icon

Tehuľky z Levíc a okolia

ktore
22. máj 2012

ahojte.su tu nejake tehulky z levic na pokecanie?

jajatko
3. sep 2012

@ktore hlavne sa nestresuj a este si ju tam chvilku uzi v brusku, nic sa nestane ked si tam polenosi ako ta moja 😉 hlavne nech ta potom nenechaju dlho prenasat keby daco. vzdy je lepsie sa vyhnut vyvolavacke tak ti prajem aby to bolo spontanne a rychle a hlavne krasne 😵

ktore
autor
4. sep 2012

@jajatko ahojko.no prenasat ma asi nenechaju a tej vyvolacky sa bojim jak pekla.som ju raz zazila a dufam ze bez vyvolacky to boli menej.tak snad sa jej vyhnem.

jajatko
4. sep 2012

@ktore no oni ta prenasat nechaju to je v tom jedna mamicka tam so mnou bola v nemocke a tu nechali 9 dni prenasat, potom robili fofri s nou a na salu na cisarak a chlapceka jej hned viezli do Blavy na Kramare. bola so mnou na izbe po porode.. to zdravotnictvo je v dnesnej dobe na bode mrazu.. nebudem sa vyjadrovat radsej.. ja som si vyvolavacku vyziadala a prezila som bolest.. no a keby este zacnem hovorit o tom, co so mnou dorobili po porode... hlavne nech ti vsetko dobre dopadne a nesmies sa bat a stresovat

rejocka
4. sep 2012

@ktore to máte peknú váhu-ja som bola v pondelok u svojho dr.na kontrolu po nemocnici-že som neni v 37tt ako ja tvrdím,ale len v 35tt 😲 ,že malý je na 37tt,že je velký o dva týždne.-samozrejme bez ultrazvuku,len tým opapierovým krúžkom krútil....V piatok som bola prepustená z nemocnice,že je malý ok,aj váha na ten týždeň,aj podla menštruácie-no vystresoval ma,išla som k Dia dr.lebo,že toi je isto z tehu cukrovky-ona je sdpokojná s hodnotami,tiež sa čudovala,že bez ultrazvuku ma takto plaší,a že keby aj tak v tomto štadiu tehu sú dva týždne nič,nakoniec som ešte behla naspat hore do nemocnice,vystesovaná,že čo a ako-tam ma upokojili,že je všetko ok,no strašný pondelok som mala a to ma chce ešte v puiatok zase vidieť,už budem asi v 30tt vrrrrrr 😝

ktore
autor
4. sep 2012

@rejocka no ohromne a to ktory doktor?kedy si mala naposledy ms?

rejocka
4. sep 2012

@ktore 23.decembra 2011 a termín mám mať-29.Sept.2012, 😉

erika3011
4. sep 2012

@rejocka Adi ahoooj...prosim ťa potom to má čo za krúžok ten dr. ked ti podla ms vyratal len 35tt? 😅 však ja mám termin podla ms aj sona v 12tt na 24.9 a už som v 38tt tak si myslím že ty by si ozaj mala byť v tom 37tt 😅

ktore
autor
4. sep 2012

@rejocka mojka kamoska chodi k bendemu.mala ten isty problem ako ty.vzdy nam povedala taky tyzden co sme fakt nechapali.on to totiz ratal podla ovulacie a nie podla ms.potom uz v 34 tyzdni jej ale povedal konecne spravny termin podla ms.inak jej vzdy tvrdil dva tyzdne menej!!!!!!!!!!!!!!takze ktovie ako to ten doktor pocita.myslim ze chodis neubaverovi

rejocka
4. sep 2012

@erika3011 veď jasne,že som 37tt aj v nemocnici mi dr.povedal,že je to 37tt,kešd som v piatok odchádzala,no v podelok už asi cúvam 😀

erika3011
4. sep 2012

@rejocka 😀 😀 no len necúvaj.. počuj mna tie dva týždne v nemocke na infuzkach riadne zapiekli, už nemam ani tak poriadnych poslíčkov ako som mávala..najprv že hrozi predčasný pôrod a nakoniec ešte aj prenašať budem 😒

ktore
autor
5. sep 2012

@rejocka ahojko ako sa citis?

rejocka
6. sep 2012

@ktore ahoj dobre sa cítim,ako som toľko magnézia vybrala-do žily ako aj Erika spomínala,tak už nemám ani také tvrdnutie bruška,ani fal.kontrakcie-behám lietam,nejaký druhý dych som chytila na chvílu 😉 A ty ako?

silviamudronova
6. sep 2012

ahojte dievčatá. tak ja už nie som tehulka, 2,9, sa nám narodila naša Emka. Vážila 3600g a merala 50cm. Dosť veľká na mňa, veď som si to aj patrične odtrpela. Dnes nás pustili domov a tak pozerám vašu diskusiu. Držím vam palce.

ktore
autor
6. sep 2012

@silviamudronova ahojko.tesim sa ze si sa ozvala.chudatko tak si to mala tazke.bola naozaj dost velka.ako bol v nemocke?porozpravaj.izba ,sestri,lekari?navstevy?a gratulujem.ja sa mam ok,a dost spim,nudim sa tak si lahnem a vzdy zadriemem.mala mi robi v brusku rodeo.az som sa naplasila,som myslela ze mi vyjde von cez kožu.zanedlho sa uz ani ja nebudem debatovat o tehotenstve ale o babetku ako papa,kaka,spinka,atd.bojim sa bolesti ale uz sa neviem dockat.

ktore
autor
6. sep 2012

@rejocka mna pali dnes zaha a dost.nudim sa hrozne.mamina je v nemocke.ja rozmyslam kto ma zoberie do porodnice.v noci urcite 112 -ka s cez den asi oco.boze uz nech to je.len sa trapim.

rejocka
6. sep 2012

@ktore to aj ja stále riešim,že ako sa tam dostanem,keď má manžel nočnú,že ako,aj denná je taká,lebo chce byť aj teraz pri porode 🙂

ktore
autor
6. sep 2012

@rejocka ved to ze furt musim nad niecim premyslat.ja ked nikto nebude doma tak k malej zavolam otca a ja si volam 112-kucez den ma asi zobere otec.asi.....

bemi5
6. sep 2012

ahojte davno som tu nebola. Ako sa mate?
@silviamudronova jej, blahozelam k Emke a zelam vam vela zdravicka a mliecka 🙂

ktore
autor
6. sep 2012

@bemi5 ahojko.kde si bola?ja neviem spavat.je to hrozne.uz som zufala.dva dni som spala a teraz zase nie.nohy ma neposluchaju.stale c nimi musim hybat,dufam ze to prejde.aj pri dcerke som to mala.a aj mimo teho.je to syndrom nepokojnych noh

silviamudronova
7. sep 2012

@bemi5 ďakujem veľmi pekne

silviamudronova
7. sep 2012

@ktore v nemocke bolo všetko dobre. čo sa týka lekárov, rodila sim pri Neubaerovi a ten bol veľmi zlatý. V podstate bola celý čas pri mne len pôrodna asistentka, on sa na mňa prišiel pozrieť raz, pustil mi plodovú vodu a potom už prišiel len na pôrod. Asistentka mi úplne stačila, bola veľmi milá a aj pri pôrode mi strašne pomáhla. hovorila mi presne čo mám robiť. Po 2 hodinách po pôrode ma odviezli na izbu, po 4 hodinách som sa šla osprchovať s ošetrovateľkou a potom mi už doniesli malú. Sestričky sú perfektné, vždy ochotné poradiť, pomôcť či už detské alebo ženské.aj čo sa týka dojčenia.
izby sú čisté, prádlo si môžeš meniť podľa toho ako potrebuješ, takisto nepotrebuješ svoje nočné košele, dajú ti erárne, sú sice hrozné, ale vymeniť si ich môžeš kedykoľvek a to oceníš hlavne tesne po pôrode, lebo neničíš si svoje. strava je nemocničná, polievky bez soli, ale keď som chcela kojiť, musela som jesť aj tie, ale dalo sa.Návštevy sú každý deň od 14.00do 17,00 ale keď ti príde niekto hocikedy, nie je problém, len musí byť aspoň po vizite. Návštevy sa vykonavajú pri okienku, ale je tam schodište , tak môžete isť aj tam a porozprávať sa. niekedy to bolo hrozné, hlavne v nedeľu keď tam bolo kopec ľudí a nedalo sa ani porozprávať. tam môžeš ukázať aj malú. ak chceš ešte niečovediť, pýtaj sa. v podstate sa tam nič nezmenilo odvtedy ako som rodila pred 10 rokmi. ty si aj prvú dcéru rodila v LV?

ktore
autor
7. sep 2012

@silviamudronova ano aj ja som rodila pred 10 rokmi.ale nepametam sa ze som bola aj na chodbicke.mozno ano ale nepametam si vobec nic.som rada ze porodna asistenka je pri mamicke lebo vtedy sa na mna v celku vykaslali.rodili sme tri naraz.sestricky boli akesi podrazdene.myslim ze ich mancik za nieco sprdol.potom boli take ze si ani nevsimali nic a len odvrkali.som umierala od smedu a nik tam ani nebol co by mi mokru gazu dal.

ktore
autor
7. sep 2012

@silviamudronova spominala si ze si sa natrapila.preco tazko si rodila?ci tie neskutocne kontrakcie?a kedy si isla do porodnice?

silviamudronova
7. sep 2012

@ktore v noci z piatka na sobotu mi odišla hlienová zátka a začala som mať slabé kontrakcie. Tie trvali celú sobotu, ale neboli veľmi bolestivé, preto som to len tak predýchavala celý deň, intervaly boli asi 10 min. Myslela som že su to posličkovia. Večer o 20.00 mi manžel povedal, aby sme radšej išli, a ak by to bol len planý poplach tak nás pošlu domov. Lenže domov nás už neposlali. Sestričky spísali údaje, dostala som nočnú košeľu, dali ma na monitor, vtedy som už mala kontrakcie 5min a keď ma prišiel pozrieť doky už som bola otvorená na 5. Takže hneď klystír, sprcha a rodila som.
Mala som rýchly pôrod, ale o to ťažší. Ema bola síce otočená hlavičkou, ale nejako priečne, on to nazval že priečnou rotaciou. Aj mi to vysvetľoval, ale nejak som to nepochopila. No išlo o to, že som musela o to viac tlačiť, a nevedela som ju vytlačiť. Keď to porovnám s pôrodmi chalanov, tak tých mi vytlačili kontrakcie, ja som tlačila len minimum. Ale doktor ma pochvalil, že si nemyslel, že to tak dobre zvlaádnem. No hlavne treba počúvať pôrodnu asistentku.Už som na tu bolesť zabudla, teraz riešime ako zvýšiť tvorbu mliečka 🙂

rejocka
7. sep 2012

Ahojte,idem dnes od dr.a zase také správy,už sa aj na poradne bojím isť-stehenna kosť je kratšia-zodpovedá 35tt2-že podozrenie na kaudálnu regresiu,tak som išla hore do nemocnice tam som poprosila o ultrazvuk.Som v 37tt a tam stehenná kosť vyšla na 36tt4 a dr.povedal,že je to ok.nemali ste aj vy takéto skúsenosti,že nesedel rozmer stehennej kosti?zaostával?my sme s manželom dosť vysoký 189 a 169cm aj deti sú vyššie-no vyplašená som a ako,že sa to u mojho dr.len teraz ukázalo.......

silviamudronova
7. sep 2012

@rejocka ani neviem čo je to za diagnozu, ale myslím si že ten tvoj doktor je nejaký čudný, nie? kto ti robil ultrazvuk v nemocnici?

silviamudronova
7. sep 2012

@jajatko máš pravdu, prenášať ťa nechaju, aj mne hrozilo že si ma tam nechajú ale chválabohu už som bola otvorná tak to šlo. a čo sa týka vyvolávačky, rodila som s ňou syna a bolo to oveľa ľahšie ako teraz keď som rodila bez. Takže je to asi individuálne.

ktore
autor
7. sep 2012

@rejocka neviem tiez co je to za diagnozu.urcite ti este budu robit utv a ukludia ta.ja ani neviem ci mi merali obidve stehenne kosti.iba jednu som videla ze meria.
@silviamudronova ja som rodilas z vyvolavyckou dcerku a teraz sa toho bojim lebo som mala take bolesti ze som si myslela ze zomriem a to doslova.uz som ohlasila sestru ze nech zavolaju doktora lebo uz zomrem od bolesti.to bolo iba 9.30 hod a porodila som o 12.25.a dokonca ja som mala aj pichute epi do chrbtice a nezabrala lebo mam vraj citlivu maternicu ci co ja neviem.proste som citliva na bolest.bojims ahrozne a bojim sa padnem do depky ked dostanem bolesti ci mi odtecie voda.uf.nech to je uz za mnou.a neviem ci mam suhlasit z vyvolavackou ak mi ju budu chciet dat.ale prave mi aj kamoska hovorila ze z vyvolavackou mala kratsie bolesti a rychlejsi porod ako ked mala dalsie dve deti potom.

rejocka
7. sep 2012

@silviamudronova dr.Braun-to je veľmi milý doktor a fakt odborník,zato som aj chcela ísť za ním 😉

foggy6
8. sep 2012

ahojte dievčatá 🙂 tak už sa hlásim ako mamička aj ja 😀 malá sa vypýtala na svet o dva týždne skôr ako mala... ešte stihla byť augustová 😅 ale je to úžasné drobčiatko, narodila sa 31.8. o 5:20 s mierami 3000g a 48cm 🙂