icon

Vnúča nie je kojené

16. jan 2022

Dobrý deň.
Som mamou už dospelej dcéry, ktorá má svoje prvé dieťa. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčata, ale co sa nezhodnele je kojenie. Ona bola kojena do 3.5 roka avšak vnúčatko nechce kojit. Vraj jej to nejde, nedarí sa atď. Dieťa má mesiac Podľa mna výhovorky veď každá žena môže kojit ked chce ale mne to pripadá že he lenivá na to aby spravila nieco naviac. Poslala som jej plno článkov kde je napísané ake účinky má na dieťa kojenie. Ale ona radšej strčí fľašku a tým to haslo. Poslala som jej aj kontakt na laktačnu poradkyňu z mamila.sk ale vraj je to sekta. Ako ju presvedčiť any kojila, any dávala dieťaťu to najlepšie?

autor
16. jan 2022

@cyberk ja kojit nemôžem bohužiaľ. Chcem jej však pomôcť.

evka64
16. jan 2022

Ani mne neslo kojenie oboch dcer, skusala som vsetko mozne..aj laktacna u nas bola, len sme sa trapili, ja na nervy, tak som to sekla...a bolo lepsie aj dieta spokojne...takze sa do nej nestaraj...ja byt tvoja dcera ani ta cez dvere nepustim..

autor
16. jan 2022

@viestta samozrejme o dieťa sa stará aj o všetko ale kojenie je pre bábätko najlepšie

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
16. jan 2022

@rmm prečo by mala byť vymyslená?

nana8989
16. jan 2022

Ja som svoju dceru kojila 2 mesiace a bol to totálny stres pre obe, tiež na mňa okolie tlačilo, že to musím a bla bla bla... Ale ono to nešlo, mala som malo mlieka, mala sa nevedela prisat, pri kojeni som plakala ja a aj ona. Keď som jej zarábala prvy krát UM tak som v kuchyni vzlykala, že som neschopná mama a nedokázala som dat dieťaťu to najlepšie. A vieš čo? Teraz keď sa na to spätne pozerám tak som bola hlúpa, že som sa tak dlho nechala deptat okolím. Keď to nejde tak to nejde, teraz som znova tehotná, druhé bábätko chcem kojiť určite, ale ak by sme sa mali zasa trápiť tak ako pri prvej tak dostane aj ono UM a vôbec sa kvôli tomu nebudem cítiť zle a to posledné na čo budem brat ohľad bude názor okolia, lebo mi záleží len na tom, aby boli moje deti šťastné a keď budu šťastné a najedene vďaka UM, tak budem šťastná aj ja ❤️ a nehnevaj sa, ale mne príde choré mat na cecku 3,5 ročne dieťa. Moja dcéra má 3 roky a keď ju vidím aka je veľká a samostatná tak si neviem predstaviť ju kojiť do takého veku 🥴 a hlavne v tom nevidím žiadny prínos pre ňu, keď ma vyváženú a pestrú stravu..

limetka69
16. jan 2022

Ja som tiez nechcela kojit, chcelo sa mi platit nutrilon, lebo neviem co so sebou, a nie obycajny, este sme si zmysleli, ze budeme kupovat nutrilon abkm. 😃 Ved preco by som zdarma kojila, ked mozem minat peniaze na flasky, cumle a nutrilony. 😃

viestta
Odpoveď bola odstránená
aurorastone
16. jan 2022

Joj a co som sa najedla senovky Benedikta ci kí fras to bol aj homeo ricinus som mala,, vajcova polievka, litre hroznoveho džúsu a co ja viem co všetko, odsavala som (po 2 hodinach na cecku 10 mililitrov , prikladala jak besna aj malý ťahal a teda ze sa prisal, zo začiatku aj nesprávne lebo už v pôrodnici mi šla krv a prd nič, čo som ho mala nechať hladného, keď to nejde to nejde

moonlight1210
16. jan 2022

U nas sa vzdy chvilu kojilo, potom uz nebolo cim. Tak su vsetky deti odchovane na UM.

Robota s flaskami? Ale prosim vas. Po troch razoch taka ista rutina, ako prebalil, obliect okupat, ci umyt riady, poskladat a odlozit ozehlene oblecenie. Nic zatazujuce.
A jednoduchsie, ako trapit seba i dieta pokusmi o kojenie, ktore odislo, ale ako spravna matka to musim za kazdu cenu zase rozbehnut.

Predpovedali detom i alergie, slabe zdravie, zly vyvoj, zaostavanie za inymi kojenymi detmi, neviem co. Nic im nie je.

Poznam kohene deti, co su chorlave len ich ofukne. Nekojene, co su zdrave ako buk.
A aj presne naopak.

Mam zname, co sa kojeniu doslova obetovali a tolko sa snazili, skiro nespavali, kojili kazdych 15 minut vo dne, v noci, alebo aspon odsavali, len aby sa to rozbehlo. Plakali pri tom od bolesti. A ine zazitky.
Obdivujem, ale nie je to moja salka kavy.

Proti kojeniu nic, je to spravna vec (na to priroda stvorila), ale robit z toho zase kojacu ligu a kto nekoji, ide proti nam - to je trochu na hlavu.

terry2003
16. jan 2022

@terkaaa248 akože toto milujem, keď sa tu niekto zdvoveri a poprosí o radu, tak jediné čo dostane sú nadávky.
A autorka, opýtajte sa dcéry prečo nemôže kojiť, existuje veľa dôvodov.

pondelok01
16. jan 2022

Ci je vobec to kojenie naozaj take zazracne. Bola kojena 3,5 roka a pozri ake neposlusne dieta ti z toho ostalo.

river_song
16. jan 2022

@nana8989 u mna ten istý scenár.. tou snahou kojit, lebo proste okolie tlačilo - musis musis musis, som si skoro uhnala az nejaku depresiu. To ze som si povedala dost bolo najlepšie rozhodnutie, spokojna matka=spokojné dieťa.. a to presne platilo u nás. Pri druhom uz som bola poučená, že ked to nejde, tak to nejde.. a išlo to o niečo lepšie.. ale tiez iba chvilku.. nevadí.. 🤷 a cudun sa svete, mam dve krasne zdrave šikovné deti s perfektnou imunitou

terkaaa248
16. jan 2022

@margieamatusko ja som myslela PRÍPAD🤪

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
loravcovaa
16. jan 2022

Nevyziadane rady su najhorsie.. namiesto pomoci jej mudrujete do jej rozhodnutia.. ked sa na to neciti tak vie preco, kojenie nsozaj nie je vsetko s uz by sa s tymito dogmami malo prestar

viestta
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jeiny
16. jan 2022

@stanulienkat najviac co môže dieťaťu dat🤦‍♀️dobrá blbost

mamamasama
16. jan 2022

Takuto matku by som nechcela. Hanbi sa. Nie. Nie kazda zena moze kojit. A nech si mamila a clanky hovoria, co chcu. Si nerespektujuca, egoisticka a hlupa osoba. Ked si takato matka, aka budes prepanajana svokra?

luccija
16. jan 2022

Keď jej to nejde treba ju podporiť ukázať, povedať pediatricke nech ju usmerní či laktacnu veď dnes je toľko možností.ale, keď nechce, tak nechce kojila som dlho predlho začiatky boli ťažšie.Ona bude platiť mlieko, nebude mať taký komfort spravila si čo si mohla články by som jej určite neposielala a teda zmier sa s tým je to jej dieťa, telo a hlavne zodpovednosť🙂

asia83
16. jan 2022

@terkaaa248 Ona je aspoň slušná, narozdiel od vás. Váš príspevok hodný ožrana v tretej cenovej. Trošku úrovne by to chcelo.

asia83
16. jan 2022

Áno, mala by dojčiť. Tiež som mala slabý tok mlieka, preto som dokrmovala od narodenia. Ale dojčila som dcéru dva roky a syna päť mesiacov. Nechajte to na ňu, keď raz nechce dojčiť, nech nedojčí. Nikto nemá rád, keď sa mu niekto stará do života, ani vaša dcéra ani vy, predpokladám.

syslik81
16. jan 2022

ty si mala volbu a vybrala si si .. teraz je cas na nej .. dieta prezije aj na um .. podla mna aj kojenie 3 a pol roka je cez ciaru -a pocuvla by si ma? aj ked je to tvoja dcera nechaj ju na pokoji ...

stela1996
16. jan 2022

Mila stara mama,na tvojom mieste by som sa obliekla a dcere doniesla dobry nedelny obed,po ceste este skoc do tesca a kup vnucatku aspon za karton nutrilonu/sunaru/bebu...no co pije a bud dcere oporou....ehmmmm

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2022

Ja som kojila svoje deti dlhsie ako zakladatelka, takze rozhodne nepodcenujem kojenie. Dokonca chapem, ze zena, ktora aktualne koji svoje napr. 3-rocne dieta, moze byt na seba pysna (ja som nebola, lebo to nepokladam za vrchol svojej kariery, ani tej rodinnej), ale ak niekto, kto ma dospele dieta zaspal na tejto urovni a nevie pochopit, ze kojenie nie je to najdolezitejsie, co moze matka svojmu dietatu dat, tak je to zvlastne, niekde asi chyba nejake prepojenie.

horalka1986
16. jan 2022

Ja byt tvojou dverou, tak s tebou prerusim vsetky kontakty. Toto co robis je ciste psycho. 🤦‍♀️

zdenka11081983
16. jan 2022

Jooj keby si toto na mňa skusala, poslala by som Ta raketovou rýchlosťou do prdele. Neverím, že by si túto tému ešte raz otvorila.

erica5
16. jan 2022

MOJA ŠVAGRINÁ BOLA PO NARODENI ZASA TAKA PANI PÍP,ZE V CECKOCH MALA VODU,POTOM DOKOPY NIČ,ALE NECHCELA TO POCHOPIŤ,NEPOCUVALA PEDIATRIČKU,ZE NEMA V PRSIACH NIČ,ZE MALY POTREBUJE SUŠENÉ MLIEKO,A RADY MÔJHO BRATA TIEZ NEPOCUVALA,TAKZE MU ANI NEDOVOLILA,ABY DAL MALEMU FĽAŠU, LEBO ON JE TAKY DOBRY PODPAPUCAR HLÚPY AZ,ZE JU POCUVA,POSLUCHA.DOTIAHLA TO AZ TAK ĎALEKO,ZE MALY NAM AZ TAK SCHUDOL,ZE MUSEL BYT V NEMOCNICI NA INFUZIACH,A KED HO PUSTILI,TAK ZASA ROBILA TO ISTÉ!MALY MA UZ TRI ROKY,ALE ZNIČENE ZDRAVIE!VELA DIAGNOZ CO SA INTOLERANCIE TYKA,POTOM NEJAKU ALERGIU NA HYSTAMIN,A NEVIE JESŤ!JE CHUDUCKY,CHORLAVY!JU VRAJ VZRUŠOVALO TAM DOLE KOJENIE 🤢🤔🤷.PROSTE HNUS,CO MI PREZRADILA O SEBE,O TOM KOJENI.PRIPADY SU FAKT VŠELIJAKÉ.

mimi2120
16. jan 2022

@rmm Presne tak. Vymyslená téma.