Trápenie s kojením
Som po cisárskom reze, tak sa trápime s malou s kojením...v nemocnici to nešlo, samozrejme jej dávali hned fľašu.....doma skúšame, len je strašne spavá...má 2,5 týždňa...na krmenie ju musím budiť...potom jej ponuknem prso...trošku poťahá ani nie 5 minút a spi...mala 2830 pri narodení....potom sa trošku preberie a znova zaspí...vážime ju pred kojením...potiahne 20 ml, sem tam sa jej podarí viac....nechce mi ani odgrgávať..potom ju musím dokrmiť fľašou (viem,že to nie je správne, ale čo mám robiť)....ako dlho nechávate dieťa,aby odgrglo ??
@zuzkat1 ano aj ja som to pocula. No pouzivala sa uz u nas ako u deti,.. je naozaj mozne, ze je rakovinnotvorna. No ona ju bude pouzivat len par dni. Canesten treba umyvat pri dojceni,.. to bradavku zatazuje.
GEncianc´ka sa stale vyraba, vyraba sa aj v CR. DOkonca dostat aj variant nefarebny. aj tu mam doma, aby som si nezamazala pradlo.
@mata.g podľa mňa si musíš vyskúšať čo u teba funguje. Ja si neviem vynachváliť More Milk Plus (je tam senovka aj benedikt) dávkovanie je podľa váhy mamičky tak na to treba dávať pozor a taktiež mi pomohla Vinea, nech si každý hovorí čo chce. Či už je to placebo alebo naozaj niečo obsahuje neviem, dôležité pre mňa je že vždy zabrala 😉
Ešte by som na bolestivé bradavky odporučila náplaste Multi-mam Compresses
@zuzkat1 myslis si, ze masticky su zdravsie, ci co?Ja si to teda nemyslim, takisto je v tom chemia. Takisto je tam nejaka latka, ktou mozes oznacit za rakovinnotvornu,.. 😉
Ja som si to o tj gencianke zistovala, vraj to nie je pravda, ze je rakovinnotvorna a preto znova povolili jej vyrobu,..
náš malý (10 dňový) má na jazyku biele hrudky, asi z mliečka... ale nejde mu to zotrieť 😒 môžem aj takému malému niečo nato dať? Z čoho sa to vlastne vytvára??? 😕
Dávam mu materské mliečko. Tiež mám problémy s kojením... nechce sať z prsníka, tak mu dávam mliečko cez hadičku. Užívam čaje pre dojčiace, More milk, homeopatikum a zatiaľ nič moc...
@mahulenka87 ja som mala tiež problémy s kojením. Laktačná poradkyňa mi dala senovku a benedict. Ku tomu mám ešte Costi. Mliečko sa rozbehlo a už sa iba dojčíme 🙂
@zuzkat1 ved jasne, ale istotne tam daco ostalo. Ziadna mast sa neda umyt uplne, presne ako ti trocha gencianky ostane. No vdaka tomu, ze oboje je lokalne uzivane, tak snad neziaduce ucinky su minimalne.
Ja niesom chemik, preto nedokazem povedat, co z toho je lepsie a co horsie. Ale len na bratoslavsku lekaren by som sa nespoliehala. V ostravskej lekarni tvrdili zasa uplne nieco ine.
Ved lekari sa nie schopni dohodnut ani na tom, ci stahovat oredkozku pri chlapcoch, ci nie,... a pritom taka blbost.
Tak isto ako je to vsade okolo, v jedle, kozmetike, obleceni,... no vsade .. myslim skodliviny
@sonice viem,ze je to od veci,ale s tou predkozkou uplne suhlasim,docitala som sa ze v ziadnom pripade stahovat,potom sme museli k urologovi,kvoli nejakym tazkostiam s malym,tak tam povedal,ze mozme kludne stahovat a ked som bola opat u nasej doktorky,tak ze radsej nestahovat 🙂akoze hruza,samozrejme ju nestahujem 🙂
@mahulenka87 pozor pravdepodobne je to premnozena kvasinka. Vytriet roztokom sody bikarbony-zmeni ph v ustach a ja by som dala aj lahsiu davku probiotik, vyborne su Infants dophillus.
@mamainprogress a tá sóda bik. v ako pomere?
@mahulenka87 od oka, ja davam tak aby to bolo znesitelne chutovo, asi jedna rovna cajova lyzicka do deci vody. Niekto dava viac a prida cukor- kvoli chuti lenze cukrom sa tie mikroby zivia, ja nedavam, vytretie pusy gazou sa zas da vydrzat. Syn mal zabku pred tyzdnom, vytierala som mu tak + 2x sme dali aj gencianovu vodu a zabralo. Este mu ostal mierny biely povlak a na ten do 3 dni zabrali probiotika 3x denne. Ale pre istotu mu dam cele balenie probiotik, doberieme to este ten mesiac. Inac kamoska mi vravela ze im na prevenciu proti aftam, zabkam a povlakom zabera Cebion sirup multi. Je to kombinacia vitaminov b,c, d.
Ach - trapime sa s nocnym kojenim ☹ moj syn sa budi s neutisitelnym placom, myka sa, odsuva sa....je to velmi tazke prilozit si ho. Klobuciky zjavne zanechali vplyv na jeho prisatie... Mate s tym skusenost? Ako utisit dietatko v takom stave?
@marcelatje ahoj, môžeš mi poradiť ktorú laktačnú si kontaktovala? vďaka
ahojte mamicky, poprosim o radu, uz som bezradna. malu dcerku, dnes ma 5 mesiacov plne dojcim. ale posledny mesiac sa trapime. kojim ju takmer kazde dve hodiny....v noci len raz, je spokojna. cez den podla poziadania, ako chce. za poslednych 7 tyzdnov strasne malo pribrala, len cca nieco cez pol kila. ma malo pocikanych plienok....cca 3.. ale ona je totalka spokojna....ja nechapem. skusam prikrmy, absolutne odmieta, nevie papat s tou lyzickou, ani kasu, ani zemiacik....ani flasu nechce, ked som skusala riedku kasicku. co radite?
@silvikaa a dojcit sa dojci dost dlho? moja mala sa cez leto tiez velmi casto chcela dojcit, aj kazdu hodinu. s tymi prikrmami, ze odmieta je to podla mna normal, mojej dcere trvalo asi 3 mesiace kym zacala ako tak papat a zvykla si na lyzicku. ako plne dojcena mi tiez odmietala vsetky typy flias, pit mi zacala az z normalneho pohara. neskusala si jej davat vodicku alebo cajik, ked ma malo pocikanych plienok? a nepoti sa prilis cez den alebo v noci, trebars preto ze je prilis naobliekana? inak ma napada len to, kedze malo cika, zobrat vzorku mocu a ist k pediatricke spravit rozbor, aby si sa uistila ze vsetko funguje ako ma. co sa tyka priberania, tam moze byt tolko problemov. este ma napada skusit odsat materske mlieko, trochu ho zahustit ryzovou kasou a skusit to podat na lyzicke, chut materskeho mlieka by ju mohla presvedcit ze lyzicka je vlastne celkom fajn. 😉
@dada7701 ja som nikdy nenechavala malu odgrgnut, po napapani zaspinkala na boku a matrac mavala v mierne zvysenej polohe, cize ked by aj nieco vygrckala, tak zadusit by sa tym nemala. pokial ti malinka takto papa (aj moja na tom bola rovnako, mala zltacku a bola trosku skor narodena), tak myslim ze ani nie je sanca ze by nabrala pri papani nejako vela vzduchu, urcite nepije hltavo, cize ja naozaj nevidim potrebu dieta dvihat a natriasat a pobuchavat po chrbatiku po papani. ale teraz k dojceniu: jasna vec je ze treba kontaktovat laktacnu poradkynu, treba sa s nou osobne stretnut, ona sa pozrie ako malu kojis a uvidi, ci tam je nejaky problem. osobne som presvedcena ze je, lebo aj ked je mala este naozaj malinka, uz by mala byt dost silna aby si vytiahla ovela viac ako 20 ml. hlavne malu dojci dostatocne dlho, nechaj ju na prsniku az kym nezaspi. k tomu musite mat obe naozaj pohodlnu polohu. k flaske: hlavne davaj pozor ako z flase pije. pokial ju masiruje jazyckom, a saje tak ako z prsnika, tak si s nou obcas pomoct mozes. ale dojcenie riesit treba, odsavanie materskeho mlieka a nasledne podavanie vo flasi je ta najtazsia varianta krmenia dojcata. neviem odkial si, ak BA alebo okolia odporucam laktacnu z OZ Kvapka alebo z Pronatal-u.
@dada7701 aha, teraz si az citam diskusiu, ze ti vzdy zaspi po 5 minutach dojcenia. chapem ze cez leto sa to tazko realizuje, ale ja som si malu (v zime) vyzliekla pred dojcenim do plienky, aby sa trosku podchladila a tym sa prebrala. teraz ked je teplo, mozno by som skusila trosku ju ovlazovat vodou na ruckach a nozkach. inak my sme sa prvy krat normalne nadojcili ked sme mali 3 tyzdne a to bolo prave na konzultacii u laktacnej. a este by som skusila pred dojcenim trosku mlieko odsat (pokial ti same nevyteka uz pred dojcenim), aby si to malej ulahcila, aby nemusela sat na zaciatku dojcenia naprazdno.

@mata.g aj ja som mala take bolesti v prsniku a presne to bola svasinkova mikoza, na rady a skusenosti inych mamiciek som si kupilaja som si kupila Candimene v spreji a bradavky a zo zaciatku som si bradavku potierala po kazdom kojedni, za 2, 3 dni to preslo a potom uz len tak preventivne vecer pred spanim aspon 10 dni