icon

Tehuľky z Levíc a okolia

ktore
22. máj 2012

ahojte.su tu nejake tehulky z levic na pokecanie?

ktore
autor
17. júl 2012

@rejocka ja tiez neviem ist v noci spat.velmi tazko sa zaspava.rano by som lezuala vposteli dlho.aj v poslednom case spim do 9 hod a este sa valam a sledujem ako kopka babo.snad bude zajtra vsetko ok.mas uz pripravene veci do porodnice?ja este nic ale aspon malej daco dam na kopu .ja este nemam ani nocnu koselu,mam len jednu podprsenku na kojenie co som dostala ale neviem ci mi na tedy nebude mala,akurat mam take gumene biele slapky a uteraky.nic viac pre seba nemam takze musim pokupit,len musim pockat na lepsiu financnu situaciu lebo mi je do placu.

silviamudronova
17. júl 2012

ahojte baby, ja som bola odcestovaná u rodičova a len teraz sme sa vrátili a pozerám že jajatko to už zvládla. Veľmi ti blahoželám, a teším sa s tebou. Ja som dnes bola u lekárky, malá má už hlavičku dolu, je pripravená ale ešte musí chvíľočku počkať. Brucho mám už ako slon, ledva chodím a v noci sa neviem pretočiť. Ako torpédo. A to ma ešte v noci chytil kŕč do nohy. Pomaličky si chystám tašku do pôrodnice a jajatko si ma potešila a potvrdila, že lekári a sestričky na pôrodnici sú stále super. Šestonedelie bolo aj predtým problematické. ale to už hádam nejako zvládnem.

ktore
autor
17. júl 2012

@silviamudronova ahojko ja uz stresujem ze nemam nic kupene do nemocnice a ty ides teraz pripravit tasku.jujn ako ti je dobre ze uz si v 34 tyzdni.aj uz chcem byt.ide mi to velmi pomali.

ktore
autor
17. júl 2012

@jajatko este by som chcela vediet ako to je s tym kupanim v porodnici,kupu z mydlom?aj olejuju?a potrebovala si aj ortopedicke nohavicky?ci ako to je.vela otazok mam na teba sorry.

silviamudronova
17. júl 2012

@ktore nestresuj, máš ešte dosť času, všetko si pomaličky nachystaš, ja už tiež rátam dni do termínu, mohlo by to byť aj skôr, ale ak to bude ako pri chalanoch, tak mi zase budú vyvolávať pôrod po termíne. mojím deťom sa proste nechce ísť na svet.

rejocka
17. júl 2012

@ktore no tak to poznám aj ja ja ešte nemám pripravené,lepšie povedane kúpené-zatial mám-nočnú košeľu,fialovú s tromi mackami 🙂 ako naše 3 detičky-ale aj to mám len zato,že som mala sviatok a mamka mi to kúpila k darčeku 🙂 ,zatiaľ 5podložiek,2balíky vložiek z lekárne,krémik na bradavky z DM,prezuvky,uterák tmavý a hyg.potreby a teplé ponožky,po pôrode mi bola vždy zima 😀 na ďalšej kôpke mám tehu knižku,preukaz poistenca,OP,a sobášny list,tak sa mi zdá,že aj to bolo vtedy treba,tak pre istotu a peniaze-otecko pri pôrode 😉 ,Pre Damiánka už mám dosť vecičiek,kočík tako-laret-čierno-fialový,no do pôrodnice ešte nemám nič,musím ešte plienky,kozmetiku,na doma ešte prebalovacia podložka,tiež plienky,kozmetika,len sa ešte neviem rozhodnút pre značku plienok a kozmetiky,ty čo budeš používať?a ešte ortopedicke nohavičky musím kúpiť-kúpila som jedny č.0,nechápem,prečo som také malé kúpila,takže musím väčšie kúpiť,len ako hovoríš-peniaze 🙄 a píšeš,že podprsenku na kojenie-tak to teda ešte vôbec nemám,ani vložky do podprsenky,no vidíš aj si takto pospominam čo treba ešte 🙂

rejocka
17. júl 2012

@silviamudronova ahoj tak to máš dobre,že si pekne termín dodržala,to ja už trpnem,či sa neotváram,ako pri chlapcoch,Dominko sa na konci 36tt narodil,s Dávidkom sme to potahli pekne do konca-no v nemocnici,ja tiež stresujem,všetko chcem už mať a keď si už myslím,keď otvorím skriňu a zistím,že nemám základné potreby.Baby a bude aj otecko pri pôrode?My áno,bol pri obydvoch synčekoch,neviete koľko sa teraz platí?vtedy to bolo 5OOsk,tak asi 2Oe.Ale mne to veľmi pomohlo,keď tam bol,držal ma za ruku,upokojoval,povzbudzoval,ovlažoval mokrou vreckovkou ústa,samozrejme len pri hlave mi stál a potom išiel detičky fotiť,tak máme fotky hneď po porode,ako ich vyšetrovali,obliekali,j som zatial placentu porodila 😀

silviamudronova
17. júl 2012

@rejocka no tak ty toho už maš dosť, ja ani zďaleka, no musím začať s nákupmi, lebo ešte chcem ísť k rodičom na Oravu, aby som to stihla. zajtra si začnem prať a žehliť veci, postielku už treba len nalakovať, a kočík už máme doma. Mám aj 3 nočné košele, 2 balíky vložiek a nohavičky. z kozmetiky pre seba mam olej na hrádzu a prsníky, pre bábo ešte nemám, ale už viem značku, bio kozmetiky. Moj manžel sa k pôrodu veľmi nehrnie, neviem či ho presvečím, no možno predsa, ale neviem koľko sa platí, to by aj mňa zaujímalo

jajatko
17. júl 2012

@ktore v pohodke 🙂
tak co sa tyka toho zoznamu, napisem ti co som si vzala ja a co som naozaj potrebovala
pre seba:
osušku a uterák
mydlo - detské, šampón, kefka, zubná pasta
šľapky a žabky do sprchy
popôrodné vložky samu - ja som minula dva balíky a ešte balík naturella tenké - to som si dávala do nohavičiek keď prišli návštevy a tak
podložky pod pacienta - ja som mala 10ks ale vzali mi z toho tak mi chýbali a doniesli mi
nočné košele aspoň dve - minimálne
príbor (ak ti jedlo budú nosiť z domu) a šálku
veľa veľa vody a vinea je dobra na mlieko, niečo sladké na jedenie
odporúčam nejaký vlastný vankúšik pod hlavu
nohavičky, ponožky-ak ti býva zima na nohy, lebo mne hej 😕, podprda na kojenie a odsávačka, ak ti pôjde ťažko ručne odsávať, krém na bradavky
ja som mala ešte 4 štvorcové plienky
pre bábätko:
v podstate ti všetko dajú, no ja som si zobrala svoje oblečenie a do svojho som obliekala
plienky
ja som si zobrala aj vlastnú zavinovačku a deku
čo sa týka kozmetiky tak nepotrebuješ nič lebo to kúpanie je len raz a bez mydla iba tak a lieh tam majú, no ja som mala tiež svoj (to na pupček). bez olejovania bez kremovania.
tiež som mala vlastnú osušku pre malinkú nale ako som písala to tam všetko majú
ortopedické nohavičky sa nedávajú, iba plienky. mne sa malá z nich vyhádzala tak odkedy sme doma používame len látkové.
a čo sa týka dokladov, potrebuješ hlavne tehotenskú knižku, OP, preukaz poistenca, kopiu sobasneho a to by malo byt vsetko.
Hlavne Vám prajem mamičky, aby všetko prebehlo v poriadku a boli ste aj s bábätkami zdravé 😉 😎

rejocka
17. júl 2012

@jajatko tvoj manžel bol pri pôrode?nevieš koľko sa platí? 🙂

silviamudronova
17. júl 2012

@jajatko používaš látkové plienky klasické štvorcové, alebo tie nové moderné

silviamudronova
17. júl 2012

@rejocka teraz som pozerala, platí sa 16,60€

jajatko
17. júl 2012

@rejocka ano bol a my sme platili 20€ 😕

@silviamudronova cez deň používam klasické látkové štvorce tie skladám ako vkladačku do vrchných nohavičiek, neskladám ich tak ako voľakedy a na noc, prechádzky alebo dlhé spanie dávam tie moderné kapsové plienky, teraz sme objednali viac ks aj nejaké bambusové, lebo tie dobre sajú a nesťažujem si. akurát predvčerom sme skúsili dať zase pampersky lebo nám dosť vystalo a zase sa vyhádzala, tak ostávame pri látkovkách. 😔 😵

ktore
autor
17. júl 2012

@rejocka mne odporucila alergologicka ze ak budem kupovat kozmetiku tak iba slovensku,povedala ze bupi a este jednu neviem ci nie batole.aj prach na pranie mi kazala lovelu alebo batole.

silviamudronova
18. júl 2012

@jajatko ja mám kopec klasických štvorcových, tie kapsové mám 4 kusy tak preto sa pýtam, asi si ešte doobjednam. len by som to chcela najskôr vyskúšať. no a tie pampersky, musia niečo obsahovať, keď sa z ních detičky vyhadzuju. a keby si skúsila nejakú inú značku?

silviamudronova
18. júl 2012

@ktore ja budem zo začiatku používať len čisto rastlinné oleje v bio kvalite, prášok som si kupila včera v TESCU batole, chcela som lovelu, ale bo batole tak krásne vonia presne ako bábätko. Uvidím, vyskúšam.

jajatko
18. júl 2012

@silviamudronova neviem ani ja a inú značku sme neskúšali. prepočítala som si to a látkovky ma vyjdu o dosť lacnejšie a to rátam aj pranie. síce je s tým viac roboty, ale dá sa to 🙂

silviamudronova
18. júl 2012

@jajatko veľmi sa teším že nie som sama kto chce používať látkové plienky, aj ja si myslím že je to lacnejšie a ekologickejšie. no uvidím či to vydržím a zvládnem

jajatko
18. júl 2012

@silviamudronova 😉 ale urcite ano. ja si idem teraz este doobjednat nejake, aby som mala do rezervy lebo ked je zle pocasie, tazsie schnu. a aj ja som sa bála, že či vydržím a budem zvládať, no dá to zabrať ale treba do toho dôjsť, zakaždým preperiem v ruke hneď ako je pocikaná či pokakaná, na škvrny mám mydlo lanza a potom ich namočím do studenej vody s trochou tekuteho prasku a ked ich nahromadim tak sup do pracky. stvorcove periem zvlast aj s vkladačkami a ostatne plienky a vrchne nohavky co sa nesmu prat na 60-tke zase zvlast.

silviamudronova
18. júl 2012

@jajatko koľko máš kapsových? a keď používaš štvorcové, aké vrchné nohavičky dávaš?

jajatko
18. júl 2012

@silviamudronova kapsových mám zatiaľ len 6 (5 som kúpila tu na MK čisto nové a 1 tiež na MK babyidea s vkladačkou anavy všetko univerzálne veľkosti), nohavičkových na ktoré treba tiež vrchné nohavky mám 8 (baby lucy color, hamiko, 4 x http://www.ekoplienky.sk/product/little-lamb-ba..., jednu takú kvetinkovú s kapsou to neviem aká je značka a jednu túto http://www.cottontailbaby.com/item_188/Swaddleb... vrchné nohavičky mám jeny ružové a jedny zelené tieto http://www.ekoplienky.sk/product/little-lamb-pu... a potom jedny biele a jedny hviezdičkové bambino mio a dvoje také mackové. tie bambino mio sa mi už zničili od prania suché zipsy ale ešte sa dajú používať. najradšej mám však tie od little lamb, tie dávam aj na tie bambusové plienky od little lamb aj na štvorce. vrchné nohavičky mám všetky vo veľkosti 1. zatiaľ toho mám biedne málo, no doobjednala som si teraz na skúšku tieto plienky
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/bum...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/tot...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/tot...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/mio...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/myd...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/bab...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/blu...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/thi...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/bum...
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/lit...
a ešte separačné plienky a obrúsky na utieranie zadočku z biobavlny
počkám kým mi prídu a podľa toho ako sa mi budú pozdávať ešte doobjednám.

jajatko
18. júl 2012

@silviamudronova a ešte som zabudla máme aj tú Bum Genius newborn a tá nám sedí na zadočku fakt skvele 🙂 tiež som ju kúpila tu na MK.

silviamudronova
19. júl 2012

@jajatko tak to máš toho celkom peknú zbierku. ja sa dnes chystám do mesta, nakúpiť ešte niečo do pôrodnice a s kámoškou na obed. a potom budem žešhliť vecičky pre bábo, včera som prala.

jajatko
19. júl 2012

@silviamudronova to presne ako ja aj ja som v 35 tyzdni toto robila 😉

silviamudronova
20. júl 2012

@jajatko takže som nakúpila nejaké veci do pôrodnice a dnes sa chystám na veľké žehlenie, ak sa mi bude chcieť. Ale mám toho poriadnu kopu. mne kámošky podávali toľko veci že mi to drobec nevynosí ani za dva roky,

jajatko
20. júl 2012

@silviamudronova tak to žehlenie to nemám v láske ani ja 🙄 ale tak čo už narobíme, treba to 😉 ja som si zase kúpila tu na MK šatku na nosenie a je perfektná 😎 Paulínka je v nej taká spokojná a ja mám voľné ruky, môžem si porobiť veci. nemám ju tam stále iba raz do dňa, keď máva svoje ódy a nechce byť sama ani v kočíku ani v postieľke iba so mnou. niekedy si s ňou tak zvyknem zdriemnuť, že ju mám na sebe a potom keď začne mrnčať, hneď jej dám napiť tak po ležiačky a spí ďalej 😵 ozaj a chcela som sa ťa spýtať, to pohlavie bábätka stále neviete? aké máte mená vybrané? a čo sa týka tých vecí, tak aj my toho máme kopec čo sme podostávali, ale veľa z toho nie je na našu, čiže dosť zimných vecí pre maličké bábo a naša v zime bude mať už v podstate pol roka tak aj tak budeme musieť dokupovať 😕

silviamudronova
20. júl 2012

@jajatko pohlavie nám povedal Dr. na 4D že je to na 400% dievčatko, ale keďže ja mám dvoch chalanov, tak tomu uverím až keď porodím. Síce si chystám veci pre dievčatko, ale som stále nejaká opatrná. Meno sme mali Ema od začiatku, ale už sa nám zunovalo, tak som navrhla chlapom iné a možno to bude Nelka. Nad tou šatkou na nosenie som rozmýšľala aj ja, aspoň tak na doma, ako ty, no ešte uvidím. Ja som si všetky veci poprala a púotom budem vyraďovať, lebo sa mi to nevmestí do skrine. ozaj, ako si mala malú oblečenú keď ste šli z pôrodnice? Bola už aj v autosedačke?

ktore
autor
20. júl 2012

@silviamudronova jej nelka to som chcela aj ja.a satku som tiez chcela mozno aj bude. 😀

silviamudronova
20. júl 2012

@ktore mne sa páčia také krátke mená: Ninka, Ella, Lea, ale rozmýšľali sme aj nad Karolínkou, Paulínkou, Adelka, Simona, ale u mojich chlapov prešla len Nelka.

jajatko
20. júl 2012

@silviamudronova pekné mená 🙂 ja som chcela Rebeku, Ewelyn, Terezku alebo Dorotku a nakoniec tatinko rozhodol 😵
no my keď sme šli z pôrodnice, tak bolo otrasné teplo, tak som jej dala len košieľku tenučkú a plienku a ponožky a áno v autosedačke sme ju niesli. celú cestu prespala a potom aj doma ešte dve hodiny a na ďalší deň prišla k nám doktorka a celé vyšetrenie tiež ani nevedela že sme s ňou narábali 😀 😎