icon

Štvormesačné dieťa neustále plače a má problém s dojčením

slda
12. apr 2020

Dobry den
mame obrovske problemy s dojcenim. Trapime sa v podstate od prvych dni az do teraz ( dietatko ma 4 mesiace) Snazim sa ju kojit, umele mlieko nedostava. Bola pozriet aj laktacna poradkyna, ktora nechapala co sa deje a preco to babetko robi.

Dietatko ako keby nechce sať z prsnika a place.
90% kazdeho dojcenia place. V tychto pripadoch dojcenie trva aj cez 2-3 hodiny.

Niekedy sa odmieta prisat a reve. Ma plne usta mliecka , vyteka mu to alebo to preglgne a place dalej. Inokedy ked sa prisaje, odcuca prve mliecko, ktore ide lahsie ako keby same tecie. A potom sa nehorazne rozplace.
Kazde dojcenie je obrovsky boj. Dieta cele zcervenie az sa drhne ako neustale place.
Ak sa stalo, ze sme mali cca 3 hod prestavku medzi dojcenim tak plakalo este viac.

V noci je to o nieco lepsie, len sa nesmie velmi prebudit, ak ho zobudim, ze sa ide papat, je furt v takom polospanku ( otapene) vtedy sa ako tak napije.

Druha vec co sa deje je, ze ked uz konecne zacne pit tak pochvile zaspi , aj cez den. Troska si da a zaspi, cize zje malo. Ak ho necham spat a zobudi sa o pol hodku / hodku, zacne velmi revat lebo je hladne. Ak ho nenecham spat a zobudim ho na prsniku, tak sa rozreve alebo znova po par preglgnutiach zaspi.

Neviem si rady, som zufala. Skusala som vsetko mozne, natriasam sa snou v stoji, na fitlopte, davam do zavinovacky, alebo vedla nej lezim... nic nefunguje.

Budem velmi vdacna za akukolvek radu.

Strana
z2
pimpa12
13. apr 2020

@slda a to že nemá reflux skonštatoval pediater, alebo gastroenterológ? Lebo pediater to veľmi nemá ako vedieť, môže mať tichý reflux. Ak sa vyhadzala z jedného typu mlieka, treba skúsiť inú značku hypoalergénnu. A rozne typy fliaš. A skúsiť kŕmiť keď dieťa nie je akútne hladné. Viem že sa to ťažko odhaduje ale pri veľkom hlade sa dieťa viac hnevá ak mu nevyhovuje tok mlieka. Ak priberá, prisatie je asi ok, skôr jej nevyhovuje technika kojenia. Ešte ma napadá nenatierate si bradavky niečím, čo by jej mohlo vadiť? Prípadne skúste cez deň počas kojenia pustiť tichú hudbu, alebo šum.

zabina27
13. apr 2020

@slda tým dupľom ak ste ekzematici, snažila by som sa dávať nejaké HA mlieko, lebo skôr sa vyhadze z niečoho, čo náhodou zjes. To um by bolo stále rovnaké, aj keď teda pomaly pôjdete na prikrmy, tak už bude ochutnávať aj iné. Máloktoré babo chytí hneď a hocijakú fľašu, aj na um si musí zvyknúť (jednak na chuť a aj aby vyhovovalo zdraviu, tráveniu), väčšinou musíš hľadať a skúšať, ale pre mňa by to bolo určite prijateľnejšie ako táto vaša kojacia tortura

eliska13
13. apr 2020

@slda prečo v noci budiš dieťa na kojenie?
Ak Ti cez deň hneď zaspí, tak jej daj prst do pusy či odtiahni sa bábo reflexne začne zase sať.Kojit 2,3 hodiny je nonsens pri 4m babu veď to si vždy len cucne a potom spi a zase je hladné ako, keby sa tvoje bábo nevedelo najesť do sytosti..Kojenie má byť radosť a nie stres pre mamu a dieťa.Nepisala si tu už náhodou, že musíš kojit hlavne v noci, lebo cez deň to nejde?
Netráp ju a daj si poradiť od pediatricky fľašu, umelé mlieko, čo si jej mala dať, to si jej dala.Takto kojenie nemá vyzerať je to stres pre obidve

bobricek1979
13. apr 2020

@slda v poriadku. Na, základe čoho posúdil, že nemá reflux?

ariannaem
17. apr 2020

Ahoj, rozumiem ti že chces kojit, ja mám niečo podobné s dcérou akurát nie asi až tak zlé ako ty, nám sa striedajú dobré a zlé dni. Poradím ti čo mne pomáhalo a to je kojenie v polospánku, keď dieťa zaspava alebo sa prebúdza, treba vystihnúť správny moment. Bohužiaľ to však znamená že pri dcérke musíš byť pri spánku aby si to vystihla. Ďalšiu vec čo môžeš skúsiť je vyzliecť dcérku do plienky a seba do pol pása a priložiť si ju telo na telo -to je zázrak ako toto pomáha. No nemôžeš to siliť, najprv sa pomojkajte a potom ponukni prsník.
Dcérka má skontrolované uzdicky? Nemáš príliš naliate prsia po tak dlhom čase že sa dcérke nepodarí prisat? Ak áno, skús si pred dojčením trochu ručne odstriekat do uvoľnenia.
Dcérka asi zaspáva aj kvôli tomu že je slabá a je hladná, keď ju kojis a zaspava, skús ju troška poštekliť nad nostekom alebo na brade aby znova papala.
Ak ani toto nepomoze tak naozaj skúšaj odsavat a daj jej z fľašky, moja tiež nechcela fľašku keď sme ju už museli dať, ale nakoniec sa trochu naučila z nej piť aj keď aj to bol boj. A možno treba skúsiť iný cumlík, možno jej nevyhovuje slabý alebo silný tok z fľašky.
Viem si predstaviť že chces veľmi kojit a veľmi sa trápiš, držím ti palce aby sa to podarilo, ja som z toho bola tiež veľmi nešťastná, utrápená, no videla som na dcérke že ona to cíti a preto je tiež nervózna.
Určite s tým treba niečo robiť, ide leto tak aby ti dcérka nezostala dehydrovaná. Veľa síl prajem 🍀🍀

ivangeline
26. apr 2020

Neboli brucho? Alergia?

Strana
z2