icon

2,5 ročný syn nechce cikať do šerblíka

smile31
6. okt 2017

Maminky ahojte, už som zúfala, tak si idem po radu sem. Syn má presne 2 roky a 8 mesiacov a nosíme ešte plienku. Stále sa snažím mu to nejako vysvetliť, že sa ciká do nočníka, brávam ho so sebou na wc, hovorím mu, že aj mama, tato dedko všetci pekne cikajú, no zjavne mi vôbec nerozumie. Keď mu dám slipky, sledujem ho, posadím na nočník, no nevyciká sa, keď zo šerblíka zosadne, o chvílku vidím, že je pocikaný. Skúšala som to aj sladkosťami, že keĎ ide na nočník dám mu kúsok kinder čokolády. Do včera za mnou chodil a pekne ukázal (ešte vôbec nerozpráva), že je pocikaný. Dnes už vôbec. Nechce na šerblíku vôbec sedieť, sám tam obsedítam 3 min a utečie preč. Občas mi aj plakáva, keď ho tam dávať sedieť, alebo keď mu nedám plienku, ale slipky... Neviem, či je dobré ho takto nútiť...ďakujem za vaše rady

smile31
autor
8. okt 2017

@katinka71
Dakujem za vasu reakciu ..
Dufam ze sa nam to coskoro podari v klude bez netenia a placu

silverrko
8. okt 2017

@smile31 Samozrejme máš pravdu plne suhlasim. Akurát ma zarazil ten vek ročne a ďalšia dokonalá mama...vieš téma zadaná bola tak sa ozvali tie aj tie...myslim si ze by to išlo aj bez osočovania. Ja som nikoho v pláne uraziť nemala.

smile31
autor
8. okt 2017

@maminka1986 nebudte zlostna...ja som vas neurazila ani 1x len poprosila o to aby ste neutocili a to je velky rozdiel...

smile31
autor
8. okt 2017

@silverrko ved ty si ani nikoho neurazila 😊 no druha pani dost podrypla si myslim a ako mozes vidiet aj jej dalsia reakcia je taka aka je...

maminka1986
8. okt 2017

@smile31 a kde som na VAS KONRETNE UTOCILA? na vas konretne ??označila som vas? vam som niečo písala? ja o tom neviem alebo som slepá ja alebo vy zle vidite tak láskavo nepíšte že na vas utočim a neklamte

katinka71
8. okt 2017

@smile31 len ho nenute na nic on sam nato pride to aj nam vsetci prizvuovali ze ked dozrie tak sam vyhodi plienky,my zijeme v rakusku a tu nikto nenuti aby bolo odplienkovane v urcity cas vraj je to zasah na psychiku ,tu su vjasliach deti do 3 rkov a veru aj 3,5 r behali v plienkach,momentalny stav syn ma 6 rokov na wc chodi sam uz nas nepotrebuje aani utretie ritky,len nam musi hasit ze som kakal kvoli zapcham aby sme si znacili pravidelnost

maminka1986
8. okt 2017

no ja to napíšem len takto.... asi ste sa mnohe v moj prispveku našli :D tak ste sa urazili...nuž ťažko sa počuva pravda...teda ťažko sa čita chápem 🙂)))) tak viac šikovnosti a tpezlivosti mamičky :D

smile31
autor
8. okt 2017

@maminka1986 v poslednom prispevku na konci je moje "meno" kde pisete o case vypisovania na mk nsmiesto odplienkovanie a pisete v mnoznom cisle... pochopila som to tak, ze mi to je adresovane

maminka1986
8. okt 2017

@smile31 no ano je to adresovane vam tak ako ste vy adresovala prva mne :D či vy neviete kto koho označil skor? vy predsa mna ste označila ako prvá tak ais ozaj neviete kde čo píšete...ja som vas neoznačila prvu pookial ste to neruobila vy

smile31
autor
8. okt 2017

@maminka1986 viem velmi dobre kde a co pisem...slusne podotknem slusne som vas poprosila o neutocenie to predsa nie je ziadna urazka

maminka1986
8. okt 2017

@smile31
ked neznesiete aj inu skusenost a iný nazor tak nezakladajte temu len tolko vam napíšem k tomu a pokial viem ja som nepísala na vas že ste leniva ale všeobecne že su lenive matky ktore nedaju na šerblik a dieta sa pýta už same
vy dávate na šerblik nie? tak nechápem prečo ste sa urazila? no dámy nehenvajte sa ale ozaj nemam chut riešit tieto žabomyšie vojny
dobru noc

smile31
autor
8. okt 2017

@maminka1986 začaala utočit prva a teraz sa hrate na chueru ktora je ukrivedná ??sa prebretre..vy neviete čo som zažila ja s malým! tak držte radšej.... moje dieta bolo v 6 týžd opeorvane a prd viete čim som si prešla...
chovate sa ako sliepky nudiace sa čitajuce len MK radšej si učte deti od plienok a nie stae do niekoh sa navažať ked is napíše nazor a skusneost a to čo ma v okoli! vy sa chováte ako tie dokonale matky a nie ja! ozaj ste trapne
ako vidno mate more času ked sedite na zadku pred MK a riešite mna až smiešne 🙂))) a nie ja karieruu nerobim moje dieta si predstavte je ZTP tak budem dlhšie na materskej takže vam dakujem za všetky priania ste velmi milé a ozaj podkatore "matky"....
@silverrko dakujem sa za zastatie...dalej nepišem lebo mnohe maju menej rozumu ako ich deti pri cikani do šerblika.... dobru noc
@smile31 mam na mysli tento vas prispevok...

smile31
autor
8. okt 2017

@maminka1986 ale to je uz jedno...ano stojim o skusenosti rady take ci onake reagovala som s prosbou o neutocenie na kolko som nechcela aby sa tu niekto urazal...

katinka71
8. okt 2017

ja sa ta iez zastavam ,my sme si tym presli viem o com to je,kto tym nepresiel ani sajnu nema co to obnasa moj syn ma uz 6 rokov napriek vsetkeym dg chodil do jasli ,skolky teraz do skoly je jeden ako ostatne deti co natom ze este 4,5 rokoch kakal do plienky doma koho to zaujima,trpezlivost ruze prinasa
@smile31

smile31
autor
8. okt 2017

@lolita555 och to som tak vobec nezobrala som vdacna za kazdu odpoved (v ktorej sa neutoci ak si citala prispevky vies 😊)

silverrko
8. okt 2017

@smile31 Možno sa téma mala volať inak. Mňa sa to tak isto dotklo. Nepovažujem sa za super mamu a nikomu sa neposmievam vyjadrila som sa k teme. Pekný vecer

smile31
autor
8. okt 2017

@silverrko pekny vecer aj tebe

bocianka123
9. okt 2017

@smile31 to sú činnosti aj bežné počas dňa nafotené na klasickej fotke.. alebo stiahnuté z netu. tam je názorne ukázané, napr. umývanie rúk, používanie wc a pod... ja osm ich síce nepotrebovala, lebo syn sa napokon rozrozprával krátko po 4. roku..ale veľa detí u neho v škôlke (chodil do logo školky) ich používalo... a je to dobrá pomôcka, môžno ked nájde na obrázku trebárs dieťatko na wc či šerblíku, bude mu to bližšie.. alebo existuje tuším aj nejaké video na ytb .. treba popozerať. držím palce...

a k tej logo - ak si nedaleko BA ja ešte doplním - môj syn chodí do dialogu v BA...

bocianka123
9. okt 2017

@katinka71 môj syn detto v 4 rokoch veľká išla iba do plienky a do školky nastupoval s plienkou... ..tam mi ho pomohli za dva týždne odplienkovať - jemu pomáhalo to,ž e na wc chodili hromadne všetky deti a to mu pomohlo.. (mal krátko po 3. roku). a je tu,. hlavne že to zvládol...

mom311
9. okt 2017

@katinka71 presne to mi povedala ucitelka v skolke o tej psychike. Ona ma znamu psychologicku a ta vravela, ze velakrat k nej chodia deti,pri ktorych sa dopracuje ku jadru problemu a zisti sa,ze bolo nasilu nutene do odplienkovania a este nebolo pripravene. Nieco na tom bude. Len tieto veci si ludia nespajaju s odplienkovanim,lebo vyjdu na povrch neskor.

katinka71
9. okt 2017

@mom311 ano u nas sa toho drzia ucitelky v jaslickach kde su deti do 3 r,jasne ze hodia hromadne na nocnik moj si ani raz nesadol on rovno na wc,s cikanim to bolo ok on ani na noc nemal plienku,len s tym kakanim to bolo komplikovane ale plienku si nenechal dat do skolky ,on mal ritual ze prisiel domov pytal si plienku a potom povedal ze hotovo,v skolke nepostrehli za ten cas ze by bol problem,nepokakal sa tam ani raz

bocianka123
9. okt 2017

@katinka71 presne ani môj nemal v škôlke "veľkú" nehodu..., on to držal a držal ako partizán až domov a doma vypustil 😀 do plienky 😀 .. no holt , ja som sa od neho skoro vrátila do práce, tak na takéto behačky za ním so šerblom po mojom príchode z práce nebolo už dosť síl...

katinka71
9. okt 2017

@bocianka123 ja som tiez isla do prace ked mal 1 rok,mala som taky model materskej 12 mesiacov doma este 2 mesiace potiahol mm doma

caribe9
9. okt 2017

My máme 2 roky a 4 mesiace a tiež zatiaľ bez šance. Nechce. Aj si sadne potlačí povie nejde a ide preč a potom sa pocika na zem alebo do slipkov. Tiež sme skúšali aj odmeny aj chvalenie aj vysvetľovanie aj záchod atď. Zatiaľ nič nepomohlo. Veľa detí si to vraj samo uvedomí a zo dňa na deň sa začnú samé pýtať. Asi si to musia tie detičky samé uvedomiť. Každému to trvá inak dlho. Niekto problém nemá a niekto dlho bojuje. Treba skusat, nenadavat a snáď si to čoskoro uvedomí

shee11
9. okt 2017

@smile31 ahoj, my sme mali tohto tucniaka, taka somarinka, ale u nás fungovala 🙂
https://www.aliexpress.com/item/Baby-Potty-Toil...
najpr si ho asi tri mesiace nevšímal, potom ho od jedu chcel zo záchoda vyhodiť 🙂 a potom zrazu zo dňa na deň, že on ide cikať do tučniaka. Som skoro odpadla, tiež mal 2r. a 10 mesiacov. Ma diag. na obličke, takže som to nesilila, lebo keď som ho nechala bez plienky zadržiaval.

bocianka123
9. okt 2017

@shee11 to je milé 🙂 ja som tiež rozmýšľala nad tým malým detským pisoárom, no klasickým. nie tučniakom, ale toto je milé.. to by som si i ja rada do toho ... 😀 len pre tú radosť ako sa točí tá vrtuľka 😀

bocianka123
9. okt 2017

@katinka71 noo teda sme to my ale matky roka - proletárky, čo? 😀 našim deťom aj tak nič nechýba,si myslím..

laura1804
9. okt 2017

@caribe9 u nas presne to iste...sikovna je, vsetkemu rozumie...stale sa jej pytam, ci nepotrebuje, stale ze netreba. Ked presvedcim, nech sadne na nocnik povie, ze nejde a o minutu sa vycika vedla nocnika. Som uz z nej zufala. Od vianoc som to uz 4 krat vzdsla, ze asi este nie je ten spravny cas...ale uz ma 2 a pol roka, inteligentna je a mam pocit, ze uz si z nas robi dobry den.

shee11
9. okt 2017

@bocianka123 @smile31 dievčatá, ak by ste niektorá chcela, môžem vám ho kludne poslať za poštovné. mne zbytočne leží už v skrini a je mi hlupe ho predávať :D samozrejme vyčistený, vydezinfikovaný, vrtuľka sa dá odmonovať, vyčistila som ju v save. Má dve prísavky, nám ale nedržal na dlažiciach, lebo máme s reliéfom, tak sme ho mali zavesený na takej prísavke z ikei.

mom311
9. okt 2017

@bocianka123 ja som na tom rovnako ako vy s tou pracou len to uz radsej nikde nepisem,lebo uz som bola v inej diskusii oznacena za krkavciu matku 😱