icon

Vnúča nie je kojené

16. jan 2022

Dobrý deň.
Som mamou už dospelej dcéry, ktorá má svoje prvé dieťa. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčata, ale co sa nezhodnele je kojenie. Ona bola kojena do 3.5 roka avšak vnúčatko nechce kojit. Vraj jej to nejde, nedarí sa atď. Dieťa má mesiac Podľa mna výhovorky veď každá žena môže kojit ked chce ale mne to pripadá že he lenivá na to aby spravila nieco naviac. Poslala som jej plno článkov kde je napísané ake účinky má na dieťa kojenie. Ale ona radšej strčí fľašku a tým to haslo. Poslala som jej aj kontakt na laktačnu poradkyňu z mamila.sk ale vraj je to sekta. Ako ju presvedčiť any kojila, any dávala dieťaťu to najlepšie?

acrobaleno
18. jan 2022

Neviem, čo furt autorka omieľa lenivosť mamičiek. Je pohodlnejšie dať decku prso ako vstať a ísť zarobiť UM.

viestta
Odpoveď bola odstránená
h2
18. jan 2022

Tak autorka, Tvojim dnešným príspevkom si ma presvedčila, že to nie je reálna téma, ale je vymyslená za účelom rozprúdenia debaty a rozvírenia vášní. Keďže včerajšie príspevky skončili už okolo siedmej večer a dnes nikto nepísal, bolo treba prihodiť polienko do ohňa, však? A aby sa dobre rozhorel, treba ho posilniť komentárom o lenivosti, lebo ten sa v predošlých dňoch ukázal byť veľmi účinný. Dúfam, že Ti za to aspoň z Modrého koníka platia. Hoci, teraz si to trošku pokašľala, menej je niekedy viac. Takto je to príliš nápadné. 😉

mamelka
18. jan 2022

@viestta tu je príklad toho,ze ked sa tu pár žien oháňa ,,no bojím sa byť babkou, takú nevestu by som nechcela, takú nevdacnu dcéru....,, kto si tým neprejde nepochopí, vždy je na vine len mladsia generácia, ale to co niekto dokáže spôsobiť 🤦‍♀️ možno keby nezazijem svoje so svokrovcami tiež mam taky názor ale toto neustále staranie a komandovanie už mi leze na city. Ja po 12r si ústa viem otvoriť ale tu vidieť,ze ta jej dcéra ešte stále odoláva
Inak vďaka Bohu za moju mamu, ta sa nestará, keď sa opýtam o radu rada pomôže, otec ten sa už tiež naučil ako mama. Je to naozaj otravne ked sa dospelej osobe niekto stará do života,len tu autorka ma asi pocit,že vnúča je jej dieťa

mamelka
18. jan 2022

@h2 vieš čo? ja by som aj povedala,že je to real 😂 ja som už o sebe počula,ze som lenivá 😂😂😂😂 takže ja sa prikláňam k real, len nie každá dokáže takto napísať 🤪😂 alebo teda za mojich ,,vtedajších,,časoch tak MK nefungoval ... ono sa to žiaľ naozaj deje 😏😏

mamelka
18. jan 2022

Inak poprosila by som zmeniť názov na

Vnúča nie je kojene a nerešpektujem to

viestta
Odpoveď bola odstránená
mamelka
18. jan 2022

@viestta takto keby mam deti vychovávať tak sa psychicky zrútia. Len ako príklad....Najstaršia ma poruchu čítania a písania, ja to neberiem ako výhovorku a snažíme sa aby sa učila,ale tak hold viem aká je škola v DE a nebudem od nej vyžadovať jednotky a neviem aké školy, ako mama jej poviem,že ak chce ísť ďalej do školy musí sa učiť, ale jej j poviem, že známky nie sú všetko, ale nebudem teraz zakladať tému,,dcéra nema jednotky ako na ňu,, ... aj tak sa jej v živote nikto nebude pýtať aké mala známky, ja som v Nemecku na skole mala dobre známky a jedine co chceli odo mňa bol diplom o ukončení 😏 a tak isto zamestnaju mňa ako aj tu co ledva prešla a na výplatnej paske mame rovnako... len žiaľ niektoré matky potrebujú dirigovat život deťom aj po 18tke. 🤦‍♀️ a presne pre takéto ženy majú iné ženy depky. Ako keby to kojenie bola spása. Keď nebudú moje deti kojit tak nech nekoja, už som citala,ze niektorej zene to príde nechutne, za to,ze mne to príde milé, Zlaté a najkrajší čas strávený s dieťaťom nebudem inej žene protirecit. Vzájomný rešpekt vsade chýba

viestta
Odpoveď bola odstránená
mamelka
18. jan 2022

@viestta inak to kojenie do skolkarskeho veku 🤦‍♀️ To co sme mali v praxis 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ prehnite predne zuby a mamička hneď,,to sú gény,, ...
ako kojim aj ja ale do 3r mi príde mega dlho a zbytočne,ale keď si niekto tak koji prosím.
Ja som to ani v robote neriešila ešte som aj zubarkam hovorila,,ich dieťa, my mame riešiť robotu,, ... povedali sme,poučili sme a nemame co ďalej riešiť, ja neviem takéto krvopotne vnucovanie mi vadí. Ale tak babička mi príde,ze by aj to vnúča sama kojila

oblecenie99
18. jan 2022

Autorka, menej je niekedy viac, teraz si to prehnala a myslím si, že si vymyslená ;)
A keby nie: tak tvoja dcéra sa môže pochváliť toxickou matkou. Ako som už vyššie písala: darmo si kojila, pevné puto si si s ňou nevytvorila.

misinka0611
18. jan 2022

Nestaraj sa do toho aj keby nechcela len tak z roztopaše je to jej vec.. ak takto tlačis na pilu a otravuje ju s tým necudovala by som sa ak by ti už aj odpovedať prestala.. nekojené deti sú tiež krásne , zdravé deti. Mne by to dobre liezlo na nervy..

autor
18. jan 2022

@viestta dcéra šla do škôlky ako 4 ročná takže 😀

mandarinka555
18. jan 2022

Opýtam sa aj ja, keďže sa ťa to už opýtalo aspoň 30 žien, ale odpovede sme sa nedočkali...Prečo sa do toho staráš ??? Je to tvoje dieťa a tvoje prsia ????

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
18. jan 2022

@viestta smejem sa preto, lebo automaticky ak má dieťa 3 roky neznamená že chodili do škôlky. Okrem toho, ak by aj chodila určite by som cicku ako vy nazývate prsia nedala na ulici dieťaťu, preboha rozmýšľajte 🤷

autor
18. jan 2022

@mandarinka555 a odpoveď je lebo chcem pre dcéru a vnúča to najlepšie

henka123123
18. jan 2022

To este stale ? 12 stran 🤣🙉

ailiba
18. jan 2022

Dcéra je dospelá... Najlepšie pre ňu a jej dieťa je nechat ju rozhodovať samu za seba.

mandarinka555
18. jan 2022

A ona je nesvojprávna, že nevie, čo je pre ňu a dieťa najlepšie ? Ona o tom rozhoduje a nie ty ! Ani si nechcem domyslieť, ako vám to naštrbí vzťahy, keď do nej budeš ustavične rýpať a poučovať ju...ži a nechaj žiť...Vnúča si treba hýčkať a nie pchať mu nasilu do pusy mamin prsník....Si nepoučiteľná a stále si ideš to svoje, lebo len ten tvoj názor je správny, že ?

marisoul
18. jan 2022

Nie nechcete. Vy chcete, aby ona robila to, čo je podľa vás najlepšie a to je veľký rozdiel! To čo je "najlepšie" pre jedného, nemusí byť "najlepšie"aj pre toho druhého.
Veď ju už nechajte už pre boha živého! Alebo ste vychovali nesvojpravnu ľudsku bytost?

misinka0611
18. jan 2022

Chceš to najlepšie pre nich a nakoniec robíš to najhoršie, dcéru deptáš namiesto toho aby si pri nej stála, tlačíš na ňu, vnucuješ jej svoje predstavy namiesto toho aby si tie jej rešpektovala.

Uvedomuješ si, že má prvé dieťa, je na začiatku rodičovstva a chce spomínať na toto obdobie ako na príjemný čas s bábätkom a nie na to ako mamička jej vnucovala kojenie a robila z nej LENIVÚ ?! lebo podľa teba lenivé ženy dávajú fľašku.. vieš o tom s prepáčením prd.

Je mi tvojej dcéry ľúto.. dúfam, že sa obrní aj keď nie každý je taká povaha. Najhoršie sú tie nevyžiadané rady. Skús skusnúť to, že kojiť nechce lebo nemôže alebo neviem čo a nekaz si vzťah len preto, že ty si kojila 3,5 ročné dieťa. Ako by ti padlo keby tvoja mama ti sústavne písala a otravovala tá s tým že su lenivá lebo kojíš 3,5 ročné dieťa a lenivá ho od toho odnaučiť, že ľahšie ti je dať prsník?! A ty si to to necítila, že chceš už z nejakého dôvodu skončiť?

Ak raz tvoja dcéra buchne a pošle ťa do teplých krajín nezbudni sek hodiť diskusiu ako dcéra neprijíma tvoje nevyžiadané rady a aké si chúďatko a ona nieje len lenivá ale dokonca nevďačná..

Naozaj asi je najlepšie nikomu nikdy nepovedať ako krmime svoje deti a radšej sa schovať do bunkra lebo niektoré akú šikanu už dokážete robiť kvôli tomu je nad ľudské chápanie.

1mata
18. jan 2022

Ona je matka, je to kej rozhodnutie, tak vy sa s tym zmierte. Ja som matka 3 deti a kojila som len tretie a to len mesiac. Niekedy aj ked zena velmi chce, tak to nejde. Moje deti 10 a 4 rocne boki od narodenia na umelom a su zdrave ako repa.

mariska1989
18. jan 2022

Je to jej rozhodnutie nie tvoje ešte aby mi mama kecala či mám kojiť alebo nie, to de sme. Tiež by som kojila no stávajú sa veci kedy to proste nejde .a v dnešnej dobe je v UM všetko. Kojila som najstaršiu 3 a pol mesiaca druhé mesiac a pol a tretiu ledva 3 týždne .čím viac som sa snažila tým viac bolo menej mlieka a popravde ľúbim deti natoľko že radšej dám UM ako by malo byť hladné a aby som ja ako matka bola nervózna a plus dieťa

lubina
18. jan 2022

necitala som celu diskusiu, ale urcite nieje pravda, ze kazda zena moze kojit ked chce...ja som velmi chcela dcerku kojit, ale proste to neslo, nakoniec aj doktorka povedala, ze ked sa neda, tak treba dceru dat na umele mlieko. Ona bola nervozna, ze je hladna a mne neslo mliecko ☹...takze, aj ked ste stara mama, nechajte to na dceru, je to jej dieta. Vy ste mali svoju sancu pri dcere, tak aj jej nechajte tu jej sancu pri jej dietati. Materske mlieko je najlepsie, to urcite nik nepopiera, ale ak sa neda, tak ani tie umele nie su zle.

zina234
18. jan 2022

Zvláštna doba dnes. Moja mama zas pinda že ešte kojím malého - 15mesacneho. Ze ona by sa nedala takto obmedzovať, 6 mesiacov a dosť 🤔 mrzí ma ze tvoja dcéra nekoji, ale keďže si "len" babka, nie mama, asi to budeš musieť proste len prijať

viestta
Odpoveď bola odstránená
bubik6x
19. jan 2022

To vážne? Doma hej a na ulici nie? Aha takže doma ste ju kojila lebo to je to najlepšie ale vonku už nie ma hladovať lebo však preboha, to čo sú za drísty? Ste vy vôbec aspoň trochu normálna? Najprv nazývať niekoho že je lenivý a ostatných koho vôbec nepoznám min 30 ľudí, potom zasa to je to čo musí byť a bodka, potom zasa vonku nie, vy ste jedna emocionálne nevyvynuta osoba, ktorá zaostala v dobe kamennej a od ktorej nemožno ani nič dobré čakať ani sa nedivím vašej dcére že vám protirečí, lebo čo je vela to je veľa, mať vás za matku tak sa odsťahujem poriadne ďaleko, zmením tel číslo a sem tam raz za rok pošlem fotku, prip pohľadnicu ( možno) a dovi dopo

pimpa12
19. jan 2022

Akože zakladať tému o vlastnej dcere na mk z dôvodu že nedojci? To akože FAKT? Sa spamataj. Dúfam, že jej to dáš aspoň prečítať. A nezabudni jej ešte neustále pripomínať, že keď sa jej dieťaťu čokoľvek stane je to preto lebo nedojcila...🤦

0silvia0
19. jan 2022

@zina234 aj mne vsetci pindali, ze dojcim. Aj babka, aj suseda a dokonca pediatricka🙄 kazdeho najviac na svete zaujima cudzie dojcenie a nedojcenie.