icon

Kde sa v Leviciach býva najlepšie?

30. jan 2025

Zvazujeme kúpu väčšieho bytu...toho času bývame na predmestí ...nevýhoda za mňa - často počuť sirény + nevyhnutné prejsť "štvorprúdovkou"
Vďaka za odpovede

bolarazjedna
30. jan 2025

Mne osobne sa dobre býva na Vinohradoch. My mame 4 izbak, ulica je tichá, chodia sem iba aura, ktoré tu parkujú. Je tu výhľad na celé mesto, je tu už aj jednota, Billa, lekáreň, DMko, mame skatepark, centrum nie je až tak ďaleko ani peši, autom už vôbec, kto ma rad prechádzky v prírode, tak stačí vybehnúť za Hlbokú ulicu.

lucia13022023
31. jan 2025

Ja som takmer celý život bývalá na rybníkoch, na konci mesta, a bolo tam úžasné. Všetko po ruke, za 10 minút si napríklad v sanate. 3 malé obchodíky do 5min, dve väčšie do 10 min.
Ihriska pre deti, Fitko, wellness taktiež do 5 min. Na prechádzky som vždy chodila k jazeru, tiez krásne miesto. Škola, škôlka, jasle taktiež blízko.
Mesto 15 min pešo..
Teraz bývam v centre mesta, ale je tu dosť ticho ku podivu, a je to tiež super. Všetko je blízko, veľa možností...
Na vinohrady chodíme občas, a aj tam to vyzerá dobre. Taky kľud, školy, škôlky, obchody blízko...
Celkvoo Levice su podľa mňa vhodné na taky pokojný život, no sú často podceňovane, že tu nič nie je.. No ja hovorím, že ľudia zle hľadajú 🤣 je tu toho veľa.

autor
31. jan 2025

Ďakujem vám, žienky, za vaše pohľady a skúsenosti 🙂 ja som poukázala na veci, ktoré sú pre mňa svojim spôsobom obmedzujúce ...najmä tá nebezpečná cesta ...na druhej strane si uvedomujem všetky pozitíva, ktoré život v týchto miestach prináša ...nie sme štandardné sídlisko, je to tu čisté, obyvatelia slušní...všetko v podstate na blízku....nemám skúsenosť so životom na klasickom sídlisku ..preto mám z neho troška rešpekt....no už keby si máme vybrať medzi Vinohradmi a Rybnikmi, skôr by nám vyhovali tie Rybníky...tie Vinohrady sú už viac odkázané na auto ...ktoré síce máme, no radi chodíme peši...ďakujem ešte raz! 🙂 a tým jazerom na Rybníkoch myslíte rybníky vzadu asi, že? 🙂

bolarazjedna
31. jan 2025

Ja som chvíľu bývala aj na rybníkoch na ulici ku bratke, tam to bolo tiež super, síce možno rušnejsie, ale fakt máš blízko všetko, sanat, r_centrum so všetkým možným - keď som mala chuť na pizzu, vybehla dom a za 2 min som bola v byte s horúcou pizzou, je tam drogéria, veľká jednota, kvetinárstvo, zmrzlina, kaviareň, bankomat, rôzne služby, škola, škôlka, kostol....

autor
31. jan 2025

@bolarazjedna ďakujem 🙂👍

zlotka
1. feb 2025

Ja tiež už roky bývam na rybníkoch 5 ,a nemenila by som ani za nič . Som tu spokojná 👌

autor
1. feb 2025

@zlotka tak aj to ma potešilo 👍🙂 no mne osobne v tomto meste chýba viac prírody, no to je už na inú tému 🙃

akdar13
1. feb 2025

Už som bývala v LV snáď všade 😂 Vinohrady boli úžasné v tom aký je tam kľud a celkovo teraz už aj dobrá vybavenosť, nevýhoda za mňa bola tá dlhá cesta do mesta, všade mimo Vinohradov sme chodili autom lebo to bol kus, na výpadovke bolo všetko do mesta na skok, ale ten hluk bol na nevydržanie ešte aj v noci som sa budila na kamióny na 4prúdovke. Teraz sme na Rybníkoch 3 a za mňa asi najlepšie. Všade to je kúsok pešo, všetko je v okolí a predsa je to tichšie ako v meste. Akurát parkovanie oproti Vinohradom je tu masaker po 15tej už neviem rozumne zaparkovať. Občas by som sa vrátila na Vinohrady tam to malo svoje čaro, ale sú také izolované od zvyšku mesta aspoň mne to tak prišlo. ☺️

autor
1. feb 2025

@akdar13 ďakujem za podelenie sa 🙂 tie Vinohrady vnímam rovnako, hoci teda nemám osobnú skúsenosť s nimi, no prídu mi najviac "odruky"...myslím, že keď sa pritrafí dobrá bytová ponuka, sme asi najviac otvorení tým Rybníkom...

mon1305
1. feb 2025

Len nie zdenka nejedleho oproti socialnej bytovke. Su v lv aj rozmnozene plostice, verte mi, to nechcete. A v tej bytovke su urcite, vsetko je blizko, my sme boli na dosah tej bytovky a aj my sme bojovali s plosticami. Keby tam vlastnim byt a nie som v podnajme, v sekunde ho podpalim alebo predam. Vinohrady su dobra volba, lutunem ze som z tade odisla a to som tam nechcela ani byvat.

mita444
2. feb 2025

My sme na Kyjevskej a sme spokojni. K doktorke "v papuckach" skolok je tu niekolko pobliz ako aj skoly. Obchody papierko a vsetko potrebne do 5 minut.. do mesta je to tiez kusok len to parkovanie no k veceru otras ale vsetko ma svoje pre a proti

autor
2. feb 2025

Ďakujem aj vám, žienky, za tieto pohľady, trošku si aspoň človek môže urobiť nadhlad takto 👍

adkadonathova
2. feb 2025

Ahoj neda mi nereagovat, na Vinohradoch byvam cely zivot. Nie je to vobec lokalita odkazana na auto, autobusy chodia kazdu chvilu do mesta ci z mesta, kamkolvek aj na Margitu ci do Priemyselneho parku, chodia sem autobusy vezuce ludi do Nr LandRoveru.Posledne roky sa to tu rozrasta o nove domy, ulice. Nedavno postaveny komplex s obchodmi vyrazne zvysil kvalitu zivota, pre nas co sa tu narodili a ziju dalej je to velky pokrok. Sme nadseni, ze mladi chalani sa rozhodli otvorit burgaren, kde sa nefajci, da sa vypit kofola, pivo, vinko. V lete to je skvele, tesime sa az sa to posunie opat niekam dalej. A vzdy ak nahodou mi nesla mhdcka, lebo som nestihla, v meste som do 15 min. peso. Prechadzka v prirode je na skok. Je co vylepsovat, to vzdy, ale zije sa tu dobre. Uz len cakam, kedy koho napadne tu predavat zmrzlinu.

mishka81
2. feb 2025

Ako do teenegerskeho veku som bývala na Štefánikovej a bola som spokojná. Potom na dedine ale vždy som sa chcela vrátiť do mesta. Vždy som hovorila že hocikde v LV len nie Vinohrady. Zhodou okolnosti som však skončila na Vinohradoch a nedám ich za nič 🙂 klud, pešo do mesta, je to vlastne rovnako na čas ako z nejakej Textilnej. MHD chodí každú chvíľu, už sú tu aj obchody a do prírody máte na skok. Som tu maximálne spokojná a nemenila by som.

bolarazjedna
2. feb 2025

@adkadonathova aj zmrzlina bola.... Za jednotou bola parádna vinotéka, na úrovni, príjemné prostredie, bol tam detský kútik, aj vonku sa dalo sedieť, v lete to bolo vždy plné, dalo sa tam rozložiť deky a 10-15 deti sa tam hralo, behali, kým rodičia si dali pokec pri vínku. Pani vedúca to robila s veľkým srdcom, vždy usmiata, príjemná, a stále niečo vymyslela, tak aj zmrzka sa tam predávala zo stroja posledné roky, zariadila v kete živú hudbu, premietanie filmov..... Ziaľ to pred rokom zrušili...... Ja dúfam, že keď postavia oproti Bille tu biedronku, tak sa rám nájdu priestory aj pre kaviareň, kvetinárstvo... To mi tu ešte chýba. A ešte bankomat by tam mohol byť.....

@mishka81 ja presne rovnako, keď som hľadala svoj prvý byt, som maklér ké povedala, že lokalita je jedno, len nie vinohrady..... A nakoniec som tu už 10.rok, a keď sme sa sťahovali do väčšieho bytu, zase len na vinohrady o 3 ulice ďalej 🙂 a je nám tu veľmi dobre 🙂

autor
5. feb 2025

Môžem sa tak konkrétnejšie opýtať, ktoré ulice na sídlisku Rybníky odporúčate a ktoré menej? Ďakujem 🙂

omer43
24. feb 2025

@zlotka Môžem potvrdiť na 5 R som býval par rokov a žiaden problém