icon

22 mesačne dieťa nerozpráva a nič ho nezaujíma

saska121212
10. dec 2020

Ahojte, je normálne že 22 mesačný chlapček nerozpráva, vie iba ukázať čo chce a povedať toto?
Nikdy nepovedal mama, baba, nič .. povie iba toto
Nereaguje na svoje meno, hračky ho nezaujímajú. Nereaguje na otázky, nič ho nezaujima, keď mu niečo ukazujem odíde preč lebo ho to nezaujima. Počas dňa vôbec neposedí iba ak pred tv.. Ma rad rozoberať hračky, znova ich skladať, stále behá so zubnou kefkou, rád púšťa autíčka, sem tam sadne na odrazadlo, rad vyberá hrnce, búcha s nimi, pozerá aj rozprávky, rad “číta” knihy s autami, po každom členovi rodiny lozí, nenechá ho napr najesť sa, rad mieša kávu alebo čaj s lyžičkou.. . vraví len svoju rečou ktorej nikto nerozumie. Už ma nebaví stále počúvať prečo nerozpráva, prečo nepočúva, prečo ho nič nebaví,prečo nereaguje na svoje meno, prečo ma stále plienku, prečo nepočúva napr “pod sem”, “nechod tam”
Ak niečo nie je podľa neho, čo chce robiť tak sa hodi o zem a začne vrieskat.. potom sa postavi a búcha si hlavičku o stenu, dvere. Niekedy plače tak, že sa pozvracia..
myslite, že to môže byt neurologického pôvodu ?
Dr s tým nič nerobí, vraj je to normálne veľmi živé dieťa a je v poriadku.

Strana
z3
anez30
13. dec 2020

@pribinak presne tak

anez30
13. dec 2020

@saska121212 čistý chlapec 🙂

anez30
13. dec 2020

@sono2 tak maly sa ešte s deťmi nemusí vedieť hrať 🙂

anez30
13. dec 2020

@selest prisim vás koľko má vás synček? Kedy sa to zlepšilo? Môžete aj spravu napísať , ďakujem 🙏

selest
13. dec 2020

@anez30 syncek ma teraz 2r 4mesiace a vidim velke pokroky z tyzdna na tyzden hlavne co sa tyka reci a komunikacie s nami ale aj ako sa hra. Je uplne iny ako bol pred 4 mesiacmi ked mal 2 roky. Napriklad na narodeninovej oslave si nevsimal nikoho ani torta ho nezaujimala. Iba tu pobehoval a vrieskal lebo sme mu nedovolili rozbabrat pohostenie na stole. Hracky ze dostal si ani nevsimol musela ho babka posadit aby sa aspon trosku pohral koli fotkam.. vsetci boli nervozny lebo sa ani nepohral s nimi len tu vrieskal a behal..
teraz na mikulasa dostal u babky darceky hned pochopil ze to je pre neho viditelne sa tesil bezal rozbalovat. Hral sa s autickom cele poobedie. Pekne priniesol keksik nech mu odbalim. Doma som odlozila sladkosti do baru a on behal za mnou a tahal ma tam a hovoril "mikulas cokoladu". A to je len jedna z mala veci kde vidim ozaj pokrok.

sono2
13. dec 2020

@anez30 tak čo ja viem 2,5 ročný veď na ihrisko sa chodí už od roka aj skôr aspoň záujem prejaviť aspoň troška.

anez30
14. dec 2020

@sono2 ako áno ale keď náhodou ešte nie v tom veku, neznačí to problém , je to ešte v rámci normy . A môže to byt aj samotnou povahou dieťaťa .

anez30
14. dec 2020

@selest to je super❤️

dkethe
14. dec 2020

Podla mna ho bavi dost veci. Auticka, skladanie rozoberanie hraciek, miesanie caju, hrnce... Super. Hrajte da na kucharov a casnikov, hrnce smisky su super veci - takto, poznas montessori? Vygugli. Presypujte miesajte v tych hrncoch. Autickami vies rozvijat milion veci, farby cisla, roleplay atd.. gugli.
Podla mna mas normalne dieta, netreba hned riedit neurologov a diagnozy 🤦

manka123
28. jan 2021

@saska121212 vase dieťa môže mať poruchu autistického spektra. Informujte sa u svojej pediatricky mala by vám dať dotazník Mchat ktorý môže odhaliť
.. prípadne sa obratte na centrum včasnej intervencie. Odkiaľ ste?

zun
28. jan 2021

Telku mu už nezapnut.

anega79
28. jan 2021

Je este prilis maly. Moji do 4 rokov skoro nerozpravali, s plienkou tiez este mas cas. A este k tomu je to chalan, takze to moze byt aj tym, a ich nezaujimaju hrat sa ako by si mozno chcela ty

noemi125
2. aug 2023

@saska121212 ahoj mozem sa spytat ako ste na tom dnes?

saska121212
autor
2. aug 2023

@noemi125 Ahoj. haha no maly je nezastavitelny, vkuse rozprava a je velmi veeeelmi rozumny.

noemi125
3. aug 2023

@saska121212 to ma velmi tesí 😁😁😁 kedy zacal?

bambina1011
13. apr 2024

@saska121212 ahoj, prosim ta kedy zacal reagovat na meno? Dakujem

saska121212
autor
13. máj 2024

@noemi125 3,5 roka. V priebehu 2 mesiacov sa šupol z ničoho na cele vety.
@bambina1011 Až keď začal rozprávať🙂

gabrielka89
18. sep 2024

@saska121212 zdielal s vami pozornost?

Strana
z3