icon

Vypila som 4 poháriky vodky. Kedy budem môcť dojčiť?

abcdefgahc
24. dec 2021

Zdravím Milé mamičky !
Mam 4- mesačnú dcérku , ktorú kojim a sem tam prikrmujem nutrilonom. Dnes som si dala s priateľmi štyri poháriky vodky s tým, že malej som dávala len nutrilon. Chcem vás poprosiť či mi neviete niekto poradiť kedy môžem znovu kojiť a ci pred kojenim je potrebné odsat mliečko ?
Za odpovede vopred ďakujem a prajem šťastné, veselé a požehnané Vianoce ❤

rebekamarcusko
25. dec 2021

No ja som uplny abstinent,ale to ako ste sa poniektore do nej pustili je na grc. Za 1.pytala sa na nieco ine,nie na to aby ste ju moralizovali,za 2.nevypila celu flasu,nepije asi kazdy den a normalny clovek si vie vypit a nerobit problemy,cize kludne moze mat pokojne vianoce aj so 4poharikmi vodky. Za 3.aj matka sa moze raz za cas odreagovat inak ako je zvyknuta.

roobett
Odpoveď bola odstránená
bashee
25. dec 2021

@abcdefgahc pohodicka neries to, normalne koj dalej do mlieka sa dostava zabedbatelne mnozstvo ak vobec. Aj ja som mala varene vinko a hned za tym sampus a pohodka. Ja spokojna, uvolnena a dieta tiez. Nik neumrel ani sa neopil. Tieto sproste matere sudicky co ti nakladaju si nevsimaj. 😊😉

janulka182
25. dec 2021

1. keby bola zla matka, tak sa ani nepozastavi nad tym, ci moze kojit, ked mala alkohol
2. tie 4 vodky isto nevypila hned za sebou, ale asi mali navstevu, tak ich vypila za cely vecer.
boze boze, kiez by ste vy, co ju odsudzujete boli take bezchybne. ako tu mozete hovorit o zavislosti? s nou zijete, ci co? vy viete, ze pije pravidelne? ti, co sa najviac ozyvaju, maju vo vlastnom vnutri najviac nakakane. gratulujem k dokonalosti.
a aj vam krasne vianoce. neodpustite si dat maminu dole ani cez tie sviatky. 🙄

maciatkolulu
25. dec 2021

@snowflake07 nemyslíš, väzbe toto.... Preoanajana ved si dala 4 poháriky vodky na sviatky, iné tunajšie favoritky co vôbec nekoja lebo nechcú to je ôk? No je, lebo je to jej rozhodnutie a keď niekto koji a rozhodne sibdat do nosa, tak si dá, autorka sa pýtala ako sa zariadiť, odsat mozog môžeš sama sebe. A urýchlene 😅🤣🤣pekne sviatky

petraj122456
25. dec 2021

Mamila ma o pití a kojení článok na ich stránke.

snowflake07
25. dec 2021

@maciatkolulu Ja som úplný abstinent,ale môžem kľudne tebe odsať.Sviatky,nesviatky my k šťastiu nepotrebujeme nasávať.Alkoholik si bude brániť každý pohárik.Aj druhý,aj tretí,štvrtý ,piaty ...A ďakujem. Mám najkrajšie sviatky a predstav si,že bez chľastu.Ani len víno tu nenájdeš.

carambolos
Odpoveď bola odstránená
michaelamichi
25. dec 2021

@snowflake07 ty už máš asi ten mozog dávno odsatý, keď takto reaguješ na normálnu otázku.. Možno si tip top mamička, ale darmo, keď toľko zákernosti ide z teba 🙄

rebekamarcusko
25. dec 2021

@carambolos o akej zavislosti hovoros? Vies co je to zavislost? Lebo dat si na vianoce 4pohariky vodky zavislost nie je. Zavislost je pit viac krat za tyzden,za mesiac. Nie napit sa raz za pol roka. Odkial vies kolko pije? Asi nie moc casto,ked si prisla pytat radu (smola,ze tu dostane akurat vycitky),ci moze kojit. Alkoholicka by sa asi nepytala

maciatkolulu
25. dec 2021

@snowflake07 ale to je tvoja vec, keď niekto chce, netreba mu za to odsávať mozog, ono tvoja reakcia je úplne primitívna

maciatkolulu
25. dec 2021

@carambolos Ježišu, ty si asi fakt mimo, ja som jedno dieťa nekojila skoro vôbec, si predstav, absolútny abstinent som bola. Druhé 2 roky a tretie vyše troch, ale ako sa kto rozhodne za seba, je jeho vec a nikto nemá právo ho za to urážať. A tobôž, keď si dá raz za čas pohár, dva, tri. Nie je alkoholik. Skus si co to prečítať o alkoholizme.a to, že sa žena stane matkou nemení zase absolútne všetko. Keď si chce užiť, má chuť, nič vážne sa nedeje, dokonca to dieťa to prežije aj keď ho nebude kojiť vôbec 🙃😉a áno ani tým deťom, čo sa vyklubu na svet sekciou a nie sú kojenie, dokonca prežije aj keď nespi s materou do 12 rokov. A si predstav, ze ja spím s deckom stále a bol dlhodobo kojeny. Ale netvrdím o druhých ženách, čo chcú iný systém, že sú bezmozgovce a zle matere....

lenkakravcova
25. dec 2021

@abcdefgahc

Alkohol poškodzuje nervové bunky. Určite by som nedojčila, dokiaľ ho máš v krvi. Aj malo alkoholu dokáže poškodiť nervovú sústavu vyvijajuceho sa bábätka. V dospelosti tieto deti, ktorých matky príležitostne pili a dojcili častokrát trpia neuro poruchami, psychickými poruchami alebo epilepsiou. Jasne, ze ti tu budú svorne tvrdiť, že nič sa nestalo.. Lebo to nevidno. Uvidí sa až po rokoch ako to ich deti ovplyvnilo.

Na tvojom mieste by som počkala 1 deň. Medzitým odsávaj, aby sa ti neznížila produkcia mlieka.

jana_eyre_2
25. dec 2021

@carambolos ty si taká múdra a milá žena až ma hreje pri srdci ako dokážeš komunikovať na modrom koniku 😒 až vianočne krásne fakt...

dievcacitajucelist
25. dec 2021

@lenkakravcova nechcem ti protorecit (ale budem🙂) kamoška si sem tam dala pohár vina a dojčila...predstav si jej dcéra je super šikovná 11rocna baba....nepaušalizuj prosím ťa

snowflake07
25. dec 2021

@maciatkolulu primitívna si tu akurát ty svojím vyjadrovanim.Sadni si,vylož nohy,pozri rozprávku a v pokoji užívaj Vianoce.🍀

via88
25. dec 2021

Ja to nijak nechcem odsudit, ja len zo svojho pohladu napisem, odkedy mam dieta a to uz bude skolak, ja si uz nedam ani prilezitostne, ale vo mne je skor taka stopka v zmysle, co ked budeme musiet utekat na pohotovost, dostane teplotu, alebo nejaky uraz a z matky palenka smrdi ;) to mi nepasuje, no.

ckatka
25. dec 2021

Kks....ja som vcera prvýkrát spravila domáci vaječný koňak....natesena z toho ze sú sviatky ze sme všetci doma živí a nezabili sme sa...kopla.som do seba dva (také hádam decove alebo aj viac), taky bol dobrý....
A kojim. Síce na 99% len v noci...
A neriešim. Spokojná matka spokojne dieťa.
Inak nepijem takmer vôbec.

77katarina
25. dec 2021

Nejde o to, že pila, .... ale že až 4 poháriky 🙏 Keby si dala 1-2 poháriky vodky nič nepoviem, v pohode, ale až 4 🍼🙏
Určite počkajte a 24 hod. nekojte, len odsávajte .....

beata_k
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
25. dec 2021

@dievcacitajucelist Neprotirečíš mi 🙂 Baba má len šťastie. Koľké to šťastie nemali a ich deťom sa okolo dospelosti prejavili rôzne diagnózy...
Vieš to je ako ruská ruleta - pár jedincov má šťastie, no neviem či chceš byť tým rodičom, ktorý to šťastie mať nebude. Ja by som toto neriskovala. Na deťoch mi celkom záleží.
Niekedy sa matky pretekajú v tom, ako dieťa pekne obliecť, ako ho niečo super naučiť, tak prečo riskovať to, že mu môžem uškodiť?

maciatkolulu
25. dec 2021

@lenkakravcova raz za čas s par pohárov vína, keď v tom čase nekoji? Snáď nie..

beata_k
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
25. dec 2021

@maciatkolulu Téma je o dojčení + pitie (nie o čase, kedy žena nedojčí).

somtunovaa
25. dec 2021

@lenkakravcova prosím ta, vieš poslať link na nejakú štúdiu, alebo aspoň článok kde o tom píšu a či je to podložené. Zaujíma ma to, ďakujem.

gleep1
25. dec 2021

@somtunovaa https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27...
Malé dieťa nemôže ovplyvniť to keď si matka jednorazovo vypije. Ovplyvňuje to hlavne spánok ktorý je pre take dieťa dolezitejsi než bdenie. Dlhodobý následok by to malo keby to robila žena pravidelne, spánok by neplnil svoje funkcie tak ako ma mozog by sa neprepajal tak ako by sa mal- dieťa by mohlo mat psychycke poruchy rôzneho charakteru.
Nepaci sa mi keď sa matka takto opije (po 4 poharikoch je okej iba človek čo si zvykne vypiť, človek čo pije raz za rok musí byt po 4 poharikoch v mojich očiach opitý) ale každý nech si robí čo chce. Jej dieťa určite nebude mat dlhodobé následky pokial to bolo len teraz. Sú ženy čo si dajú deci vina pravidelne aj počas tehotenstva lebo sa to vraj môže a to veruze následky na mozgu dieťaťa ma navždy. Horšie sa pozerám na matky čo pravidelne budia svoje spiace deti preto aby im nastolili režim taký aký vyhovuje matke. A takých je určite viac než tých čo si takto vypijú a trochu narušila dietatu spánok.

janulka182
25. dec 2021

@gleep1 je niekde pisane, ze tie 4 lupla za sebou? co ked ich vypila pocas dna. boze moj.....

gleep1
25. dec 2021

@janulka182 Mne je úplne jedno kedy a ako ich vypila. Pokial si si nevsimla, nemá to vôbec žiadny súvis s tým čo som pisala. Tak Boze môj čo tu riešiš totálne blbosti?

janulka182
25. dec 2021

@gleep1 napisala si, ze clovek po 4 poharikoch je podla teba opity. ak ich vypila cez den do vecera, tak nemusela byt opita. dokonca "nepaci sa mi, ked sa takto matka opije". takze boze moj je na míeste.

gleep1
25. dec 2021

@janulka182 ne, tvoje Boze môj na môj subjektívny názor na mieste nie je. Nepaci sa mi ani keby si dala jeden, napísala som tam keď sa žena opije a do zátvorky som radšej ozrejmila že podľa mna je človek po 4 poharikoch opitý lebo v príspevkoch pred tým nejaka (podľa mna) alkoholicka (možno si to bola aj ty, nečítam tie mena pri príspevkoch) písala že po 4 poharikoch ma normálny človek akurát tak dobrú naladu. Podľa mna je normálny človek (lebo normálny človek nie je zvyknutý piť) po 4 poharikoch opitý.
Takze svoje Boze môj si nechaj a nauc sa nauc citat diskusie v širších súvislostiach. A nerieš kokotiny ktoré vôbec nie sú podstatne