icon

Nurofen čipky alebo Nurofen sirup. Čo je účinnejšie?

bershka
2. feb 2011

kocky mate skusenosti? na cipkoch 125 mg je pisane, ze je pre 2 rocne deti a na sirupe je davka 0,25 ml pricom je sila brufenu ovela nizsia...

pink_lady
2. feb 2011

tak kup nurofen cipky 60 mg 😉

xxveronikaxx
2. feb 2011

tak s týmto sirupom nesuhlasím mojej dcérke od neho len viac zle bolo ako dobre mi jej od malička dávame Panadol Baby a to sa aj potvrdilo že jej to pomáha od bolestí

maryanna
2. feb 2011

kúp nurofen sirup, a čípky paralen alebo panadol...dajú sa kombinovať po 4roch hodinách...........brufén ma dlhší účinok ale nastupuje pomalšie, kým paralen)paracetamol) účinok rýchlejší ale kratší...

traktor
2. feb 2011

pri detoch ,ak bol problem ,som vzdy pouzivala panadol baby sirup alebo cipky..vzdy rychlo zabrali....nurofen som neskusala, kedze nam to prve sadlo, nebol dôvod....

burina111
2. feb 2011

no my uprednostňujeme nurofen sirup, ale zaberá nám len vyššia dávka, ako je uvádzané v letáku. keď detičky vracajú, dávam paralenove alebo panadol baby čipky

benne
2. feb 2011

no ja dávam od počiatku brufen sirup.. osvedčil sa mi a syn dokonca čipky ani neznesie, hned ich vytlačí von (do15min), takže potom ani neviem, kolko sa stihlo vstrebať a kedy môže dalšiu dávku... a v 2r. ked mala dcéra vysokú horučku som už dala tuším 5ml.. na 1 dávku, s ohľadom na denný limit 😉

kisska
2. feb 2011

ono zalezi aj od ochorenia. Ak dieta zvracia, su dobre cipky a ked ma hnacku, lepsie pomoze sirup. My mame odskusane Nurofenove aj Panadolove cipky a Nurofenovy sirup. Kazde dieta je ine, treba vyskusat, co vam lepsie zabera a treba sledovat aj gramaze ucinnych latok.

babulina
2. feb 2011

ja radsej davam cipky (ak teda nie je hnacka) lebo sirup mi deti prskaju na vsetky na strany

bobocka
2. feb 2011

cipky su vraj lepsie,lebo nezatazuju tak pecen,ale zas ak sa babo do polhodky po podani cipku pokaka,tak to nema vyznam a mal by sa podat dalsi,no len tam je vzdycky ta dilema,ze co z toho capiku sa dostalo do tela a ci vobec daco.v tom je ten sirup istejsi.takze kazde ma svoje pre a proti.

cikyta
2. feb 2011

Ked sa mi narodila dcerka,tak v jahodovom nurofene niečo našli a bol dočasne stiahnutý z trhu. Preto som ho nikdy nevyhladavala a som verná iba panadolu sirupu (alebo čipkám) a som klop klop spokojná.

gretkab
2. feb 2011

Ja kym boli mensi, tak som davala cipky (kombinovala som nurofen a panadol, ked bolo treba po 3 hodinach). Ked su vacsi, tak uz len sirup - ja som davala radsej Nurofen, lebo pri tej istej vahe sa dava 2,5 ml nurofenu alebo 7 ml panadolu, takze ja som ako prvy vzdy davala Nurofen, kedze ho bolo do dietata treba "napchat" menej. (Resp. ak som potrebovala striedat, tak som sa to snazila casovat tak, aby Nurofen (=menej sirupu) dostali v noci, lebo to sa mi lahsie davalo.) My sme sa inak uz prepracovali k tabletkam, lebo pri vyssej hmotnosti som mala pocit, ze by som mala do dietata naliat "pol flasticky" toho sirupu, pri Panadole tusim 9 ml, no to je bez sance u mojich deti, tabletky su malinke, mensej rozdrvim, vacsi prehltne aj celu.

adka12
2. feb 2011

ja som dávala dcérke od malička nurofen sirup pomarančový a vždy super zabral a dcéra ho dobre znáša, takže iný sme doteraz ani neskúšali 😉

lubike
2. feb 2011

Ja dávam paralen čípky, buď polovicu, alebo celý (podľa váhy). Doteraz sme nemali žiadny problém a zabrali do 15 min. Keď som mu dala sirup nurofen, tak som sa nevedela dočkať kedy zaberie. Ak je vysoká teplota a neklesá tak striedam paralen a nurofen.

evinkal
3. feb 2011

Ahoj,ja som skúšala nurofen sirup,ale nejak nám nepomíhal,tak teraz dávam paralenové čípky a tie vždy zaberú 😉 Pri vyšších teplotách tak ako lubike-striedam sirup a čípky

alexandrah
3. feb 2011

nam zase cipky vobec nezabrali, a sirup temer okamzite, do 5 minut ... podla toho, davam 1 ml, alebo 2 ml, ked je moc zle ... zaberie vzdy!! tiez ma syn rok a mesiac ...bud od horucky, alebo od bolesti, ked je velmi zle, a idu zuby ...

ivett1
3. feb 2011

ahoj...u dcerky nam zabera panadol sirup a u synceka zabera oboje-cipky aj sirup...

mariana0915
3. feb 2011

ahoj ja som od narodenia davala panadol baby ,kedze mame problemy s crievkami doktorka zakazala nurofen,teraz nemali u nas v lekarni panadol tak som kupila paralen sirup ale nejak mi nereze 🙂
cipky asi skor u malych deti kedze nehrozi zeby som mojej 22mesacnej dcerke pchala cipok do dupy to by ani zdaleka nedrzala 🙂
aj ja skor panadol tab. beriem ako paralen 😀
zalezi na tebe 🙂 treba skusit 🙂

radka2119
19. nov 2019