chcem podotknut, ze nie som proti UM, chapem, ano CHAPEM mamy ktore sa rozhodnu nedojcit a spolucitim s mamami, ktorym sa dojcit nepodarilo aj ked sa velmi snazili, ale naco zacat ked o par mesiacov, bez akychkolvek problemov, chcem to vsetko ukoncit a nahradit MM UM?? 🙄

mamkabeika
7. máj 2012

Dojčenie je to najdôležitejšie, čo môžem urobiť pre svoje dieťa, ak môžem. Má obrovské množstvo výhod aj pre matku. To tu všetko nejdem vypisovať, keďže sa to dá vygoogliť. Pokiaľ má matka nejaký vážny problém, prečo sa jej netvorí mlieko, resp. z vážnych zdravotných problémov dojčiť nemôže, musíme ju rešpektovať a hlavne v jej prítomnosti nespomínať plusy dojčenia, lebo práve tú matku to mrzí najviac, že nemôže dojčiť svoje dieťa. Poznám ten pocit, keď som skoro musela prestať dojčiť. Dojčím zatiaľ 6 mesiacov, ale by ste neverili, koľko problémov s dojčením môže vzniknúť za také relatívne krátke obdobie. Ale teraz si hovorím, že to stálo za to.

A čo sa týka ovisnutia prsníkov, to je spôsobené už samotným tehotenstvom, nielen dojčením! Takisto prsia strácajú na pružnosti vekom , aj keby žena nerodila, je pravdepodobnosť, že bude mať ovisnuté prsia.

irriss
7. máj 2012

Tva otazka mi prijde, jako bys pozavzovala kojici matku za PUBERTACKU..ktera nevi co chce.. 😠 😎 ☹

Podle meho se Tva otazka soustredi jen na jednu cast maminek, ktera predem vi, ze "pomerne brzy skonci" - protoze bude muset - sve duvody jsou JEJI osobni a urcite opodstatnene... 😉

To, ze po ukonceni kojeni nastavaji otazky, typu "Kdo ma delsi prsa", jak prestat kojit v noci...jak prejit na UM..urcite neni tim, ze si nejaka pubertacka rozmyslela nebo uminila danou vec zmenit...
Samozrejme, ze existuji matky, ktere nekoji, aby si zachovaly "pevne prsa"...samozrejme, ze jsou takove, co uprednostnuji svou postavu pred potrebami sveho ditete... 😉

Verim, ze kazda (vyspela) mamka nejdrive mysli na to, aby bylo spokojene dite, a az pote na "prsa"..to, ze je realita takova, ze nekdy po 4ech detech prsa sahaji az "ke kolenum"...patri nasledne do psychickeho stavu matky...a snazi se resit SEBE..

Materske mleko patri DITETI a proto se neresi zadna jina otazka drive, nez nedojde k ukonceni... 😉

janulap
7. máj 2012

Preto lebo je to to najlepsie co mozem svojmu dietatku v prvych mesiacoch zivota dat.A preto,ze tri roky kojenia(nemusia byt v kuse) znizuju rakovinu prsnika u zeny v neskorsom veku,lebo mliecne zlazy su uz opotrebovane kojenim.
Obe dcerky som kojila rok,teraz cakame dalsie babatko a dufam,ze kojenie nam pojde tak dobre ako pri babach.Nebolo nic krajsie,ako pili,mlieko im tieklo kutikmi a pozerali na mna tymi krasnymi ockami 😉

gangulienka
7. máj 2012

lebo je to zdrave, prakticke, lacne a prirodzene 😉

andreah25
7. máj 2012

Na sprostú otázku sprostá odpoveď:
Dojčenie je výhodné už len minimálne z finančného hľadiska, zatiaľ čo dojčenie je zadarmo, UM Ťa mesačne stojí pokojne aj 100,- Eur podľa typu mlieka a množstva, ktoré Tvoje dieťa vypije (to máš za pol roka 600,- a za trebárs rok 1200,- Eur - super dovolenka za tie prachy, nie?)

marcellka32
7. máj 2012

Dojcime 26 mesiacov a vyhovuje nam to obom,dojcenie nie je len pitie mlieka,je to puto medzi nami dvoma...to bolo veľmi skrátené vysvetlenie.

rainee
7. máj 2012

ja som malu od zaciatku nedojcila lebo som mala zdrav.problemy a velmi malo mlieka a ona bola velky hlados, tak sme hned dokrmovali UM. ale aspon som to 2 tyzdne skusala, no bohuzial. ale musim povedat ze mi dost liezlo na nervy ze prva otazka vzdy bola ci dojcim a potom vycitave pohlady ze ako je to mozne ze nie, ako keby to bolo najdolezitejsie na svete. vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody, ale myslim ze materske mliecko je nenahraditelne ak je dojcenie mozne a matka je zdravotne ok. takze preco dietatku nedopriat dojcenie pokial je to mozne?

danu
7. máj 2012

Otazku menim na Diskusiu na zaklade poziadania zakladatelky

evitka82
7. máj 2012

a toto uz je tema???nebola to len otazka???aj to sa da???podla mna zbytocne plytvanie papiera 😀 😀 😀 (stránok)😀

ivv
autor
7. máj 2012

@evitka82 zbytocne potom tukas do klavesnice 😝

V prvom rade dakujem vsetkym pripievatelkam za venovany cas.
V tom druhom chytremu adminovi, ktory zmenou nazvu otazky totalne zmenil jej povodne znenie (bol Preco su niektore maminy hrr do dojcenia, ked ho chcu o par mesiacov vymenit za UM), a tym aj raz odpovedi..

Ja sa vobe necudujem ze sa zeny hrnu do dojcenia, pretoze ja som zjednou z nich 😉 uz takmer dva a pol roka.. Moja otazka bola smerovana tym zenam, ktore bezproblemovo dojcia, neukoncuju dojcenie, lebo musia do prace, lebo maju zdravotne problemy, lebo uzivaju lieky kvoli ktorym nemozu dojcit, lebo maju krvave ragady a dieta sa dozaduje prsa aj kazdu hodinu, lebo ma rastovy spurt... Lebo pochybujem ze niekto kvoli unave z neprespatej noci ukonci dojcenie.. Nezachadzam do extremov, samozrejme, ved kazda mama je pri drobcovi unavena, ak vstava aj v noci.. Proste tok nedavnych otazok typu ake budem mat prsia po dlhodobom dojceni, potom ako ukoncit nocne dojcenie, mozno pod vplyvom hrozostrasnej vizie psich usi namiesto prs.. a nakoniec ako dietatu nahradit MM UM.. ma vyprovokoval k tejto otazke.. Dufam, ze som nou nikomu nevstupila do intimnej zony.. ved tu ma MK sa rozoberaju aj intimnejsie temy, ako je dovod ukoncenia dojcenia 😝

Pekny den vsetkym

jabadaba
Odpoveď bola odstránená
gumimaci
7. máj 2012

@jabadaba 😀

evitka82
7. máj 2012

@ivv ja si myslím že ty asi ani nechapes co si sa vlastne chcela spytať.podla mna tu nie jej ani jedna mamina ktorá začne dojčiť a už si v duchu vraví že za pár mesiacov prejdem na UM....to by už čo bolo.a o tej HROZOSTRASNEJ verzii psích uších som napísala ja a riadne si to precitaj.ze mne to vobec nevadi či si myslis ze preto prestanem dojčiť???

trnka77
7. máj 2012

@jabadaba 😀

@ivv niekto sa doma nudí.... 😠

gumimaci
7. máj 2012

@jabadaba sa tu rehocem, nad tvojim prispevkom
... hmmm rozmyslat nad tym, preco ta ci ona nedojci dieta tak dlho ako ja a z akeho dovodu... a teraz ako keby sa mali vsetky nedojciace maminy ospravedlnit za to, ze nedojcia a uviest adekvatny dovod... samozrejme jeho adekvatnost posudi zakladatelka....

evitka82
7. máj 2012

@gumimaci 😀 ja uz neviem ci si aj ja nesedím na kabli...vobec tomu nerozumiem.najprv sa pyta preco zeny dobrovolne ukoncuju dojcenie ptoom ze urcite by neukoncili ak maju problemy...ja uz neviem

poleva
7. máj 2012

ona tam má hrnú do dojčenia??
lebo skôr nachádzam príspevky na opak - nehrnú

cikyta
7. máj 2012

@ivv Prečo sa niektoré maminy hrnú do UM ?

gumimaci
7. máj 2012

@evitka82 asi chcela aby ju niekto pochvalil a spolocne s niekym zdielala hnev spravodlivych a pripadne este mozu polutovat nedojcene deti 😉 😝

vejula
7. máj 2012

@evitka82 je vela maminiek ktore začnu dojčiť a už maju v duchu určenu hranicu do kedy... Niektore pol roka niektore rok. PAtrila som medzi ne. Myslela som že "rok stačí" Až pokial som nezistila o čom dojčenie je.

vejula
7. máj 2012

@poleva admini zmenili nazov temy. OTazka bola prečo sa hrnu do dojčenia a nasledne na to bez dôvdou prechadzaju na UM

ivv
autor
7. máj 2012

dievcata klud.. ak mate pocit, ze som sa vas nejako dotkla, kludne mozete IP 😉

jabadaba
7. máj 2012

@gumimaci 😀 ano, asi by mal na SK fungovat nejaky tribunal, ktory sa vyjadri k opodstatnenosti ukoncenia ci neukoncenia dojcenia. Viem si zopar jeho cleniek veeelmi zivo predstavit.

dm1
7. máj 2012

@ivv ja som pochopila co si sa pytala ale nic to nemeni na mojej odpovedi ze ta do toho nic preco ine zeny koncia aj ked maju ci nemaju problemy 😝. Dojcili kolko uznali za spravne a je to len ich vec

poleva
7. máj 2012

@vejula aha,,,ved je to každého vec,aj tak si myslím,že mnohé mamičky to prehánajú,chvália sa,atd...je to každého vec,nech si každý robí ako komu vyhovuje.bodka.

traktor
7. máj 2012

tato otazka sa radsej mala zamknut..nie otvorit ako diskusia..staci, ze vonku prsi, v telke nic nejde / nam dokonca padla kablovka 😠 😀 / a este aj tu boj..

vejula
7. máj 2012

@poleva hej, ved ja som temu nezakladala, len som videla aj pôvodny nazov temy, preto som ti odpisala, prečo ti nejdu dokopy odpovede s danou otazkou

poleva
7. máj 2012

@vejula ok 😉

hori
7. máj 2012

@ivv tak ak som tomu dobre porozumela, tak sa "poctivo priznavam", ze 5 mesiacov neprespatych noci mi veru stacilo... a ze vedome som bola ochotna potiahnut najviac do 9. mesiaca (zial, nepodarilo sa az tolko z inych dovodov)... jednoducho viem odhadnut, kde su moje hranice a odkial uz nevladzem... ja viem, ze su aj take zienky, ktore povedia, ze ak nevladzes dieta dojcit, nemala si ho mat... no priznam sa, ze je to dost podstatny dovod, preco uz dalsie dieta nechcem... ja som proste z tych, ktore si povedia "uf, este ze tie babatka rychlo vyrastu"... 😉

pe
7. máj 2012

ja som zase zboznovala tie chvilky s mojou malickou, ked sme sa tulili a ona pila moje mliecko, kojili sme sa 15 mesiacov a to uz bolo fakt dost, lebo zle papala tuhu stravu, teraz je z nej super jedak, ale tak mi to chybalo, ze sme si hned zamiesili druhe babo a uz sa tesim na to ako ho budem kojit, ale mozno po tom druhom budem tiez mat toho dost 🙂