Prejedanie bábätka pri dojčení
Moj prvy bol taky. Priberal raz tolko ako mal. Vzdy si pytal. A mlieko vzdy tieklo. Prebytok grcal. Zase sa chcel upokojit a dookola.
Ach no čo mám robiť keď palce? Nedať mu? Už som na nervy … nespi mi ani cez deň nořmane ako by mal ma dva mesiace do toho koliky ktoré mu zjavne soisobujem týmto…
chápem , ved to nejde ze nedať jest keď dieťa place a pýta si jest.Ale zas treba počúvať pediatricku a ta vás usmerni. My máme v rodine 11 mesačne dieťa a oblieka veľkosť 104. Co teda je veľkosť akú má môj 3 ročný syn. A neriešia to. Takže ťažko vám takto poradiť niečo. Ak máte strach treba sa poradiť s lekármi.
Podľa mňa sa výlučne dojčené zdravé bábätko nemôže prejedať.
Ak má bolesti bruška prip.ine problémy, príčina bude niekde inde....
Presne to som mala ja s prvym. Sama dr povedala vela grcal. Prudom. Ja ze reflux. Ona ze je prejedeny. Ze nie je ok ze tolko chce jest. Cumel nechcel tak kazdu potrebu zachranoval prsnik. Mlieka som mala velmi vela.... takze ani aj koliky. Bolest. Bruska. Pol roka. Potom zacali prikrmy tak to preslo.
Malo informacii si nam dala. Grcka? Refluxuje? Kto povedal ze sa prejeda? Sestra v porodnici? Pediater? Ake stare je dieta? Lebo babatka maju koliky, crievka sa vyvijaju, nie je tam este mikroflora, pomahaju masaze bruska a cvicenie s nozickami, casto davaju mamicky espumisan, ale aj probiotika.
Napis viac, budeme ti vediet poradit lepsie
Dieta sa neda dojcenim prekrmit, ked sa prezerie doslova, tak to hned vygrcne. Vacsina deti, co ma nejake problemy skor lapaju vela vzduchu, zle prilozenie atd
Malo informacii si nam dala. Grcka? Refluxuje? Kto povedal ze sa prejeda? Sestra v porodnici? Pediater? Ake stare je dieta? Lebo babatka maju koliky, crievka sa vyvijaju, nie je tam este mikroflora, pomahaju masaze bruska a cvicenie s nozickami, casto davaju mamicky espumisan, ale aj probiotika.
Napis viac, budeme ti vediet poradit lepsie
@selena_luna Negrcka nemá reflux .. povedala to jeho pediatrička, že z toho že pribral za mesiac 1kg že aj z toho ho môže bolieť brucho. Pritom každý týždeň ma priberať 200g nie? Takto to sedí ma dva mesiace. Váži 5280g. Pravda je; že chce byt stále na prsníku ak nespinka.. boloeva ho bruško ale ak mu pomáhame kakať vie - kaká mi každý deň skoro do každej plienky. Dávam mu probiotiká probiofix baby a babycalm. SAB simplex nepomahal. A ešte by som chcela zmeniť probiofix na biogaia.
Ešte pediatrička mi povedala že môžem dávať hocijaké kvapky ale že musím čakať že to trvá tak 3-4 mesiace dokym sa mu upraví všetko v telíčku..
To priberanie mi pride celkom ok, moja ked mala 2 mesiace pribrala 2 kila 300 gramov a dr mi nepovedala kriveho slova na to.
Jasne ze chce byt na prsku stale, ved je to babo - spinka, papa, kaka a dokola. Nemyslim si ze materskym mliekom mozes dieta prekrmit... akoze ja uznavam autoritu pediatrov. Ale toto sa mi zda kus mimo.
Davaj probiotika raz denne, espumisan, ci sabsimplex ci ine do kazdeho papania, to nema skodit
A ano, potrva to, tie crievka sa to ucia, ziskavaju mikrofloru, nie je to ziadny zazracny 3 dnovy proces, trva to no.
Aj moja malá v 2 mesiacoch pribrala 1 kg. Na ďalší mesiac znovu kilogram a potom sa to spomalilo. Neskúšali ste dudlik? Aj moja bola brutálna ceckoška, ale dudel pomohol to trošku zredukovať. Proste len mala potrebu satia, nie papania.

Ano..aj som bola s takou pani v nemocnici...extremne dietq prekrmovala, dojcila snáď každú hodinu a dieta malo problémy s bruskom