17 mesačný chlapček nerozpráva
Mamičky už som z toho úplne na nervy. Náš 17 mesačný synček nerozpráva - ani "mongolčinou" ☹ Ak áno tak veľmi málo, za deň dokopy možno 5 minút... Venujeme sa mu ako vieme a on nič... Hluchý nie je, to sme už skúšali... Po fyzickej stránke je veľmi zručný, ale mentálna... Nevieme ho naučiť nič, nevie ukázať kde má čo na tele, nechce ani kresliť, dlhodobo ho nič nebaví, záchod alebo nočník ani vidieť... Ja sa už začínam báť... Čo vedeli Vaše detičky keď mali 17 mesiacov?????
Moj syncek zacal rozpravat ked mal 2 roky, dovtedy ani slovo, mama tiez nie, neiesila som to, mala som plnu hlavu nasej malej slecny, ktora sa nam narodila mesiac pred jeho 2 rokmi, a od jeho 2 rokov sa tak rozkecal, ze niekedy by som aj bola zato, keby bol chvilku ticho🙂🙂 nestresuj, kazde dieta je ine a to tvoje este nie je zrele na rozhovory🙂🙂
@tanapeta Ale myslím si, že deti dobre pre motoriku rúk, keď dieťatko trénuje a prekladá veci, máme veľkú tatrovku-takú ako za komáčov 🙂 Točí na nej kolieskami, potom ju prevráti, vysadne na ňu a chce aby sme ho tlačili, alebo na nej vozí veci... Nešpičkuje, spapá všetko okrem suchej ryže. Žeby lipol na tom, že všetko musí mať miesto to nie, večer vyzerá detská ako veľké smetisko, skôr ja ho učím poriakumilovnosti, že keď sa dohráme, ideme upratať. Či musí byť vždy po jeho? To je také diskutabilné, myslím že 50:50 - je tvrdohlavý
@tanapeta fúha, tak to si teraz aj mňa "vyplašila" ... môj musí mať vždy so sebou bavl. plienku v ruke... a v puse "ozdobu"... myslíš, že je to o.k.? iné rituály nemá.
Môj prcek ma 2 roky a skoro 2 mesiace a tiež toho veľa nenakecá. Mama-teta-baba to sú jediné slová ktoré povie tak nejak zrozumiteľne. Inak melie celý deň-mongolčinou, ale zatiaľ nestresujem pretože rozumie všetko a čo chce na to ukáže alebo ma vezme za ruku a privedie. Kamarátky malá v 1,5 roku rozprávala básničky-no hold kažné dieťa je iné.
Nelipne na žiadnej hračke, má jedného macíka, toho som mu zvykla dávať aj do postielky-taký handrový, tak keď ho nájde, tak si ho pritúli, pohladká a začne mu obhrýzať nohy :D Neukladá nič na to isté miesto. Vie že ovocie patrí do košíka na ovocie, tak ho tam dá ak je vyložené. Nič v tom istom poradí nerobí. Preňho je najlepšou zábavou všetko vyhádzať zo skriniek ale naspäť už nie, ale robia asi deti bežne...
@filipb ja ako dvojrocna som recitovala, poznala som vsetky pesnicky, basnicky, prosto som nezatvorila pusu ani na minutu. moj brat do svojich 3 rokov nepovedal ani slovo, ale fakt ani slovo, potom to spustil no a odvtedy sa nezastavil😀
moj syn detto. mal dva a pol roka, ked zacal rozpravat /po "cinsky" rozpraval aj dovtedy/, ale behom tyzdna sa rozkecal a teraz ho nestacime pocuvat.. mna tiez otravovali kamosky, preco este nerozprava, preco ho neucim /jedna kamoska takto "sekiruje" svoju dceru, mala potom furt musi ukazovat, co vie, prosto cvicena opicka, tak toto nieeeee/. chce to cas...
@tanapeta Nie zajtra som sa objednala odďalujem to od 6. septembra, som si vymyslela že sme boli chorí, odcestovaní, kadečo... Bojím sa toho strašne, keby som mala 100% istotu že po očkovaní bude OK, tak neváham ani sekundu. Kuknite nové fotky, teraz som pridala podľa mňa takto autista nevyzerá
Ahoj, moj Jakubko tiez do 2 rokov nerozpraval. Az tesne po druhych narodeninach sa rozrozpraval a to rovno ze vsetko aj sklonovanie a tak... normalne sme zirali 🙂 Teraz najnovsie pozna vsetky pismena abecedy ale v tlacenej forme, cisla, pocitat do desat aj v anglistine. To sme ho ale my neucili, ucil sa sam pomocou detskeho laptopu, okrem pocitania do desat v AJ - to ma zo skolky 🙂 . Neboj nic, este je malicky , kebyze ma 4-5 tak nepoviem. Kazde dietko je ine, netreba fakt porovnavat. A co sa tyka ritualov, tych mame podla mna dost ale nemyslim si ze je preto autista 😀

Moj ma takmer dva a pol roka a nic nepovie, sme tam "chceš, pustiť, nechceš, pozeraj, vidiš" ale tak skomolene ale zeby prisiel za mnou a povedal mi mama, ked nieco chce tak nie...len hmm, ehm a take zvuky:( tiez uz som z neho zufala:(