icon

Prípravky na podporu laktácie

bledulka2
27. máj 2011

ahojte kočky, nemá niektorá skúsenosti s mletým semenom senovky gréckej??? ... podarilo sa mi ju zohnať, ale je veľmi nechutná🙂, neviete mi poradiť nejaký recept na užívanie a koľko sa jej má užívať ... skúšala som to zapiť, zajesť medom, jogurtom, banánom no nejak to nepomohlo ... za každú radu, prípadne nápad ďakujem 🙂) pekný deň.

strapco13
27. sep 2011

@barca127 spytaj sa v predajniach sypoanych cajov aleo v bylinkarnach
a na nete http://www.joga-ajurveda.sk/himalajske-ajurveds... napr..ale nahod do vyhladavaca a njde ti to urcite

strapco13
27. sep 2011

@ivetusik10 napis mi viac o dojceni, kolko dojicis do dna , dodrziavas nejaky inerrval, dudel cumlik, flaska klobucik..pouzivas nieco?, davas nejake ine tekutiny..pises ze potom este stiaghne 60 ml..dokrmujes? ako a cim?
odsavas si mlieko?
mozes aj IP

mamabiba
28. sep 2011

Čaute, chcela by som sa spýtať na tie odvary o ktorých tu píšete na zvýšenie tvorby mliečka. Ja ho mám ráno dostatok, ale mne malá tak veľa pije cez deň, že večer už toho moc nezostane. občas sa stane, že už nemám mliečko, tak ju musím asi na 2 hodky "odstaviť" nech sa dorobí. Nemá to nejaký vplyv aj na bolesti bruška? my sme s tým mali trochu problémy a vďaka @strapco13 nás už našťastie prešli, len sa bojím, aby nám znova nezačali ak začnem užívať takéto dačo...

gabika7706
28. sep 2011

@mamabiba mojmu synovi vadil feniklovy caj, kt. som pila (resp. tie caje pre dojciace matky, tie obsahuju fenikel, rascu, aniz vacsinou..) ale senovka a benedikt bez problemov a to som uzivala dlhodobo.

strapco13
28. sep 2011

@mamabiba senovka a benedikt nemaju vplyv..ostatne obsahuju fenikel a rasccu /aj ten ajurvedsky/, tak na tie nozu dietatka reagovat
som rada, ze sa mate lepsie
ak mas nejakeho lekara ktory je prodojciaci, ak ti moze predpisat aj Costi...je to liek na nevolnost a jeho neziaducim /ale v takomto pripade ziaducim/ ucinkom je zvysenie laktacie
som rada ze ste OK..len tak dalej dojcite sa, uzivajte si to 😉

ivetusik10
30. sep 2011

ahoj dojcim 6 az 7krat to je kazde 3 hodiny a najprv vypije obydve prsia a potom pridam mliecko z flase avent tak to ide stale dokola aj pri malom som tak kojila 9,5 mesiaca

strapco13
30. sep 2011

@ivetusik10 pokial chces cisto kojit bez dokrmovania..tak najlepsie je nedokrmovat flaskou ale cievkou na prsniku..takto bude tvoje telo dostavat signal, ze treba tvorit viac mliecka a postupne sa dokrmu zbavis
pri kojeni netreba dodrziavat ziadne intervaly..cimvac kojis, tym viac mliecka sa vytvori
mpohlo by to fungovat tak..ze das dietako na prvy prsnik, nechas ho kym ho dopije..cize budes vidiet ze uz nepije ale len tak cucka, stlacis prsnik..tym zvysis tok mliecka a umoznis dietatku tak vypit prsnik az do "dna" /to sa ale neda, lebo mliecko sa tvori stale/..ak aj potom bude vykazovat dietatko znamky hladu tak prelozis na druhy prsnik a zopakujes to iste..ak mas pocit, ze je stale hladne potom dokrmit na prvom prsniku..tak sa dietatko napapa, potiahne aj to mliecko co sa tam zatial dotvorilo a zaroven bude stimulovat tvoje telo a davat mu signal, ze treba viac mliecka
mozes prsia aj odsat a dokrmit tym
plus su tie pripravky na podporu laktacie..senovka a benedikt a na predpis je Costi /moze predpisat hociktory lekar/, na volnopredaj Motilium ale to je drahe

lucia74
3. jan 2012

Ahojte, existuje to aj kapsulách, je to pohodlnejšie...., a maju to aj v lekarni Cyprian v Trnave, super to zabera....

mamabiba
5. jan 2012

Dobrý deň dievčatá, viete mi poradiť, kde by som zohnala v Žiline senovku a benedikt? ďakujem

gabika783
11. jan 2012

http://www.iherb.com/Search?kw=blessed+thistle benedikt je : blessed thistle
http://www.iherb.com/Search?kw=Fenugreek senovka grécka: Fenugreek

niektoré veci sú až i polovicu lacnejšie ako u nás. Kamarátka si nedávno objednala odtiaľ benedikt a senovku. Poštovné je cca. do 5 EUR. Tuším by celý nákup nemal presiahnúť 25 EUR aj s poštovným... aby ste nemuseli platiť clo... viac na stránke colnej správy. 🙂))

lucik106
31. jan 2012

ahojte maminky, ktoré ste užívali/ jedli semienka senovky gréckej, užívam senovku asi týždeň, približne 2-3 lyžice denne. chcem sa opýtať ako dlho ju môžem užívať? či ju netreba po nejakom čase vysadiť? alebo sa môže užívať neobmedzene dlho??? lebo mi hovorila jedna bylinkárka, že semená rastliniek sú agresívne na črevá. ďakujem.
@strapco13

gabika7706
31. jan 2012

@lucik106 uzivala som senovku (pomlete semena na prach) s obcasnymi (par-dnovymi) prestavkami skoro rok a pol, bez problemov a ucinkov na traviaci trakt

31majka12
20. feb 2012

@gabika7706 ahoj a kde si kupila tu senovku ?

gabika7706
20. feb 2012

@31majka12 u nas v KE v bylinkarni, ale predavaju ju uz aj v kapsuliach nadavkovanu, je to predsa len schodnejsia cesta, lebo ten prach, to treba velku davku sebazaprenia... 🤐 skus sa popytat u vas v lekarni, mozno vedia objednat, alebo ak mate nejaky obchod s bylinkami...

gallina
25. feb 2012

@gabika7706 kde v KE predávajú senovku a benedikt, koľko stojí? chcela by som to vyskúšať... 🙂

gabika7706
25. feb 2012

@gallina prach senovky a tinkturu benediktu lekarskeho maju v Bylinkarni na Hrnciarskej ul. Davkovanu senovku v kapsuliach v lekarni Adonai na rohu Rastislavovej a Smetanovej oproti Starej nemocnici.

gallina
25. feb 2012

@gabika7706 čo je lepšie ? Nevieš koľko to stojí? Čo sa oplatí kúpiť?

baklik
Odpoveď bola odstránená
gabika7706
25. feb 2012

@gallina cenovo sa urcite oplati prach a tinktura, nepamatam uz co to stalo

31majka12
27. feb 2012

@barca127 caj na dojcenie ajurvedsky himalajsky
http://www.joga-ajurveda.sk/109-himalajske-ajur...

mikella
1. mar 2012

ja som užívala ricinus myslím že pomáha aj ten niečo ale treba ho samozrejme aj jest ale najdôležitejšie je pit čaj alebo mlieko alebo vodu len samozrejme nie malinovky kavu alkohol🙂 ja som mala caj na kojenie z lidlu ale osobne si myslím ze najdôlezitejsie je ta forma cim viac tekuteho aj polievka cistá bez rezancov len vývar to mi vzdy naplnilo prsia až až teraz som štvrtý krát tehotná a všetky deti som kojila 2 a 3 do skoro 2rokov ale prvu sme začali prikrmovat v podozrení ze mam malo mlieka lebo plakala ale to ju bolelo len bruško a potrebovala sa vykakat takze ak by sme vedeli skôr o rektalnej trubičke tak som ju mohla kojit tiez do 2 rokov teraz je nejaký nový produkt aj ked je dost drahý od motherlove tabletky čisto rastinne to ma zaujalo na mlieko ak ma niekto skusenosti napiste

gabika7706
1. mar 2012

@mikella More milk Plus, je to zbytocne drahe a tie koncentracie bylin su dost slabe, naozaj sa oplati skor tu senovku s benediktom samostatne 😉

mikella
25. apr 2012

diky nevydodim zbytočne peniaze kupila som si blazam na bruško od motherlove ale som spokojná krásne vonia bylinkami až prilič a mne všetko smrdi na mlieko je aj tak najlepší vývar a hned mám prsia ako balon zaleží od toho kolko piješ aj čistú vodu samozrejme nie colu 😀dobrý bol čaj z lidla na kojenie 😵

skrecok
14. máj 2012

Ahojte baby,
viem ze je to este skoro, ale predsa to nechcem vsetko nechavat na poslednu chvilu, lebo mam rizikove tehotenstvo...
Budem mat cisarsky rez, pri prvom sa mi mliecko rozbiehalo az na treti den, prvy tyzden po porode ci uz v nemocnici alebo doma sme museli kombinovat s Nutrilonom, lebo som prve 3 dni nemala a potom sa mi pomaly rozbiehalo a navyse som mala zapaleny jeden prsnik+krvave a bolestive bradavky. Nevedela som, ze aj ked nemam mlieko treba striedat prsniky, ale mi maleho prve 3 dni davali na cca 10 min 3-4 krat denne. 🙄 Nastastie, ked som dosla domov to slo uz rychlo, kojila som maleho 19mesiacov aj napriek krizami hlavne na zaciatku.

Otazka je, ako zrychlit po porode tvorbu mlieka? Niektore mi radili hned po porode uzit pripravky na tvorbu mlieka, ale na trhu je vela a neviem ktore su fakt naozaj ucinne? Nechcem, aby sa to znova zopakovalo...

sue_sue
15. máj 2012

@skrecok tak ja mam velmi dobru skusenost so senovkou a benediktom, mali by sa tieto bylinky uzivat spolu, nakolko benedikt zvysuje senovke ucinok. dostat to ako bylinky z ktorych sa robi odvar, potom je to vo forme kapsul a benedikt dostat aj ako tinkturu. potom sa predava moremilkplus ale je to zbytocne drahe a ucinna latka je v nich ovela mensia ako ked sa kupia samostatne senovka a benedikt. co je dolezite pri senovke, tak by mala obsahovat 610mg ucinnej latky. samozrejme da sa kupit aj homeopatika ricinus dolezite aby to malo 5CH- to zvysuje tvorbu, vyssie CH - tvorbu zastavuje.

skrecok
15. máj 2012

@sue_sue Dakujem, pri prvom som mala homeopatika, ale tie som mala az neskor. Videla som aj Moremilk plus, odradza ma trosku cena... Mozu sa tieto bylinky uzivat hned po porode, ja ratam minimalne den po porode kym vstanem. 😀 😝 Neuskodi to, alebo mam pockat kym sa mi rozbehne mlieko?

sue_sue
15. máj 2012

@skrecok no k tomuto by sa mali asi vyjadrit laktacne poradkyne, ale podla toho co som citala, bylinky by si mali zacat uzivat az vtedy, ked sa po porode nezacne tvorit mliecko.

skrecok
15. máj 2012

@sue_sue Aha, dakujem. Poradim sa s nimi. 🙂

strapco13
15. máj 2012

@skrecok napis mi co konkretne by si chcela vediet o dojceni 🙂
najprv si prestuduj stranky www.mamila.sk a http://dojcenie.wordpress.com/ ..tam je vsetko o dojceni, co je potrebne pre spravny zaciatok ..a potom si mozme spolu prebrat otazky ktore sa ti vynoria 🙂
bylinky su fajn . senovka, benedikt ..ale vsetko funguje iba vtedy ak sa dieta priklada na prsnik, cize ak sa dojci a pije mliecko, inak nic nespravi zazrak a dojcenie na poziadanie funguje od prvej sekundy po porode a vtedy netreba ani nic na podporu

skrecok
11. jún 2012

@strapco13 dakujem, uz som citala co sa dalo, mam otazku ak mozem...
Sesternica mojho manzela (zije v Anglicku) ma mesacnu dcerku, od narodenia odmieta prsnik. Ona je uplne kludna, skusala zrejme vsetko mozne, ale bohuzial bez uspechu. A pritom je mala uplne zdrava. Doteraz pravidelne odsavala mliecko, ale uz pomaly jej dava aj UM, lebo uz nevladze... Moj manzel ked bol ako babatko mal tiez taky problem, od prveho dna uplne odmietal prsnik (normalne ho to napinalo) co jeho surodenci boli bez problemov.
Nastastie nas maly bezproblemov sa hned prisal, ale pri druhom moze byt problem, ale aj nemusi. Teraz ma velmi zaujima ako postupovat ked vznikne taky pripad? Radsej chcem byt pripravena co robit a ako dalej. Dakujem velmi pekne.