icon

6-mesačné bábätko sa vôbec nebojí cudzích. Je to OK?

chanel5
19. nov 2010

Dobry vecer,
mzno sa vam to zda smiesne ale mna to trapi moja dcerka sa vobec neboji cudzich ludi, nie ze by som tuzila aby robila sceny ale mat ten pocit ze chce svoju mamu... ked si ju vezme niekto cudzi je taka prekvapena ale to je tak vsetko. ja mam pocit ze som nieco zanedbala, manzel pracuje z domu tak casto je aj s nou, poobede sa pohraju obcas cez den za nou zabehne, nie je tyzden co by sme nemali daaku navstevu alebo nesli pozriet rodicov, chodime 2 x do tyzdna plavat ale dcerku samu ze ideme s manzelom sami prec, nenechavam vzdy je s nami. Je to ok, lebo je zvyknuta na cudzich ludi a len zbytocne stresujem alebo mi nieco uniklo???

katecameron
19. nov 2010

noa? bud rada ale este sa to moze aj zmenit

murinka
19. nov 2010

bud rada,ze je ,,samostatna,, 😉 je to velmi dobre,ze nie je na teba velmi naviazana,nebudes mat problem niekam odist 😉

alca85
19. nov 2010

no moja malá sa asi tak do roka tiež nikoho nebála a teraz sa bojí snáď všetkého a každého (okrem najbližšej rodiny), aj malých detí.... ver, že som z nej zúfalá, pretože sa nemôžem vôbec stretávať s inými mamičkami ☹ ...plače už len, keď počuje zapišťať cudzie dieťa, hoci je mladšie od nej.
Tak ti prajem, aby sa to u vás takto neotočilo.

melpomene
19. nov 2010

ani moj maly sa nikoho nebal...a myslim ze doteraz neboji...tiez ma to trochu trapilo, ze ma ako mamu odmieta ale od roka zacal byt len mama, mama ale urcite to nebolo tym ze ma nechcel (a vlastne doteraz je taky) len bol asi rad ze vidi aj niekoho ineho okr. mna...ked mal 10 mesiacov a zacal chodit nemal problem hocikoho chytit vonku za ruku a odkracat s nim prec...a to boli ine stresy striehnut na neho...a este mi s kludom zakyval papa mama 😅 teraz si uz porozmysla ci s niekym niekde odkraca...neboj o par mesiacov uz tvoja mala zacne uvazovat o nieco inac 😉

anjelicek26
19. nov 2010

Hihi, to je normalne, zacne to najskor v takych 8 mesiacoch, uvedomia si, ze chcu byt u maminy, vznikne separacna uzkost, uz jej zacne vadit, ze pojdes aj na zachod bez nej... teraz si to este neuvedomuje 🙂

cantharis
19. nov 2010

no nasa sa tiez v siestich mesiacoch vobec nebala... potom okolo 9.-10. mesiaca to na nu doslo, ze ked bola u cudzieho cloveka na rukach tak sa po chvili rozplakala a teraz ma skoro 11 a uz sa to zlepsuje. najprv je 10-15 min ostrazita a drzi sa pri mne, prip. sa hanbi ale potom ked sa okuka tak je uz v pohode 🙂 je to vsak individualne, zavisi od povahy drobca (si myslim)

pipatko
20. nov 2010

užívaj si to, kým môžeš :o) Môj malý bol tiež v 6 mesiacoch "vyškerený ako lečo" usmieval sa na každého od ucha k uchu, zničím nemal problém - ani s ľuďmi ani s priestormi :o) Teraz má 10 mesiacov a keď vojdeme niekam kde to nepozná spustí20 minútový rev a nedá sa nijako utíšiť. A cudzích ľudí si vyberá, k niekomu ide k niekomu vôbec nie...No a nedajbože mu zmiznem z dohľadu...

nikush4
21. nov 2010

ahoj. moja mala tiez sa nikoho nebala asi do deviatich mesiacov. bolo jeje jedno u koho je, alebo kde je.. ale teraz ked ma 10mesiacov, tak sa chlapov strasne boji, a aj hanbi, vzdy si schovava hlavu mne do vystrihu ked sa jej nejaky prihovori :D a ked si ju chce niekto cudzi zobrat, tak sa tak taha od neho, ze ho az dokopka, a ked to nepomoze tak spusti strasny plac. no a na navstevach???? ja som si myslela ze na navsteve si trochu oddychnem ked malu pozabavaju iny ludia, ale kdeze.. v cudzom priestore je na mna nalepena ako lepidlo, vala sa po mne, hryzie ma, optiera sa po mne :D takze eset si to uzi ..uricte sa to najblizsiu dobu zmeni

zuziq
21. nov 2010

my mame 8,5 mesiaca a tiez sa nikoho neboji 😉 ked pride niekto k nam domov, tak sa na kazdeho usmieva, ak prideme do cudzieho prostredia, trva mu asi minutu, kym si to poriadne poobzera a zacne byt tiez spolocensky 😀 na ruky pojde ku hocikomu, v zivote neplakal u nikoho cudzieho. uvidime, ci sa to zmeni neskor, ako pisu baby 😕

babulina
21. nov 2010

nasa az teraz skoro v troch rokov zacala mat prvy pocit strachu alebo hanblivosti, ale chapem ta co si chcela tou otazkou povedat, aj mne obcas tak trosicku chyba ten pocit nenahraditelnosti ale zase na druhej strane ked potrebujem aby ju niekto postrazil tak neni ziaden problem

janka2732
21. nov 2010

To hadam každe dieta v tom veku je take ešte nevie čo je to strach.

newyorkgirl
21. nov 2010

to prejde 😀 😀 😀 este sa ta nebude chciet pustit o par mesiacov 😉

ekka
21. nov 2010

nasa od malicka vobec nemala problem s cudzimi ludmi, este ked bola v kociku aj tam sa na kazdeho cudzieho usmievala a teraz ma uz 1 rok a 5 mesiacov a stale je to take iste, vobec sa nikoho neboji a ani nemala take obdobie, ze by bola na mna natolko naviazana, niekedy mi je to aj luto, ked vidim ostatne deti ako lipnu na mame a nasa mala ide s hocikym

aktak
21. nov 2010

presne, zachvilu to prejde a budes na nervy ze ani na zachod sama nepojdes 😉

blumka
21. nov 2010

ani starsia, ani mladsia sa neboja cudzich ludi. Pri starsej som nezazila ani separacnu uzkost, u mladsej tiez zatial nie. Samozrejme ze mladsia ked ma vidi v kope ludi tak si to nesmeruje rovno ku mne ale nema problem byt aj s niekym inym o starsej uz ani nehovorim. A vobec si nemyslim ze som nieco zanedbala, praveze sa im venujeme dost aj ja, aj manzel, aj babky, skoro denne sa u nas niekto zastavi, my vela cestujeme, su vela s inymi detmi. Tazke nestresuj a bud rada ze sa neboji

bibione
26. nov 2010

skoro by si chcela.aby sa balo cudzich ludi 😉 ...pol roka je este malo,aby si uvedomilo,ze existuje aj niekto iny nez mamina...neboj,v 8 mes to vypukne...nepohnes sa od neho ani na krok,bude za tebou plakat len co sa pohnes inym smerom...moj sa zacal bat az teraz cudzich ludi a je to velmi zlate,ked sa ku mne rozbehne a zabori hlavku medzi moje nohy a drzi sa ma ako kliest 😀 aj ked nemozem povedat,ze by sa priamo bal,skor sa hambi...ked sa osmeli,tak nema problem ist ku hocikomu