icon

1,5 ročný syn ma nerešpektuje

ajulake
18. sep 2014

Ahojte všetci
Môj drobec bude mat zajtra 1,5 roka a asi dva mesiace s ním mam len problémy normálne už neviem kudy kam.Je tak strašne tvrdohlavých absolútne ma nerešpektuje
Napríklad včera sme boli na ihrisku kde je miesto trávy všade vysypany jemný štrk . S jedným dievcatkom si do jeho formiciek dávali kamienky a potom ich začal po ňom hádzať upozornila som ho asi desať krát ze to nesmie robiť dala som majú aj po rúčke aby to nerobil ale on to ma absolútne na háku vôbec mu to nevadí nepočúva ma. Potom sme šli inde aby som odpútala pozornosť začal brat inému dievčatku z rucky loptu tak som mu zase vysvetľovala ze to nesmie robiť ale keď prišiel k ďalšiemu dievčatku čo šlo na smykacku po schodíkoch a kopal ju do zadku tak som tu hanbu už neprežila a odišli sme domov.
Doma som ho vykreslila ze to nesmie robiť zatvorila som ho do detskej a tam zúril ako šelma.
V noci sa budí často s plačom bije ma dáva mi hlavičky ale pekne silne ..... pomôžte mi čo s ním ďalej on vie byt niekedy aj taký zlatý ze ho len stiskat a bozkat ale vie ma aj pekne vytáčať ďakujem za odpovede

Strana
z3
sosanna88
19. sep 2014

@ajulake mam doma podobne len v ruzovom...
je pravda, ze skusa..a vie ku komu si moze dovolit. no neviem preco ma moja pocit, ze ku mne si moze..
aj ked ju necham u babiek, u svagrinej..hocikde poslucha. akonahle sa zjavim, otoci sa o 100stupnov..asi ziska istotu, ze som tam, ze ju zakazdym zachranim, alebo ja neviem co ale takto to je...
ked zakrici tatino no-no, hned posluchne, ak nie hned, tak na druhy krat urcite, ja mozem vykrikovat do zblbnutia aj tak robi co nema a co ma stve najviac, ze ma ,,bije,,..za kazdu blbost ked nie je po jej mi svacne.
skusala som dohovarat, sihnut jej naspät, teraz zase dohovaram...a uz si pripadam smiesna sama sebe, tak co potom decku? je so mnou v podstate non stop a asi uz nejak vie, ze ju aj tak lubim a aj tak jej vsetko prepacim nakoniec, mozno preto. neviem. ale viem, ze nie som sama, skratka to je take obdobie ..ine vysvetlenie nemam.
tak len pevne nervy...a vydrzaaaaaaaaaaaaaaat. bude horsie 🙂

skoricaxx
19. sep 2014

nečítala som ostatné odpovede, ja som odchádzala z ihriska z malým hned po prvom upozornení s tým že prídeme vyskúšať zajtra či sa vie hrať s deťmi....a podla mna ten trest doma nemal už žiaden zmysel ono sa mu to podla mna už nespájalo s tým čo robil na ihriku.............

leporeloo
19. sep 2014

@ajulake necitala som ostetne prispevky ale myslim si ze je uplne normalne ako sa tvoje dietatko sprava... prvykrat v zivote zacina interakciu socialnu s inymi detickami (doteraz to nemal sancu odvnimat ) a musi sa este vsetko naucit... plus castokrat sa k tomu pridava detsky vzdor (kedysi sa zacinal neskor ale aj u nas to bolo najtazsie okolo 1,5 roka az 2) ty musis ist najma prikladom a opakovat veci 1000x nie ze 3x poviem a myslim si ze ma nepocuva 🙂 su to pre neho uplne nove situacie a nerozumie co robi zle proste chce s kamienkami robit vsetko co ho napadne, nechape ze druheho cloveka nieco boli... a to ze ta neposluchne je tiez uplne normalne, deticky maju svoju hlavu a je skvele ked ju pouzivaju urcite by si nechcela aby tvoje dieta raz posluchlo kamosa ze ma napr skocit z mosta ... deti by sa nemali viest k nejakej slepej poslusnosti ... a to ze ma tvoje dietatko navaly zlosti a aj v spanku su musi priesit frustracie z dna je pre neho ovela tazsie ako to ze teba udrie predstav si ako sa citi on ... myslim ze laskavostou by si zasla dalej tvoj syn ti to sam ukazuje tak skus ho pocuvat ...

sunshineka
19. sep 2014

pane boze ty zavries 1,5 rocneho do izby?nebojis sa,ze si tam ublizi?v tomto veku su vsetky deti take az na par vynimiek.nehanbi sa zanho,bud trpezliva a pekne mu ukaz ako sa ma hrat.nauc ho,aby vec,ktoru zoberie,musi vratit.nazorne mu ukaz a potom nech to skusi on.ked si ty nervozna,je aj on.nesmies to nanho prenasat.je este malicky,aby vedel,ze robi zle

tappetty
30. sep 2014

1, 5 rocny syn ma nerespektuje 😀 😀 ty si odkial pre boha?? sa zobud, byt direktivna na take male dieta je asi tak inteligentne ako zozrat 2 kila ceresni a zapit to mliekom. zatvarat ho do izby , no ty si teda frajer, to si mu to ,,nandala,, ukazujes mu agresivne spravanie a on ta len kopiruje buri sa proti tvojim zakazom a ty si z toho v soku:DDD umrem. ukazuj decku pozitivny priklad a nie furt zakazy, ked zacne niekoho mlatit a bit hned mu povedz ,, nebudeme sa bit , my sa lubime budeme sa hladkat, urob pekne mooja mooja,, , to iste s deckami vonku ukazuj mu ako ma mat deti rad ako sa ma delit s hrackami a nie zvrieskat ho a zobrat domov, co z toh opochopi? ani prd, viac citu neboj sa autorita sa da vybudovat aj inak ako vrieskanim a direktivnostou, goodluck

precudziedeti
30. sep 2014

Myslím, že je to v tomto veku bežné. nás v jasliach je skoro každé dieťatko takto akčné 😀
A to si predstavte, že nemôžete dať po rúčke ako píšete. Fakt je to na trpezlivosti a hlavne doma, skúste si to nevšímať, alebo zareagujte rovnako ako malý a uvidíte, ako bude šoknutý 😀 Na karhanie je už zvykutý. Držím palčeky a veľa trpezlivosti.

Strana
z3