Prípravky na podporu laktácie
ahojte kočky, nemá niektorá skúsenosti s mletým semenom senovky gréckej??? ... podarilo sa mi ju zohnať, ale je veľmi nechutná🙂, neviete mi poradiť nejaký recept na užívanie a koľko sa jej má užívať ... skúšala som to zapiť, zajesť medom, jogurtom, banánom no nejak to nepomohlo ... za každú radu, prípadne nápad ďakujem 🙂) pekný deň.
Ahojte,
uz som zabudla kolko a ako casto sa uzivaju homeo na tvorbu mlieka? Dakujem.
Ahojte,
ak je tu niekto z PRESOVA a hlada senovku, tak som ju objavila v obchodiku Korenie Q v panelaku na Prostejovskej ulici c.1
ahojte, chcem len napisat, co som vygooglila, snad niekomu pomozem.
som v 30 tyzdni a "studujem" si akurat info o dojceni. tiez som presurfovala mamilu a docitala som sa o senovke.
caje sa mi ydaju neprakticke, tobolky/kapsule sa mi zdali drahe - nasla som banadikt + senovku ya 20 eur
http://www.utrochslnc.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=625
Kapusle sa maju uzivat
1. Senovka grécka ((fenugreek, řecké seno, Trigonella foenum-graecum) 3x denne 3 caps /1 caps 610 mg/
2. Benedikt lekársky (Cnicus benedictus ) 3 krát denne 3 kapsule /1 kapsula benediktu 500mg benediktu./
no googlila som na zahranicnych strankach, a nasla som lacnejsieemoticon
senovka: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Fenugreek-Seed-620-mg-100-Vcaps/21429 100 caps, 1 caps: 620 mg/5,98 USD
benedikt: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Blessed-Thistle-Herb-100-Capsules/1817 100 caps/1 cpas : 390 mg/ 5,98 USD
naviac pri prvom nakupe zlava 4 USD po zadani kodu: ZUZ789
snad som niekomu pomohla🙂
ahojte, prosim viete niekto kde sa da kupit kapsulovana senovka v bratislave/resp. nejaky eshop?? eshop u 3 slnc ma dovolenku do 7.2. a ja to potrebujem urgent.. vdaka!
@frangipani Zuzana Bikarova, Zilina, mobil: 0905294346, posiela na dobierku, kontakt mám od pani Janošíkovej z eshopu U troch sĺnc
@frangipani A je to pomerne rýchle: v pondelok som volala, následne poslala sms s objednávkou a v stredu som mala senovku aj s benediktom doma 😉
@annie321 super 😀 a za aku cenu pls?
@frangipani Benedikt ks za11,90 €, senovka ks za 8,90 €, poštovné a balné mi neúčtovala.
prosím vás, poradíte mi,kde sa dá zohnať semiačko senovky gréckej???
@annie321 dakujem 🙂 uz som jej volala, postovne a balne este k tomu za 2,50 eur 🙂
@frangipani Keby ste si objednala vo výške nad 25 eur, tak to máte bez poštovného. Ja som si totiž objednávala od každého po dvoch kusoch - do zásoby.
@frangipani ja som objednávala z netu swanson.sk ceny sú tam oveľa nižšie.
Pozrela som teraz na ich stránku a už aj oni zvýšili cenu. Ja som v decembri zaplatila za benediktm 6,43 eur. a za senovku 3,77 eur.
@slavik DAKUJEEM NAJVIAAC 😀 😀 😀
inak neviem preco ale v obchode v BA si za balenie senovky a benediktu pytaju az 25 eur. vzhladom na to, ze je to na 10 dni iba, je to dobra palka. ale asi aj tak lacnejsie a bezpochyby lepsie ako umele mlieko... neviem preco mi to vobec nevyhladalo tuto webku swanson.sk kedze som zadavala uz vsetko mozne do googlu.. vdaka este raz slavik 😉
@frangipani ja chápem prečo lebo sú to ľahko zarobené peniaze takú maržu si dať to je sila. Ja som si prvé balenia kúpila tu z bazaru a potom som našla túto stránku.
ahojte ja len pridam svoju skusenost.Na podporu laktacie je aj zihlavovy sirup.Dostat ho v lekarni.Je tam uvedene,ze zvysuje tvorbu materskeho mlieka.Ja ho mam od jedneho pana,ktory bilinkove sirupy priamo vyraba.Litrova flasa stoji okolo 4 eur.Uz neviem presne...Pila som 3-krat denne po jednom stamperliku 🙂
@lovesista tak to si ma prekvapila...ja co mam sirup z lekarne,tak je tam jasne napisane,ze podporuje tvorbu MM a takisto aj ten pan bylinkar mi ho odporucil.Ja som ho pila a v pohode 🙂 Ved je to bylinka a ta nemoze v rozumnej miere ublizit...podla mna 🙂 Ved pozri presne ten mam http://biocare.sk/eshop/produkt/zihlavovy-sirup
@ivetusik10
Ja som podobny pripad, chcela som si kupit Benedikt a Senovku v tobolkach, ale pani, od ktorej som ich chcela kupit bola na mna zvedava 🙂 a po mojom detajlnom opise problemu, ma nasmerovala na laktacnu poradkynu. Nikdy som im nevenovala pozornost pri mojich 5-tich detoch 🙂), ale teraz mi skutocne velmi pomohla!!! Najprv sme odstranili moje zle polohovanie dietatka pri kojeni, odporucila mi kvapky pri bolestiach bradaviek - preto som po mesiaci skoncila s kojenim, taktiez univerzalnu mast na bradavky (miesala sa z troch liekov/pripravkov) a na samotnu laktaciu uzivam lieky obsahujuce Domperidonum, ktore su sice na lekarsky predpis, ale nedaleko (v Maduniciach) su ochotní predat ich navolno, pretoze spolupracujju s laktacnymi poradcami 🙂) Dalej ma naucila ako dokrmovat pomocou cievky.
Zacinam od nuly a po 3-4 dnoch pomaly nabiehame na kojenie v mnozstve 30-40ml z oboch prsnikoch. Nie je to ziadna slava, ale je to aspon nieco. U mna bolo dolezite vyliecit bolestivost bradaviek - bez toho som nemohla casto prikladat babatko.
Takze moja rada: prikladat aj kazdu hodinu , pit vela tekutin - hoci len vodu 🙂 , dokrmovat cievkou (babatko sa koji a popritom papa aj zarobene mliecko - takze taha prsnik aj dokrm sucasne). Chcela by som vidiet vysledok hned ako aj kazda z nas 🙂), ale mam vraj pockat 2-3 tyzdne, tak uvidime. Dolezite je stale prikladanie a tym stimulacia prsnikov a tiez trpezlivost a sila vydrzat 🙂)
Dufam, ze budem moct nabuduce napisat, ze nam to ide "ako po masle"!
Vsetkym drzim palce a sebe tiez 🙂

@skrecok sesternica nech skontroluje podjazykovu uzdicku
ak krmi flaskou, tak ju zrusit a skusit cievkou na prsniku alebo po prste v naruci aked saje prst atk rychlo dat na prsnik
rada pre teba ..skontaktj sa s laktacnou poradkynou este v tehu...nech ti ukaze ako spravne prilozit dieta, co treba pri dojceni sledovat, proste ukaze ti a vysvetli ako dojcit..toto je najlepsie, pripravis sa a je mozne ze sa vyhnes potiazam a ak by aj nieco bolo, tak sa znovu obrat na laktacnu osobne, napisat mozes aj mne tu ale nie vsetko sa da riesit cez net