icon

2,5 ročný syn nechce cikať do šerblíka

smile31
6. okt 2017

Maminky ahojte, už som zúfala, tak si idem po radu sem. Syn má presne 2 roky a 8 mesiacov a nosíme ešte plienku. Stále sa snažím mu to nejako vysvetliť, že sa ciká do nočníka, brávam ho so sebou na wc, hovorím mu, že aj mama, tato dedko všetci pekne cikajú, no zjavne mi vôbec nerozumie. Keď mu dám slipky, sledujem ho, posadím na nočník, no nevyciká sa, keď zo šerblíka zosadne, o chvílku vidím, že je pocikaný. Skúšala som to aj sladkosťami, že keĎ ide na nočník dám mu kúsok kinder čokolády. Do včera za mnou chodil a pekne ukázal (ešte vôbec nerozpráva), že je pocikaný. Dnes už vôbec. Nechce na šerblíku vôbec sedieť, sám tam obsedítam 3 min a utečie preč. Občas mi aj plakáva, keď ho tam dávať sedieť, alebo keď mu nedám plienku, ale slipky... Neviem, či je dobré ho takto nútiť...ďakujem za vaše rady

Strana
z4
katinka71
9. okt 2017

@bocianka123 nebola ina moznost,stare mamy nie su po ruke,my sme boli v rovnakom case 5 kolegyn na materskej a veru po roku sme sa kazda vratila do prace,pracujeme 20 h tyzdenne na smeny,to vyjde 2 dni do tyzdna tak sa to da zvladnut

smile31
autor
9. okt 2017

@katinka71 @bocianka123 dievčatá, to čo som napísala som nemyslela v zlom, samozrejme keď finančná a existenčná situácia inak nedovolí ... dúfam, že ste sa nenahnevali ... poznám matky, ktoré maju dieťa v školke, zatial čo ona si doma veselo sleduje cele doobedie telenovely, ale aj take ktorých k tomu dotlačila rodinná situácia... ešte by som sa rada podelila so všetkými komentujúcimi s naším dnešným doobedím, neviem akym zazrakom, no krpec sa mi vycikal do serblika bez placu! 1x! az som sa od radosti skoro rozplakala ja :D nasjkor sme mali rano nehody 2x a potom toto...teraz spinka no ma plienocku a ked sa zobudime trenujeme dalej 🙂 este podotknem co som si vsimla ked sedkal na nocniku a cikal mal pri sebe svoju oblubenu deku a ked cikal pekne sa nou zakryl... asi potreboval sukromie... po tom ako sa vycikal do serblika uz bol problem ho tam zas dostat ale verim ze to zvladneme vsetky! 🙂

bocianka123
9. okt 2017

@shee11 dakujem, radšej nech sa posunie mladším deťom 🙂 ...

bocianka123
9. okt 2017

@smile31 super, tak ste trošku pokročili, neboj , pôjde to , hoci pomaličky, svojim tempom, ale pôjde.. v jeho hlavičke sa to všetko utrasie a zrovná a pôjde to 🙂 ...

mom311
9. okt 2017

@smile31 to je super sprava. 👍🏻 Drzim palce nech to ide takto dalej. Inak s tym schovavanim a sukromim to mame aj my. On pokial sa niekam neschova,tak nekaka. Vacsinou za gauc alebo pod stol alebo pod deku.

smile31
autor
27. okt 2017

ahojte baby 🙂 tak dnes sme už 2 deň bez akejkolvek nehody 🙂 avšak do šerblíka necikáme, ale do vane :D ale ide nam to super 🙂 dokonca sa ani pocas obedneho spanku nevycika do plienocky! tak bojujeme dalej 🙂

kondaska1
27. okt 2017

@smile31 super vedela som ze ine miesto ako serblik zaberie, aj u nas to bolo tak isto. Teraz to uz pojde rychlo, niektore deti proste serbik nechcu ani za svet. Drzim palce 👍

Strana
z4