Sirup Gastrotuss. Máte s ním skúsenosti?

muffinka
10. feb 2009

Mala ma silny reflux a nasla som reklamu v detskom casopise na antirefluxny sirup pre deti a tehotne. Vola sa Gastrotuss. Mate s nim niektorá skúsenosti?

emjee
11. feb 2009

sara2 • 1d • Dnes o 14:14
Ahojte.
Máte niektorá skúsenosti s týmto výrobkom? Moja dcérka ma tri roky.Ako dvojročnej jej zistili silný reflux.Brala dva druhy liekov.Dnes mi dr.poradila vyskúšať sirup Gastrotuss.Je vhodný aj pre detičky aj pre tehotné maminky.Ak máte niektorá s týmto skúsenosť tak vás prosím o názor.
ďakujem

ikke
14. mar 2009

tehilla • Dnes o 17:02
Ahojte! Máte niekto k dispozícii nejaké informácie o prípravku gastrotuss? Mám 8 a pol mesačného syna a stále ho trápi reflux, dostala som o tomto lieku taký leták, ale neni tam nič o dávkovaní ani o zložení a podobne. Ani som nič nevygooglila....poraďte!

rohacka
15. mar 2009

Ja som to nepouzivala, ale kamoska zacala davat 4-mesacnemu synovi kvoli refluxu, vraj pisu ze pre deti od 0 rokov, a vraj mu tak chuti, ze skoro zje aj lyzicku 😀

martinake
15. mar 2009

tiez chodím s malou na gastro, ideme v utorok, tak sa môzem opýtat lekárky. potom napíšem

marietta0
27. apr 2009

ahojte babenky, ked sa chcete nieco spytat tak mozete na www.paleniezahy.sk, ja som sa pytala na mojho 3 mesacneho drobca a uzivame gastrotuss a nemame ziadne problemy

paola.o1
27. apr 2009

ja ho davam od soboty a musim povedat ze stale grcka, ale menej. tak uvidime casom. tiez mame silny reflux

pasoa
2. máj 2009

ahoj, ja sa pridávam k "silnému refluxu", grckanie nás ani tak netrápi, odkedy mu dávam odsaté MM priamo z fľašky s Nutritonom, no asi ho páli záha alebo čo, lebo je veľmi plačlivý a nepokojný.
Máme nejaké homeopatiká, Silicea a ešte voľačo, no nejako nezaberá.
Ak ten sirup pomáha na to pálenie záhy, brala by som, ale potrebujem vaše skúsenosti...
píšte píšte

kubikulka
6. máj 2009

ahojte, tak moj malicky bude mat za par dni 2 mesiace a este sme neboli na vysetreni na vylucenie refluxu (objednali nas az na 1.6.), ale som si dost ista, ze bude mat silny reflux, ebo veeeela grcka aj 2h po jedle a stale je nepokojny, odrha, vypina sa a placka, ani poriadne nespi. Dnes ideme ku pediatricke, tak sa jej chcem spytat na gastrotuss a dam vam vediet. moze sa dat nutriton do umeleho mliecka? my davame totiz aj MM z flase aj UM. ked ste zacali davat nutriton, babatka boli spokojnejsie? dakujm za odpovede.

zuzkasm
6. máj 2009

Nasa malicka ma tiez dost silny reflux, zistili jej ho v 6 tyzdnoch zivota, aj ja som v casopise objavila reklamu na Gastrotuss, nic vsak blizsie o tom tam nebolo, pytala som sa aj nasej detskej lekarky, nepoznala vsak tento liek, predsa sme ho vyskusali, davali sme ho striekackou, jeden sacok sme rozdelili na 4x, cize po 5 ml, pomahalo to, mala zacala aj priberat, len stale som myslela na to, ze predsa je to liecivo a nie nejaky doplnok vyzivy, tak sme to po mesiaci prestali pouzivat a presli sme na Nutriton, musim vsak povedat, ze Gastrotuss jej pomahal viac. Mozno by sa v letaku tohto pripravku malo nachadzat viac informacii o "bezpecnosti pri dlhodobom uzivani", aby sme to mohli s kludnym svedomim uzivat dalej..

marietta0
6. máj 2009

babulky, pytala som sa na gastrotuss aj nasej pediatricky, gastroenterologicky dr.krajcirovej, lebo ste ma trosku nacali vasimi obavami. upokojila ma vsak, gastrotuss je uplne z prirodnych latok, su to vraj riasy, ktore sa menia na gelik a nic z toho sa nevstrebava do telicka. inak ona odpoveda aj na otazky mamiciek na www.paleniezahy.sk. vraj gastrotuss je uplna novinka a dava ho aj detickam s kolikou. tak som odporucila aj bratovej zene.

marietta0
6. máj 2009

a este aby som poradila, ja davam na odporucenie lekarky po jednej polievkovej lyzicke, jeden sacik vydrzi asi na 4x.

barila
7. máj 2009

A to kolko krat za den davate ten sirup? Nedavate potom uz nic ine, ani Nutriton? Len nakojite a date sirup a babena negrckaju?

marietta0
7. máj 2009

barilka, ja davam len sirup, bez antirefluxnych formul a bez zahustenych mliek. vzdy po nakojeni, popestujem aby sa gastrotuss zmenil na gelik. tak mam odporucene od lekarky.

barila
7. máj 2009

Je to na predpis alebo volne predajne? Daniela

bubatenko
7. máj 2009

marietta, chcem sa spytat ao to dostanes do maleho , lebo je to moc tuhe a mne to moj 3 mesacny maly nechce spapa z lyzicky, resp. nevie. Dik za radu

marietta0
7. máj 2009

bubatenko, mne odporucala lekarka do striekacky, tak skus takto. ak ti to nespapka, skus sa poradit s tvojou lekarkou. drzim palceky

kubikulka
8. máj 2009

ahojte, tak nam lekarka nevedela povedat moc o gastrotusse, zacala som davat nutriton, grcka podstatne menej. baby co davate nutriton, zmenili sa vasim babatkam kakanice? moj ich zacal mat ako huste kase.

pasoa
8. máj 2009

kubikulka, môj matúško má po nutritone kaky ako tuhá plastelína. Bez rr sa už vlastne ani nevykaká (rekt. rúrky) a dokonca ich má v poslednej dobe také bokovité ☹
ale negrcká a priberá a to je podstatné.

gagne
10. máj 2009

ahojte :D Gastrotuss je vynikajuci na reflux, ja ho uzivam kazdy den a som s nim spokojny, je aj cenovo dostupny 0.50 centov za jeden sacok, len neviem ci ho mozu uzivat aj kojenci

sloto
10. máj 2009

ja som gastrotuss uzivala ako tehotna. nasa mala ma tiez reflux, tak rozmyslam, ze by som ho malej skusila dat, ale neviem ako, lebo ani nutgriton poriadne do nej neviem dostat vsetko mi vypluva. davam jej ho lyzickou a vzdy je od toho cela zalepena. este sa chcem opytat, ci vam deticky potom nezapeka po nutritone alebo po gastrutusse?
inak dnes rano som zazila sok, lebo mala sa tak pogrckala, ze keby nie som zrovna pri nej, tak sa hadam i utopi ☹

strociatka
10. máj 2009

ahoj sloto - moja mala ma masivny reflux este dnes a to ma uz 17mesiacov. Ako malinkemu babatenku som jej davala Nutriton, ale s tym mam velmi negativnu skusenost. Mala sice menej vrackala, ale strasne silno ju zapekalo a naduvalo. Doslo to az do takeho extremu, ze si mala vytlacila hrube cerievko cez konecnik von. Na pohotovosti sme boli pomaly ako doma. Prestala som teda davat Nutriton a problemy s naduvanim a zapekanim uplne zmizli. Neviem vsak ci som urobila dobre, lebo s refluxom sa trapime aj teraz. Zatial to riesime AR mliekom (od 11mes nekojim), ale zatial ziadna zmena. Urcite treba reflux riesit s gastroenterologom a stale sa pytat na dalsie moznosti. Drzim palce

sloto
10. máj 2009

joj strociatka tak to si ma nepotesila. nasa nikolka to ale asi nema az take masivne. to co sa dnes vyvrackala tak hrozostrasne, tak to bolo prvy krat. inak vrackava pri odgrgnuti - to z nej vyleti tak lyzica - dve, a potom zase neskor opat tak lyzica. al stale sa jej cka, pali ju zaha.

misutovo
10. máj 2009

Ahojte, chcela by som sa spytat na prejavy refluxu.
Malej sa len sem tam po papani trosinku vygrcne ale nie vela asi za polku kavovej lyzicky. Asi tak pol hodinku po papani sa mi strasne kruti, vystiera a pokrcuje nozicky a strasne sa prehyba hlavickou vzad akoby chcela spravit mostik. Sem tam si aj pri tom pomrnci. Crevka su to asi neni, lebo ked mala taku akokeby koliku, tak ju naduvalo, mala tvrde brusko, zalostne plakala a snazila sa tlacit. Teraz ale netlaci len sa kruti jak paragraf. Ked ju dam na rovne si lahnut sa mi zda ze je to lepsie. Moze to byt reflux?

Dakujem.

kubikulka
11. máj 2009

no teda, tak aj vase deticky nutritom zapeka...teraz aby som riesila, ci dat ntriton a negrckat a nebude ho palit zaha, ale sa nevykaka, alebo nedat nutriton, bude grckat a kakat...no asi ho budem teda davat len sem tam, nie pri kazdom krmeni.
misutovo, aj nam sa takto maly vykruca a vacsinou potom trochu vygrcne

zuzkasm
11. máj 2009

My uz nedavame radsej nic, vzdy ked sme isli dat Nutriton, mala sa strasne zlostila, plakala a potom som mala problem ju nakojit.A aj tak vacsiu cast vyplula, davali sme to striekackou, ale nemohlo to byt velmi huste, lebo to nevedela prehltnut a celu pusu mala zalepenu. Pomalicky nam rastie a aj grckanie sa upravilo, tak treba len vydrzat.

tamka123
12. máj 2009

ahojte, prosim vas, poradte mi, kde dostat kupit Gastrotuss v Kosiciach? Bola som uz v 5 lekarnach...a oni o tom ani nepoculil 😖

katka13122
12. máj 2009

nam ho dnes kazala kupit dr.maly ma problemy s travenim,,,uvidime

marietta0
18. máj 2009

Tamka, googlila som a Gastrotuss sa da objednat aj na
https://www.magister.sk/advanced_search_result....

pasoa
21. máj 2009

Babky, téma o refluxe je tu separátne (https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...), snažím sa v tejto téme tu získať infošky od tých, čo majú s Gastrotuss skúsenosti... Môj syn má 2,5 mesiaca a nebyť Nutritonu, tak sme asi ešte stále v nemocke na infúziách, lebo grcal straaašne a vôbec nepriberal.
Teraz priberá krásne, Nutriton mu dávam s odstriekaným MM priamo z fľašky, no tie bruška bôle a zapekanie je naše každodenné a rr náš najlepší kamarát.
Mne na to dr. povedala, že to zapekanie a rr mu určite škodia menej ako reflux.
Na gastro ideme až o mesiac, a moja dr. mi nevie o tom gastrotusse nič povedať a ja nechcem bez rady lekára nič kupovať len tak láry-fáry takému malému decku. aj keď výrobca píše, že je to vhodné od 0 mesiacov, no čo by pekného o sebe nenapísali, že,

Preto ma zaujímajú nejaké skúsenosti, ak s tým niekto máte.

krevetka2
28. máj 2009

Tak ja som si ho bola včera kúpiť, lebo zvýšená kyselina ma trápi už v podstate stále, celé dni a bola som zvedavá, či toto zaberie. Hneď večer som si pred spaním dala a v ten moment bolo po kyseline. Trošku som mala z toho taký nadutý pocit (mne to v žalúdku zvykne skôr kvasiť s príslušnými zvukmi - ako keď kvasí víno 😀 ) a tak ten vzduch zostal v žalúdku, ale inak v pohode.
Neviem, ako na to reagujú malé detičky, ale ja som bola spokoná. Len keby som to mala používať po každom jedle, ako píšu na obale, tak zbankrotujem 😀