icon

Prípravky na podporu laktácie

bledulka2
27. máj 2011

ahojte kočky, nemá niektorá skúsenosti s mletým semenom senovky gréckej??? ... podarilo sa mi ju zohnať, ale je veľmi nechutná🙂, neviete mi poradiť nejaký recept na užívanie a koľko sa jej má užívať ... skúšala som to zapiť, zajesť medom, jogurtom, banánom no nejak to nepomohlo ... za každú radu, prípadne nápad ďakujem 🙂) pekný deň.

strapco13
12. jún 2012

@skrecok sesternica nech skontroluje podjazykovu uzdicku
ak krmi flaskou, tak ju zrusit a skusit cievkou na prsniku alebo po prste v naruci aked saje prst atk rychlo dat na prsnik
rada pre teba ..skontaktj sa s laktacnou poradkynou este v tehu...nech ti ukaze ako spravne prilozit dieta, co treba pri dojceni sledovat, proste ukaze ti a vysvetli ako dojcit..toto je najlepsie, pripravis sa a je mozne ze sa vyhnes potiazam a ak by aj nieco bolo, tak sa znovu obrat na laktacnu osobne, napisat mozes aj mne tu ale nie vsetko sa da riesit cez net

skrecok
5. sep 2012

Ahojte,
uz som zabudla kolko a ako casto sa uzivaju homeo na tvorbu mlieka? Dakujem.

forkate
24. sep 2012

Ahojte,
ak je tu niekto z PRESOVA a hlada senovku, tak som ju objavila v obchodiku Korenie Q v panelaku na Prostejovskej ulici c.1

dabon
27. sep 2012

@skrecok ja som uživala 5guliciek 2x denne pod jazyk 🙂

jk77
21. okt 2012

@strapco13 dobry den. Prosim o radu. Mam tabletky benedikt 500 mg a senovku 610g a neviem presne, ako ich mam uzivat.Taktiez uzivam aj Costi 3x3 tabletky. Dakujem za radu.
🙂

skrecok
22. okt 2012

@jk77 Uziva sa to ako Costi 3x3 tabletky denne. 😉

jk77
26. okt 2012

@skrecok dakujem, uz beriem, cakam, kedy zacnu ucinkovat 🙂

suuzi
25. nov 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

ahojte, chcem len napisat, co som vygooglila, snad niekomu pomozem.
som v 30 tyzdni a "studujem" si akurat info o dojceni. tiez som presurfovala mamilu a docitala som sa o senovke.
caje sa mi ydaju neprakticke, tobolky/kapsule sa mi zdali drahe - nasla som banadikt + senovku ya 20 eur
http://www.utrochslnc.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=625

Kapusle sa maju uzivat
1. Senovka grécka ((fenugreek, řecké seno, Trigonella foenum-graecum) 3x denne 3 caps /1 caps 610 mg/
2. Benedikt lekársky (Cnicus benedictus ) 3 krát denne 3 kapsule /1 kapsula benediktu 500mg benediktu./

no googlila som na zahranicnych strankach, a nasla som lacnejsieemoticon
senovka: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Fenugreek-Seed-620-mg-100-Vcaps/21429 100 caps, 1 caps: 620 mg/5,98 USD
benedikt: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Blessed-Thistle-Herb-100-Capsules/1817 100 caps/1 cpas : 390 mg/ 5,98 USD

naviac pri prvom nakupe zlava 4 USD po zadani kodu: ZUZ789

snad som niekomu pomohla🙂

frangipani
21. jan 2013

ahojte, prosim viete niekto kde sa da kupit kapsulovana senovka v bratislave/resp. nejaky eshop?? eshop u 3 slnc ma dovolenku do 7.2. a ja to potrebujem urgent.. vdaka!

annie321
21. jan 2013

@frangipani Zuzana Bikarova, Zilina, mobil: 0905294346, posiela na dobierku, kontakt mám od pani Janošíkovej z eshopu U troch sĺnc

annie321
21. jan 2013

@frangipani A je to pomerne rýchle: v pondelok som volala, následne poslala sms s objednávkou a v stredu som mala senovku aj s benediktom doma 😉

frangipani
21. jan 2013

@annie321 super 😀 a za aku cenu pls?

annie321
22. jan 2013

@frangipani Benedikt ks za11,90 €, senovka ks za 8,90 €, poštovné a balné mi neúčtovala.

karin13
22. jan 2013

prosím vás, poradíte mi,kde sa dá zohnať semiačko senovky gréckej???

frangipani
22. jan 2013

@annie321 dakujem 🙂 uz som jej volala, postovne a balne este k tomu za 2,50 eur 🙂

annie321
22. jan 2013

@frangipani Keby ste si objednala vo výške nad 25 eur, tak to máte bez poštovného. Ja som si totiž objednávala od každého po dvoch kusoch - do zásoby.

slavik
22. jan 2013

@frangipani ja som objednávala z netu swanson.sk ceny sú tam oveľa nižšie.

slavik
22. jan 2013

Pozrela som teraz na ich stránku a už aj oni zvýšili cenu. Ja som v decembri zaplatila za benediktm 6,43 eur. a za senovku 3,77 eur.

frangipani
23. jan 2013

@slavik DAKUJEEM NAJVIAAC 😀 😀 😀

frangipani
23. jan 2013

inak neviem preco ale v obchode v BA si za balenie senovky a benediktu pytaju az 25 eur. vzhladom na to, ze je to na 10 dni iba, je to dobra palka. ale asi aj tak lacnejsie a bezpochyby lepsie ako umele mlieko... neviem preco mi to vobec nevyhladalo tuto webku swanson.sk kedze som zadavala uz vsetko mozne do googlu.. vdaka este raz slavik 😉

slavik
23. jan 2013

@frangipani ja chápem prečo lebo sú to ľahko zarobené peniaze takú maržu si dať to je sila. Ja som si prvé balenia kúpila tu z bazaru a potom som našla túto stránku.

mb
24. jan 2013

ahojte ja len pridam svoju skusenost.Na podporu laktacie je aj zihlavovy sirup.Dostat ho v lekarni.Je tam uvedene,ze zvysuje tvorbu materskeho mlieka.Ja ho mam od jedneho pana,ktory bilinkove sirupy priamo vyraba.Litrova flasa stoji okolo 4 eur.Uz neviem presne...Pila som 3-krat denne po jednom stamperliku 🙂

lovesista
17. apr 2013

@mb ahoj, dakujem za info, o tom sirupe som nevedela. prosim ta, bola by si taka dobra a dala mi kontakt na toho pana ? dakujem 😉

mb
21. apr 2013

@lovesista ahoj dlho som tu nebola,tak preto pisem az teraz...ten pan ma internetovu stranku fruitearth.sk.Tam mas na neho aj kontakt.Je to pan Kelbel 🙂 Dufam,ze som pomohla.

lovesista
22. apr 2013

@mb dakujem krasne!! 😎

lovesista
1. máj 2013

@mb ahoj, nasla som zihlavovy sirup v bio obchode, no na obale je napisane ze je nevhodny pre tehotne a dojciace zeny. teraz neviem co robit.. kupit, ci nie.. 😕

mb
2. máj 2013

@lovesista tak to si ma prekvapila...ja co mam sirup z lekarne,tak je tam jasne napisane,ze podporuje tvorbu MM a takisto aj ten pan bylinkar mi ho odporucil.Ja som ho pila a v pohode 🙂 Ved je to bylinka a ta nemoze v rozumnej miere ublizit...podla mna 🙂 Ved pozri presne ten mam http://biocare.sk/eshop/produkt/zihlavovy-sirup

lamianka
13. máj 2013

@ivetusik10
Ja som podobny pripad, chcela som si kupit Benedikt a Senovku v tobolkach, ale pani, od ktorej som ich chcela kupit bola na mna zvedava 🙂 a po mojom detajlnom opise problemu, ma nasmerovala na laktacnu poradkynu. Nikdy som im nevenovala pozornost pri mojich 5-tich detoch 🙂), ale teraz mi skutocne velmi pomohla!!! Najprv sme odstranili moje zle polohovanie dietatka pri kojeni, odporucila mi kvapky pri bolestiach bradaviek - preto som po mesiaci skoncila s kojenim, taktiez univerzalnu mast na bradavky (miesala sa z troch liekov/pripravkov) a na samotnu laktaciu uzivam lieky obsahujuce Domperidonum, ktore su sice na lekarsky predpis, ale nedaleko (v Maduniciach) su ochotní predat ich navolno, pretoze spolupracujju s laktacnymi poradcami 🙂) Dalej ma naucila ako dokrmovat pomocou cievky.

Zacinam od nuly a po 3-4 dnoch pomaly nabiehame na kojenie v mnozstve 30-40ml z oboch prsnikoch. Nie je to ziadna slava, ale je to aspon nieco. U mna bolo dolezite vyliecit bolestivost bradaviek - bez toho som nemohla casto prikladat babatko.
Takze moja rada: prikladat aj kazdu hodinu , pit vela tekutin - hoci len vodu 🙂 , dokrmovat cievkou (babatko sa koji a popritom papa aj zarobene mliecko - takze taha prsnik aj dokrm sucasne). Chcela by som vidiet vysledok hned ako aj kazda z nas 🙂), ale mam vraj pockat 2-3 tyzdne, tak uvidime. Dolezite je stale prikladanie a tym stimulacia prsnikov a tiez trpezlivost a sila vydrzat 🙂)
Dufam, ze budem moct nabuduce napisat, ze nam to ide "ako po masle"!
Vsetkym drzim palce a sebe tiez 🙂

aannaa
Odpoveď bola odstránená
janinka13
21. okt 2013

@stvura Dobrý deň, radili ste ohľadom užívania senovky a benediktu, môžte aj mne poradiť prosím Vás? Senovku mám vo forme celého semena a benedikt bylinky, ako často počas dňa ich piť a striedať? Zo senovky sa robí odvar a z benediktu čaj .