Tehuľky z Levíc a okolia
ahojte.su tu nejake tehulky z levic na pokecanie?
@silviamudronova kamarátka má tiež problém s puchnutím nôh, vraj jej doktor povedal, aby obmedzila sladké a nech nesolí... ja keď mám pocit že mi ide na nohy ťažoba, tak si ich na chvíľu vyložím... neviem akú máš robotu, ak sedíš v kancelárii skús si zaobstarať ešte jednu stoličku vyššiu ako tú na ktorej sedíš a raz za čas si nohy vylož... 🙂 a večer doma je úplná lahoda keď si lýtka vymasíruješ mentolovou masťou a tak vyložíš 😀 ja som akurát štátnicovala, takže si ani neviem predstaviť aké je to byť v tomto teple zavretá v práci 😒 ale nezávidím, ja mám dosť so sebou v tomto dusne aj doma 😖
Ahojte bambuľky, tiež sa pridám, zatiaľ som ešte stále tehuľka, no už sa neviem dočkať kedy sa drobčiatko vypýta 🙂 síce sa bojím, lebo je to moje prvé tehu a verím že nie posledné, tak by som nechcela mať veľmi traumatickú skúsenosť 😉 Budete mať partnerov pri pôrode alebo nadštandard? Dá sa to v tej nemocke vydržať? Ja som bola pred dvoma rokmi hospitalizovaná a myslela som, že sa zbláznim 😕
@ktore nie nie, ešte teraz sme spolu našťastie každý deň. 🙂 robí do štvrtej tak ja si aspoň cez deň v kľude porobím čo treba doma 🙂 termín máme 15.9. a dosť nás zamrzelo keď im povedali, že od 20.8. do konca septembra budú preč... A to je akurát ten interval kedy môže prísť malé ☹ snáď ho aspoň na otočku pustia k novorodeniatku... čo už, v dnešnej dobe si človek veľmi nenavyberá... 😖 My by sme tiež radšej išli bokom od LV, rozmýšľame nad Tlmačmi, no zatiaľ sme len v podnájme a ten je lepší v LV... Osobne mi ale tiež viac vyhovuje taká komornejšia atmosféra dediny alebo malého mesta...
@ktore strášne mi puchnu nohy. večer ich mám bezčlenkové a aj ma bolia. chcela by som ešte potiahnuť do konca masiaca a od 1. by som mala začať čerpať dovolenku.. dufam že vydržim. aj my máme na záhrade bazén, ale keď prídem z roboty som už taká unavená, že tam ani nevladzem zájsť..aj si niečim tie nohy natieraš?
@foggy6 ja tiež nie som z LV, som z Oravy. V LV sme už 17 rokov, aj ja mám manžela vojaka, ale on je už na vysluhovom dôchodku. začiatky bolo tiež veľmi ťažke, aj som si poplakala. nikoho som nepoznala, rodina 200km od nás. Deti sme si pomaličky vychovavali, nikto sa nám do ničoho nemiešal, takže takto to bolo asi lepšie. Ešte že mám takého super manžela ktorý mi vždy pomáhal a tak sme to zvládli. neboj, zvládneš aj ty a zvykneš si. mňa to aj po tých rokoch stále ťahá domov na Oravu. Nikdy sa nebudemcítiť ako Levičanka a zvláštne že aj deti by radšej šli na Oravu. Ktovie, možno raz.....
@foggy6 áno, pomáha keď si nohy vyložím, ale nie vždy sa mi to dá. mám sedavú robotu aspoň nestojím a včera som si nohy natrela chladivým gélom aj to pomohlo. sladké trošku obmedzujem, ale nemôžem sa ho zriecť
@jajatko vitaj medzi nami, tebe sa to už kráti, v dobrom závidim. nech ti to dobre dopadne a potom daj vedieť podrobnosti. dá sa to v nemocke vydržať, neboj my ženy vydržíme veľa. môj manžel pri pôrode nechce byť, netrufa si a ja ho nechcem nutiť i keď by mi to asi pomohlo. Ani nadštandard si nezabezpečujem, mne bolo vžey lepšie ke´d som si pokecala s ostatnými mamičkami. nemám rada samotu. ani lekára si nezabezpečujem, všetci sú dobri, myslím že každý spraví pre teba maximum. Drž sa.
@silviamudronova ďakujem za milé a povzbudzujúce slová, určite dám vedieť, čo a ako v nemocnici, nebudem mať ani ja nadštandard ale priateľa pri pôrode chcem ak to stihne 🙂 najviac sa bojím, že mi budú musieť urobiť cisarák, mala ho tu už nejaká žienka? síce moja mamka mala pred 8 rokmi s bratom, no ona rodila v NZ. Tak idem oddychovať, lebo mám také napuchnuté nohy ako slon 😀 pekný dník prajem 😎
@silviamudronova nenatieram z nicim.ani neviem preco.vraj je na to dobra konska mast som pocula.asi budem.
ja som si dnes kupila nejakú alpovú masť, vyskúšam, inač si natieram takým modrým chladivým ICE gélom, celkom je to dobre.
@silviamudronova pomaha mi studena voda na nohy.aj uz tu konsku mast som si dala bolo ok lenze aj pocasie sa zmenilo tak to bola asi len zhoda nahod.
@bemi5
ďakujem pekne 😉 je taká krásna a zlatunká 🙂 veľmi sa z nej tešíme je to náš poklad 🙂 konečne sme traja a už teraz sa neviem dočkať na ďalšie 🙂 z toho vyplýva, že pôrod prebehol behom pol hodiny, no nerátam tam tie hodiny trápenia sa v bolestiach po čípku a potom po infúzke. ale bol tam so mnou priateľ, ovlažoval mi ústa a držal hlavu. sestričky boli super a doktorka Hoesová nemá chybu je úžasná. takže pôrod hodnotím na 1-tku ale to oddelenia šestonedelia - hrôza a des.. 😨 😖
no konečne sme doma a rešíme sa zo seba, síce mám už za sebou zápal oboch prsníkov, no verím, že už nič zlé nás nestretne a budeme si šťastne nažívať 😎 Juj žienky aj Vám sa to už kráti 😉 😕 😎
Ahojte holky 😀 @bemi5 Veď hej, ochladilo sa, konečne sa viem ísť poprechádzať vonku ako normálny človek a nemusím loziť po tuneloch 😀 😀 😀 @jajatko Tak ty si už oficiálne mamina? 🙂 gratulujem hlavne veľa zdravíčka prajem 🙂 a úprimne závidím už by som aj ja chcela mať malú pri sebe... 😵
Ako sa inak máte? Ja som si včera poprala už mini vecičky tak teraz celá natešená čakám kým mi to uschne aby som sa s nimi zasa mohla pohrať 🙂Asi prvý raz v živote sa tak teším na žehlenie 😝 Normálne niekedy si pripadám ako psycháčka, že jooooj a juuuuj 😀
Ahojte dievčatá 🙂jajatko-gratulujem k Paulínke a prajem veľa zdravíčka.Baby aké doklady treba brat do pôrodnice?a koľlo sa teraz platí,ak chce byť otecko pri pôrode?
@ktore
@rejocka
dakujem vam 🙂 no ak ma babo zltacku, je treba ostat den ci dva dlhsie tak odporucam hned sa slnit cez sklo aby ste predisli, lebo ta hygiena je tam na velmi biednej urovni, preto berte mydla vsade so sebou, tie klucky neumyvaju kadekto tam pochoduje aj ked by nemal a to upratovanie..hmm no pripominalo mi to ako ked prefrci severak a spravi viac skody ako osohu. zachody a sprchy katastrofa, preto nezabudnite kopec toaletaku a slapky do sprchy. chrante si babetka ako sa len bude dat.keby ste sa chceli hocico spytat tak kludne,este zatial to mam cerstvo v pamati, ale kazdy clovek ma vlastny usudok a skusenosti a tazko sa hodnoti ci radi, ked niekto to moze brat uplne inak 😕
@ktore no vloziek som minula skoro tri baliky lebo som velmi krvacala a to mi postupne nosili a nocnu koselu si urcite vezmi ked nechces behat v tej ich lebo ta nema vpredu gombiky a prsia utekaju von - je to taka psychiatricka kosela 😀 ja som mala este vreckovky a zopar stvorcovych plienok svojich som si tam doniesla, to som si davala aj na prsia cez noc ked mi tieklo mlieko aby som nemala vsetko mokre a vlhcene obrusky ti nedovolia pouzivat na babo, treba ho umyvat po kazdom kakani. mne sa mala z nich vyhadzala a aj z plienok pampersiek tak pouzivame len latkovky a uz je dobre. nezabudni podlozky pod pacienta ja som ich mala neurekom ale sestry mi polovicu zhabali a potom ked som sa na ne pytala tak o nicom nevedeli - lebo su tam zeny co nedonesu a tie ktore maju tak tym zoberu pre tie ostatne, tak nech neostanes iba tak, lebo ochota tam nie je vzdy 100% ja som si vzala aj odsavacku mlieka a urcite daco sladke si vezmi napriklad hroznovy cukor, dobre ti to padne po porode ked budes slaba, hlavne vela vela vody aj na salu si vezmi flasu. a detske mydlo si vezmi pre seba na umyvanie tam dolu lebo normalny sprchac drazdi a stipe, nejaku starsiu osusku a uterak co mozes zaspinit, nohavicky ti tiez nedovolia nosit lebo sa mas vetrat :D ale ku koncu alebo ked pridu navstevy som si ja davala stale. neviem uz ma nic take nenapada 😕
@ktore 🙂 ja som sla normalne na prijem tam kde je aj pohotovost a kde ma ordinaciu primar, tak ja neviem ci aj tie co uz rodia tam idu najprv no porodne je o poschodie vyssie, toto naozaj neviem ze kam, ale asi tiez na prijem aby doktor vysetril na kolko cm je zena otvorena a podla toho ju posle bud hore alebo ju daju este na izbu cakat. a co sa tyka tych podloziek oni ti vezmu na porodnu salu z nich ale si to ustriehni ze kolko aby si potom nedopadla ako ja, ze na porodnej sale mi vymenili asi tri podlozky a vskutku mi ich vzali asi 7ks. potom na izbe som mala uz iba tri svoje, tak mi na druhy den doniesli dalsie.
@ktore ahoj,ďakujem dobre-cez deň v noci neviem spať-ráno vstať a občas mi tvrdne bruško večer-zajtra idem na poradnu,tak sa aj trošku bojím či sa neotváram,s chlapcami som sa takto nejako začala a skončila som v nemocke ☹ tak,ale beriem magne b6,posteľ vydvihnutá tak snáď...A Ty ako?čo máš nové?

@foggy6 ja som z dediny uz v okrese nove zamky.ale k leviciam mam blizsie ako do zamkou.no keby som si mala vybrat tak byvat do mesta asi nove zamky.neboj kamosky si najdes.ja som sem tam zasla na detske ihrisko a tam bolo mamiciek dost.toho sa nemusis bat.nezavidim ti ze si sama.moj chodi domov aspon na vykendy.teraz si furt sama?