icon

Pôrodnica Levice - informácie 2021

monika0104
25. feb 2021

Ahojte, našla som síce staršie diskusie, ale zaujíma ma aktuálna situácia ako je na tom pôrodnica Levice a hlavne spokojnosť mamičiek, ktoré tam nedávno rodili. Ďakujem 😊

Strana
z2
nikoleta_mini
23. dec 2021

@nata12321 mám rodiť cisárskym rezom, prvý cisársky rez mi robil Mančík a bola som veľmi spokojná za to som chcela znova jeho.

fleur1111
29. dec 2021

Doplním svoju skúsenosť, keďže som rodila prednedávnom. Mala som plánovaný cisarsky rez, ten prebehol úplne v poriadku, oddelenie gynekológie nemôžem povedať krivé slovo. Avšak oddelenie šestonedelia jedna veľká katastrofa. Prístup väčšiny sestier otrasný, doteraz neviem čo som im spravila, či im len vadilo, že som vzdychala z toho, že ma po cisárskom postavili 🙈 keď ma presúvali na izbu, kufre mi doslova hodili do kúta až som si myslela, že sa mi všetko v nich čo mohlo dolámalo a porozbijalo, s poznámkou že nech si nemyslím, že budem cely deň vylihovat a mám hneď vstať a chodiť. Samozrejme, to bol aj môj plán a robila som všetko preto, aby som sa rozchodila. Doteraz nepochopím prečo tento prístup 🤦🏽‍♀️ Ako prvorodicke mi nikto nič nevysvetlil, tak som po informáciách pátrala na nete a volala s rodinou, za to som bola sprdnuta, že sa nestarám o dieťa a len som na telefóne 🤦🏽‍♀️ Okrem iného dieťa by mi kľudne nechali vyhladovať, keby sama nejdem požiadať o mlieko, keďže som svoje ešte nemala. Jedna jediná sestrička bola ochotná mi povysvetlovat co ma zaujimalo, len som mala tu smolu, že mala službu asi 2x počas mojho “pobytu”. Neviem, či je to len dobou, ktorá aktuálne je, že väčšina zdravotníkov melie z posledného, ale takýto prístup si myslím, že si ľudia nezaslúžia, hlavne keď sa ku každému, počas doby v nemocnici správate slušne a jedine co za to dostanete je prístup ako k 💩. Vzhľadom na recenzie co som počula, som mala úplne inú predstavu.

sandra5353
1. jan 2022

@fleur1111 ja tiež presne tak isto tiež mlieko keby si nepýtam tak nemaju strach av noci keď treba mlieko pýtať tak ochota riadna ....

marca12
1. jan 2022

@fleur1111 v LV je oddelenie sestonedelia preslavene arogantnymi a nevrlymi sestrickami

veronika946
1. jan 2022

@marca12 treba aj rozlisovat odd sestonedelia a novorodenecke odd, spolocnu totiz maju len chodbu na ktorej sa nachadzaju…
A umele mlieko? Tak v prvom rade mlieko sa nema davat kazdemu doradu hned ako vykukne na svet, dalsia vec je ze sestra nesmie dat len tak mlieko sama od seba, musi ho vzdy naordinovať lekar a posledna a najdolezitejsia vec je ze VSADE vsetky mamilacky a pokojacie organizacie a združenia hania kazdeho kto novorodencovi co i len ukaze flasu s umelym mliekom, polka mamiciek je zhrozena ked maju dieta dokrmovat a polka zasa ked im “nechcu dat” mlieko. Nie je to take jednoduche…
Ale ano, na OBOCH oddeleniach su AJ protivne sestry, aj take co radsej daju UMF vsetkym doradu nech maju pokoj, aj take co zakazu chodit v noci… skoda ze vzdy zatienia to dobre a tie dobre

veronika946
1. jan 2022

@sandra5353 nie naozaj sestra nema strach o to ci dieta o ktore sa stara vlastna matka potrebuje UM, na to ma to dieta tu matku aby ho nakojila a ked to nejde/nestaci prisla za personalom… matka ma jedno dieta, sestra v sluzbe kludne aj 15-20

marca12
1. jan 2022

@veronika946 ja som pisala celkovo o ich pristupe. Ziadna empatia,slusna komunikacia len vysmech a cudne spravanie

fleur1111
1. jan 2022

@veronika946 ja som chcela kojiť, samozrejme to spočiatku nešlo, bola som po cisarskom. Takze je jasne, že pokial nie je mlieko, z niečoho to dieťa musí prijímať výživu aj keď umelú. A je dosť blbe, keď si rodička príde po mlieko a vyblafnu na ňu, že “Vám ešte nikto nedal mlieko? Prečo idete až teraz?” A spravia z nej “matku roka”, že dieťa necháva hladne. Tu nejde o to či kojiť alebo prikrmovať, keď raz nie je mlieko, musí sa to riešiť len cez umele. A ten prístup je fakt otrasný, cudný a neprofesionálny.

marca12
1. jan 2022

@fleur1111 presne toto som pisala neviem najst spravne slovo,ale su posmesne a take zvlastne nadradene sestricky. Ale s tym som sa stretla aj na onkologii,kde by som naozaj ocakavala trosku citu. Ale mozno sme citlive a svet uz ozal naozaj tvrdy a pekny pristup sa uz nebude nikde pouzivat.

fleur1111
1. jan 2022

@marca12 poviem to takto. Ja tiež pracujem s ľudmi v práci. Kolegovia za mnou chodia aj s úplne elementarnymi otázkami, ale nikdy som si nedovolila ich za to zhadzovat. A myslím, že v zdravotníctve by sa takéto veci stavať nemali, nemáme všetci medicínske vzdelanie a keby prídeme za nimi aj s úplnou banalitou, za to sú tam, aby odpovedali a pomohli. Pokial niekto nemá v povahe pracovať s ľudmi, nemá cit s ľudmi po operácii a rekonvalescencii, nemá čo robiť v zdravotníctve.

sandra5353
2. jan 2022

@fleur1111 presne

diunka
7. feb 2022

Požičiavajú v Lv nemocnici aj monitor dychu na doma? Ak áno neviete aká cena tam je? Ďakujem 🙂

k4tussk4
8. feb 2022

@diunka v 2020 požičiavali, cena bola tuším 36€ na polrok 🙂

janka_266
8. feb 2022

@diunka na 6 mesiacov, 36€, preplatí poisťovňa potom.

janinnnna
3. nov 2023

@nikoleta_mini a mali ste ho zazmluvneného?

nikoleta_mini
3. nov 2023

@janinnnna áno, lekára som mala zazmluvneného.

nikk3y
5. nov 2023

@k4tussk4 no mne sa zdá ze 40e keď ho beriete z porodnice, a 30 vám poisťovňa preplatí🙂

Strana
z2