icon

Tehuľky z Levíc a okolia

ktore
22. máj 2012

ahojte.su tu nejake tehulky z levic na pokecanie?

ktore
autor
24. júl 2012

@bemi5 mala ma hnisavy zapal stredneho ucha.a co tvoj?

silviamudronova
25. júl 2012

@ktore videla som tam aj zavinovačky, matrace, deky, plachty takže by tam mohli mať aj hniezda.

ktore
autor
25. júl 2012

@silviamudronova tak to tam navstivim mozno uz v piatok.dik.

silviamudronova
25. júl 2012

@bemi5 máš pravdu, ja som veľa veci dostala od kámošiek, môj manžel sa pýta či ideme mať dvojičky. Ale aj tak som včera neodolala a kúpila budem mať niečo nové do pôrodnice. a majú tam aj krásne veci pre chlapcov a krásne bodiky. Choď pozrieť.

ktore
autor
25. júl 2012

inak v novozamockej nemocnici kupu novorencov kazdy druhy den v cistej vode.vraj do jedneho mesiaca odporucaju iba v cistej vode kazdy druhy den.ani olejcek nic.

silviamudronova
25. júl 2012

@ktore áno, to asi aj v Levickej, teraz sa všeobecne preferuje čistá voda a bez olejčeka. ja som si kúpila do kúpela harmančekový olej bio a marhuľový olej, ale natierať ho budem len ak bude mať veľmi suchú pokožku

bemi5
25. júl 2012

@ktore moj hnačkuje už vyše týždňa, tak sme sa po dlhej dobe išli ukazať.
A inač aj v levickej nemocnici kupu v cistej vode každy druhy den, a odporučaju čistu vodu len na začiatok. My sme krpca dosť dlho len v čistej vode kupali. Potom mal trošku suche po teličku, tak nam dr. predpisala Oilatum, to sa dava do vody, to bolo celkom fajn, a ja som ho natierala obyčajnym Avirilom olejčekom odzačiatku. A inač do vody mu doteraz nič nedavam, myslim si že to vobec nie je potrebne a umyvam ho len detskym mydlom doteraz.

bemi5
25. júl 2012

@silviamudronova určite skočím pozrieť a kupim aspoň do tej porodnice niečo nove, nech sa mam z čoho vytešovať.

ktore
autor
25. júl 2012

@bemi5 aj ja som mala problem z hnackou.nedala mu nieco?oilatum si pametam v tom som kupavala malu,lebo mala suchu pokozku.ja este musim kupit body z kratkym rukavom alebo bez rukava.chcem jej to dat pod dupacky .neviem ake bude pocasie.podla teba staci iba na telo dupacky z dlhym rukavom?alebo pod to aj body z kratkym ked by bolo napriklad take pocasie ako teraz.na to by som dala este svetrik a potom do vajicka.ak by bolo chladno tak mam taky fusak do autosedacky na prechodne obdobie ako tensia deka.juj normalne mam obavy.viem ze potom to same pride a aj v nemocnici mi poradia ale co uz ked mi potom chodi rozum.este pre seba musim nakupit veci do nemocnice.kupit chcem jednorazove nohavicky,ale najprv vsetzko pozeram tu na bazariku.

silviamudronova
26. júl 2012

@ktore aj ja mám z toho stres, ako malú oblečiem keď pôjdeme z pôrodnice. Ja som kúpila košielku, polodupačky a na vrch svetrík hačkuje babka, no a zoberiem deku , na prikrytie, lebo ja nemám ten fusak do autosedačky, ja neviem, aké bude počasie a či to bude stačiť, ale vždy mi to môže manžel doniesť čo ešte potrebujem, čo povedia v nemocke. Pri starších synoch to bolo jednoduche, zabalila som ich do perinky a bolo. nepotrebovali autosedačku.

silviamudronova
26. júl 2012

@bemi5 ten olej do vody je namiesto mydla, lebo mydlo dosť vysušuje.

silviamudronova
26. júl 2012

baby, nekontaktovali Vás ohľadom odberu pupočníkovej krvi?

ktore
autor
26. júl 2012

@silviamudronova mylsim ze tu pupocnikovu krv staci povedat v porodnici nie?stres mam aj ja.videla som oblecene babetka v autosedacke.ja som na koniku kupila taky prechodny fusak do autosedacky.a dam jej body z kratkym rukavom ,dupacky ci polodupky a ponozky ci papucky.ak bude chladnejsie tak jej dam body z dlhym rukavom.aj moja svokra hackuje ale neviem ci by malej nebolo teplo vo vlnenom svetriku a este pod dekou.vobec neviem ani ja co na nu.raz chcem to a raz ono.nakoniec pripravim tri oblecenia.ale deku pripravim urcite.ty to uz mas na male.moze sa ti to zacat hocikedy.menila by som...

silviamudronova
26. júl 2012

@ktore nejaká firma volá mamičkam ktoré majú v blízkej budúcnosti termín a ponúka výhodne odber pupočníka, to som myslela že či vám niekto nevolal. ja to mám za pár, ale aj o to väčší stres, ako to zvládnem. Dnes som zbalila tašku, ale je toho toľko, že by som asi potrebovala veľký kufor...

ktore
autor
26. júl 2012

@silviamudronova jej co vsetko beries?ja neberiem vela veci.mojka len vydrz este ale prajem ti aby si to mala co najskor za sebou a hlavne co najmenej bolesti.

silviamudronova
27. júl 2012

@ktore beriem len to čo treba, ale všetko sú to veľké balíky vložky, podložky, plienky....keď som to všetko zbalila, je z toho poriadna taška.

ktore
autor
27. júl 2012

@silviamudronova manzel vravi nech si to vsetko dam do kufra na kolieskach.je taky stredny.asi tak aj urobim.

ktore
autor
31. júl 2012

@bemi5
@silviamudronova
@rejocka
@jajatko ahojte kde ste?ako sa mate?asi nemate cas a jajatko sa venuje babetku.

ktore
autor
31. júl 2012

na poliklinike v leviciach som videla supravu komplet do postielky za 85 euro.uf dobra palka.tam je asi vsetko drahe.ale pekne dudliky tam boli.

jajatko
1. aug 2012

@ktore ahojky 😉 ja som šla k rodičom troška s malou na prázdninky a veľmi sa jej tu na dedine páči 😎 máme sa dobre a vy? píšte pocity, všetko, už sa vám to kráti babenky 😝 😉 😎

ktore
autor
2. aug 2012

@jajatko na dedine je vzdy lepsie.ja sa mam ok.akurat je zase teplo ale to trebalo,lebo uz dazdu stacilo.kde si v akej dedine?krati sa mi to ale zda sa ze to ide pomali.

jajatko
2. aug 2012

@ktore v Komjaticiach, to je medzi NZ a NR. no ale ja by som radsej ten dazd, lebo teraz ked sa nemozem ani do bazena hodit, idem sa roztopit a to doslova. a uz mas komplet vybavicku? a nachystana si uz do porodnice? 😎

silviamudronova
7. aug 2012

ahojte, baby, ja som bola týždeň na Orave u rodičov, dnes som bola u lekárky, drobec sa mi pretočil priečne, takže nemám dobre správy. Ak bude priečne aj v utorok, pripravia ma na cisarský rez. Toho sa veľmi bojím, nechcela by som takto rodiť. no uvidíme.

ktore
autor
9. aug 2012

@silviamudronova uf.uz 38 tyzden uz je to tu.mozno sa ti este pretoci.nei niekde pisane nete co robit aby sa dieta pretocilo?tolko som citala uz neviem kde.
@jajatko komjatice poznam ale este som tam nikdy nebola.ja chodim k mame do bazena a k svokre.inak by som neviem ako tazko prezila.konecne hlasia schladenie.vecicky do porodninice som vcera zbalila a dokupila.ale chyba mi postielka ktoru mi kupia ale musim do nej kupit matrac a vsetko ostatne .je mi z toho do placu.nestihame financne.

silviamudronova
9. aug 2012

@ktore možno sa ešte pretočí, stále dúfam. A neboj, všetko postihaš určite aj finančne, veď nemusíš mať všetko tip-top. Hlavne že sa na drobca tešíš a to je pre neho najviac. aj keď nebude mať super postieľku. Ja už mám všetko pripravené, akurát dnes som ešte pribalila malej svetrík a dečku keď pôjdeme domov. Moja taška sa už vozi v aute, keby niečo. Takže nestresuj a myslí na to že sa ti to už tiež kráti. Držím palce. Užívaj si to, už sa to nevráti.

silviamudronova
9. aug 2012

@ktore 85 Ečiek je dobra pálka. Lacnejšie by si to mala keby si si ušila sama. Ja mám látky, ale nechce sa mi teraz nič šiť, som taka spomalená. akurát som sa teraz odhodlala na ušietie zavinovačky, tak ju ešte dnes chcem dokončiť. Dúfam že to stihnem.

ktore
autor
9. aug 2012

@silviamudronova dakujem za podporu dobre mi to padne lebo som uz zufala.som rozmylsal uz ze dam inzerat kto daruje. 😠 ale vsetko bude.od kedy nosis tasku v aute?od 36 tyzdna?lebo ja tiez rozmyslam ze uz dam do auta od 36 tyzdna.ten posledny mesiac je rizikovy uz.

silviamudronova
9. aug 2012

@ktore tašku som si brala na Oravu k rodičom pred týždňom a odvtedy ju vozíme v aute. a nepozerala si na internete či niekto nedaruje postieľlku? alebo lacnejšie predá. ja som mala po chalanoch, tekže som to neriešila. ale asi by som si kúpila z druhej ruky, keby som potrebovala. všetko je teraz veľmi drahe, takže aspoň na niečom treba ušetriť. Mne veľa podávali kámošky tekže málo obliečka som kupovala, dokonca máme už aj odrážadlo a trojkolku. Len ešte to dieťa by mohlo prísť.

ktore
autor
9. aug 2012

@silviamudronova postielku mi kupia krsny rodicia babetka asi o dva tyzdne ale do nej potrebujem vsetko aj.ale bude to nejak.

jajatko
9. aug 2012

@ktore neboj sa stihnete to, treba verit a co ti chyba? co este potrebujes?