Strácam mlieko
ahojte mamicky, mam taky problem. co den tym viac a viac pocitujem ze mam prsia mäksie a mäksie prsia a nenalievaju sa mi tak ako zo zaciatku. naliate ich mam iba ked sa zobudim aj to hned pominie po paru potiahnutiach maleho. Moze byt ze stracam mlieko? mam 3 tyzdne po porode. Moja mamka nemala ani tyzden a stratila :(
Ak Ti na dojčení záleží, ale ozaj máš pocit, že máš málo mlieka, skús pomôcku na dojčenie, volá sa suplementor, len si poriadne naštuduj, ako sa to používa, lebo druhý pokus neexistuje. Poslúži hlavne pri deťoch, ktoré sú nespokojné, ak im netečie podľa ich predstáv čo sa množstva a rýchlosti týka. Netreba ho používať nastálo, len pár dní, prípadne týždňov, čo za to stojí.
Info sú na tejto stránke.
Ahoj, fronculka!
Aj ja som mala taký problém.
Už po 3 týždňoch sa mi zrazu začalo strácať mlieko.
Bola som úplne zúfalá tak som pátrala na mojej obľúbenej stránke s výživovými doplnkami a prírodnou kozmetikou odkiaľ objednávam skoro všetko www.iherb.com a našla som tam senovku grécku- kapsule po anglicky Fenugreek a kombinovala som to s Blessed thistle kapsulami a moja produkcia mlieka sa rapídne zvýšila. Skús to aj Ty. A navyše pri prvom nákupe získaš 5 dolárovú zľavu po zadaní kódu DHG359.
Poštovné na Slovensko stojí iba 4 doláre. Slovenský návod na nákup najdeš na www.tvoje-zdravie.eu 🙂
@fronculka určite by som kontaktovala laktačnú poradkyňu z mamilly. Mne vždy pomohli, kríz som mala viacej. Mlieko sa dá vrátiť aj keď ho už nemáš vôbec- ako to bolo u mňa.
@fronculka
Ahoj, hlavne sa nestresuj (čo je určite ťažké), ak je to lakt. kríza, zažili ju asi takmer všetky mamičky, ja tiež pri všetkých 3 deťoch.
Veľa piť, ja som si pomohla okrem pitia bezkofeinovej kávy Inka aj feniklovou silicou (prírodnou) (vyr. Dr. Hanus) - myslím to boli 4 kvapky 3x denne na lyžičku medu, či do trošky mlieka. Existujú aj voľnopredajné homeopatiká Ricinus communis - (naposledy sa ma dokonca aj lekárnička priamo spýtala, či ich chcem kvôli tvorbe mlieka). Ako Ti písali aj ostatné maminy, treba správnu polohu kojenia.
A ak sa Ti zdá, že malý plače od hladu a dožaduje sa kojenia, alebo nebodaj nepriberá (málo mokrých plienok) určite kojiť čo najčastejšie. Mala som obdobia kojenia aj po 1 hodine, či 1/2 hodine. Postupne sa mliečka tvorilo viac (na základe dopytu) a upravilo sa to.
Drž sa, nezúfaj a to, že aj v Tvojej rodine niekto "stratil" mliečko neznamená, že to budeš automaticky aj Ty. Nevzdávaj sa!

@fronculka ešte keby sa ozaj ale ozaj nemohol vykakať tak existuje rektálna rúrka...pri synovi som ju nepožila ani raz,ale pri dcere naozaj nič iné nezabralo a až po vykakaní a vypustení prdkov cez rúrku bolo dobre.
Ale celkovo je ešte malinký..ešte len sa spoznávate...
a bacha na tvoju stravu a pi čj pre dojčiace mamičky..sú tam bylinky ,ktoré prejdú aj do mliečka a pomôžu mu pri prdkaní a nebude ho tak bruško tlačiť.Pre malinkého to je tiež všetko nové a plakanie je v jeho náplni práce 🙂