icon

Riešenie naliatych prsníkov po pôrode

amine_ionela
5. apr 2025

Ahojte, peosim Vas som po porode, prvorodicka, 3 den, velmi sa mi naliali praia zrazu, tvrdnu stranami a bradavky akoby ma palili. Som este v nemocnici poradili ma masirovanie, odsavanie a, tepla sprcha a lampa. Mam pocit ze prsia sa este viac nalilly plus maly sice taha mo mam pocit ze menej ako vcera. Do toho mam mohy tiez mam opuchnute v kuse co som pred porodom ani nemala a neviem ci to spolocne aj nesuvisi.
Prosim Vas ake mate overene techniky na spustenie toho mlieka?? pretoze cez bradavky len take kvapky kvapky idu. Pripadne celkovo co mam robit, laktacna poradkyna tiez velmi mi nepomohla v tomto zatial. Uz som dokonca vecer plakala a emocne na kraji neviem co mam robit a plus som neskutocne unavena zo staleho masirovania a odsavania.
Dakujem vsetkym 🙏🏻🙏🏻

gabsisi
5. apr 2025

@amine_ionela mne na toto dávali oxitocin injekciu aby sa mlieko uvoľnilo a ďalšia rada od jednej super sestričky že si mám dať na prsia mokrý studený uterák a naň ďalší suchý najlepšie cez noc...toto zabralo. ( Skús to )Ten oxitocin mi dali aj do striekačky na domov, že si ho mám dávať po kvapkách do nosa. Fakt to zabralo.

slavkadi
5. apr 2025

@amine_ionela mne pomohlo odsávanie, kým začalo bábo viac piť.

domka222
5. apr 2025

Mne doniesli lampu na nahrievanie pŕs. Mala som ich ako kamene. Sem tam som išla do sprchy a pustila na ne teplú vodu a skúsila odstriekať. Mlieko sa spustilo až doma.

normab
5. apr 2025

Pred kojenim teple oblkady, alebo sprcha, po kojeni zase studene..tak mi v nemocnici radili, ja mam male prsia, ale to ako sa mi naliali..fu..som myslela, ze praskne koza, ani chytit.. a odsavat na uvolnenie tlaky..take male babo asi tak nevytiahne este..neboj zvladnete to🥰

bubinda
5. apr 2025

V sprche pod teplou vodou sa snazit rozmasirovat
tie hrce a ak sa da kludne aj vytlacit/odstriekat mlieko von, aby sa vam potom tie hrce v prsnikoch nezapalili. Babatko vam potom pomoze tym ze mlieco vypije. Musi sa ustalit produkcia mliecka s dopytom babatka. Zaciatky su taketo ale upravi sa to, hlavne klud.

gab1sol
5. apr 2025

@amine_ionela si ešte v nemocnici, skús požiadať o preváženie bábätka pred a po kojení. Ja som na tom bola podobne, ak nie rovnako, prsia naliate, malá sa tvárila, že papá, ťahá, ale na váhe to nebolo vidno. Mne pomohli klobúčiky, keďže malá sa nevedela dobre prisať na naliaty prsník a s klobúčikom sa konečne krásne napapala a tvorba mlieka sa po pár dňoch krásne upravila. A po čase som kojila aj bez klobúčikov.
Ale inak áno, na okamžité úľavenie teplá sprcha a masáž.

kiki68
5. apr 2025

Na toto je najlepsie stale kojit, ale pomaha aj ta tepla sprcha a pod nou to mlieko dostat von. Tie prsa musis takto aj 5x denne doslova vyliat

anavixy
5. apr 2025

Vola sa to inicialne naliatie, skus pogooglit alebo este lepsie, najdi si na instagrame profil vasa laktacna konzultantka a hladaj a citaj, budes to potrebovat aj do buducna, ked chces dojcit, lebo toto su zakladne veci 🙂

nevenka
5. apr 2025

To mozes mat upchate mliekovody, ze prsia sa plnia a mlieko nejde von. Mne pomohla lampa, 10 min. nahriat, potom odsat, co ide, islo fakt malo najprv a potom studenou plienkou zakryt a pokoj zo 2-3 hodiny a znova tento proces. Mne sa maly ale neprisaval vobec. Krmila som ho s UM, kym som dokazala co to odsat, ale az pootm, ako som si dala klobuciky, tak sa prisal a konecne vytahal viac mlieka (to az doma) a klobucika sme sa zbavili potom, ked bol vacsi po cca mesiaci.