Prípravky na podporu laktácie
ahojte kočky, nemá niektorá skúsenosti s mletým semenom senovky gréckej??? ... podarilo sa mi ju zohnať, ale je veľmi nechutná🙂, neviete mi poradiť nejaký recept na užívanie a koľko sa jej má užívať ... skúšala som to zapiť, zajesť medom, jogurtom, banánom no nejak to nepomohlo ... za každú radu, prípadne nápad ďakujem 🙂) pekný deň.
Ahojte a ste na tom s kojenim po sekcii, my sme teraz po 3 sekcii, prsia sa mi naliali az na 5 ten po porode a stale nemame dostatok mliecka na krmenie, musime davat aj UM. Chcela by som len vediet ako dlho po sekcii sa Vam zacalo tvorit dostatok mlieka.
@maja2005 Ahoj, Petrik ma uz 7 mesiacov a zial po niekolko mesacnom trapeni sme ostali na Hippe. Mozno, ze tie 4 mesiace stali za drinu, ale mliecka bolo stale rovnako malo a Petrik potreboval viac. Je to moje 5-dietatko a piaty porod v priebehu 7-mich rokov, preto si myslim, ze telo je vycerpane a kazdodenne stresovanie s ostatnymi detmi pridalo k neschopnosti dojcit.
Mala som velmi precitlivene a bolestive bradavky - pomohol mi Citrovital ( nie som si ista, ci je to uplne presny nazov, ale toto si z neho pamatam 🙂 ). Uzivala som vnutorne, aj som si s tym natierala prsniky.
Senovku s Benediktom som nakoniec neuzivala. Laktacna sestra mi vysvetlila, ze sa mi nezacne od nej tvorit mlieko. Pomaha pri samotnom kojeni, aby bolo viac mliecka 🙂
Uzivala som Coste - to je ten liek obsahujuci Domperidonum. Ten mi pomahal pri tvoreni mliecka ako jediny. Pokial som ho pravidelne brala, bolo mliecka tak akurat a s tym som vydrzala tych par mesiacov. Potom som to jednoducho vzdala, pretoze ani pri najlepsej voli to kvoli 5-tim malym detom nebolo casovo mozne, nehovoriac o cievkovani 🙂
Ak mas doma trochu viac casu ako ja 🙂, este to nevzdavaj. Senovku s Benediktom je zbytocne kupovat, z vlastnej skusenosti odporucam ten liek Coste. Skus prehovorit farmaceutku v lekarni, aby ti ho predala navolno, je totiz na predpis, vysvetli situaciu a vyhovor sa na laktacnu ako odporucanie. Ak by som nasla papier, kde som mala vysvetlene ohladom lieku od laktacnej sestry, poslem ti. Skus sa aj ty popytat laktacnej, aby ti poslala info.
Este skus ten liek a ked nie, tak sa netrap. Dietatko musi papat, vydrzite do 5-tich mesiacov a potom uz zacnu prikrmy.
Ja som vsetkym mojim detom robila od polroka kase a jedlá len s plnotucnym mliekom, nie s materskym ani umelym. Dve mladsie deti mi pili od 10 mesiacov kupovane plnotucne mlieko - muselo byt vzdy prevarene. Aj najmladsie sa chysta na zmenu 🙂 U nas tobo bez problemov, frcime na plnotucnom a v chladnicke to u nas vyzera ako v mliekarni 🙂)
Drzim ti palce, aby sa mliecko rozbehlo, a aby si aspon tych 6 mesiacov mohla drobceka kojit!!!
Skus ten liek a ak nezaberie, odporucam mliecko Hipp 🙂 ... nie som zastanca umelych mliek, ale ked malinky krical a bol nespokojny, nemala som to srdce nechat ho "hladovat".
tak, vela stastia!!!!!!!!!!
@diduska777
@barca127 ahojte, tiez by ma zaujimalo, kde sa da kupit. Dakujem 🙂
@lubkacibulka co mas teraz na mysli?lebo nie som v obraze po takom case a nechce sda mi to tu studovat dozadu
ahoj, prepac, som som si uz potom nasla odpoved 🙂 velka vdaka 🙂 pekny den 🙂
Ahojte dievcata. Mam na predaj benedikt lekarsky a k nemu sam zadarmo senovku grecku. Zostalo mi a uz sa pomaly odstavujeme tak uz nevyuzijem. Ak ma niekto zaujem kuk do mojich inzeratov.
Ahojte dievcata, mam tbl. costi. prosim ip.

@lamianka Ahoj citala som tvoj clanok, a chcela by som vediet ako ste dopadli, lebo my tiez nemame mliecko a stale prikladame a davame aj cez cievku. Sme 2tyzdne po 3sekcii a prve dve boli tiez kojene len mesiac lebo sa to nerozbehlo. A to som mala aj laktacnu sestru pri sebe....
Chcela by som sa ta spytat aj na tie tabletky na predpis ako zabrali, lebo ja som mala senovku s benediktom a nic.....
Dakujem