3,5 mesačné bábo málo pribralo. Mám to riešiť?
Ahojte. Tak som dnes dosla od dokiny s tym ze malo pribrala. Ma 3,5 mesiaca a navazili mi ju tam na cca 5kg. Krmim ju len MM, mala je cula, cika, kaka.. Akurat dokina vravi ze zrejme bude treba dokrmovat UM. Vzala jej krv ci nieje anemicka... Moj nazor je ze pokial netreba, dokrmovat ju nebudem, mlieka mam dostatok. Bojim sa ze ak zacnem davat umelinu, MM sa mi zacne stracat. To radsej pockam a zacnem skor s prikrmami. Co myslite, ako by ste to riesili vy?
A kolko mala tvoja mala ked sa narodila? lebo mi sme mamli 2570gr, po 7 dnoch u dorktorky 2610 gr a potom po 3 mesiacoch mala 5270 gr s tym ze nechcela odo mna vela papat. nasa Dr tiez povedala aby som jej skusila davat UM, no ani nespala lepsie od toho tak som jej to nedavala a nadalej len kojila. teraz budeme mat 21.3 10 mesiacov a vazime len okolo 7500 gr. ja sa riadim tym ze na pol roka ma dieta zdvojnasobit svoju porodnu vahu a na rok ma mat trojnasobnu, co uz mame, tak to neriesim. moje dieta na vyzor vobec nevyzera ze by jej nieco chybalo, nozicky mame riadne baculate
@zuzada29 porodna bola 3580g.. ani nasa nevyzera vychudnuta. Nozky ma peknucke baculky. Aj na ruckach ma michelinky.. Prve mesiace priberala po 500g.. A tento mesiac menej no.. Dakych 370 g.. Nieje to vela ale tak nevyzera nespokojna.
Ahoj moja mala je drobec ked sa narodila mala 3kg ked mala 6 mesiacov mala 6kg.teraz ma skoro 4roky a ma 12kg.a prikrmovala som ju az v ukoncenom 5 mesiaci a je ziva zdrava nic jej nieje len je drobna.a UM nikdy nepila.kojila som ju do dvoch rokov.a starsiu dceru som mala skoro taku istu.ta ma teraz 8rokov a niektore oblecenie nosi na 10rokov.takze tak... 😉
@evicaveverica tak na tvojom mieste by som vobec neriesila UM, mam kamosky co aj po nasadeni riadnej strany stale viac davaju UM ako riadnu stravu, co sa ja cudujem, ze naco to je dobre. ja so malej odmietla dat UM a vobec nelutujem, prezili sme aj kriticke dni a doteraz pekne cuca z prsnika.
Tak baby, krvny obraz je v poriadku. Takze idem zapracovat na sebe.
Ahoj, moja skúsenosť je taká, že každé dieťatko je iné. Závisí to aj od rodičov. Či sú menšieho vzrastu, chudší, alebo skôr vysoký... Mne deti priberali rôzne. Jeden syn aj 1 kg za mesiac a druhý 0,3 kg za mesiac. Je to individuálne. Ale ak je spokojná, nemáš sa čoho báť. Podľa mňa to vie vždy najlepšie vyhodnotiť mamina dieťatka, či mu niečo chýba. Dr idú podľa tabuliek. Držím palce a vydrž kojiť, kým sa dá. Na umelé mliečko je vždy čas.
Neskus jej davat umele. Moja dcera jedla malo. Ked si vypila 20 v nemocnici ze vau... Rocka mala 8 kg. A je zdrava a velka. Len koj ona si vypyta co potrebuje
@erickatt akurat pracujem na zvyseni produkcie mliecka... Myslim ze som ho mala pomenej, lebo teraz vidim ze sa bapapa viac ako to bolo poslednu dobu. Len nechapem ako som si to nemohla vsimnut. Mozno je to tym ze ju tak ci onak mam nacucnutu v kuse a aj preto neplackala. Aktualne spi vedlamba, uplne nezvykle ma nepouziva ako dudlik 🙂 ale lezka ba chrbatiku rozcapena ako primadona...uzasna je. Zrejne sa pekbe "napraskala" 😊
@evicaveverica no mna mak syn ako dudel. Kurnik 2 a pol roka kym ho ho odstavila. Ale to bol extrem bo uz chcel aj vonku aj vsade. Neboj pribera dost. Inak ja tez ked mala rok som cazila 8kg. Ked som sla do skoly ako 6apol rocna som mala 16.kg. Vtedy jeden mudry doktor mamine povedal a co ma byt ako vy?( Mama mala 100kg.) dost jej je. Dobehne to...

@seahorse27 no parada :-/ drvit zase nieco.. V tomto som uplne nespolahliva. Ani Dcko jej nedavam pravidelne lebo zabudam...