icon

Tehuľky z Levíc a okolia

ktore
22. máj 2012

ahojte.su tu nejake tehulky z levic na pokecanie?

lubena00
28. sep 2012

@ktore preboha a prosim ta to ktory lekar bol pri porode?a tvoj a doktorka je kto?to zenska?ci detska?aj nasa mala zlomenu klucnu kost ale hned jej to vyviazali hore ze to sa zrastie no hned pri porode to braun povedal ze ma klucnu kost zlomenu

silviamudronova
28. sep 2012

lenže Dr. Braun je PÁN doktor. Na tohoto Maťa sa už sťažovalo viac žien, keby som to počula prad pôrodom, ani rodiť nejdem.

ameanda
28. sep 2012

ahojte Levicanky,
poradite predajne kocikov v LV? Dik.

silviamudronova
1. okt 2012

@ameanda no v LV toho veľmi veľa nie je. Viem že na poliklinike je nejaká detská predajňa, v Diturii v hračkarstve kedysi mali kočiky a iné asi nič.

zuzka1108
1. okt 2012

Dievčatá poradte mi, zvyklo vám ku koncu tvrdnúť bruško? a ako často?

soni1
1. okt 2012

Ahojte, dievčatá! Viete mi poradiť kto robí 4D ultrazvuk v LV? Ďakujem.

silviamudronova
2. okt 2012

@soni1 v LV robí 4D ultrazvuk doktor Neubauer na poliklinike ma ambulanciu. Iný asi nikto. Ak chceš vedieť moju skúsenosť s týmto Dr. nebola dobra. Nebola som spokojná s prístupom a tak som bola na 4D v Nových Zámkoch a to sa nedá porovnať.

veronica30
2. okt 2012

ahojte !neviete ktory porodnik v leviciach je najlepsi???

soni1
2. okt 2012

@silviamudronova Ďakujem za info a tiež za skúsenosť. V NZ si bola u koho a koľko si platila? A ešte v ktorom tt si bola? Ďakujem

silviamudronova
2. okt 2012

@soni1 Doktor Havlas, platila som tušim 60€ daj si do googlu a nájdeš ho. ja som bola v 27 týždni. Stálo to za to.

silviamudronova
2. okt 2012

@veronica30 ja som si do nedávna myslela že všetci, ale asi to tak nie je. ja keby som si mala vybrať tak Dr. Hesová, Dr. Braun, Dr. Mančík, alebo moja doktorka Ďurovská.

silviamudronova
5. okt 2012

ahojte baby, ako sa máte? tie čo ste porodili sa už akosi nehlasite. nestihate?

ktore
autor
24. okt 2012

@silviamudronova ahojko.mala som sa objednat v tretom tyzdni na sono klbikov.a objednali ama az na 14 november.preco tak neskoro.ostatne uz v tretom tyzdni maju hned sono robene.
@zuzka1108 mozno si uz aj porodila.mne tvrdlo brusko ku koncu viac krat.

ktore
autor
24. okt 2012

@veronica30 dobre ti odpovedala
@silviamudronova aj ja som si myslela ze vsetci ale ludia sa menia.a hlavne aj peniazky robia vela.tyto lekari su dobry co ti odpovedala silvia

ktore
autor
24. okt 2012

@erika3011
@rejocka ahojte baby ako sa mate?co porabate?ako spinkate?vratme sa sem pisat si,chyba mi to tu je tu prazdno.

zuzka1108
24. okt 2012

Už aj my máme náš poklad na svete, narodila sa v sobotu 20.10. o 16.35h s mierami 3205g a 50cm, a volá sa Emka 🙂)

silviamudronova
24. okt 2012

@zuzka1108 gratulujem, takže ajty máš Emku.

silviamudronova
24. okt 2012

@ktore ja som sa tam nevedela dovolať, volala som tak ako bolo na tom papieriku čo námdali v pôrodnici. V pondelok od 7,30 a nikdy mi to tam nebrali. Dovolala som sa až teraz v pondelok a tiež sme objednaní na 14,11. tak sa tam možno stretneme.

silviamudronova
24. okt 2012

@ktore no mi nespinkame v noci. Tak ako prichádza večer, začína byť nervozna a robí cirkus celú noc. niekedy zdriemne, ale väčšinou ju nosíme celú noc a potom zaspinka tak asi okolo 4 ráno a spinka aj do 9,00. No čo už asi musíme vydržať snáď sa to niekedy zmení. vy ako?

ktore
autor
25. okt 2012

@zuzka1108 aky bol porod?u koho si rodila?gratulujem.... 🙂 🙂 🙂

ktore
autor
25. okt 2012

@silviamudronova mojka a nakolku hodinu ste objednany.ani ja som sa tam nevedela dovolat.uz som to vzdavala.volala som tam cely den velakrat a zodvihli mi to o tretej.oni su asi neni pri telafone ci co.som uz bola nasrata.my ideme spinkat okolo deviatej.zaspi niekedy hned a niekedy o desiatej.a to vypluva dudel aj dvadsat krat.tak tam beham.ale ty to mas teda perstre.ja som zistila ze ked mi nevie zaspat ona si pyta furt papat.napapa sa cca o 19 hodine.nevie mi zaspat v kociku a zuzle si ruky a place a je nepokojna ako vzdy navecer,tak som jej dala zase o hodinu.ukludnila sa a zdriemla este v kociku.potom som ju dala o pol deviatej do postielky ale bola nervozna a dudel akoby chcela zjest tak mi zase stiahla 30 ml.potom este vypadaval dudel a nakobniec zaspala nejak okolo deviatej ci o stvrt na desat.kojis?

briketa
25. okt 2012

@silviamudronova skusala si zavinovat ako burito?

https://www.youtube.com/watch?v=vMBn-hdA3e8

(staci len jeden zabal)
s najmladsim mi to velmi pomahalo.

silviamudronova
26. okt 2012

@ktore sme objedaní na 12,32. moja včera spala cez deń, bola som s ňou von a spala mi 3 hodiny, do 21,00 a potom nevedela zaspať na noc. bola napapaná, prebalená, len stále plakala a pučila sa. doktorka hovorila že je to kolika, i keď môj muž tvrdí že to kolika nie je a je to možno niečo iné, možno má niečo s črievkami. Ale to by my teraz nespinkala pokojne a plakala by stále ? včera zaspala až okolo druhej ráno, a to len v kočíku ju muž vozil. no hrôza. ale sú noci ke´d mi zaspinka pekne a zobudí sa len na papanie po 4 hodinach. ale to je len málokedy. ja plne kojím, nedokrmujem.

silviamudronova
26. okt 2012

@briketa ja malu stále balím do zavinovačky, a aj ručičky jej tam zabalim, no mne sa zdá že to bude tým bruškom. lebo krčí nožičky a pučí sa a z toho je nervozna. možno by som predsa ešte mala zájsť za doktorkou ako tvrdí môj muž.

ktore
autor
26. okt 2012

@silviamudronova to je zle ze kolika je vzdy vecer.aj baby na septembrovkach spominaju ako im preplace babo dlho do noci.keby to bolo ine tak by plakala i cez den.inak vraj nejaky bacil je v materskom mlieku o tom tiezu pisali.ale to je zriedkave.ja som objednana na 12.10 hod.takk urcite stretneme alebo aspon medzi dverami uvidime.ja mam tak do cervena vlasy.ozaj a tvojej nevadi ze ma rucicky este vnutri zabalene?

ktore
autor
26. okt 2012

@briketa
@silviamudronova pozerala som tie videa.preco preboha musia byt tak babetka balena,vsak sa ani pohnut nevedia.ja ju lutujem tak zabalit.

zuzka1108
26. okt 2012

@ktore ďakujem 🙂 pôrod bol v pohode, nemôžem sa sťažovať. mala som bolesti ešte dobeda a nakoniec som začala špiniť, tak sme šli. Malú odrodil Neubauer, bol super 🙂 prijali nás o 14h a malá sa narodila o 16.35h 😀

Len máme otočený režim, cez deň si pekne pospí a v noci sa nevie dopapať. Malú dokrmujem nakoľko pri kojení sa rýchlo unaví a nevypije toľko aby ju to zasýtilo na dlhšie...Dokrmujeme Nutrilonom HA a z toho vkuse kaká do každej jednej plienočky...nechápem :-/ Dnes v noci buntošila od 22h do 4tej, už som bola total zúfalá ☹ vkuse by len papala a papala hmmm

ktore
autor
26. okt 2012

@zuzka1108 presne tak som bola aj ja.som musela na noc dokrmovat.aj moja tak tvrdo zaspala ze uz potom nejedla a o pol hodinu uz pytala.doslova mi vysela na ciciku.tak som na noc zacala dokrmovat.nemala som tolko mliecka aby som mohla ja v noci kojit.teraz uz tyzden vobec nekojim.lebo uz mam cca 20 ml co vytiahnem.aj ja davam nutrilon HA.nic neboj aj mne kakala do kazdej plienky.potom uz to preslo.teraz zacala kakat asi tri dni iba raz za den.vcera bolo dvakrat.dokrmujes cez den?radsej daj cez den cicik a na vecer nutrilon.nech je radsej cez hore.hlad ju nenecha dlho spat.radsej ju zobud na papanie.

briketa
26. okt 2012

@ktore ale nic predsa nemusia. je to po porode pre novorodena ta najkomfortnejsia poloha, pretoze je stavana presne na tom ako boli v brusku.
vacsina novorodencov je vystresovana v postielkach a kocikoch, pretoze su to velke priestory a uprednostnuju byt zavinuti alebo noseni v satke. naspat do polohy v akej boli.
ved to vidis aj pri spanku (videt to dobre na novorodeneckych fotkach) sa automaticky a instinktivne skrutia naspat do fetalnej polohy

briketa
26. okt 2012

@silviamudronova silvi, zabalit mozes so skrcenymi nozickami (to je prirodzena poloha) alebo mozes skusit babatko v satke, tam sa same skruti ako je mu pohodlne