icon

Tandemové dojčenie - za a proti

janifer
11. apr 2016

Ahojte, budeme mať rozdiel medzi deťmi 2r.4 mesiace, som teraz v 13.tt., mlieko už takmer nemám, bradavky zmenili farbu, prsia prázdne, syn nervózny, ťahá na prázdno a je to dosť nepríjemné. Zatial sa dojčíme na zaspatie cez obed a večer a v noci niekolko krát. Cez deň si nepýta "na požiadanie".
Čítala som niekolko ospevných článkov o tandemovom dojčení, aké je to zdravé pre dieťa a pre psychiku, ulahčí to žene život, súrodenci menej žiarlia.... ale rada by som poznala iné názory.
Zaujíma ma:
1. vekový rozdiel medzi deťmi
2. ako dlho ste ešte dojčili staršie dieťa po narodení mladšieho
3. ako ste riešili uspávanie cez obed a v noci / spali ste spolu s oboma deťmi v posteli? Tu sa obávam, že bude budiť jeden druhého. Starší má spánok ako zajac, tak asi mu to bude vadiť....
4. išli by ste do tandemového dojčenia znovu? Alebo čo iné vás napadne.
Ďakujem za názory.

sardinka335
12. apr 2016

Už se poprali????

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 tu mas foto flase z dm -ka. Podob sa ti na pohar ci slamku ? Ahahaha.

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 je to presne tak, ako som tvrdila, prsnikom sa snazia napodobnit cumel, ostatne nema nic spolocne s prsnikom, je to len flasa

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 áno. FĽAŠA sa podobá na pohár a CUMEĽ sa podobá na bradavku. Deti majú v ústach CUMEĽ.

moni244
12. apr 2016

@sardinka335 estenie, ale dlho to trvat nebude

marcelatje
12. apr 2016

@sardinka335 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nyusika
12. apr 2016

@moni244 jo prsníky budeme po sebe hádzať 😀
Či fľaše, jeden je z toho už magor

sardinka335
12. apr 2016

jeeej tie MAM flaše su super! Ja mam tu z borosilikatoveho skla ružovu....

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 no veru mala by si byt zvedava ked nevies zakladnu vec a to, ze flasa aj cumel sa snazia verne napodobnit zensku bradavkua dvorec. Aj ked sa im.to nikdy nepodari. Ale hesla v reklamach ako closer to nature, closer to mother, most natural almost like a mother su potom asi tebe nezname. Ved vyrobcovia sa o nic ine nesnazia a miliony dolarov idu na projektovanie cumlov na flase a cumlov obycajnych tak, aby co najvernejsie kopirovali matkin prsbik. Vo flasi ak sa nemylim nie je 1 dierka ale dokonca myslim viac, a to je tiez napodovnenina samotnej bbradacky, kedze materske mlieko z prsnika ked dieta sa koji tecie z niekolkych miwst bradavky a nie z jedneho. Ach jaj este vela sa musite ucit 🙂

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika flasa sa podoba na pohar ? Deti maju v ustach nieco podobne poharu ? Tak to som nevedela ze vase deti piju z opacnej strany flase a nie z tej, kde je cumel na flasi. Tak to potom ano 🙂

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 deti majú v ústach CUMEĽ.

marcelatje
12. apr 2016

@moni244 ja chápem aj teba/vás že ste sa chopili príležitosti zosmiešniť nenávidenú propagátorku dojčenia na základe mini nedorozumenia (lebo stále si myslím že všetci vedeli o čom je reč) ale uznaj takéto ataky by slabšiu povahu položili 😕

mircalla
12. apr 2016

@alicka1982 Ty si fakt totalne posahana, nemam slov. Ked boli kedysi nejake hony na carodejnice, tak teba si viem zivo predstavit ako besnu inkvizitorku. Asi viem, preco mam radsej muzsky kolektiv aj v praci

nyusika
12. apr 2016

@marcelatje A my chápeme, že si ju musíš zastať. To nie je nedorozumenie, to je jebóza predvadzana @alicka1982.
Tak ale aj blbá dohľad je lepšia, ako inteligentná nedojka

mima4
12. apr 2016

@alicka1982 a čo je zle na flaske a cumli?

nyusika
12. apr 2016

Blbá dojka malo byť, nie dohľad

dominikav123
12. apr 2016

@marcelatje a reči o hlúpych a nevzdelaných ženách su pohladenie pre ego ?

gala79
12. apr 2016

.. prerusujem varenie zajtrajsieho obeda a idem dalej nasavat "osvetu" o kojeni... sice mi to uz bude na prd platne, lebo moji su zu odkojeni, ale jeden nikdy nevie... 😉 v casoch ked som kojila, ma zaujimalo len jedno: tecie alebo netecie ??? tak sa aspon teraz doucim od expertky ze com som vsetko vlasne mala nastudovat...😉 a ja blba som sa len na moj instinkt vzdy spolahla 🙂

katarinamarkova
12. apr 2016

@vejula o tom prirodzenom odstavení by sa dalo strasne moc polemizovať........
- keď dieťa vo vo veku povedzme rok a pol začne odmietať prsník a maminka robí všetko možné preto, aby túto ,,chybu,, odstránila, bylinky, čajíčky, non-stop ponúkanie, prikladanie....lebo veď asi len dojčenský štrajk.......to dieťa rezignuje, no dobre tak ako mám jesť zeleninku, tak mám asi piť aj toto a pokračuje ďalši polrok.....kde zas maminka rieši: dojčenský štrajk a málo mliečka :( dieťa ťahá a jeduje sa......nakoniec vyrieši......a dieťa úspešne dojčí do tých 4r.
( toto je často realita - toto podľa mňa prirodzené odstavenie dieťaťa nie je )
imunitu dieťatka spájať výlučne s dojčením, je omyl. na imuntie dieťaťa sa podieľa xy faktorov, ktoré navzájom súvisia, dojčenie je len nezanedbateľnou časťou z nich. prečo, tak isto tvrdím? sprav si miniprieskum medzi mamičkami: ako dlho si dojčila, dojčiš a ako často sú tvoje deti choré, akými alergiami trpia.....vrelo doporúčam.

sardinka335
12. apr 2016

@alicka1982 no myliš sa moja zlata - je tam 1 dierka....a dieťaťu je šuma fuk z kolkých dier to teče - hlavne ze teče...

moni244
12. apr 2016

@marcelatje ja furt neviem, o com toci, dieta ma v ustach cumel, ten napodobnuje prsnik, ostatne flasa, tka furt nechapem, o co jej vlastne ide a mi zosmiesnujeme? Od prveho komentu vsetky matky nazyva hlupimi, bez rozumu, ze nase deti maju traumu, nemame vztah s nimi a podobne, ale ty patris do rovnakeho tabora, tebe to pride normalne

sashabb
12. apr 2016

@alicka1982 sorry ale ty fakt niesi normálna 🤐

marcelatje
12. apr 2016

@alicka1982 je dokázané že ak je jedinec vo svojom konaní podporovaný iným jedincom alebo skupinou ľudí robí veci ktoré by inak nikdy neurobil. Týka sa to rovnako pozitívnych činností ako aj negatívnych. Tu sa zišla skupinka žien ktoré sa začali baviť na tvoj účet a vzájomne sa hecujú. Ale verím že ani jedna z nich by v rozhovore tvárou v tvár nebola taká ostrá ako tu. Osobný rozhovor je iný ako písanie, to sa dá pochopiť všelijako a to dáva priestor na takéto spiknutia 🙄

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika aha, cize napodobneninu bradavky. Dobre chapes, ze flasa ma iny cumela teda flasa je jasne ze sa nemysli ze flasa sa podoba na prsnika le jej vrch. Ale asi ti to dosloa z neskor. Oboje aj uzaver na flasi ktory je vkladany do detskych ust s ciastocnou napodobneninou dvorca a aj obycajny cumel napdobnenina cisto bradavky pri kojemi maju tvar zenskej bradavky a su nahradami za matku
@marcelatje samozrejme ze vedeli o.com jer ec. Len nevedeli ze ked ma.dieta bradavku a cast dvorca v ustach, ona meni svoj tvar a uzaver flase a aj obyc cumel sa jej hcu co najvaic priblizit. Ale to nie je prwdmetom hadky, to je fakt. Len tie mudrlantky to nevedeli a teraz pochopili. Ale nepriznali to, a teraz sa snazia slamky chopit aby nevyzerali hlupe. Nevadi.
@mima4 ja som nepisala ze je nieco zle. Ja som napisala ze cumel aj flasa sa co najvernejsie snazia okopirovat zensky dvorec a bradavku a tesa, ze su nahradou za matkin prsnik. Tot vse. Nehovorila somz e cumel alebo flasa su zle. Podala som.hole fakty. Ze je to nahrada za matku. Z akeho dovodu to uz vie kazda ktora flasu alevo cumel dietatu ponukla.

marcelatje
12. apr 2016

@nyusika ja si ju nemusím zastať nikto mi to neprikázal

marcelatje
12. apr 2016

@dominikav123 a reči o vyťahovaní ceckov a pedofilkách sú?

alicka1982
12. apr 2016

@mircalla a preco som posahana ?levo si nevedela ze cumel a flasa sa podovaju na bradavku ? Takuto zakladnu vec ?? Ty si nevedela a ja som posahana ? No tvoja logika je zaujimava.

mircalla
Odpoveď bola odstránená
marcelatje
12. apr 2016

@moni244 čo mi príde normálne? Dojčiť či nazývať ľudí hlupákmi?

alicka1982
12. apr 2016

@dominikav123 nie tie reci o hluposti nie su pisane v zlom duchi. Hlupost v zmysle nevzdelanost. Je mi ozaj luto, ze niektore nevedia zakladne veci a potom sa tu snazia slamky chopit. Ved to je kasne o flasi a cumli co.napodobnuju. moje ego je na kieste nepotrebujem s nim nijak narabat. Dakujem, som spokojna a vyrovnana 🙂