Zaspávanie na prsníku po odstavení
Abojte,stala sa taka vec.Pred dvom tyzdnami som malu uplne odstavila.Zvladla to pomerne v pohode.Prve dve noci boli samozrejme hrozne ale potom sa to po par dnoich zlepsilo.Zaspavala bez slzicky.Prepala celu noc a ked sa aj zobudila stacilo pomojkat a spala dalej.Jeden vecer sa to ale zmenilo.Zrazu sa nedala utisit.Hlavne ked sa zobudila vnoci ci nad ranom.Ten plac bol hrozny,na zblaznenie,okrem toho zacala zchadzat postele.Spime stale spolu.Tie vecery zacala mat akoby paniku zo spania.Dohnala ma do takeho zufalstva,nicim sa nedala utisit,ze som proste vytiahla prsnik a mala v klude zaspinkala.Nemohla som sa viac pozerat ako sa trapi.Chcela spat a nemohla.Ona si ho ani nepytala ale ja uz som nevedela co s nou.Dnes je to druhy vecer co takto zaspala.Som rada ze je klud ale myslim,ze som spravila chybu.Mliecko uz netecie a ona len naprazdno dudluje.
mlieko nezmizlo tak rýchlo, ja stále tam aj ked ho nevidíš ty.... ak vám to ulahčí situaciu, tak ju uspávaj zase tak.. je úplne prirodzené pre dieta zaspávat na prsníku..
A myslis, ze za tie dva tyzdne si uz aj uplne prisla o mlieko? Podla mna si chybu nespravila, ukludnila si svoje dieta, ked mu nebolo dobre, to je hlavne. Skus sa s nou o tom rozpravat, vysvetlovat jej, povedat jej, ze ta to uz boli alebo cosi, co by mohlo zabrat, slovne ju na to pripravit a potom nahradit prsnik flaskou
@lindusss2016 ona to pochopila,vtedy pred dvoma tyzdnami,ani nepyta,mliecko vypije pekne z flasky,ale nevie sa potom upokojit,nezabera hladkanie,spievanie...nic...iba ked tak dlhe nosenie a to uz pri jej vahe fakt nevladzem.Ona je zavisla od dudlovania,nienod pitia mlieka.
@monty71 Tvoje dieťa je práve v normálnom období každého dieťaťa - je v období separačná úzkosť, ktorá vrcholí v 15 - 18 mesiaci. V tomto období väzba medzi dieťaťom a matkou predstavuje najsilnejšiu ochranu. Matka predstavuje ochranu pre dieťa a ono sa snaží o čo najväčší kontakt s ňou.
Utišuj ju čo najviac, aby zaspinkala. Neboj, nebude to trvať dlho, za pár dní to skončí.
ahoj, presla som podobnou skusenostou. tiez som "vdaka" pobytu v nemocnici (pre 2. tehotenstvo) uspesne odstavila dvojrocneho, ale po tyzdni sa akoby nieco stalo a pred spanim plac... tiez som skusila naspat prsnik pred obednym spankom, v bezmocnosti. a fungoval, zaspal hned. no bola som rozhodnuta skoncit s dojcenim, tak som skusila vecer nedat... len zasvietit male svetielko, pokojne citat knizky, pozorovat ho... bol nervozny, ale mliecko sam nepytal. zaspaval dlho, ale zaspal. postupne sa to lepsilo. ma dni, ked zaspava 15 minut, ale take, ked 1h30, vzdy so mnou, prituleny, hladi mi ruku (vytvoril si novy ritual namiesto dudlania).
a po veceri sme na "dudlanie" zaviedli kakavko z flasky, ktoru sme spolu kupili, vypije 200 ml, dost ho unavi 🙂. potom vana, umytie zubkov, zaspinkanie...
a podla toho, ako vecer velmi pyta kakavko (davam Sunar, nie kravske mlieko, kvoli vitaminom a tak, vsak pediatri vedia, co radia) a vypije ho pri vecernicku viem, aky je unaveny...
takze rada : hladajte novy ritual pre zaspavanie, ak si rozhodnuta prestat dojcit. Urcite si babatku dala, co si mohla 🙂. prejdete do noveho levelu vztahu 🙂
@anoushka33 vdaka za tento prispevok.Presne toto som potrebovala vediet,ci niekto zazil nieco podobne.Pretoze vzdy pocuvam ako po odstaveni dieta place tak dva tri dni a potom je to ok.U nas vlastne tiez tak bolo,no potom sa to zhorsilo.Pred spanim mame ritual,teda činnosti,ktore sa opakuju,aby vedela co nasleduje.Vecera,vana,ktora ju ale ani neupokoji,skor je to pre nu hra,ale ok,potom nasleduje kovbojka (osuska+plienka+pyzamko)To je za ukrutneho placu,neviem ako to zmenit,tak sa modlime,to je celkom kludna(ako kedy),tak jej na ukludnenie pustim oblubene uspavanky v tv,zatialco robim mliecko.Pri pesnickach ho vypije,rozlucime sa s tatom a ideme spinkat.A tu zacina druha kovbojka.Na postel
ani mysliet.Vzdy zijde dole,zrazu chce ist k tatovi,ma nervy,ze ja nejdem tiez,beha ako splasena a ja ju len stale smerujem spat.Dnes to trvalo hodinu,co pobehovala po byte,ale nakoniec nejako zotrvala na posteli a zaspala na mojej hrudi.Prsko nepytala Takze ide to.V podstate bez placu.Trochu sa ponervovala.Inak,doteraz vobec nemala cumel.Teraz si ho vezme.
@anoushka33 chcem mozno zmenit to,ze vezmem flasu do postele.Uvidime,ci to pomoze.Zo zacistku nechcela v spalni vobec pit mlieko z flase.
drzim palce 🙂. ono to asi bude chvilu trvat, kym sa ten cas uspavania skrati, a mozno sa budu striedat lepsie a zlozitejsie obdobia (u nas to tak je..., hlavne ak meskame s uspavanim, vtedy je hyperaktivny a hypercitlivy a vymysla, ako nezaspat...), ale raz sa to urcite ustali 🙂. uspech bude uz bude aj to, ked ostane s tebou v spalni a nebude vymyslat, ako ist za tatom... my sme po 4 mesiacoch v tomto stadiu, ked sa dostame do spalne, uz z nej nevychadzame a tatina, ak nahodou nakukne, ked nas dlhsie pocuje rozpravat, maly sam posle prec 🙂.