Kojenie a "naliatie" prsníka

daniela188
17. nov 2018

Ahojte, mamičky ako ste na tom s mliekom? Mne sa prsia naleju co cítim ako jemne pálenie a vtedy malý pije ale trvá to len pár minút a potom mlieko netečie a malý dudluje a hnevá sa na prsníku aj 2 hodiny. Mate to ešte nejaká takto ze sa vám prsia naleju raz za nejaký čas? Alebo mlieko mate stále v prsníku? Skúšam všetko aby som mala viac mlieka ale všetko funguje len jeden deň. Malý pribera dobre ale je stále na prsníku a bolia ma bradavky.

pininka
17. nov 2018

@daniela188 zle sa potom prisava, vysiela predné mlieko a zadné nevytiahne. Najlepšie by ti poradila laktačná, ja som takto postupne prišla o mlieko a museli sme dokrmovat. Ďalšia vec je že bradavky by ťa pri správnom prisatí nemali bolieť,Max pár dní kým si telo zvykne

daniela188
autor
17. nov 2018

@pininka mala som laktacnu a vraj nam prisatie ide dobre. Tak neviem. Aj pribera normalne. Ale pocujem ze prehltava len v momente ked sa mi naleju prsia.

pininka
17. nov 2018

@daniela188 aj môj priberal, ale len do určitého času a potom mu to už vôbec nestacilo, nevydržal najedeny ani 10 minút.

daniela188
autor
17. nov 2018

@pininka zadne mlieko ide po cca 10 minutach ked sa nemylim.

pininka
17. nov 2018

@daniela188 to nezavisi vôbec od času, druhý syn aj dcérka boli v pohode kojenie a ani jedného som nikdy nekojila dlhšie ako 5,10 minút. Ja nepoznám také hodinové kojenia. Oni sa najedli,zaspali a pohoda. Preto to viem porovnať, prvého som koníka len 6 týždňov, počúvala som vsetky rady čo jesť a až pri druhom som zistila že ten prvý vôbec nebol dobre prisaty. Ja som si to v druhom tehotenstve normálne cvičila na náboje, podľa návodu na mamila.sk. a skutočne to išlo a išlo to super.

dorotka9819
17. nov 2018

@daniela188 ako vieš že mlieko netečie? Ja som mala naliate prsia len pár týždňov po pôrode, potom už vôbec.
Skúšala si čaj pre dojčiace matky? Meltu, vineu, racsovú polievku, hrozno (bez šupky) alebo pokiaľ sa ti zdá že naozaj málo mlieka tak senovku a benedikt?
Používa cumlík? Nechce sa len upokojiť na prsníku pričom hladný nie je?
Mne maličký zo začiatku papal asi polhodinu ale po ani nie mesiaci mu to netrvalo viac ako desať minút.

daniela188
autor
17. nov 2018

@dorotka9819 skúšala som všetko okrem tej polievky. Prsia do okrem toho natieram olejom na kojenie. Cumlík používame ale asi mu ho musím dávať častejšie.

dorotka9819
17. nov 2018

@daniela188 koľko má vlastne bábätko?
Skús mu nastaviť nejaký čas, napríklad každé dve hodiny na 30minút, časom to skracovať alebo prísť na nejaký čas aký vyhovuje. Určite by som nenechávala dve hodiny na prsníku lebo asi si neuvedomuje že má papať keď má v ponuke prsník celý čas.
Dúfam že niečo pomôže a budete si spolu užívať dojčenie.
Keď papá má v miestnosti ticho, neruší ho niečo? Ja napríklad nemôžem kŕmiť pri TV

daniela188
autor
17. nov 2018

@dorotka9819 ahoj, má mesiac a pribral mi kolo. Áno pozerám TV, teda a ho zapnutý aby nebolo ticho. A niekedy mobil v ruke 🙄 Tak sa asi nemôžem čudovať ze sídle niekedy. Laktacna mi vravela ze mam môžem byť pri TV aby som zase nesedela v jednej izbe celý deň. Ale asi to je na pes.

dorotka9819
17. nov 2018

@daniela188 skús všetko vypnúť, venovať sa mu naozaj tu polhodinku celý čas pri papaní aby si na to navykol. Keď už to pôjde tak skúšať pri tv alebo aj s tým telefónom. No ja napríklad keď kŕmim, telefón nepoužívam, netrvá to tak dlho aby ma tam niečo nepočkalo, môže ho to rušiť 😆
Mesiac je ešte len začiatok, to sa neboj. Možno sa ti zdá že už nemáš mlieko lebo sa tak nenalievajú prsia, ale to je tým že sa ti ustálili hormóny v tele.
Mne tiež radila laktačná stále prikladať, žiaden cumlík no niektorým deťom to nevyhovuje.

lindusss2016
18. nov 2018

@daniela188 to, ze prsia naliate nie su, neznamena, ze v nich nemas mlieko. Nalievaju sa len chvilku po porode, potom sa to upravi tak, aby si necitila nepohodlie. Pribral kilo, to znamena, ze papa velmi dobre, mlieka mas dost. Dudel by som nedavala vobec, je uplne zbytocny. Nechaj ho na prsniku, kym realne vidis, ze aj hlta, potom ho odpoj, on vobec nemusi byt hladny, asi chce byt len pri tebe. Skus satku. Ked bdie, do postielky mu vesaj zaujimave hracky, nech sa zabavi.

zuzik307
18. nov 2018

To palenie, co citis, je vtedy, ked sa mliecko spusti- spustaci reflex...mlieko sa inac tvori priebezne a je v prsniku stale...postupne sa tvorba prisposobuje dopytu, ani prsia uz nemusia byt naliate...nestresuj, pribera dobre, mliecka mas teda dost🙂

kkl82
18. nov 2018

ked citis to naliatie, je to vlastne, kedy sa ti mlieko spusti v maximalnom toku. keby si maleho vtedy odpojila, videla by si, ako doslova strieka z prsnika von. preto sa ti aj zda, ze maly pije len vtedy - lebo mu doslova tecie a on musi silno a rychlo preglgat. inokedy musi sam tahat, co nie je az take hlucne.
ma mesiac, takze este chvilu potrva, nez sa ti tvorba ustali a po 2-3 mesiacov taketo naliatie ani moc neucitis. resp. len vtedy, ak syncek vynecha kvoli dlhsiemu spanku ci hre dlhsi cas medzi dojcenim.
co sa tyka dlzky dojcenia, to je uz individualne. niektore deti sa za 5-10 minut nasytia a zaspia, ine cuckaju dlhsie. dve hodiny by to trvat ale naozaj nemalo. nie kvoli tomu, ze si z teba robi cumel, ako by isto niektore povedali... je pravdepodobne, ze este si to uplne neodpozorovala, kedy pije a kedy je cas ho odpojit 🙂 ked citis ten spustaci reflex, vacsinou je v silny tok (co sa dokonca niektore deticky aj odmietaju dojcit, lebo im teci prilis rychlo, potom sa reflex ustali a mas normalny tok. niektore deti su zas uz v tomto stadiu nasytene (zalezi od dietatka, ako casto sa dojci, kolko naraz vypije atd. - ale toto nijak neovplyvnis, kazde dieta je ine a tieto potreby sa mozu zodna na den menit). ine deti tahaju dalej, niektore sa po case same pustia, ine na prsniku zaspia. ja osobne “dudlovanim” nazyvam to, ked uz dieta len tak “stekli” jazyckom a uz sa ani nesnazi sat. vtedy je dobre naucit sa a pouzivat trik s malickom a dieta tak odpojit. tzn. strcis svoj malicek do kutiku babatkovskych ustociek (len si ho, prosim, predtym neolizuj, ako som niektore videla), tym uvolnis sanie a babatko prsnik pusti.
moje obe deti na prsniku zaspavali a neskor aj sa ukludnovali pri rozruseni ci bolesti, nevidim na to nic zle. len sa naozaj musis naucit vnimat, co sa na prsniku prave deje. pozorovat dieta, ci saje, alebo len dudluje, ci uz spi alebo este nie. ale o to, ci vypije dost mlieka sa naozaj obavat nemusis.

daniela188
autor
19. nov 2018

@pininka ďakujem

daniela188
autor
19. nov 2018

@lindusss2016 ahoj, keď ho dám dole z prsníka tak začne plakať 🙄

daniela188
autor
19. nov 2018

@kkl82 ďakujem ti 👍

lindusss2016
19. nov 2018

@daniela188 to je normalka, chce byt tam, kde mu je najlepsie 😀 pribera pekne, tak nie je co riesit. Daj mu, co potrebuje.

daniela188
autor
22. nov 2018

@pininka na com si to cvičila? 😁

pininka
22. nov 2018

@daniela188 😁😁,to opracovanie textu ma raz zabije. Na babike samozreme

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre