icon

Už týždeň mám málo mliečka

l_u_b_i_c_a
6. máj 2016

Ahojte, potebujem poradit. Uz tyzden mam mliecla menej, skusala aom vselico teraz beriem senovku grecku a benedikt lekarsky, snazim sa maleho dokrmovat cez cievku, prikladam kedy si ziada a mliecka je stale malo, v mojom okoli nie je laktacna. Maly ma dnes 7 tyzdnov. Dakujem

Strana
z3
l_u_b_i_c_a
autor
7. máj 2016

Dakujem vam vsetkym, skusame to dalej, ale dnes nevedel zaspat a velmi plakal, dokrmila som na prsniku cievkou a teraz uz dlho spi. Uvidim, kedvsa zobudi.

l_u_b_i_c_a
autor
7. máj 2016

@janeinka ako dlho si uzivala benadikt a semovku, lebo u mna je to tyzden a zatial nic

paulakolla
7. máj 2016

@l_u_b_i_c_a a nemysli si,ze my ostatne baby sme tazke pohodacky. To az teraz po xy odkojenych mesiacoch😀 Tiez som sa pre strajky trapila a mala strach,ze to nerozchodime. Ale ja som ficala na tom,ze zajtrajsok bude super. A ked nebol,tak zase zajtra to uz urcite bude fajn. My sme mali cely jeden mesiac taky rozpacity, ale je to daavno za nami. Bude aj za vami. Doveruj malemu,ze sa napapa tak,ako potrebuje.

gabrielakarin
7. máj 2016

Vecerny plac, nie je vzdy o hlade. Vela deti vecer takto plače či už kvoli kolike ..to sama vies, ale aj preto ze potrebuju spracovat vsetko z celeho dna atd atd..zavedte si pomaly ritual ktory budete opakovat kazdy vecer a ked sa nevie uspat na prsniku, tak to nechaj tak, skus ho uspat s cumlikom, alebo uz akokolvek uznas za vhodne ( kolisanie, hojdanie...) a ked sa za polhodinku zobudi na hlad tak ho hned supni na prso, takto prispaty urcite nebude bojkotovat. Inac neviem co davas na koliku, ale kvapky u nas boli naj, hned pri tom hroznom reve dostala trosku a pomaly sa ukludnovala..alebo nosenie nahe telo na telo

l_u_b_i_c_a
autor
7. máj 2016

Aku polohu pri dojceni mi odporucate, my lezime. Ci netreba nieco lepsie? Dakujem

gabrielakarin
7. máj 2016

popripade ti mozem poradit, ale iba ak veris na ,,zoči,, 🙂

paulakolla
7. máj 2016

@gabrielakarin tak tak. Dokonca mnohym babatkam ten plac pomaha zaspat.

janeinka
7. máj 2016

@l_u_b_i_c_a v mnozstve 3x4 tablety urcite mesiac alebo aj dva, potom som zacala postupne znizovat, ked uz bola mala spokojna. ale uz asi po tyzdni uzivania som mala pocit ze je to trochu lepsie. ale stale som striedala prsniky, prip. aj stlacala prsnik pri dojceni. islo to sice dost do penazi, ale UM tiez nie je najlacnejsie 🙂 a mala priberala, takze to bolo pre mna znamenie, ze ma dost mliecka. a nakoniec bola a este stale je pekna baculka.
drzim palce!

paulakolla
7. máj 2016

no podla mna teraz vo faze ked mas pocit,ze mlieka je pomenej mu pomoz gravitaciou a koj posediacky v klasickej polohe alebo vo futbalovej

gabrielakarin
7. máj 2016

Inac su tu mamičky ktorym pomohlo zhadzovanie uhlikov? :D ci ja a moje zname sme jedine?

l_u_b_i_c_a
autor
7. máj 2016

@paulakolla len ta klasicka nam velmi nejde, potrebovala by som usmernit. Futbalova isla lepsie

tajka1986
7. máj 2016

@l_u_b_i_c_a neviem ci ti to uz tu niekto pisal,mne na podporu tvorby mlieka zaberala vyborne Vinea a cierne pivo-samozrejme nie liter 🙂

janeinka
7. máj 2016

@tajka1986 vinea ma toho hroznoveho mustu dost malo, iba 10% plus zbytocne vela cukru Ja som pila cistu hroznovu stavu, ale ci to pomohlo, alebo ine veci neviem, ale pila som kazdy den asi 7 dl.

paulakolla
7. máj 2016

@l_u_b_i_c_a Mozno si skus dat stupienok pod nohy a maleho si opieraj celym bruskom a hrudnickom o seba. Dlanou mu pridrziavaj celu hlavku od ucha k uchu. Mierne zaklanaj a on bude otvarat pekne ustocka ked trosku zaklonis. Skus sa posprtat na googli. Popozeraj videa a najdete si svoj sposob. Aj my sme sa ucili. Kazda matka sa uci dojcit dojcenim a kazde dieta sa uci dojcit dojcenim🙂

paulakolla
7. máj 2016
l_u_b_i_c_a
autor
8. máj 2016

Dakujem, vsetkym za rady a podporu. Len si z tejto noci nic nepamatam, hadam to dnes. Zvladnem a mliecka bude dost

l_u_b_i_c_a
autor
8. máj 2016

@janeinka to potom vychadza jedno balenie na 5 dni, co je naozaj dost

slavka1307
8. máj 2016

Nečítala som všetky rady, ale všetko je to v hlave. Prípadne ešte skúsiť čaj z fenykel, rasca, aníz v rovnakom pomere - je taký aj popradský čaj, ale najlepšie si to urobiť sama zo semienok.

l_u_b_i_c_a
autor
8. máj 2016

@slavka1307 Ahoj, nieco podobne pijem od utorka, je to z Bulharska

l_u_b_i_c_a
autor
8. máj 2016

@slavka1307 kazdy den zaspavam s myslienkou, ze na druhy den uz bude dobre. Tak hadam to zaberie

slavka1307
8. máj 2016

@l_u_b_i_c_a Ja som pri prvej kojila mesiac, lebo som bola v neustálom strese, dieťa stále plakalo a ja som sa hanbila, že nemám dosť mlieka a musím ho kŕmiť z fľaše. Pri druhej dcére som to neriešila. Normálne som "žila" - išli sme kojiť, tak som ju priložila a rozprávala sa s ňou a hladkala ju a snažila sa nevnímať, či mám dosť mlieka alebo nie. A veľmi často som prikladala. A kojila som ju skoro 2 roky. 🙂 Veľa trpezlivosti. A tiež som prestala držať prsník, resp. keď začínala sať, tak som jej pomohla, ale chytiť ho medzi palec a ukazovák a tak stláčať.

l_u_b_i_c_a
autor
8. máj 2016

@slavka1307 ja mu tak tiez pomaham, predtym bolo mlieka az moc a teraz vecer neviem nakojit. Snazum sa mysliet pozitivne a maleho prikladam, ked chce, len mliecko sa nezvysuje.

l_u_b_i_c_a
autor
8. máj 2016

Vsetkym vam dakujem za rady, ale nejde to. :(

l_u_b_i_c_a
autor
8. máj 2016

@gabrielakarin ahoj, "zoči"? Ja sa dam na vsetko, ak to pomoze

gabrielakarin
8. máj 2016

zoči, nie kazdy na to verí ale ja si osobne myslim ze to existuje, tiez sa mi to parukrat stalo a ked mi zhodili uhliky ulavilo sa mi. To je tak, niekto ma taky pohlad, ze na teba kukne a pride ti velmi nevolno. Preto sa vyrabaju naramky proti urieknutiu, takisto aj maslicky na kociariky ..urcite si o tom pocula. Pri dospelych to vacsinou je tak, ze ak na teba v zlom pozrie...u detí je to aj opačne, takže kludne moze mat ,,zoči,, aj od teba. Alebo ak pride vas niekto kuknut, alebo aj viac ludi ...tak sa to proste stane. Ak tomu verís, alebo osobne mas sama nejaku skusenost, napisem ti IP ako zhodit uhliky. Ja som raz mala take zoči ( mala som novu ruzovu a fest drahu koselu hihi :D ) tak mi niekto asi,,poprial,, lebo sme sli na kavu, a do 5 minut som az vracala na wc, hlava dudnela, zavrat. Zhodila mi kamoska uhliky a za chvilu uz bolo dobre. A aj ja to robim mojej malej, hlavne ked mame vela navstev a doslova vrieska pred nocnym spankom. U nas 100percentne funguje. A takisto aj u mojich znamych.

l_u_b_i_c_a
autor
8. máj 2016

@gabrielakarin ok moze byt, mne to raz robili, ale uz si nepamatam ako

Strana
z3