icon

Tandemové dojčenie - za a proti

janifer
11. apr 2016

Ahojte, budeme mať rozdiel medzi deťmi 2r.4 mesiace, som teraz v 13.tt., mlieko už takmer nemám, bradavky zmenili farbu, prsia prázdne, syn nervózny, ťahá na prázdno a je to dosť nepríjemné. Zatial sa dojčíme na zaspatie cez obed a večer a v noci niekolko krát. Cez deň si nepýta "na požiadanie".
Čítala som niekolko ospevných článkov o tandemovom dojčení, aké je to zdravé pre dieťa a pre psychiku, ulahčí to žene život, súrodenci menej žiarlia.... ale rada by som poznala iné názory.
Zaujíma ma:
1. vekový rozdiel medzi deťmi
2. ako dlho ste ešte dojčili staršie dieťa po narodení mladšieho
3. ako ste riešili uspávanie cez obed a v noci / spali ste spolu s oboma deťmi v posteli? Tu sa obávam, že bude budiť jeden druhého. Starší má spánok ako zajac, tak asi mu to bude vadiť....
4. išli by ste do tandemového dojčenia znovu? Alebo čo iné vás napadne.
Ďakujem za názory.

gala79
12. apr 2016

@alicka1982 pretoze ta vekova hranica existuje.... aj ked pred tym akokokvel oci zatvarat budes... kojit 4-5-6 r. nie je normalne...

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 ak ti je zle, tak to necitaj.

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika a aky tvar ma flasa ??? Ty kde zijes ? To snad si si asi nerozmyslela predtym nez ai pridala ze ?? Ved o co sa najviac snazia vyrobcovia flias a cumlov ? Aby sa co najviac podobali zenskej prsnikovej bradavke !!!

alicka1982
12. apr 2016

@gala79 nie je normalne z koho pohladu ?? Kde je navod a kto urcuje tu "normalitu " ? Komunisticky rezim ? 🙂 to bolo teda vtipne. Ta hranica existuje kde ?? Rada by som si o tom precitala. Kde je teda navod. Ale ja ti poviem kde - v tvojom dietati jedine. Ahaha ale pobavila som sa teda

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 prepáč, ale moje prsníky sa rozhodne na fľašku nepodobaju 😀😀

vejula
12. apr 2016

@alicka1982 snažiasa snažia, len sa im to moc nedarí.. To bude asi tým, že dieťa sa neprisáva na bradavku ale na dvorec.

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika ??? Asi mas teda nejaku anomaliu alebo si ozaj nikdy nikdy nekojila ? Toto jet a nevedomost ktora prave vysla na svetlo velmi jasne . Mrzi ma pre teba.Ty vies ako vyzera bradavka v ustach dietata ked sa dieta koji ?? To myslis vazne s tym tvojim prispevkom ? A coho napodobneninou su teda cumle a flase ? Asi si dost out of loop. Skus sa najprv trosku informovat, vzdelat v tejto teme a potom prispievat do takejto temy.

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 píšem o FĽAŠKE, nie o cumlíku, haló.

alicka1982
12. apr 2016

@vejula ano ale napisat tuto vec ze sa cumel a flasa nepodoba na bradavku a prsnik, sorry to je ozaj vrchol hluposti

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika ani tvoje halo nepomoze ahahah.
obe su napodobneninou zenskych prs

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika posielam foto nech aspon v buducnosti uz nepovies takuto blbost
@nyusika

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 vrchol hluposti je tvrdit, ze flasa sa podoba na prsnik, cumle ano, to sa snazia napodobnit, ale flasa? Ty fakt uz nevies, do coho sa navazat, tak sa pustat do flias, co keby si sa starala o svoje deti a nemudrovala tu a neodsudzovala vsetky ostatne???????

tehula
12. apr 2016

@alicka1982 uz si si dohonila ego? 😀

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 a kde na tom obrázku je ukrytá fľaška?

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika obrazok je nazorny. Ak ti niebje zname, tak pre ozrejmenie : vyrobcovia flias a cumlov sa vsemozne snazia co najvernejsie napodovnit zensky prsnik. Tak toto vie hadam kazdy kto si dovoli prispiet do takehoto fora. Z toho teda uplne jasne vyplyva, ze flasa aj cumel su nahradou matky.

gala79
12. apr 2016

@alicka1982 tebe uz fakt nie je pomoci... ty ako si presla s kojenia na komunisticky rezim 😉 ?? Uzivaj dalej tvoje materstvo a rolu matky, lebo z tvojich prispevkov je evidetne, ze ty si sa narodenim dietata vzdala vlastneho zivota tvoje nove povolanie je "super-matka"... ja krkavcia matka idem radsej navarit deckam na zajtra obed... kedze som si dovolila 10r a 7r. uz odstavit...🙂

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 flasa sa nepodoba na prsnik ? Dievcata vidim ozaj, ze vasa nevedomost siaha az niekam za hranice kde som ja nikdy nebola.
A kde je ukryta flasa na obrazku ? Skus vylustit rebus daj si jo na par dni,.ak tot am hned nevidis.

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 no neviem, mozno ty v tom tvojom uzasnom zahranici mas uz k dispozicii ine flase, ale tu v obchodoch vyzeraju flase ako flase, nie ako prsnik

alicka1982
12. apr 2016

@gala79 presla tak, ze ajnpocas komunistickeho rezimu bola na vserko hranica . Na to, kedy byt doma, na yo , kolko kupit kuky aj cim.krmit dieta. Tak tvoj prispevok kde pises ze " hranica existuje " mi pripomenul prazdne lomunisticke vyhlasky ktore sa absolutne o nic neopierali.

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 a coho napodobnenina je flasa ? To ozaj nechapes alebo nechces pochopit ? Nie videlas om na svk flase, neboj, su rovnake. A su napodobneniou prsnika ked ho ma dieta v ustach. A coho ineho. Preco potom nema flasa pre novorodenca sosacik z umelej hmoty s 3 dierkami ? To uz ozaj treba takyto priklad necht o pochopis ? Ved flasous a snazia co najvernejsie napodobnit zensku bradavku a dvorec.

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 takto...videla som foto domorodých žien z Afriky a ich prsníky sa trochu podobali ma fľašku. Takže výrobcovia fliaš to majú dobré odpozorované

tehula
12. apr 2016

@moni244 no pokial zije v Sudane, tak veru taky vak na vodu z nejakej byvoliej koze ten cecok moze trochu pripominat 😀

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 to ty si sa zamotala a nevies ako z toho von a jedine, na co sa zmozes, je dalsie urazanie
@tehula no tak to ano, potom by bolo pochopitelne aj kojenie 10 rokov

alicka1982
12. apr 2016

@tehula v sudane nie. Iste vo vyspelej zemi. A to sa naozaj robite alebo ste ozaj v zivote nepochopili preco flase a cumle vyzerajua ako vyzeraju a su z materialu z akeho su ??

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika Vidim, bohuzial, ze tboje prsniky poznas len pred zrkadlom a nemas ani potuhya ky tvar nadobudnu v ustach dietata. Achh ludska hlupost siaha niekedy az tak daleko ako by sme si ani nepredstavovali.

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 ja som sa zamotala do coho ?? Ahaha. Trosku nastuduj temu . Teraz ozaj hovoris z cesty.

nyusika
12. apr 2016

@moni244 presne. A aj to 4,2 roka ako priemerný vek odstavenie je potom pochopiteľný

marcelatje
12. apr 2016

Zeny ale ved sa nerobte hlupe. Velmi dobre viete ze @alicka1982 nemyslela ze prsnik vyzera ako flasa - jej sklenena cast ale ze ta gumena ci silikonova cast je pokusom o napodobenie zenskej bradavky. Tome tepee (ci ako sa to pise) urcite. Netvrdim ze sa stotoznujem so vsetkym co pise ale v mnohych veciach ma pravdu a k mnohym tvrdeniam tvrdsieho razenia bola vyprovokovana vasimi reakciami. Ak sa do niekoho ludia navazaju len kvoli jeho nazoru niekde sa to odrazi.
Trosku sa ukludnite ved nikoho nezabila.

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 ty cely cas tvrdis, ze flasa vyzera ako prsnik, co je riadna blbost, lebo prso kopiruje tak akurat cumel, flasa je flasa, ale to ty nepochopis, flasu si videla len z rychlika 😉 a o hluposti druhych by si mala radsej pomlcat 😉

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika v sudane nezijem.dievcata. ale vo vyspelej zemi. To s tyma le nema nic spolocne. To sa ozaj robite, alebo ste naozaj mimo a neviete preco cumle a flase tak vyzeraju ako vyzeraju ? To nie je ani diskusia ahahah to je proste tak. O tom je smiesne viest debatu. Skuste trosku pocitat ak vlastnym rozumom na to nepridete a potom tu piste kto sa zamotal. Kazdy normalny clovek vie ze cumel a flasa sa snazia co najvernejsie.napodobnit zensku bradavku a dvorec a su nahradou matky