icon

Rešpektujúci pediater, ktorý podporuje neočkovanie a alternatívne liečby

ivusshik
13. máj 2024

Ahojte, poraďte mi prosím rešpektujúcu pediatričku, ktorá nebude robiť problém, ak nechcem očkovať dieťa, prípadne, ktorá lieči aj alternatívne a celostne.
Veľmi ďakujem za rady ❤

Strana
z2
ivusshik
autor
14. máj 2024

Milé žienky, nebudem tu každej odpisovať a prezentovať svoje dôvody, prečo hľadám takú a takú osobu. Kľudne sa tu hádajte aj naďalej, ja odpoviem iba tej, ktorá mi poskytne relevantnú odpoveď na moju otázku. A poprosím nedávajte nikomu nevyžiadané rady, aj tak nemajú účinok a je to len vaša strata času. ;)

cookie29
14. máj 2024

@vroni Pokial je skola mimo Francuzsko, nemozu ziadat rovnake veci ako vo Francuzsku, co sa legislativy tyka. To je casto pripad skol, ktore spadaju pod Alliance française. Ja som chodila kedysi na francuzske lyceum a ano je to mackopes, ale proste nemozu vyzadovat povinne ockovania, pretoze aj ked je skola francuzska, legislativne je v inej krajine a teda spada pod danu legislativu. A mozno nie je postihovane neockovanie, aj ked boli aj take pripady, ale jednoducho Ti dieta nevezmu. A skolska dochadzka nie je povinna. Povinne je vzdelavanie. Co mozes zabezpecit individualnou formou, aj ked je to tiez coraz komplikovanejsie. Proste neockovane dieta (pokial nema zdravotnu vynimku) nesmie do kolektivu. Cize Ty ako rodic, si mozes zvolit cestu neockovania, len musis ratat s tym, ze budes dieta vzdelavat doma, nepojde do druziny ci detskeho tabora a podobne. Mne to pride logicke a civilizovane. Mas na vyber, podmienky poznas. Mam kamaratku, co ma neockovane dieta a je na domskole. Ako to budu riesit na strednej netusim, nebavili sme sa. Ja osobne nie som za/proti ockovanie. Nech si kazdy vyberie ale nech teda je dosledny.

vroni
14. máj 2024

@cookie29, nepoviem ti presnú definíciu, len nám v škole vysvetľovali, že zo zákona má dieťa právo na umiestnenie v škole. Preto aj škola musí zobrať každé (francúzske) dieťa, ktoré sa prihlási. Ale súhlasím, podmienky poznáš a zariadis sa podľa toho. Len neviem, či to v istých kruhoch nie je gól do vlastnej brány.

sense
14. máj 2024

Žiaden normálny lekár ta nebude očkovať ak si to neželás, nahlási to ďalej na príslušné organy aby bol kryty... Ak má dieťa nejaký problém a nesmie byť očkované tak očkované nebudú. Co sa týka alternatívnej medicíny na to nemusíš k lekárovi, nájdi si homeopata. Len zas treba rátať s tým ze to nebude platené zo zdravotného poistenia. Inak v dnešnej dobe je dosť lekárov ktori nelieči kašel hneď antibiotikami

weronika171717
14. máj 2024

@domka222 prečo odvaha???? Čo je na Tom, že nechce do svojho dieťaťa pchať niečo čo mu nenávratne poškodí zdravie. Ja som tiež za.

cookie29
14. máj 2024

@vroni samozrejme, zobrat dieta zo zakona musia, ked dosiahlo vek, minimalne do spadovej skoly, ale naopak dieta musi splnat podmienky. A jednou z nich je ockovanie. Proste pri zapise do skoly musis prilozit potvrdenie o ockovani. Ak ho neprilozis, zapis je podmienecny na 3 mesiace a dovtedy bud doockujes, alebo nie. Ak nie, dieta je vylucene zo skoly. Co myslis konretne pod golom do vlastnej branky?

vroni
14. máj 2024

@cookie29, že to isté kruhy pochopia ako povolenie nedať deti do školy vôbec. 🤷🏼‍♀️

domka222
14. máj 2024

@weronika171717 tebe to tiež uškodilo? Dúfam,že si si teda nikdy nedala ani paralen

cookie29
14. máj 2024

@vroni to sa neda 🙂 pretoze na domskolstvo platia prisne pravidla a tam to uz potom trestane je celkom slusne.

mamatroch
14. máj 2024

@ivusshik Mala som raz kolegynu, ktora nechapala, ze su moje deti "v kuse" chore (mladsia bola cerstvo nastupena do skolky, mala tri roky) a ze ona by "v zivote nedala svojmu dietatu antibiotika". Presiel ani nie mesiac a uz prisla do prace cela zmagorena, ze ako veeelmi je jej dieta chore a ze dostalo antibiotika a x dalsich liekov...
Potom som raz bola s oboma dcerami v nemocnici, jedna zapal pluc, druha obstrukcny zapal priedusiek. S nami na izbe chlapcek cca. 4-rocny, zapal pluc... Prisla ku nim lekarka na izbu, vysvetlit liecbu a mama sa spytala, ci ho nemozu liecit homeopatikami 🤦 ...rodicia nakoniec podpisali reverz a odisli s dietatom domov. Este v tu istu noc mu volali zachranku, lebo sa zacal dusit... A dusil sa este niekolkokrat, videla som to na vlastne oci ako mu kolkokrat prudko klesla saturacia, zviezol sa na postel, cele telo mu ochablo, pristroj zacal pipat a uz tam okolo neho vsetci lietali...

Tym nechcem povedat, ze na kazdy soplik treba antibiotika, ale su situacie, kedy to je potrebne. Lekar nie je lekarom preto, ze by si urobil 2-3 mesacny rychlokurz, spytaj sa nejakeho lekara, kolko rokov realne studoval a ziskaval prax, kym mohol samostatne mat ambulanciu...
Namiesto hladania "lekara", ktory Ta posle pri chorobe do lesa v hornom chotari si natrhat bylinky, si najdi lekara, ktory je mudry a respektujuci v tom, ze si Ta vypocuje a respektuje aj detsky strach napr. a ma pren pochopenie a trpezlivost.

Tym nechcem ani povedat, ze bylinky su zle, no niekedy jednoducho nestacia. V zaciatkoch choroby su super, sama mam dobre skusenosti s nimi, ale ak choroba po 4-5 dnoch neustupuje, resp. sa zhorsuje, idem k lekarke a ak povie, ze to je uz na ATB, tak jej doverujem.

K ockovaniu asi tolko, ja som ako dieta mumps prekonala, aj s komplikaciou - zapal mozgovych blan. Dodnes si ten pobyt v nemocnici pamatam, ver mi, nechcela by si.

vroni
14. máj 2024

@cookie29, práve tam sa mi ten rozpor nezdá. Ale uvidíme. Aj tu miestni onanovali nad povinným očkovaním a skoro ich rozobrali na súčiastky. Takže zákon rušili ešte pred tým, než skutočne vstúpil do platnosti....

weronika171717
15. máj 2024

@domka222 nie, toto neuživam. Chvalabohu. A tebe asi tiež včelička uškodila.

amanda987
1. jún 2025

@ivusshik Dobrý deň. Prosím vidím, že je to starší príspevok. Našli ste takého pediatra ako ste hľadali?

Strana
z2